Kantonalna TV - Sarajevska Bastilja

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

seLL

Post by seLL »

komeba wrote:Kantonalna tv sluzi samo da promovise sadasnju vlast.To je ocigledno.Ali bez obzira na to,moram primjetiti da se TV SA dosta poboljsala.Zadnjih 5 godina sam sve ukupno 5 minuta potrosio gledajuci tu tv,a evo neki dan sam gledao citavih 5 minuta neku emisiju.Mora se priznati da je program bolji,ali trebaju jos mnogo toga da poprave u informativnom programu tj. da ne promovisu konstantno koaliciju SDA-SBiH.

pa neko je na tragu dobrim idejama za emisije ali nemaju obrazovanog kadra ni dobrih voditelja da bi se to realizovalo.
coek

Post by coek »

...
Last edited by coek on 22/03/2010 14:31, edited 1 time in total.
ninja-san

Post by ninja-san »

Hajmo biti realni, TV Kantona Sa sluzi za zbrinjavanje rashodovanih novinara koji se nisu uspjeli ostvariti na drzavnom ili entitetskom nivou.
Spisak "izletnika" je dugacak : Zukic, Maric, Delibegovic , Skenderagic..
To je televizija na kojoj mogu bacati "visoke misli" kako su i navikli , a da ih niko ne direi jos za dobru platu... pa ko ne bi?
Jara

Post by Jara »

Maločas reporterka, šta li je, reče :"...članarina je samo četiri konvertibilnih maraka" :-)
Neko ko radi na TV ne bi smio griješiti u promjeni brojeva po padežima...Mor'o bi znati da se kaže (npr.) 4 konvertibilne marke ali 5 konveribilnih maraka...itd.

I, da :lol: ...rekoše večeras kako nije dobro da mladi previše upotrebljavaju inetrnet! :lol:
Šta mislite zašto? :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

ne valja internet možda što košta 30 km mjesečno i nema tala

a droga je malo skuplja a dileri dobro nagrađuju svoje branitelje

:x
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

coek wrote:Ljudi, malo ste zamijenili teze - kantonalna TV odgovara Semihi, Samiru i kliki, a Semihu, Samira i kliku smo MI izabrali. Dakle, nije kriva TV vec vlast. Popravi vlast i popravice se i TV
Jok ba, ti si zamijenio teze...nismo MI glasali za njihA.
Bar ja nisam.
Jara

Post by Jara »

komi wrote:ne valja internet možda što košta 30 km mjesečno i nema tala

a droga je malo skuplja a dileri dobro nagrađuju svoje branitelje

:x
Ma glavni razlog ovog priloga su, garant, protesti koje pokrenuše forumaši. :lol:
Kao - roditelji, znate, nije dobro da vam djeca puno internetišu - zbog otuđenosti...šatro... :D
indirat

Post by indirat »

Pogledate li ponekad cirkus od Jutarnjeg programa?Hubijerku bi trebalo klonirati,jutros nekog tipa koji izvještava sa bus stanice ili ne znam odakle nazva CICA MACOM,JA NE MOGU VJEROVATI DA TO ČUJEM,POGLEDAJTE TO ČUDO OD PROGRAMA I ČITAV DAN ĆETE SE IMATI ČEMU SMIJATI
salihh

Post by salihh »

indirat wrote:Pogledate li ponekad cirkus od Jutarnjeg programa?Hubijerku bi trebalo klonirati,jutros nekog tipa koji izvještava sa bus stanice ili ne znam odakle nazva CICA MACOM,JA NE MOGU VJEROVATI DA TO ČUJEM,POGLEDAJTE TO ČUDO OD PROGRAMA I ČITAV DAN ĆETE SE IMATI ČEMU SMIJATI
ja fakat ne kontam sta je tu lose... ova hubijar ima taj opusteni stil, koji i prilici programima tipa jutarnji...
zaista ne vidim nista lose sto je kolegu koji u jutarnjem izvjestava s stanice zovnula cica maco...

