bosnjak u ameriKi
-
callmethebreeeze
ma samo neka je nijet cist, sve cemo mu halaliti.

-
wifiuser
Pretpostavljam da se zove Husein, kao i moj.callmethebreeeze wrote:pa to se i ja bojim. em imam izgled ko arap, em imam tursko ime, a ne smijem ti ni reci kako mi se babo zove.lady midnight wrote:breeze, ne bih da te prepadam, ali zapamti ako im se cefne, pa te uhvate, jer ci crn ko arapinmogu te drzhati gdje hoce i koliko hoce i nishta ne moraju objashnjavati
:D:D
no, sigurna sam da cesh naci nachin da dojavish pittua da ce ovaj djelovati poput crvenog blica - brzo, sigurno i efikasno
:D
Zivim i radim u NYC vec 6 godina. Imam Bosanaski pasos i nikakvih problema nemam.
-
callmethebreeeze
super. odlucio sama da cu doci.wifiuser wrote:Pretpostavljam da se zove Husein, kao i moj.callmethebreeeze wrote:pa to se i ja bojim. em imam izgled ko arap, em imam tursko ime, a ne smijem ti ni reci kako mi se babo zove.lady midnight wrote:breeze, ne bih da te prepadam, ali zapamti ako im se cefne, pa te uhvate, jer ci crn ko arapinmogu te drzhati gdje hoce i koliko hoce i nishta ne moraju objashnjavati
no, sigurna sam da cesh naci nachin da dojavish pittua da ce ovaj djelovati poput crvenog blica - brzo, sigurno i efikasno
:D
Zivim i radim u NYC vec 6 godina. Imam Bosanaski pasos i nikakvih problema nemam.
ja nikada nisam imao problema ni na jednoj granici, ali me pravo zabrinulo sto se desilo mom kolegi i ovom svedskom reprezentativcu, ali sve ce biti u dure ako bog da. opet sam smiren, a i ako nesto zapne zovnucu pitt-a da dodje po meni.
- pitt
reci cu jaabu sehi nek te saceka....prepoznat ces ga po a la poplava tolama i bradicicallmethebreeeze wrote:super. odlucio sama da cu doci.wifiuser wrote:Pretpostavljam da se zove Husein, kao i moj.callmethebreeeze wrote: pa to se i ja bojim. em imam izgled ko arap, em imam tursko ime, a ne smijem ti ni reci kako mi se babo zove.
ja nikada nisam imao problema ni na jednoj granici, ali me pravo zabrinulo sto se desilo mom kolegi i ovom svedskom reprezentativcu, ali sve ce biti u dure ako bog da. opet sam smiren, a i ako nesto zapne zovnucu pitt-a da dodje po meni.
-
callmethebreeeze
a kapica? nije valjda da kapicu ne nosi?!pitt wrote:reci cu jaabu sehi nek te saceka....prepoznat ces ga po a la poplava tolama i bradicicallmethebreeeze wrote:super. odlucio sama da cu doci.wifiuser wrote: Pretpostavljam da se zove Husein, kao i moj.
ja nikada nisam imao problema ni na jednoj granici, ali me pravo zabrinulo sto se desilo mom kolegi i ovom svedskom reprezentativcu, ali sve ce biti u dure ako bog da. opet sam smiren, a i ako nesto zapne zovnucu pitt-a da dodje po meni.:D
skroz ste se odrodili.
-
callmethebreeeze
dobro je. bio si me zadever'o. zamalo da odem u istanbul.

-
callmethebreeeze
tacka broj jedan, obavezan vjeronauk vec od jaslica. nema zajebancije.pitt wrote:ma jok ba...dosta je bilo zajebancije.....ovo trebamo koloniziraticallmethebreeeze wrote:dobro je. bio si me zadever'o. zamalo da odem u istanbul.
- pitt
umjesto IRSa......Zakat Servicecallmethebreeeze wrote:tacka broj jedan, obavezan vjeronauk vec od jaslica. nema zajebancije.pitt wrote:ma jok ba...dosta je bilo zajebancije.....ovo trebamo koloniziraticallmethebreeeze wrote:dobro je. bio si me zadever'o. zamalo da odem u istanbul.
-
callmethebreeeze
hocemo li ici na "flat" zekat i progresivnipitt wrote:umjesto IRSa......Zakat Servicecallmethebreeeze wrote:tacka broj jedan, obavezan vjeronauk vec od jaslica. nema zajebancije.pitt wrote: ma jok ba...dosta je bilo zajebancije.....ovo trebamo kolonizirati:D:D
-
nash
U Americi sam vec deset godina i nikada nisam imao problema dok sam putovao BH pasosem. Cak su mi i govorili na granici "Welcome Home". Od kada putujem sa americkim pasosem me malo vise peglaju ali ne na granici u Americi nego u Evropi na salterima. Ovdje ono normalno, imas li hrane, gdje si bio, sta imas za carinu? Next!
