SUBOTA, 09.02.2008., 13.00h, ISPRED KATEDRALE

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Tesssa

Post by Tesssa »

scooter21ba wrote:
monsisi wrote:nemojte to sa autima, sta ce djeca koja ce doci, jer smo organizirali prevoz iz kiseljaka, bolje je setnjom, jer to odaje pravo pocast Denisu, bolje je...
mislio sam ko moze nek prati kolonu ako je bude ikako
mislim da bi trebalo obiljeziti na svaki nacin

sto se tcie djece iz kiseljaka nek budu u setnji a ostali koji mogu nek budu u koloni s autima
a hajd mi molim te objasni sto si toliko zapeo sa autima? Mrsko ti hodat, sta li? :?

Ako je dogovoreno da se hoda, onda se hoda i gotova prica.
Fex

Post by Fex »

Ma neka dodju i sa autima i bez njih samo neka dodju.
Dori

Post by Dori »

Bas me zanima, sada kada su objavljene slike ubica, šta biste napravili, kad bi ste ih vidjeli u gradu?
Ili jos gore, da ih vidite da pokušavaju napasti nekog malđeg od sebe?
Da li bi nesto drugacije?
CAKAL

Post by CAKAL »

Ovo grozno ubistvo je jedno u nizu ubistava i raznoraznog terora kojim su izloženi svi normalni građani grada Sarajeva.Koliko je samo bilo ubistava silovanja teških prebijanja u ovom gradu od završetka rata pa do sada.Uvjek su nam gradske i kantonalene vlasti OBEČAVALE da se neče ponoviti a svako sljedeče zlikovačko djelo je bilo brutalnije.Krivo je pod broj jedan sudstvi koje daje ubicama ohrabrujuče niske kazne tako dajuči loš primjer mladim generacijama.Sutra moramo tražiti oštre sankcije prema svim učesnicima teških kriminalnih djela te sankcije trebaju biti primjer a ne podstrek za još gora djela.Zakonodavna vlast se krije iza plašta demokratije za blage kazne prema kriminalcima kažu samo tako je i u Evropskoj Uniji što je notorna laž neka se pojača kriminal na Bečkim ulicama u Austriji pa bi ste vidjeli kako radi austrijska policija i pravosuđe koje bi nemilosrdno kaznilo vinovnike kriminala.Zato iskupimo se svi roditelji sutendi đaci penzioneri da odamo posljednju poštu pokojnom Denisu i tražimo SANKCIJE a ne nekakve mjere PREVENCIJE dosta nas je živjelo za vrjeme SFRJ ovakve stvari su bile nezamislive.Još jednom napominjem nemojmo nasjesti LAŽNIM obečanjima vlasti da če se nešta popraviti i onda čekaju da prođe određeno vrjeme da se sve lagano zaboravi pa onda opet po starom.ZATO AKO IMATE IMALO SAVJESTI I OBRAZA SVI SUTRA ISPRED KATEDRALE DA PROTESTIRAMO PROTIV NESPOSOBNE VLASTI DA SE NOSI SA OZBILJNIM PROBLEMIMA.
goldeneye

Post by goldeneye »

Pricha se rashirila i po drugim forumima... Vijestima... Bice bruka ljudi... Treba prozvati lokalne vlasti... Pa jbt zbog ovakvih situacija i protesta gradjana u normalnom svijetu vlast pada kao krushka!
monsisi

Post by monsisi »

pada, naravno, ali samo kada se non stop protestira, a inace NE, mi to ne mozemo organizirat, ali trebamo sve dat od sebe, sve pokusat...
skojotovski

Post by skojotovski »

Jedan001 wrote:hocemo i do orienta promarsirat :x
mozda ne bi bilo lose otici do te prcvarnice i zasuti je jajima ili bojom?! :x
strong69

Post by strong69 »

mIRCerka wrote:Sreca pa forum pada...pa ne mogu citati...

Nije poenta sad ovu trojicu spalit i onda prst u uho...

poenta je SPRIJECITI DA SE OVO IKAD VISE PONOVI...

Poenta je SPRIJECITI NASILJE a ne postati ISTI KAO LALOVIC SIKIRICA I OVAJ TRECI...
gledam slike s povorke i prosto mi je muka... :(
Arslan wrote:i u cemu bi se razlikovali onda od ovih zlokovaca? moze li mi to iko objasniti? pitate zasto se desava ovo, mislim da je bas iz ovog razloga! mi nista ne umijemo rijesiti ako ne sazovemo na linc, paljenje, udaranje, masakriranje i ubijanje! :roll: :roll:
Nazalost, doslo je takvo vrijeme da na nasilje uzvratimo nasiljem. Licno sam za to da se poduzmu radikalne mjere protiv ubica i da im se konacno stavi do znanja da ako policija i sudovi okrecu glavu mi ne bi trebali! Okrenuli su glavu u tramvaju i to se treba promijeniti!