:-) :-) :-)
vjesticanametli

Post by vjesticanametli »

bas vala :D
cica maci
a kad se posvadaju reci ce mu *ičketino jedna u programu naravno :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

indirat wrote:Pogledate li ponekad cirkus od Jutarnjeg programa?Hubijerku bi trebalo klonirati,jutros nekog tipa koji izvještava sa bus stanice ili ne znam odakle nazva CICA MACOM,JA NE MOGU VJEROVATI DA TO ČUJEM,POGLEDAJTE TO ČUDO OD PROGRAMA I ČITAV DAN ĆETE SE IMATI ČEMU SMIJATI
meni je ona jedina normalna u jutarnjem programu i kad je ona pred kamerom, ja gledam TVSA ujutro...

Najjaca mi je kad bez litre kafe vodi program i onda kaze NEMOJTE MI ZAMJERIT NISAM SE NASPAVALA OVE PROMJENE VREMENA ME SLOMISE KAKO JE VAMA...

Ja bi nju stavila za gradonacelnicu grada, Tita mi.
Hera

Post by Hera »

Jel to ona kratko osisana crne kose na jutarnjem? Ja tu zenu obozavam, prejaka je, jednom sam je vidjela u granapu i htjela je zagliti :D Jedna od rijetkih opustenih pozitivnih osoba na TV inace. Kako se zove?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Hera wrote:Jel to ona kratko osisana crne kose na jutarnjem? Ja tu zenu obozavam, prejaka je, jednom sam je vidjela u granapu i htjela je zagliti :D Jedna od rijetkih opustenih pozitivnih osoba na TV inace. Kako se zove?
Mojoj familiji je poznata kao CVAKA ZA "UZ KAFU" a ubij me ne znam joj ime...
skojotovski

Post by skojotovski »

amela hubijer ili hubijar hatic. selo moje veselo!
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Napokon sam poslije svega vdio premijera S.S
Hvala bastionu... mislio sam da je samir podvrgao sebe platičnoj operaciji... ali nije.. hvala i njemu !
skojotovski

#91 Re: Kantonalna TV - Sarajevska Bastilja

Post by skojotovski »

jel neko gledao sinoc na Kurtonalnoj gostovanje Semihe i Braneta iz Dubioze???
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#92 Re: Kantonalna TV - Sarajevska Bastilja

Post by pape »

skojotovski wrote:jel neko gledao sinoc na Kurtonalnoj gostovanje Semihe i Braneta iz Dubioze???
Gledao sam i iz mnogo razloga imao osjecaj mucnine. I nije mi bilo muka zbog nastupa gradonacelnice, ili ... kako sama sebe polaska, "majke Sarajeva", ..... kukala nam majka s takvom materesinom. Sevap ju je dovoditi u live emisije i pustiti je da prosipa suplje, demagoske. Ona se tako zivopisno, na radost intelektom nadarenog gledateljstva pred malim ekranom, oslika da to bas niko bolje uciniti ne moze.
No, ... ona nije vazna za ono sto zelim reci. Ona je samo neko ko ce nekada tu i tamo biti spomenuta kao neuspjeli obnasatelj funkcije gradonacelnika. Uz rame svojim prethodnicima, gospodi kao sto su bili Skaljic, Maljkovic, Blum, Uzelac, Dr. Hanjalic, Dr. Martinovic, ona nece stati, jer .... ona to jednostavno ne moze.
Mucno je bilo gledati kako je providno i nevjesto koncipirana i realizirana pomenuta emisija.
Kako je zalosno i jadno postavljeno pitanje, .... kako je nastiman rezultat ankete.
Mucno je bilo gledati priloge u kojima intervjuisani sluzbenici kantonalnih i gradskih organa sramno podrzavaju svoje pretpostavljene, a ... ustvari, ... sta bi neko od njih mogao drugo i ocekivati.
Mucno je bilo gledati, i nakon emisije pokusati prihvatiti, sav taj jad i bijedu nivoa do kojeg se moze srozati novinarska profesija.
I tada mi na pamet pade razgovor, sa mojim pokojnim/rahmetli ratnim drugom, koji smo imali u ona pogana vremena kad se borilo za "bolja vremena".
Pokusavajuci da mi docara karakter jednog naseg poznanika, .... dugo je trazio izraz kojim ce ga sto slikovitije okarakterisati. I onda rece: "Znas jarane, .... znas kako je ljigava slina, .... ono, .... kad visi, .... kad se rasteze, .... kad biba. E, takav ti je on."
Ne znam sto sam sve ovo povezao sa voditeljem ove emisije, .... ne znam, .... :oops:
smille