Ljetos sam imao posjetu iz EU. Majka smedje kose sa plavim ocima i dvoje djece s plavom kosom i plavim ocima. Nisu original svabe nego original svede koliko su plavi. Majka i mladji sin (2. razred) imaju njemacki pasos, a stariji sin (4.razred) ima bosanski pasos. Ovoga sa bosanskim pasosom su izveli sa strane da ga pregladaju i skidaju, dok ovo dvoje nisu. I cak su bili rigorozni i nisu dali majci da bude blizu djeteta. To je bilo na kontinetalnom letu za Evropu.
Sve je moguce....
Ljetos sam imao posjetu iz EU. Majka smedje kose sa plavim ocima i dvoje djece s plavom kosom i plavim ocima. Nisu original svabe nego original svede koliko su plavi. Majka i mladji sin (2. razred) imaju njemacki pasos, a stariji sin (4.razred) ima bosanski pasos. Ovoga sa bosanskim pasosom su izveli sa strane da ga pregladaju i skidaju, dok ovo dvoje nisu. I cak su bili rigorozni i nisu dali majci da bude blizu djeteta. To je bilo na kontinetalnom letu za Evropu.
Sve je moguce....
-
gradjani svijeta
Kako kazes izgleda da sus vi gradjani BIH i svi Bosanci Muslimani. Kao sto vjerovatno znas, to nije tacno, prema tome nije mi jasno sta hoces da kazes.newone wrote:Slobodno dodjite u Ameriku. Na granici se ponasajte prirodno i normalno bez treme i nervoze. Amerika je jos uvijek blagonaklona prema muslimanima za razliku od svih Evropskih zemalja pa i same Svedske. U ovoj zemlji zivi i radi i Americko drzavljanstvo posjeduje preko 6 miliona muslimana. Welcome to the U.S.
Kao drugo americki carinici nisu ni prema kome " blagonakloni", oni profesionalno rade svoj posao i po pravilima koje moraju slijediti i nikoga ne vrijedjanu niti omalovazavaju ukoliko nisu isprovocirani. Prijatelj mi se zove Dzihad, ide u Amewriku nekoliko puta godisnje, svaki put kao turista ili u rpivatbnu posjetu i nikad nije imao ni najmanje problema.
Nebulozna tema, stvarno.
-
callmethebreeeze
sto me nerviraju ovi sto kazu da je nebulozna tema, nije sto sam je ja postaviogradjani svijeta wrote:Kako kazes izgleda da sus vi gradjani BIH i svi Bosanci Muslimani. Kao sto vjerovatno znas, to nije tacno, prema tome nije mi jasno sta hoces da kazes.newone wrote:Slobodno dodjite u Ameriku. Na granici se ponasajte prirodno i normalno bez treme i nervoze. Amerika je jos uvijek blagonaklona prema muslimanima za razliku od svih Evropskih zemalja pa i same Svedske. U ovoj zemlji zivi i radi i Americko drzavljanstvo posjeduje preko 6 miliona muslimana. Welcome to the U.S.
Kao drugo americki carinici nisu ni prema kome " blagonakloni", oni profesionalno rade svoj posao i po pravilima koje moraju slijediti i nikoga ne vrijedjanu niti omalovazavaju ukoliko nisu isprovocirani. Prijatelj mi se zove Dzihad, ide u Amewriku nekoliko puta godisnje, svaki put kao turista ili u rpivatbnu posjetu i nikad nije imao ni najmanje problema.
Nebulozna tema, stvarno.
nego, da se uzobiljimo:
na koji je aerodrom najbolje sletiti? meni se dopada la guardia, ali samo zbog imena.
-
callmethebreeeze
pa, eto, vidjecu da, insallah, sletimo na la guardiu, garant ce i tebi biti tamo lakse doci.pitt wrote:ako mozes, la guardia je bolji....manja guzva. mene vazda JFK kaci:D:D
-
callmethebreeeze
'pitt wrote:ma seha ce te pokupiti.......u srebrenoj ladji:D:D
ma meni svejedno:D
-
callmethebreeeze
ma nema odustajanja. idemo, insallah. u srijedu ce se karte uzetilocation wrote:Ako se nakon ovih svih replies ti odlucis da ostanes kod kuce ne zato sto ti nedaju uci, nego sto se tebi neda ici, ima licno da te odvedem u Gitmo pa uzivaj na primorju.
- pitt
insalah.....da te alah nagradi sa djevicamacallmethebreeeze wrote:ma nema odustajanja. idemo, insallah. u srijedu ce se karte uzetilocation wrote:Ako se nakon ovih svih replies ti odlucis da ostanes kod kuce ne zato sto ti nedaju uci, nego sto se tebi neda ici, ima licno da te odvedem u Gitmo pa uzivaj na primorju.