Apsolutno se slazem da im treba pokazati da znamo ko su i da svakog od njih mozemo otkriti i objaviti foto.
CAKAL

Post by CAKAL »

POŠTOVANI FORUMAŠI PROTEST I TREBA DA BUDE OŠTAR JER ČE ONDA BITI NEŠTA KONKRETNO PREDUZETO.KAO ŠTO VIDITE U NAŠEM JADNOM GRADU JE TAKAV TEROR DA JE NEOPISIVO NEKO ,MORA STATI U KRAJ TOME NEMAMO SE ČEGA PLAŠITI TREBA DIČI TAKVU UZBUNU DA SE KONAČNO OVA NESPOSOBNA VLAST POČNE HVATATI ZA GLAVU ILI NEKA RADE SVOJ POSAO ILI NEKA IDU.OVO JE DNO DNA ZAR SE MORAO IZGUBITI JEDAN MLADI ŽIVOT DA ONI NEŠTO URADE.AKO MI OBIČNI LJUDI NEŠTA NE PODUZMEMO MI SMO SUTRA NA REDU DA BUDEMO BRUTALNO UBIJENI U TRAMVAJIMA ULICAMA I SVOJIM VLASTITIM DOMOVIMA.KO NAMA MOŽE GARANTOVATI SIGURNOST I BEZBJEDNOST ODGOVOR JE JEDNOSTAVAN NIKO.ZATO DIGNIMO SE I RECIMO ODLUČNO STOP KRIMINALU I TERORU NAD NAMA.
CAKAL

Post by CAKAL »

DOK MI OVDJE ORGANIZUJEMO PROTESTE NAŠI BAJNI POLITIČARI PRAVE FEŠTE NA ZETRI I STADIONU KOŠEVO U ZNAK SJEČANJA NA ZOI 84,TE SARAJEVSKU ZIMU I SAMO TROŠE NAŠE PARE PORESKIH OBVEZNIKA DOK IM KRIMINAL MALO JE REČI HARA ULICAMA GRADA.PA GOSPODO IZ VLASTI POŠTO ZNAM DA ČITATE RAZNO RAZNE DISKUSIJE NA FORUMIMA,UKINUTE BAŠČARŠIJSKE NOĆI,SARAJEVSKE ZIME,I RAZNO RAZNE DRUGE MANIFESTACIJE NA KOJIMA TROŠITE NAŠE PARE NEMILICE.TE PARE USMJERITE KA JAČANJU POLICIJE I RJEŠAVAJTE SOCIJALNU BJEDU KOJA JE SVEOPŠTE PRISUTNA KOD NAS. STOP KRIMINALU VRATITE NAS U NORMALU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
klixober

Post by klixober »

CAKAL wrote:DOK MI OVDJE ORGANIZUJEMO PROTESTE NAŠI BAJNI POLITIČARI PRAVE FEŠTE NA ZETRI I STADIONU KOŠEVO U ZNAK SJEČANJA NA ZOI 84,TE SARAJEVSKU ZIMU I SAMO TROŠE NAŠE PARE PORESKIH OBVEZNIKA DOK IM KRIMINAL MALO JE REČI HARA ULICAMA GRADA.PA GOSPODO IZ VLASTI POŠTO ZNAM DA ČITATE RAZNO RAZNE DISKUSIJE NA FORUMIMA,UKINUTE BAŠČARŠIJSKE NOĆI,SARAJEVSKE ZIME,I RAZNO RAZNE DRUGE MANIFESTACIJE NA KOJIMA TROŠITE NAŠE PARE NEMILICE.TE PARE USMJERITE KA JAČANJU POLICIJE I RJEŠAVAJTE SOCIJALNU BJEDU KOJA JE SVEOPŠTE PRISUTNA KOD NAS. STOP KRIMINALU VRATITE NAS U NORMALU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Neka smanje sebi plate.Te manifestaciju su medu rijetkim dobrim stavrima u gradu.
anakadabra

Post by anakadabra »

Svaka čast FTV!!! Hvala vam!!!!

