bosnjak u ameriKi

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

ma samo neka je nijet cist, sve cemo mu halaliti.
:D
pitt

Post by pitt »

callmethebreeeze wrote:ma samo neka je nijet cist, sve cemo mu halaliti.
ma ko u reisa :D:D
wifiuser

Post by wifiuser »

callmethebreeeze wrote:
lady midnight wrote:breeze, ne bih da te prepadam, ali zapamti ako im se cefne, pa te uhvate, jer ci crn ko arapin :D mogu te drzhati gdje hoce i koliko hoce i nishta ne moraju objashnjavati :D:D:D
no, sigurna sam da cesh naci nachin da dojavish pittu :D a da ce ovaj djelovati poput crvenog blica - brzo, sigurno i efikasno :D:D
pa to se i ja bojim. em imam izgled ko arap, em imam tursko ime, a ne smijem ti ni reci kako mi se babo zove.
Pretpostavljam da se zove Husein, kao i moj.
Zivim i radim u NYC vec 6 godina. Imam Bosanaski pasos i nikakvih problema nemam.
callmethebreeeze

wifiuser wrote:
callmethebreeeze wrote:
lady midnight wrote:breeze, ne bih da te prepadam, ali zapamti ako im se cefne, pa te uhvate, jer ci crn ko arapin :D mogu te drzhati gdje hoce i koliko hoce i nishta ne moraju objashnjavati :D:D:D
no, sigurna sam da cesh naci nachin da dojavish pittu :D a da ce ovaj djelovati poput crvenog blica - brzo, sigurno i efikasno :D:D
pa to se i ja bojim. em imam izgled ko arap, em imam tursko ime, a ne smijem ti ni reci kako mi se babo zove.
Zivim i radim u NYC vec 6 godina. Imam Bosanaski pasos i nikakvih problema nemam.
super. odlucio sama da cu doci.
ja nikada nisam imao problema ni na jednoj granici, ali me pravo zabrinulo sto se desilo mom kolegi i ovom svedskom reprezentativcu, ali sve ce biti u dure ako bog da. opet sam smiren, a i ako nesto zapne zovnucu pitt-a da dodje po meni. :D
pitt

Post by pitt »

callmethebreeeze wrote:
wifiuser wrote:
callmethebreeeze wrote: pa to se i ja bojim. em imam izgled ko arap, em imam tursko ime, a ne smijem ti ni reci kako mi se babo zove.
ja nikada nisam imao problema ni na jednoj granici, ali me pravo zabrinulo sto se desilo mom kolegi i ovom svedskom reprezentativcu, ali sve ce biti u dure ako bog da. opet sam smiren, a i ako nesto zapne zovnucu pitt-a da dodje po meni. :D
reci cu jaabu sehi nek te saceka....prepoznat ces ga po a la poplava tolama i bradici :D:D
callmethebreeeze

pitt wrote:
callmethebreeeze wrote:
wifiuser wrote: Pretpostavljam da se zove Husein, kao i moj.
reci cu jaabu sehi nek te saceka....prepoznat ces ga po a la poplava tolama i bradici :D:D
a kapica? nije valjda da kapicu ne nosi?! :shock:

skroz ste se odrodili.
pitt

Post by pitt »

fes ba.....kakvu kapu :D:D Nismo mi ko ona pogan arapska :D:D:D
callmethebreeeze

dobro je. bio si me zadever'o. zamalo da odem u istanbul.
pitt

Post by pitt »

callmethebreeeze wrote:dobro je. bio si me zadever'o. zamalo da odem u istanbul.
ma jok ba...dosta je bilo zajebancije.....ovo trebamo kolonizirati :D:D:D
callmethebreeeze

pitt wrote:
callmethebreeeze wrote:dobro je. bio si me zadever'o. zamalo da odem u istanbul.
tacka broj jedan, obavezan vjeronauk vec od jaslica. nema zajebancije.
pitt

Post by pitt »

callmethebreeeze wrote:
pitt wrote:
umjesto IRSa......Zakat Service :D:D:D
callmethebreeeze

pitt wrote:
callmethebreeeze wrote:
pitt wrote: ma jok ba...dosta je bilo zajebancije.....ovo trebamo kolonizirati :D:D:D
umjesto IRSa......Zakat Service :D:D:D
hocemo li ici na "flat" zekat i progresivni :D
nash

Post by nash »

U Americi sam vec deset godina i nikada nisam imao problema dok sam putovao BH pasosem. Cak su mi i govorili na granici "Welcome Home". Od kada putujem sa americkim pasosem me malo vise peglaju ali ne na granici u Americi nego u Evropi na salterima. Ovdje ono normalno, imas li hrane, gdje si bio, sta imas za carinu? Next!

Ljetos sam imao posjetu iz EU. Majka smedje kose sa plavim ocima i dvoje djece s plavom kosom i plavim ocima. Nisu original svabe nego original svede koliko su plavi. Majka i mladji sin (2. razred) imaju njemacki pasos, a stariji sin (4.razred) ima bosanski pasos. Ovoga sa bosanskim pasosom su izveli sa strane da ga pregladaju i skidaju, dok ovo dvoje nisu. I cak su bili rigorozni i nisu dali majci da bude blizu djeteta. To je bilo na kontinetalnom letu za Evropu.

