Veliki neimar Sarajeva-Fahrudin Radoncic
-
New York
Procitah nekoliko tema o nikad gospodinu Radoncicu, pa kad se god neko dohvati ili spomene tu (ne)osobu sijetim se jedine i prave istine.
Pa to je onaj kriminalac kojeg sam licno ja ili pripadnici jedinice kojom sam komandovao sa lisicam na rukama sprovodili iz jednog objekta u drugi, a bogami i u vojni restoran na rucak. Da naravno, i tamo sa lisicama na rukama. Kriminalci i prevaranti ne zasluzuju vise...
E moj Nikad gospodine propali novinarcicu Radoncicu, zahvali se vremenu i prostoru i ljudima niskih moralnih kavaliteta.
Za pravu raju si napuhani papcic bio i ostao... (STA RECE..NEIMAR??????)
Pa to je onaj kriminalac kojeg sam licno ja ili pripadnici jedinice kojom sam komandovao sa lisicam na rukama sprovodili iz jednog objekta u drugi, a bogami i u vojni restoran na rucak. Da naravno, i tamo sa lisicama na rukama. Kriminalci i prevaranti ne zasluzuju vise...
E moj Nikad gospodine propali novinarcicu Radoncicu, zahvali se vremenu i prostoru i ljudima niskih moralnih kavaliteta.
Za pravu raju si napuhani papcic bio i ostao... (STA RECE..NEIMAR??????)
-
Eshek
Radončić tj. Avaz je klasični plaćenik. Samo...mamu jeb'o...dobro se, kurva, prodaje...
Nije to ni neka nauka...ekipa koja hoce da malo trguje koncesijama njemu nudi dio zarade od preprodaje istih, on medijski ukopa bilo kojeg protivnika, kajmak se ubere i podijeli... voilla! Šverc-komerc, samo u malo vecim okvirima.
Naš narod - šta će, vazda smo ovce bili, ne kontaju da Avaz prodaje čitaoce-ovce interesnim grupama, a ne novine čitaocima...
Ne zivi Fahro od one markice, nego od talova koje realizuje uz pomoc Avaza.
Covjek je papak, docepao se stakla i zeljeza, pa misli da ce dovesti evropu u Sarajv'o... ne shvata da takvih dildo-borera ima u svakom cosku svijeta, a da ovaj grad nikad i niko po tome nece pamtiti.
E moj Fahro...jeftinije ti je probati kakvu pumpicu, mozda ti i naraste...mores ti jos toliki toranj napraviti, veci ti nece biti od toga....
Unatoc svemu, meni je taj covjek šega. Svaki put kad vidim njegove "portrete" i poze na fotografijama, uz obavezan "metar knjiga" u pozadini, pišnem od smijeha.

Nije to ni neka nauka...ekipa koja hoce da malo trguje koncesijama njemu nudi dio zarade od preprodaje istih, on medijski ukopa bilo kojeg protivnika, kajmak se ubere i podijeli... voilla! Šverc-komerc, samo u malo vecim okvirima.
Naš narod - šta će, vazda smo ovce bili, ne kontaju da Avaz prodaje čitaoce-ovce interesnim grupama, a ne novine čitaocima...
Covjek je papak, docepao se stakla i zeljeza, pa misli da ce dovesti evropu u Sarajv'o... ne shvata da takvih dildo-borera ima u svakom cosku svijeta, a da ovaj grad nikad i niko po tome nece pamtiti.
E moj Fahro...jeftinije ti je probati kakvu pumpicu, mozda ti i naraste...mores ti jos toliki toranj napraviti, veci ti nece biti od toga....
Unatoc svemu, meni je taj covjek šega. Svaki put kad vidim njegove "portrete" i poze na fotografijama, uz obavezan "metar knjiga" u pozadini, pišnem od smijeha.
-
Almirko
Ama dragi ljudi nemate sta toliko raspravljati o tome.Eshek wrote:Radončić tj. Avaz je klasični plaćenik. Samo...mamu jeb'o...dobro se, kurva, prodaje...
Unatoc svemu, meni je taj covjek šega. Svaki put kad vidim njegove "portrete" i poze na fotografijama, uz obavezan "metar knjiga" u pozadini, pišnem od smijeha.![]()
NE KUPUJTE DNEVNI AVAZ !!!
time mu kupujete novi stan, auto, kucu, brod, toranj, sta vec..
-
LAIBACH KUNST
Ovo sa stanom je samo djelimično tačno.Ja sam duboko uvjeren da svaka marka koju glupi Bosanac da za :Almirko wrote:Ama dragi ljudi nemate sta toliko raspravljati o tome.Eshek wrote:Radončić tj. Avaz je klasični plaćenik. Samo...mamu jeb'o...dobro se, kurva, prodaje...
