Mostar: Novi napadi na zastave hrvatskog naroda u BiH
-
margareta
semireSA
kada nekoga lažeš 10-15 god. i samo ti hajruješ u tim lažima , kako onda LJUDIMA OTVORITI OČI ?
SRBI lažu "svoj tor" i daju im srpstvo umjesto npr. zarađenih penzija, invalidnina, plata itd.
Isto rade MUSLIMANI "svome stadu"
HRVATI ne zaostaju, još su najviše uznapredovali u "čuvanju svoga stada"
SVE JE POD KONTROLOM
kada nekoga lažeš 10-15 god. i samo ti hajruješ u tim lažima , kako onda LJUDIMA OTVORITI OČI ?
SRBI lažu "svoj tor" i daju im srpstvo umjesto npr. zarađenih penzija, invalidnina, plata itd.
SVE JE POD KONTROLOM
-
SemirSA
Draga margareta....bori se, pricaj sa ljudima, osvijesti ih da shvate da su nam djeca ginula zbog interesa Zagreba i Beograda. Pricaj bosanski jezik i nasmij se svakome i reci mu da ga ne razumijes kad ti pocne pricati o zrakomlatu, okolotrbusnompantalodrzacu i sl.margareta wrote:semireSA
SVE JE POD KONTROLOM
I izadji na izbore i daj glas partiji koja ima ekonoski a ne nacionalni predznak. Meni je zaista nebitno ko ce to da digne ekonomiju ali svima bi nam bilo vazno da se to DESI.
I vjeruj mi ima mnogo ljudi na sve tri strane koji su se osvijestili u tome sta nacionalne stranke rade, zele, koji su im ciljevi i metode. Oni zele da vladaju...po par familija u sva tri tora bi da gospodare cijelom zemljom. Da li smo toliko glupi i primitivni da im to dozvolimo? Ovaj narod ima duboko urodjen smisao za pravdu i ne bi trebao u ovom vremenu da ga zapostavi, naprotiv.
Dakle, otpor kroz svijest, kroz postovanje svog ali prije svega bosanskohercegovacke nacije i bosanskohercegovacke DRZAVE!!!!.
Ne bi smo trebalo dozvoliti ni jednom politicaru niti drzavnomsluzbeniku da radi u drzavnim institucijama dok se ne izjasni da pripada bosanskohercegovackoj naciji i govori bosanski jezik.
Znas onu: Tudje necemo, svoje NEDAMO!!!!
Necemo ni hrvatski jezik koji je u BiH puno vise hrvatski nego u samoj hrvatskoj, a isto vrijedi i za turcizme i sve uvedene rijeci u nas divni jezik.
-
margareta
semireSA,
Nadam se da se necu u tebe razočarati, kao u prethodne "sagovornike".
Službeni jezik BOSANSKI I HERCEGOVAČKI, ali ni taj po' SVAKU cijenu , jer
mi svi se DOBRO razumijemo , samo AKO
želimo da se pravimo englezi,
onda je i bi bilo najbolje rješenje
strani jezik zakonito usvojiti kao službeni
tako bi barem dugo - zauvijek mogli prosipati
laži ovome jadnome narodu.
Dragi "semireSA" ,
JEZIK JE najmanji problem,
problem je jeuičara i "slušaoca"
i "slobodnog prijevoda"
po sopstvenoj interpretaciji.
Nadam se da se necu u tebe razočarati, kao u prethodne "sagovornike".
Službeni jezik BOSANSKI I HERCEGOVAČKI, ali ni taj po' SVAKU cijenu , jer
mi svi se DOBRO razumijemo , samo AKO
želimo da se pravimo englezi,
onda je i bi bilo najbolje rješenje
strani jezik zakonito usvojiti kao službeni
tako bi barem dugo - zauvijek mogli prosipati
laži ovome jadnome narodu.
Dragi "semireSA" ,
JEZIK JE najmanji problem,
problem je jeuičara i "slušaoca"
i "slobodnog prijevoda"
po sopstvenoj interpretaciji.
