TRANSPARENTI i PAROLE za proteste u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

budalica22

Post by budalica22 »

Image

POVECAO MI TAJO DOPLATAK ZA 5KM - SADA I JA MOGU NA TERME
bucika

Post by bucika »

Mrak je ovaj.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

bucika wrote:Mrak je ovaj.
ali je ikonografija.

Ko voli tita i pionire, kupite na autopijaci bistu titovu ko ja i stavite je negdje na policu.
PROTESTI NE SMIJU IMATI NIKAKAV SMEK ni tam ni vam..
bucika

Post by bucika »

mIRCerka wrote:
ali je ikonografija.

Ko voli tita i pionire, kupite na autopijaci bistu titovu ko ja i stavite je negdje na policu.
E onda nisu spontani,jer vec neko naredjuje sta i kako,pola raje ce onda odustati. A sto se tice biste,imam je odavno,a ne od 90 i neke.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

bucika wrote:
mIRCerka wrote:
ali je ikonografija.

E onda nisu spontani,jer vec neko naredjuje sta i kako,pola raje ce onda odustati. A sto se tice biste,imam je odavno,a ne od 90 i neke.
bucika skontaj malo, ako kazes da ne moze zastava s ljiljanima, onda ne bi trebao ni mali pionir, kontas?
Ne moze niko nikome zabraniti ili narediti, forum upravo i jeste mjesto gdje se o tome razgovara i dogovara.
bucika

Post by bucika »

mIRCerka wrote:
bucika wrote:
mIRCerka wrote: ali je ikonografija.

bucika skontaj malo, ako kazes da ne moze zastava s ljiljanima, onda ne bi trebao ni mali pionir, kontas?
Ne moze niko nikome zabraniti ili narediti, forum upravo i jeste mjesto gdje se o tome razgovara i dogovara.
Malac ide kao simbol mladosti i buducnosti,a ne samo kao pionir.
luciferino

Post by luciferino »

Iz nekog razloga mi se ne sviđa ovo korištenje djece. Mali je sladak ko med i recimo da je prepametan i preelokventan, ali još uvijek treba proći kroz pubertet. Kako on može znati ko je Tito i šta su pioniri i još žaliti za tim vremenima? Pa Tito je imao i vile i jahte i mercedese i živio je kao kralj.

Možda je onda prikladnije staviti: Ne umišljajte! Niste Tito!
bucika

Post by bucika »

luciferino wrote:Iz nekog razloga mi se ne sviđa ovo korištenje djece. Mali je sladak ko med i recimo da je prepametan i preelokventan, ali još uvijek treba proći kroz pubertet. Kako on može znati ko je Tito i šta su pioniri i još žaliti za tim vremenima? Pa Tito je imao i vile i jahte i mercedese i živio je kao kralj.

Možda je onda prikladnije staviti: Ne umišljajte! Niste Tito!
Ovo ti je super.
zeko2008

Post by zeko2008 »

STo se tice parola:

Hocete pare, vi ste fukare, plaćenici, plaćenici...
Ostavke, ostavke, ostavke,...
Tajo, mi se bojimo ...
Tajooooooooooooo,tajooooooooooooo, ...
Taaaaaajjjjoooooo, taaaajjjoooooo ...
Ostavke, (pauza- 3 sec), Ostavke (pauza- 3 sec), ....
mIRCerka

Post by mIRCerka »

zeko2008 wrote:STo se tice parola:

Hocete pare, vi ste fukare, plaćenici, plaćenici...
Ostavke, ostavke, ostavke,...
Tajo, mi se bojimo ...
Tajooooooooooooo,tajooooooooooooo, ...
Taaaaaajjjjoooooo, taaaajjjoooooo ...
Ostavke, (pauza- 3 sec), Ostavke (pauza- 3 sec), ....
U subotu se ide na mirni protest, ne na utakmicu :D
suncica24

Post by suncica24 »

bucika: Ja ne zelim da mom bratu turaju u ruke ikakve zastave, marame, slike, beretke, oznake... Djeca su djeca. I ne treba ona da iznose nase stavove. Mislim da ima dosta skupova gdje se mogu nositi "politicki" rekviziti i da trebamo dati sve od sebe da ovo ne bude jedan takav.
zeko2008: Lijepo ti ej mirci rekla. Jos jedna ona o "sisama" i ja cu u prvi red da "marisem". 'bem mu misa, imate utakmice, ostavite "nam" proteste!
:-)
policy

Post by policy »

homo_sapiens wrote:DOLE PODOBNI - GORE SPOSOBNI
Ova je najbolja! Ovo je kljuc!
bucika

Post by bucika »

suncica24 wrote:bucika: Ja ne zelim da mom bratu turaju u ruke ikakve zastave, marame, slike, beretke, oznake... Djeca su djeca. I ne treba ona da iznose nase stavove. Mislim da ima dosta skupova gdje se mogu nositi "politicki" rekviziti i da trebamo dati sve od sebe da ovo ne bude jedan takav.
zeko2008: Lijepo ti ej mirci rekla. Jos jedna ona o "sisama" i ja cu u prvi red da "marisem". 'bem mu misa, imate utakmice, ostavite "nam" proteste!
3

Niko njemu nista ne tura,dijete se odgaja u tom duhu od malena,kao neko u islamskom ili sta ti ja znam,ateisti su ti takvi.
policy

Post by policy »

Predlazem da se obavezno na razglas pusti onaj ispad Taje i da neko se napravi sampling na: "Necu dati ostavku!!!".