Unatoc svemu, meni je taj covjek šega. Svaki put kad vidim njegove "portrete" i poze na fotografijama, uz obavezan "metar knjiga" u pozadini, pišnem od smijeha.![]()
NE KUPUJTE DNEVNI AVAZ !!!
time mu kupujete novi stan, auto, kucu, brod, toranj, sta vec..
-
bibliotekar
samo vi pisite...sace vama Fahro svima Ip skontat....

- don vito
Scepo Radoncic stalno siri poslovne veze sa srpskim ratnim zlocincima!!!
Propao mu je pokusaj da na tacni donese Energoinvest srpskom tajkunu i jednom od saradnika Radovana Karadzica!!! Kako ce sada reagovati njegove beogradske gazde, ljuti sto, barem zasad, nece preuzeti simbol bosanskohercegovacke privrede? Koja je naredna bosanskohercegovacka firma na koju su oko bacili Radoncicevi poslovni "partneri" Miskovic, Lazarevic, Hamovic, Stankovic?
Propao mu je pokusaj da na tacni donese Energoinvest srpskom tajkunu i jednom od saradnika Radovana Karadzica!!! Kako ce sada reagovati njegove beogradske gazde, ljuti sto, barem zasad, nece preuzeti simbol bosanskohercegovacke privrede? Koja je naredna bosanskohercegovacka firma na koju su oko bacili Radoncicevi poslovni "partneri" Miskovic, Lazarevic, Hamovic, Stankovic?
Vlahovljak pomrsio račune Radončiću i Lazareviću
Nije teško dokučiti stvarne razloge zbog kojih je „Dnevni avaz" prije dva dana, s vidljivim trijumfalizmom, na naslovnoj strani objavio tekst pod naslovom „SDA ne podržava novi mandat Vlahovljaka". Riječ je o Džemilu Vlahovljaku, generalnom direktoru „Energoinvesta" kome je upravo istekao četverogodišnji mandat i koji za se tu funkciju ponovo kandidovao.
Iako je Vlahovljakova kandidatura i sa formalnog i sa suštinskog aspekta besprijekorna, politički vrh SDA, zapravo kadrovici ove stranke na čelu s predsjednikom Kadrovske komisije Mirsadom Kebom, osporavaju njegov izbor. Izgleda da bi radije na funkciji generalnog direktora, umjesto Vlahovljaka, radije vidjeli nekog svog pulena.
Vlasnik „Avaza" Fahrudin Radončić ima debele privatne razloge zbog kojih zdušno podržava eliminiranje Džemaila Vlahovljaka iz upravljačkih struktura „Energoinvesta". Naime, sredinom prošle godine Agencija za privatizaciju Federacije BiH raspisala je tender za prodaju većinskog kapitala „Energoinvesta", a kao jedan od najozbiljnijih kupaca ove sarajevske kompanije pojavila je beogradska firma „Rudnap" čiji je vlasnik Vojin Lazarević, trgovac strujom s kojim je Radončić u bliskim poslovnim i drugim vezama. Treba reći da je lazarević svoje golemo finansijsko bogatstvo stekao tokom rata, poslujući, između ostalih, i sa ratnim zločincem i bošnjačkim krvnikom Željkom Ražnatovićem Arkanom.
Lazarević se nedavno u razgovoru za FTV javno pohvalio poslovnom saradnjom sa vlasnikom „Avaza" Fahrudinom Radončićem koji mu je na upoznavanje u svom rotirajućem restoranu priveo čak i federalnog premijera Nedžada Brankovića i direktora OSA-e Almira Džuvu!
Lazarević je javno priznao da je s Brankovićem i Radončićem, uz večeru, razgovarao o poslovima vezanim za preprodaju električne energije.
Tender za privatizaciju „Energoinvesta", kao što je poznato, Federalna agencija za privatizaciju proglasila je neuspjelim uz obrazloženje kako postoje izvjesne nejasnoće oko imovinskog bilansa ove kompanije. Upućeni tvrde da su prodaju „Energoinvesta" zapravo spriječio njegov direktor Džemail Vlahovljak i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vahid Hećo. Njih dvojica jednostavno nisu mogi dopustiti da jedna od najvrijednijih sarajevskih i bh. kompanija dopadne u ruke „Rudnapa", odnosno Vojina Lazarevića za kojim se vuku dugi repovi kriminala i korupcije.
Vlasnik „Avaza" Fahrudin Radončić očigledno to ne može oprostiti ni Džemailu Vlahovljaku i Vahidu Heći pa sada iz sve snage podržava kadrovike SDA koji su namjerili maknuti uspješnog menadžera Vlahovljaka s čela „Energoinvesta".