-
BigusDickus
Ako imas kablovsku ili digitalnu satelitsku, mozes s vremena na vrijeme pogledati neku od emisija na HRT-u, pa te molim da prebrojis, koliko puta se izgovori zrakomlat, okolotrbusnipantolodrzac, krugovalnodalekovidnapostaja ili neka od slicnih srpskih "narodnih umotvorina". Ono kako je "Hrvatski nastao iz bosancice" ne zasluzuje nikakav kometnar, jer je suvise besmislena tvrdnja.
@RoadRunner - Cisto sumnjam da ce iko ikada nazvati neku ulicu u Hrvatskoj po Aliji Izetbegovicu. Sa druge strane je nesreca nase zemlje ako neka ulica legalno nosi naziv Franje Tudjmana. Ali opet, posto je ovo naopaka zemlja, pa se neke ulice zovu Dragoljuba Draze Mihajlovica, ne cudi me previse.
Meni nikad nije ni smetala zastava sa ljiljanima i licno mislim da je propust sto je dopusteno da taj grb i zastava, s vremenom postane obiljezje samo jednog naroda. To je nazalost rezultat rata. Sto se tice himne, situacija je slicna kao i sa grbom i zastavom, opet nazalost, ali tako je (s tim sto bivsa himna mene blago podsjeca na ilahiju, ali ja nisam strucnjak za te stvari, pa je zato ovo moje misljenje u zagradama). Vecina ne-Bosnjaka u BIH, nakon zavrsetka rata, nikada ne bi prihvatili ta obiljezja kao svoja. Niko ne kaze da je zivot fer.
Blago receno me ne zanima za kakva prava ce se izboriti Srbi u Hrvatskoj, hoce li moci kaciti svoje orlove, 4C ili bilo sta drugo. Hem, nisam Srbin, hem je moja zemlja Bosna i Hercegovina, a Hrvatsku smatram za prijateljsku, susjednu zemlju. Imam tamo neke rodbine, ali to je otprilike to. Kosa mi se dize na glavi od one suplje, o rezervnim domovinama i ne bih zelio da iko krene sa tom pricom.
@Qwert - Ja tebe ne "podjebavam", niti bilo koga drugog na ovom forumu. Kad "podjebavam" to se da prilicno jasno vidjeti iz mog posta, a obicno zakacim i nekog smajlija, za svaki slucaj. Ovdje sam bio u potpunosti ozbiljan.
Luna zna biti puno Sarajevo u nekim prilikama, najtiraznije novine u mom gradu se zovu Dnevni Avaz, ja upotrebljavam dosta turcizama u svakodnevnom govoru, jer sam tako naucio i sve dok funkcija svega toga nije iskljucivo da mene natjera da se osjecam kao "gradjanin drugog reda", upoce mi ne smeta. To su jednostavno obiljezja, jezik i specificnosti jednog dijela mojih sugradjana i nemam ama bas nista protiv toga. Ja to ne shvatam kao vrijedjanje, ugnjetavanje ili nekakvu diskriminaciju.
Ali, ako se u nekom mjestu gdje su u vecini drzavljani BIH, po nacionalnosti Hrvati, neko usudi da izvjesi sahovnicu na vidno mjesto ili postavi kriz, onda se to odmah kvalificira kao diskriminatorski cin, usmjeren protiv, ni manje ni vise nego, DRZAVE. E, jebi ga!
Meni se cini da je to sve posljedica uspjesne, dugotrajne propagande, gdje je svako Hrvatsko obiljezje, po defaultu neprijateljsko i pro-fasisticko.
@RoadRunner - Cisto sumnjam da ce iko ikada nazvati neku ulicu u Hrvatskoj po Aliji Izetbegovicu. Sa druge strane je nesreca nase zemlje ako neka ulica legalno nosi naziv Franje Tudjmana. Ali opet, posto je ovo naopaka zemlja, pa se neke ulice zovu Dragoljuba Draze Mihajlovica, ne cudi me previse.