Objavili su poziv koji smo im danas poslali i to od riječi do riječi i voditeljica dnevnika je na kraju i sama pozvala građane da dođu pred katedralu sutra u 13:00 sati i izraze svoje nezadovoljstvo trenutnom sigurnosnom situacijom u našem gradu. Još jednom hvala federalnoj TV.

Inače, malo prije sam se vratila sa sahrane..... :( :( :( :( :( :( Ljudi ja nemam komentara. Bijeli lijes prekriven naradžastim ružama i vijenac na kojem stoji napisano: "Od mame!" Kamen je plakao :( :( :(
fixer

Post by fixer »

ako poslije objave ftva ne dodje ljudi onda nash jebes. i treba da nas bodu nozevima. :roll:
anakadabra

Post by anakadabra »

fixer wrote:ako poslije objave ftva ne dodje ljudi onda nash jebes. i treba da nas bodu nozevima. :roll:
I ja mislim da bi nakon ovoga sutra trebali izaći i oni koji danas možda nisu mislili.

Zaboravila sam dodati. Na sahranu je došao i Mirsad Kebo dopredsjednik FBiH. Naravno u jednom autu on, a u drugih 5 njegovo osiguranje. Hebote kao da je došao neznam ti ko. Kad smo se vraćali kući umalo nismo poginuli od njih. Tako se bahato ponašaju na cesti pod tom hebenom rotacijom. Skoro da smo u jarku završili, samo da bi gospodin VELIKI mogao proći. STOKA!!!STOKA!!!STOKA!!!STOKA!!! :x :x :x
anakadabra

Post by anakadabra »

Imam jedno pitanje. Dali je neko najavio policiji za ovo okupljanje :roll: da ne bude :-)
in33sa

Post by in33sa »

Ovaj revolt naroda konacno daje neke rezultate, mislim, cuje se... samo, ne razumijem sta gradjani misle postici ovim protestnim skupovima??? hoce li policija poceti raditi svoj posao?? cisto sumnjam, da su sposobni za takvo nesto, odavno bi uradili nesto..

Nama i dalje na vlasti ostaju isti likovi, zainteresirani samo za sebe i svoje interese... nama i dalje na ulicama ostaju desetine potencijalnih ubica, osudjenih i neosudjenih kriminalaca... ovo sto se desilo Denisu, samo je produkt bolesnog drustva u kojem zivimo...

Ja se licno bojim da je ovo samo pocetak... u negativnom smislu.

Bojim se da nam Rumunija, Temisvar, revolucija ne gine, ali cemo se napatiti do tada itekako...
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

izvinjavam se nisam stigao ranije javiti ja sam još danas o "našem" protestu obavijestio: Banja Luku, Bihać, Mostar, Tuzlu, Zapadnu Hercegovinu, Goražde, a malo ranije kako sam već napisao: kakanj, Fojnicu, kreševo i Lašvansku dolinu..

Kasnije ću postaviti plakat (ali bez slika tako mi je lakše i na ostale forume na kojima sam registrovan)
anakadabra

Post by anakadabra »

in33sa wrote:Ovaj revolt naroda konacno daje neke rezultate, mislim, cuje se... samo, ne razumijem sta gradjani misle postici ovim protestnim skupovima??? hoce li policija poceti raditi svoj posao?? cisto sumnjam, da su sposobni za takvo nesto, odavno bi uradili nesto..

Nama i dalje na vlasti ostaju isti likovi, zainteresirani samo za sebe i svoje interese... nama i dalje na ulicama ostaju desetine potencijalnih ubica, osudjenih i neosudjenih kriminalaca... ovo sto se desilo Denisu, samo je produkt bolesnog drustva u kojem zivimo...

Ja se licno bojim da je ovo samo pocetak... u negativnom smislu.

Bojim se da nam Rumunija, Temisvar, revolucija ne gine, ali cemo se napatiti do tada itekako...
[/size]

E i ja ne razumijem tebe :-)
anakadabra

Post by anakadabra »

valterbranisarajevo wrote:izvinjavam se nisam stigao ranije javiti ja sam još danas o "našem" protestu obavijestio: Banja Luku, Bihać, Mostar, Tuzlu, Zapadnu Hercegovinu, Goražde, a malo ranije kako sam već napisao: kakanj, Fojnicu, kreševo i Lašvansku dolinu..

Kasnije ću postaviti plakat (ali bez slika tako mi je lakše i na ostale forume na kojima sam registrovan)
Odlično!
Inače, dok smo se vraćali u povorci s groblja prema autu čula sam da mnogi ljudi govore o ovom skupu i najavljuju dolazak.