Sve je moguce....
pjega

Post by pjega »

iz 'cista mira' te niko vratiti nece. al' ako budes vuklj'o sudzuk i ilahije, budi spreman na sve. :-) :D

nece ti bolan niko nista. nemoj dzaba sam sebe prepadati. :zzzz:
pitt

Post by pitt »

ma ja sam ti posebna pasmina :D:D:D:D
gradjani svijeta

Post by gradjani svijeta »

newone wrote:Slobodno dodjite u Ameriku. Na granici se ponasajte prirodno i normalno bez treme i nervoze. Amerika je jos uvijek blagonaklona prema muslimanima za razliku od svih Evropskih zemalja pa i same Svedske. U ovoj zemlji zivi i radi i Americko drzavljanstvo posjeduje preko 6 miliona muslimana. Welcome to the U.S. :razz:
Kako kazes izgleda da sus vi gradjani BIH i svi Bosanci Muslimani. Kao sto vjerovatno znas, to nije tacno, prema tome nije mi jasno sta hoces da kazes.

Kao drugo americki carinici nisu ni prema kome " blagonakloni", oni profesionalno rade svoj posao i po pravilima koje moraju slijediti i nikoga ne vrijedjanu niti omalovazavaju ukoliko nisu isprovocirani. Prijatelj mi se zove Dzihad, ide u Amewriku nekoliko puta godisnje, svaki put kao turista ili u rpivatbnu posjetu i nikad nije imao ni najmanje problema.

Nebulozna tema, stvarno.
pitt

Post by pitt »

ma ko da neko moze Jihad zaustaviti :D:D:D:D:D:D
callmethebreeeze

gradjani svijeta wrote:
newone wrote:Slobodno dodjite u Ameriku. Na granici se ponasajte prirodno i normalno bez treme i nervoze. Amerika je jos uvijek blagonaklona prema muslimanima za razliku od svih Evropskih zemalja pa i same Svedske. U ovoj zemlji zivi i radi i Americko drzavljanstvo posjeduje preko 6 miliona muslimana. Welcome to the U.S. :razz:
Kako kazes izgleda da sus vi gradjani BIH i svi Bosanci Muslimani. Kao sto vjerovatno znas, to nije tacno, prema tome nije mi jasno sta hoces da kazes.

Kao drugo americki carinici nisu ni prema kome " blagonakloni", oni profesionalno rade svoj posao i po pravilima koje moraju slijediti i nikoga ne vrijedjanu niti omalovazavaju ukoliko nisu isprovocirani. Prijatelj mi se zove Dzihad, ide u Amewriku nekoliko puta godisnje, svaki put kao turista ili u rpivatbnu posjetu i nikad nije imao ni najmanje problema.

Nebulozna tema, stvarno.
sto me nerviraju ovi sto kazu da je nebulozna tema, nije sto sam je ja postavio :D ali fino je navedeno masa primjera gdje su ljude zdrave-prave maltretiralii zato sam postavio pitanje.

nego, da se uzobiljimo:
na koji je aerodrom najbolje sletiti? meni se dopada la guardia, ali samo zbog imena.
pitt

Post by pitt »

ako mozes, la guardia je bolji....manja guzva. mene vazda JFK kaci :D:D:D
callmethebreeeze

pitt wrote:ako mozes, la guardia je bolji....manja guzva. mene vazda JFK kaci :D:D:D
pa, eto, vidjecu da, insallah, sletimo na la guardiu, garant ce i tebi biti tamo lakse doci.
pitt

Post by pitt »

ma seha ce te pokupiti.......u srebrenoj ladji :D:D:D
callmethebreeeze

pitt wrote:ma seha ce te pokupiti.......u srebrenoj ladji :D:D:D
'

ma meni svejedno:D

Post by location »

Ako se nakon ovih svih replies ti odlucis da ostanes kod kuce ne zato sto ti nedaju uci, nego sto se tebi neda ici, ima licno da te odvedem u Gitmo pa uzivaj na primorju.
callmethebreeeze

location wrote:Ako se nakon ovih svih replies ti odlucis da ostanes kod kuce ne zato sto ti nedaju uci, nego sto se tebi neda ici, ima licno da te odvedem u Gitmo pa uzivaj na primorju.
ma nema odustajanja. idemo, insallah. u srijedu ce se karte uzeti :D
pitt

Post by pitt »

callmethebreeeze wrote:
location wrote:Ako se nakon ovih svih replies ti odlucis da ostanes kod kuce ne zato sto ti nedaju uci, nego sto se tebi neda ici, ima licno da te odvedem u Gitmo pa uzivaj na primorju.
ma nema odustajanja. idemo, insallah. u srijedu ce se karte uzeti :D
insalah.....da te alah nagradi sa djevicama :D:D:D
Post Reply