Meni nikad nije ni smetala zastava sa ljiljanima i licno mislim da je propust sto je dopusteno da taj grb i zastava, s vremenom postane obiljezje samo jednog naroda. To je nazalost rezultat rata. Sto se tice himne, situacija je slicna kao i sa grbom i zastavom, opet nazalost, ali tako je (s tim sto bivsa himna mene blago podsjeca na ilahiju, ali ja nisam strucnjak za te stvari, pa je zato ovo moje misljenje u zagradama). Vecina ne-Bosnjaka u BIH, nakon zavrsetka rata, nikada ne bi prihvatili ta obiljezja kao svoja. Niko ne kaze da je zivot fer.
Blago receno me ne zanima za kakva prava ce se izboriti Srbi u Hrvatskoj, hoce li moci kaciti svoje orlove, 4C ili bilo sta drugo. Hem, nisam Srbin, hem je moja zemlja Bosna i Hercegovina, a Hrvatsku smatram za prijateljsku, susjednu zemlju. Imam tamo neke rodbine, ali to je otprilike to. Kosa mi se dize na glavi od one suplje, o rezervnim domovinama i ne bih zelio da iko krene sa tom pricom.
@Qwert - Ja tebe ne "podjebavam", niti bilo koga drugog na ovom forumu. Kad "podjebavam" to se da prilicno jasno vidjeti iz mog posta, a obicno zakacim i nekog smajlija, za svaki slucaj. Ovdje sam bio u potpunosti ozbiljan.
Luna zna biti puno Sarajevo u nekim prilikama, najtiraznije novine u mom gradu se zovu Dnevni Avaz, ja upotrebljavam dosta turcizama u svakodnevnom govoru, jer sam tako naucio i sve dok funkcija svega toga nije iskljucivo da mene natjera da se osjecam kao "gradjanin drugog reda", upoce mi ne smeta. To su jednostavno obiljezja, jezik i specificnosti jednog dijela mojih sugradjana i nemam ama bas nista protiv toga. Ja to ne shvatam kao vrijedjanje, ugnjetavanje ili nekakvu diskriminaciju.
Ali, ako se u nekom mjestu gdje su u vecini drzavljani BIH, po nacionalnosti Hrvati, neko usudi da izvjesi sahovnicu na vidno mjesto ili postavi kriz, onda se to odmah kvalificira kao diskriminatorski cin, usmjeren protiv, ni manje ni vise nego, DRZAVE. E, jebi ga!
Meni se cini da je to sve posljedica uspjesne, dugotrajne propagande, gdje je svako Hrvatsko obiljezje, po defaultu neprijateljsko i pro-fasisticko.
-
stavrogin
ti kao nesto pokusavas biti ironican debilu?!Bobi wrote:Yes..yes..svi hrvati su ustashe, taj krizh treba srushiti kao i tu katedralu i svaku zastavu hrvatskog naroda u BiH zapaliti.Japviolentjack wrote:A Dretelj, Helioidrom, Pocitelj i razaranje starog grada i postavljanje krscine
Pa zapadni Mostar je selEndra..sve seljanke a fazon im je da su na liniji kod Mostarskog Bulevara naravili ogromnu katedralu..a ono krscinu na Humu od tridesetak metara ste zaboravili
Pa i jeste ustase i to zesce..Ma ko je njima dao za pravo da stavljaju tamo neki krizh i da grade tamo neku katedralu...ma ustashe prave
.
nema ljudi (govana) u svijetu vise nezasluznijih da uopste postoje a kamoli budu toliko privilegovani kao hercegovacki katolici.
-
stavrogin
molim te, kako mozes biti tako glup?! ko ti je to rekao?! tunjo filipovic?!SemirSA wrote:Nerijeseno nacionalno pitanje u BiH je veliki problem ali jos veci su velikohrvatske i velikosrpske neostvarenje ideje koje jos jako zive u tom dijelu BiH populacije.
