skojotovski wrote:jel neko gledao sinoc na Kurtonalnoj gostovanje Semihe i Braneta iz Dubioze???
Gledao sam i iz mnogo razloga imao osjecaj mucnine. I nije mi bilo muka zbog nastupa gradonacelnice, ili ... kako sama sebe polaska, "majke Sarajeva", ..... kukala nam majka s takvom materesinom. Sevap ju je dovoditi u live emisije i pustiti je da prosipa suplje, demagoske. Ona se tako zivopisno, na radost intelektom nadarenog gledateljstva pred malim ekranom, oslika da to bas niko bolje uciniti ne moze.
No, ... ona nije vazna za ono sto zelim reci. Ona je samo neko ko ce nekada tu i tamo biti spomenuta kao neuspjeli obnasatelj funkcije gradonacelnika. Uz rame svojim prethodnicima, gospodi kao sto su bili Skaljic, Maljkovic, Blum, Uzelac, Dr. Hanjalic, Dr. Martinovic, ona nece stati, jer .... ona to jednostavno ne moze.
Mucno je bilo gledati kako je providno i nevjesto koncipirana i realizirana pomenuta emisija.
Kako je zalosno i jadno postavljeno pitanje, .... kako je nastiman rezultat ankete.
Mucno je bilo gledati priloge u kojima intervjuisani sluzbenici kantonalnih i gradskih organa sramno podrzavaju svoje pretpostavljene, a ... ustvari, ... sta bi neko od njih mogao drugo i ocekivati.
Mucno je bilo gledati, i nakon emisije pokusati prihvatiti, sav taj jad i bijedu nivoa do kojeg se moze srozati novinarska profesija.
I tada mi na pamet pade razgovor, sa mojim pokojnim/rahmetli ratnim drugom, koji smo imali u ona pogana vremena kad se borilo za "bolja vremena".
Pokusavajuci da mi docara karakter jednog naseg poznanika, .... dugo je trazio izraz kojim ce ga sto slikovitije okarakterisati. I onda rece: "Znas jarane, .... znas kako je ljigava slina, .... ono, .... kad visi, .... kad se rasteze, .... kad biba. E, takav ti je on."
Ne znam sto sam sve ovo povezao sa voditeljem ove emisije, .... ne znam, ....