Kako je Taji rekao da iz 1000 razloga nece dati ostavku, predlazem da jedan od transparenata bude...

Tajo, evo 3000 razloga za ostavku!!!
bucika

Post by bucika »

policy wrote:Predlazem da se obavezno na razglas pusti onaj ispad Taje i da neko se napravi sampling na: "Necu dati ostavku!!!".

Kako je Taji rekao da iz 1000 razloga nece dati ostavku, predlazem da jedan od transparenata bude...

Tajo, evo 3000 razloga za ostavku!!!
to!!!!
vjesticanametli

Post by vjesticanametli »

semiha / samire docemo vam kuci :D
Mikado

Post by Mikado »

SPASITE NAS SVOJIM OSTAVKAMA
furija Strašna

Post by furija Strašna »

madner wrote:Ko tebe kamenom, i ti njega kamenom.
Hljeb je preskup.
Prejako! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
BSn

Post by BSn »

bucika wrote:
suncica24 wrote:bucika: Ja ne zelim da mom bratu turaju u ruke ikakve zastave, marame, slike, beretke, oznake... Djeca su djeca. I ne treba ona da iznose nase stavove. Mislim da ima dosta skupova gdje se mogu nositi "politicki" rekviziti i da trebamo dati sve od sebe da ovo ne bude jedan takav.
Niko njemu nista ne tura,dijete se odgaja u tom duhu od malena,kao neko u islamskom ili sta ti ja znam,ateisti su ti takvi.
Kao sto mIRCi rece: ako ne dozvoljavate da se nosi zastava s ljiljanima, ne treba dozvoliti ni komunisticku ikonografiju.
Neke to VRIJEDJA!
pitt

Post by pitt »

Image

Image
bpsang

Post by bpsang »

Sjaši Kurta
kad
traži Murta
bucika

Post by bucika »

BSn wrote:
bucika wrote:
Kao sto mIRCi rece: ako ne dozvoljavate da se nosi zastava s ljiljanima, ne treba dozvoliti ni komunisticku ikonografiju.
Neke to VRIJEDJA!
To kad budu tvoji protesti pa budes mogao naredjivati,ovo su mirni i spontani,pa ti ne mozes narediti nicijem djetetu sta ce da nosi. A ljiljani i Tito,dva svijeta. Od zastave s ljiljanima samo zlo doslo.
Lady_In_Red

Post by Lady_In_Red »

Cestitam! Genijalni ste!!!
Nasmijala sam se do suza.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

...sanjao sam nocas da vas nema... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

To!
bucika

Post by bucika »

Nije SDP iza nas.
nesvjesna

Post by nesvjesna »

bucika wrote:
BSn wrote:
bucika wrote: Niko njemu nista ne tura,dijete se odgaja u tom duhu od malena,kao neko u islamskom ili sta ti ja znam,ateisti su ti takvi.
Neke to VRIJEDJA!
To kad budu tvoji protesti pa budes mogao naredjivati,ovo su mirni i spontani,pa ti ne mozes narediti nicijem djetetu sta ce da nosi. A ljiljani i Tito,dva svijeta. Od zastave s ljiljanima samo zlo doslo.
zašto se bunimo protiv vjeronauke u vrtićima? jer djecu prije sedme godine ne treba odgajati u skladu s nekom vjerskom ili političkom ideologijom, jer se to zove indoktrinacija. mala djeca nisu sposobna razlikovati maštu od stvarnosti. njihovi mozgovi su jedno čudo malo, i ne treba ih trovati bilo kakvim ideologijama prije nego što su spremni shvatiti da postoje i druga, drukčija mišljenja, koja nisu ništa manje ispravna za one koji u njih vjeruju.

ja sam, naprimjer, orijentisana lijevo, i agnostik sam, ali ta tvoja izjava (druga koju sam boldala) te upravo svrstava s onima protiv kojih si. oni će reći da je od tita samo zlo došlo, i biti ubijeđeni da su u pravu, isto kao što ti vjerovatno iskreno vjeruješ da ljiljani ništa dobro nisu donijeli.

nemojte tih fašističkih momenata. svi imaju pravo na protestima nositi što im je volja. imaju pravo i svom djetetu dati da nosi što im je volja. ali mi smo valjda dovoljno svjesni da nećemo koristiti djecu kao maskote protesta.
Post Reply