Mene licno vrijedja da kad idem na more moram biti "podsjecen" na "zapisane" teritorije. Pored toga mislim da je primitivno, provokativno i jako bezobrazno da u Bosni i Hercegovini vidjam nacionalne zastave a ne drzavne.
Vrlo je jasno da se tu radi o nastavku negiranja integriteta BiH koje je, apsurdno, najstarija drzava na ovom prostorima. U prilog toj cinjenici govori i istorijska cinjenica da je ono sto se danas naziva Srpskim i Hrvatskim jezikom nastao iz bosancice!!!
Uostalom hrvatski, a i srpski jezik, nemaju tradicionalne rijeci za neke svakodnevne predmete tipa "peskir" (na hrvatskom rucnik-pa se pitam cime brisu tijelo i noge, mozda tijelnikom ili noznikom) pa izmisljaju neke nove rijeci cime upravo dokazuju da hrvatski i srpski jezik nisu autohtoni.
Svi bosanci i hercegovci, iskrene patriote, trebamo dizati svijest naseg naroda o hiljadugodisnjem integritetu Bosne i Hercegovine. Postujem hrvate i srbe ali ne bih da oni ne postuju mene i drzavu u kojoj zive. Ipak i na kraju ovog teksta samo jedna primjedba: Svi katolici, pravoslavci, muslimani a i ostali nose i imaju pasos Bosne i Hercegovine. To sto se oni smatraju Hrvatima i Srbima...to je njihova naivnost u pomoc sa strane koja je bila uzrok tome da su svoju djecu huskali na komsije....maloumnici koji za velikoine ideje prodadose svoj obraz, istorisjsko naslijedje ali Bogami i prijateljstvo prvog komsije.
Samo se pitam kad ce se osvijestiti....
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
jedna crvena petokraka na crveno bijeloj plavoj podloziRoadRunner wrote:Ona pod kojom se cine zlocini u Iraku, ima preko pedeset petokrakakomi wrote:nema zastave bez petokrake
-
BigusDickus
Dobar ti raspored bojakomi wrote:jedna crvena petokraka na crveno bijeloj plavoj podloziRoadRunner wrote:Ona pod kojom se cine zlocini u Iraku, ima preko pedeset petokrakakomi wrote:nema zastave bez petokrake
-
stavrogin
BigusDickus wrote:Ako imas kablovsku ili digitalnu satelitsku, mozes s vremena na vrijeme pogledati neku od emisija na HRT-u, pa te molim da prebrojis, koliko puta se izgovori zrakomlat, okolotrbusnipantolodrzac, krugovalnodalekovidnapostaja ili neka od slicnih srpskih "narodnih umotvorina". Ono kako je "Hrvatski nastao iz bosancice" ne zasluzuje nikakav kometnar, jer je suvise besmislena tvrdnja.
cuj "srpskih" narodnih umotvorina... koji si ti gmizavac i ustasofil, ne moze a da srbi nesta nisu skrivili... podsjecas me na one moralne jadnike koje sam pretproslog ljeta slusao na dubrovackom radiju, zovu da kometarisu pozare (koje normalno pale srbi, nema sumnje), upravo se sluzeci rijecima zrakomlat, krugovalna postaja, hodostup, mimohod, samokres...
-
margareta
Ovaj komentar svi treba da shvate i prihvate kao ISTINU svih ljudi bez obzira na etničku, vjersku il' dr. pripadnost.BigusDickus wrote:Ako imas kablovsku ili digitalnu satelitsku, mozes s vremena na vrijeme pogledati neku od emisija na HRT-u, pa te molim da prebrojis, koliko puta se izgovori zrakomlat, okolotrbusnipantolodrzac, krugovalnodalekovidnapostaja ili neka od slicnih srpskih "narodnih umotvorina". Ono kako je "Hrvatski nastao iz bosancice" ne zasluzuje nikakav kometnar, jer je suvise besmislena tvrdnja.