#93 Re:

Post by smille »

mIRCerka wrote:
suncica24 wrote:
mIRCerka wrote:Odron...dan nezavisnosti, u studiju jutarnjeg programa jastusinice od zastave BiH a voditeljica se ogrnula zastavom ko supermen....
:?
:roll:
:lol:
ona sitna Rudan, sva se umotala u zastavu ko da su im iskljucili grijanje...
A znamo li gdje je ta sitna Rudan bila i šta je radila od 92 do 95. Bograd brateeee, Slobina mezimica - raspitajte se malo, a sada umotana u BH zastavu. ovo ono?!?
saibaba

#94 Re: Kantonalna TV - Sarajevska Bastilja

Post by saibaba »

Mufid memija je sigurno jedan od naših najboljih novinara, ne znam otkud on kantonalnoj dok neke bezvezne ličnosti uređuju dnevnike po ovim "večim" TV stanicama ?
chuchumbamayumbe

#95 Re: Kantonalna TV - Sarajevska Bastilja

saibaba wrote:Mufid memija je sigurno jedan od naših najboljih novinara, ne znam otkud on kantonalnoj dok neke bezvezne ličnosti uređuju dnevnike po ovim "večim" TV stanicama ?
Mufid zvani "Amerikanci su krivi za sve"? :-)
saibaba

#96 Re: Kantonalna TV - Sarajevska Bastilja

Post by saibaba »

chuchumbamayumbe wrote:
saibaba wrote:Mufid memija je sigurno jedan od naših najboljih novinara, ne znam otkud on kantonalnoj dok neke bezvezne ličnosti uređuju dnevnike po ovim "večim" TV stanicama ?
Mufid zvani "Amerikanci su krivi za sve"? :-)
Zar to nije Mladen Marić ?
chuchumbamayumbe

#97 Re: Kantonalna TV - Sarajevska Bastilja

Maric je maca za Mufida. :)
skojotovski

#98 Re: Kantonalna TV - Sarajevska Bastilja

Post by skojotovski »

Mefid Mumija??? :D pa, taj se uhljebio u Kurtonalnoj! lopatom uzima!
vjesticanametli

#99 Re: Kantonalna TV - Sarajevska Bastilja

Post by vjesticanametli »

ZVONKO MARICU KLIZNI MU JOS DUBLJE.................. kad ne mogu nazvati mogu pisati (ukoliko bude i ovo pretjerano banujte me) samire pa kako nisi ni za sta kriv........................kako je onaj demobilisani sto ti dade podrsku u emisiji znao sta je bilo ispred zgrade one srijede kad tvrdi da nije bio niti jedan demobilisani borac tamo (otkud onda on tamo)
ZASTO PUSTATE U EMISIJU SAMO NARUCENE TEL. POZIVE.................BAGRO JEDNA :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x

VAZELINA UZMI JOS ZVONKO BAJRAME SRAM TE BILO ............... BLATIS POSTENE NOVINARE
zlatiborka

#100 Re: Kantonalna TV - Sarajevska Bastilja

Post by zlatiborka »

Emisija je ODRON, joj demagogije i uvlacenja Zvonka Marica u pakasu Taji....treba vazelina da mu posaljemo.... :x

zovu gledaoci da ga hvale i podrze...... :mrgreen:

FUJ, FUJ, FUJ......smajlikojipovraca.....

(Moderatori i administratori, mozete li natakariti takvih smajlica i ostalih prigodnih u MENI koji stoji s desne strane ekrana. Hvala)
Post Reply