-
Eshek
1. Primjer sa koncesijama je samo to - PRIMJER. Tako Fahro odradjuje i medijsku promociju poliKITAra, ocekujuci zauzvrat vjecnu poslusnost. Uzalud. Zbog toga smo imali bezbroj prilika vidjeti kako gura lagumdzije, tihice i slicne, pa ih onda, kada mu otkazu poslusnost (jerbo niko nije budala da lezi u prdekani radi Fahre i uzvracanja usluga), gazi u svom listu.sayonara wrote:Koncesija nije ni bilo kada je Avaz postao gigant. Mozda si mislio na Hecu ili SafuEshek wrote:Radončić tj. Avaz je klasični plaćenik. Samo...mamu jeb'o...dobro se, kurva, prodaje...
A sto se tice Sarajeva .... taj grad je i uspio otjerati svakoga ko je, u bilo kom pogledu, uspio. Da ti ne nabrajam sve pisce, slikare, biznismene ... Ostali su samo oni koji ubadaju nozem, oni koji sve to nijemo gledaju, "biznismeni" koji su firme kupili za papire i koji isplacuju minimalce i rijetki koji vam kvare idilu
Dnevni Avaz nije nikakav gigant, nego placeni medijski pistoljeros kojeg angazuju giganti kako bi ostvarili svoje ciljeve u BiH. Igrom slucaja Heco i Safa igraju za drugu ekipu. A obje su kriminalne.
Replika koju si napisao je smijesna, jer si (u nedostatku argumenata) poceo pisati o stvarima koje sa temom i mojim postom veze nemaju...
Ako već iŠĆeš i na tu temu:
Sarajevo ima historiju kojom se može ponositi. Vazda je tamo bilo uspješnih sportaša, naučnika, umjetnika, pa i bizMismena, samo što ta čaršija nije plaho tolerantna na kurčenje, kojem je TVOJ Fahro sklon (koliko vidim, i ti imas problem s tim).
U toj carsiji ce te vise cijeniti ako nekoj sirotinji kakvu šupu sklepaš da u njoj živi, nego da pucas tornjeve umotane u staklo.
Sayonara? Jeste, ali od pameti...
- taxi_driver
komeba wrote:Sauron vas gleda![]()
ja nesto kontam da se ovaj toranj bas uklapa u sredinu.
ko god mu je ondje dozvolu dao ,pokakim mu se na ja na diplomu
- and
ja u ovim pričama ne vidim nikoga čiju bih stranu mogao podržati.
vidim samo plijen i lešinare koji taj plijen napadaju i kidaju.
sve su to neke interesne grupe,samo ne vidim grupu kojoj je cilj da sačuva državno blago i da mi kao građani od toga imamo koristi.
vidim samo plijen i lešinare koji taj plijen napadaju i kidaju.
sve su to neke interesne grupe,samo ne vidim grupu kojoj je cilj da sačuva državno blago i da mi kao građani od toga imamo koristi.
-
MA DAJ...
BINGOnewone wrote:Koje urnbanisticko ruglo!!!! Oblakoder okruzen dvospratnim bosanskim kucama sa krovovima na cetiri vode.komeba wrote:Sa svih strana![]()
Zaposleni u urbanistickom zavodu grada Sarajeva izgleda primaju plate, a nista ne rade.
pa prije godinu dana sam to isto izjavio,da je taj toranj ruglo za SA i gdje se gradi...mislim da je to FRANKESTAJN sa urbanizmom za SA...
- don vito
Tacno tako! Od "tiraza" (oko 20.000) se vise ne moze zivjeti zato ide "reket". Hajka na Selimovice krenula je kada su odbili godisnji ugovor od 150.000 maraka. Srecom, sve vise ljudi odbija medijski reket ovog gangstera pa su mu jedino ostali medijski sponzori iz Srbije, finansijeri i vlasnici haram-nebodera (proslih, sadasnjih i buducih).Eshek wrote:Dnevni Avaz nije nikakav gigant, nego placeni medijski pistoljeros
-
Ins0mnlaC
evo novog tornja u Sa... kako vam se cini ovaj?

vise informacija na: http://www.sa-c.info/projects/117

- don vito
Evo malo o vlasniku tornjeva:Ins0mnlaC wrote:evo novog tornja u Sa... kako vam se cini ovaj?![]()
![]()
![]()
Kao jedan od najbizarnijih dokaza povezanosti Miroslava Miškovića i Slobodana Miloševića srbijanski mediji su svojevremeno isticali zaštitni znak Miškovićeve kompanije - trokut u obliku grčkog slova delta. Po toj interpretaciji, svaki ugao trokuta označava imena Miloševićeve djece i supruge - Marije, Marka i Mire.