DA JE AUTOR OVOGA TEXTA NA LISTI ,
BEZ DILEME BIH NJEGA BIRALA.
Jednostavan, iskren i objektivan.
-
RoadRunner
Mozda mu se omaklo (redoslijed boja)BigusDickus wrote:Dobar ti raspored bojakomi wrote:jedna crvena petokraka na crveno bijeloj plavoj podloziRoadRunner wrote: Ona pod kojom se cine zlocini u Iraku, ima preko pedeset petokraka![]()
![]()
-
SemirSA
stavrogin wrote:molim te, kako mozes biti tako glup?! ko ti je to rekao?! tunjo filipovic?!SemirSA wrote:Nerijeseno nacionalno pitanje u BiH je veliki problem ali jos veci su velikohrvatske i velikosrpske neostvarenje ideje koje jos jako zive u tom dijelu BiH populacije.
Mene licno vrijedja da kad idem na more moram biti "podsjecen" na "zapisane" teritorije. Pored toga mislim da je primitivno, provokativno i jako bezobrazno da u Bosni i Hercegovini vidjam nacionalne zastave a ne drzavne.
Vrlo je jasno da se tu radi o nastavku negiranja integriteta BiH koje je, apsurdno, najstarija drzava na ovom prostorima. U prilog toj cinjenici govori i istorijska cinjenica da je ono sto se danas naziva Srpskim i Hrvatskim jezikom nastao iz bosancice!!!
Uostalom hrvatski, a i srpski jezik, nemaju tradicionalne rijeci za neke svakodnevne predmete tipa "peskir" (na hrvatskom rucnik-pa se pitam cime brisu tijelo i noge, mozda tijelnikom ili noznikom) pa izmisljaju neke nove rijeci cime upravo dokazuju da hrvatski i srpski jezik nisu autohtoni.
Svi bosanci i hercegovci, iskrene patriote, trebamo dizati svijest naseg naroda o hiljadugodisnjem integritetu Bosne i Hercegovine. Postujem hrvate i srbe ali ne bih da oni ne postuju mene i drzavu u kojoj zive. Ipak i na kraju ovog teksta samo jedna primjedba: Svi katolici, pravoslavci, muslimani a i ostali nose i imaju pasos Bosne i Hercegovine. To sto se oni smatraju Hrvatima i Srbima...to je njihova naivnost u pomoc sa strane koja je bila uzrok tome da su svoju djecu huskali na komsije....maloumnici koji za velikoine ideje prodadose svoj obraz, istorisjsko naslijedje ali Bogami i prijateljstvo prvog komsije.
Uzmi kakvu knjigu istorije, britansku, njemacku, americku, papak jedan pa procitaj. Ako uopste znas engleski ili njemacki.
A tebi je reko karadzic, tudjman i ostali fasisti da hrvatska ili srbija mozda imaju duzi legimitited od Bosne i Hercegovine??????
Jako mi je zao sto te moram razocarati ali NEMAJU.
No, jako je jadno da ti si kao gradjanin ove zemlje indoktriniran nacionalnom politikom susjednih "demokratija".
Uz iskren pozdrav, edukuj se malo jer imas razloga da se ponosis sto imas bosanskohercegovacki pasos!!!!
-
airwing
Nije to rezultat rata već nacional-fašističke nastrojenosti tvog naroda!BigusDickus wrote:Meni nikad nije ni smetala zastava sa ljiljanima i licno mislim da je propust sto je dopusteno da taj grb i zastava, s vremenom postane obiljezje samo jednog naroda. To je nazalost rezultat rata.
Spustimo se na zemlju.
-
Relax
Kakav bolan napad? Zar je toliki zlocin napasti jednu zastavu?