Trebaš li kakve pomoći samo javi ja sam tu!?
Tesssa

Post by Tesssa »

anakadabra wrote:Imam jedno pitanje. Dali je neko najavio policiji za ovo okupljanje :roll: da ne bude :-)
i ja se pitam...
Hendrix

Post by Hendrix »

Jbga ljudi danas na poslu nisam mogao otvoriti foruma , da sam prije vidio slike ovih majmuna isprinto bi ih na 4m dug papir pa lagano u prvi red , ali eto doću obavezno , kao što bi trebalo da dođu SVI!
vedderedi

Post by vedderedi »

Svaka čast FTV!
Evo i prijedloga rute za sutra.

13.00 - 13.15 - KATEDRALA (okupljanje, minuta šutnje, fatiha za sve žrtve nasilja, podjela letaka)
13.15 - 14.00 - PROTESTNA ŠETNJA OD KATEDRALE DO MUP-a KS/VLADE KANTONA/PREDSJEDNIŠTVA BiH

Predlažem da šetnja krene od katedrale niz Ferhadiju, Titovu ulicu, skrenemo lijevo kod robne kuće "Sarajka" i onda prema MUP-u KS. U neposrednoj blizini su i Predsjedništvo BiH i zgrada Vlade KS pa bi se mogli rasporediti da nas bude podjednako ispred svih ovih zdanja vlasti.

Šta mislite?
valterbranisarajevo

Moram nešto primjetiti, kako se opet lagano u drugi plan, kao po običaju gura odgovornost sudija i tužilaca, socijalnih radnika i pedagoga, a sva odgovornost pokušava prebaciti na policiju koja je ova dva svirepa ubistrva riješila za 2,5 sata(ubice gospođe Ljubice za 40 minuta, a Denisove za 2 sata) i privela počinioce pravdi. Za razliku od političara i sudija policajci su cijelu noć davali krv za Denisovu operaciju, a ja ne vjerujem da je neko od tužioca npr zavrnuo rukav. još uz to prortiv ove trojice su prošle godine podnijeli nekoliko prijava. Da su ih sudije i tužioci procesuirali Denis bi vjerovatno bio živ.

U stvari oni su jedini uradili svoj dio posla u ovim teškim trenucima.

Ne treba frustracije neplaćenih mandatnih kazni prenositi na ovo. Krivci su negdje drugo..
valterbranisarajevo

vedderedi wrote:Svaka čast FTV!
Evo i prijedloga rute za sutra.

13.00 - 13.15 - KATEDRALA (okupljanje, minuta šutnje, fatiha za sve žrtve nasilja, podjela letaka)
13.15 - 14.00 - PROTESTNA ŠETNJA OD KATEDRALE DO MUP-a KS/VLADE KANTONA/PREDSJEDNIŠTVA BiH

Predlažem da šetnja krene od katedrale niz Ferhadiju, Titovu ulicu, skrenemo lijevo kod robne kuće "Sarajka" i onda prema MUP-u KS. U neposrednoj blizini su i Predsjedništvo BiH i zgrada Vlade KS pa bi se mogli rasporediti da nas bude podjednako ispred svih ovih zdanja vlasti.

Šta mislite?
Iz rute je izbačena "posjeta" tužilaštvu i sudu u Šenoinoj..
vedderedi

Post by vedderedi »

valterbranisarajevo wrote:Moram nešto primjetiti, kako se opet lagano u drugi plan, kao po običaju gura odgovornost sudija i tužilaca, socijalnih radnika i pedagoga, a sva odgovornost pokušava prebaciti na policiju koja je ova dva svirepa ubistrva riješila za 2,5 sata(ubice gospođe Ljubice za 40 minuta, a Denisove za 2 sata) i privela počinioce pravdi. Za razliku od političara i sudija policajci su cijelu noć davali krv za Denisovu operaciju, a ja ne vjerujem da je neko od tužioca npr zavrnuo rukav. još uz to prortiv ove trojice su prošle godine podnijeli nekoliko prijava. Da su ih sudije i tužioci procesuirali Denis bi vjerovatno bio živ.

U stvari oni su jedini uradili svoj dio posla u ovim teškim trenucima.

Ne treba frustracije neplaćenih mandatnih kazni prenositi na ovo. Krivci su negdje drugo..
Mozda bi onda trebali skrenuti u Kulovicevu ulicu pa do Kantonalnog suda otici i tamo se zaustaviti?
Locked