- homo_sapiens
Chopper_Horrace wrote:sto li neko ne otvori kutak za fanove Fahrudina Radoncica?
Svako malo neko napravi novu temu, mislim da bi bilo bolje da ima svoj kutak....
Već im je otvoren kutak http://www.dnevniavaz.ba/forum/
-
Ins0mnlaC
don vito wrote:Evo malo o vlasniku tornjeva:Ins0mnlaC wrote:evo novog tornja u Sa... kako vam se cini ovaj?![]()
![]()
![]()
vise informacija na: http://www.sa-c.info/projects/117Kao jedan od najbizarnijih dokaza povezanosti Miroslava Miškovića i Slobodana Miloševića srbijanski mediji su svojevremeno isticali zaštitni znak Miškovićeve kompanije - trokut u obliku grčkog slova delta. Po toj interpretaciji, svaki ugao trokuta označava imena Miloševićeve djece i supruge - Marije, Marka i Mire.
LOL nidje veze...
zar ste toliko glupi da povjerujete u takvu budalastinu?
- don vito
Firme subjekti, odnosno osnivači Prezidenta d.o.o. su DELTA M d.o.o, sa sjedištem u Beogradu i osnivačkim kapitalom od 50 posto, Avaz d.o.o. Društvo za izdavačku i Štamparsku djelatnost sa sjedištem u Sarajevu, uz 25 posto osnivačkog udjela. Treća firma, sa jednakim iznosom kao i Avaz, jeste stanoviti Vanitv International Corporation, koji ima poštanski sandučić (P.O. Box 1708) a prijavljena adresa firme je podaleko - u karipskoj državici od 300.000 stanovnika - Belizeu (nekadašnjem Britanskom Hondurasu).Ins0mnlaC wrote:zar ste toliko glupi da povjerujete u takvu budalastinu?![]()
Potpisivanjem ugovora o formiranju zajednicke kompanije formalno je napravljena strategija jačanja prisustva "Delta holdinga" u BiH na tržištu Federacije. Kao strateški interes označeni su Sarajevo, Tuzla, Mostar i Zenica.
Kako je dogovoreno, sve lokacije moraju biti usaglašene s najvišim evropskim standardima koje će nakon osnivanja zajedničke kompanije dostaviti "Delta holding". (izvor: ABA3)
-
WizzardFromBOZ
saraydjecko wrote: Samo nemoj te se igrati velikih sarajlica pa pricati nebuloze nego pogledajte realno stvar.
evo ti jos malo "nebuloza": takvima kao sto je on trebao je rat u bih (i sire) da bi izasli na povrsinu.
p.s. blago tebi kad si tako "realan".
-
Ins0mnlaC
ok... to je prva veca ''firma'' iz srbije u bih... sta cemo sa deficitom koji imamo sa hrvatskom? sta sa ''postenim hercegovackim profiterima'' ? u hrvatsku izvezemo 1 km, a uvezemo 5... to nije nikakav problem jel?WizzardFromBOZ wrote:saraydjecko wrote: Samo nemoj te se igrati velikih sarajlica pa pricati nebuloze nego pogledajte realno stvar.
evo ti jos malo "nebuloza": takvima kao sto je on trebao je rat u bih (i sire) da bi izasli na povrsinu.
p.s. blago tebi kad si tako "realan".
p.s. ako je neko u mogucnosti, neka nabavi RELEVANTNE PODATKE o prisustvu hrvatske i srbijanske ekonomije na bih trzistu, pa onda donosite neke zakljucke!
-
Blueboy-
Ispada da branim Avaz, ali da se kojom slucajem ovo isto gradi u zagrebu ili Beogradu, reakcija bi bila tipa "ma oni su 50 godina ispred nas". Meni nimalo ne smeta da Acaz saradjuje sa nekom srbijanskom firmom, da je dovede na federalno trziste, pa i onako smo narod koji ne voli domace vec tudze, sta se bunite kad to isto avaz radi. Rado kupujemo uzvozno nase nevalja, pa cak ni nasa voda nevalja, a imamo je najvise u regijonu, a uvozimo najvise u regijonu. Dok smo tako glupi nema spasa, a slovenija/Hrvatska/Srbija ce i dalje uzivat u tome da imaju jedno trziste gdje mogu uputiti robu nikakvog kvalitete. Drzava bosna i hercegovina nema cak ni institut na drzavnom nivou koji kontrolira uvoznu robi i time stiti svoje gradjane. Avaz nije problem, mi smo problem!!
-
saraydjecko
Gazi Fahro-beg je uljepsao nas seher.Neka mi neko kaze da je neki privatnik uljepsao seher kao Fahro