Mislim da dosta "komentatora" na ovu temu u principu nema pojma sta je Mostar. Npr. krst na Humu ne smeta nikom radi samog obiljezja nego prosto iz razloga sto se tako obiljezilo najvaznije mjesto s kojeg se ubijalo. Naime, dragi moji Hrvati, ne znam ko je, vjerovatno niste licno vi, sa Huma je za vrijeme 1993 - 1994 ubijan narod. I eto bas zasto nekome smeta krst.
Drugo - ne prelazi neko s jedne strane na drugu jer je na onoj "njihovoj" seljakluk, da se razumijemo - Mostar i jeste podijeljen jer je danas u njemu najvise zadrtih seljaka. Pravi Mostarci su oni koji ga nose u srcu kao jedan grad. Tako da za njih nema ove ili one strane. TO JE JEDAN GRAD! Je li stvarno bitno biti toliki patriota ili nacionalista dok ljudi gladuju, umiru i sto je jos gore samoubijaju se. Zlo mi je vise od standardne price, ovo je moje, ovo je tvoje, ovo je njihovo. Ma sta? I sta bilo ko od nas ima pricati o bosanskoj tradiciji i jeziku ili bilo cemu drugom. PObjednici pisu historiju, mi nikada necemo znati pravu istinu. Mozda je sve to samo jedna varka. Znam samo da smo radi historije i ovog gore navedenog, dosli do ove tacke tlacenja koja nas vodi i do samog prihvatanja. Zar vam nije bitnije ko ce sutra dobiti ili izgubiti posao? Hoce li iko zivjeti kako bi prezivio. Samo jos nesto, jedan od najboljih refrena koji odlicno opisuju NAS:
"Putuj Evropo, nemoj vise cekati na nas,
ne pitaj mnogo, dospet ces i ti na rdjav glas.
Putuj planeto, super smo se druzili,
nama je lepo, taman kako smo zasluzili!!!"
Ma dosta vise!!
Mislim da dosta "komentatora" na ovu temu u principu nema pojma sta je Mostar. Npr. krst na Humu ne smeta nikom radi samog obiljezja nego prosto iz razloga sto se tako obiljezilo najvaznije mjesto s kojeg se ubijalo. Naime, dragi moji Hrvati, ne znam ko je, vjerovatno niste licno vi, sa Huma je za vrijeme 1993 - 1994 ubijan narod. I eto bas zasto nekome smeta krst.
Drugo - ne prelazi neko s jedne strane na drugu jer je na onoj "njihovoj" seljakluk, da se razumijemo - Mostar i jeste podijeljen jer je danas u njemu najvise zadrtih seljaka. Pravi Mostarci su oni koji ga nose u srcu kao jedan grad. Tako da za njih nema ove ili one strane. TO JE JEDAN GRAD! Je li stvarno bitno biti toliki patriota ili nacionalista dok ljudi gladuju, umiru i sto je jos gore samoubijaju se. Zlo mi je vise od standardne price, ovo je moje, ovo je tvoje, ovo je njihovo. Ma sta? I sta bilo ko od nas ima pricati o bosanskoj tradiciji i jeziku ili bilo cemu drugom. PObjednici pisu historiju, mi nikada necemo znati pravu istinu. Mozda je sve to samo jedna varka. Znam samo da smo radi historije i ovog gore navedenog, dosli do ove tacke tlacenja koja nas vodi i do samog prihvatanja. Zar vam nije bitnije ko ce sutra dobiti ili izgubiti posao? Hoce li iko zivjeti kako bi prezivio. Samo jos nesto, jedan od najboljih refrena koji odlicno opisuju NAS:
"Putuj Evropo, nemoj vise cekati na nas,
ne pitaj mnogo, dospet ces i ti na rdjav glas.
Putuj planeto, super smo se druzili,
nama je lepo, taman kako smo zasluzili!!!"
Ma dosta vise!!
-
stavrogin
SemirSA wrote:stavrogin wrote:molim te, kako mozes biti tako glup?! ko ti je to rekao?! tunjo filipovic?!SemirSA wrote:Nerijeseno nacionalno pitanje u BiH je veliki problem ali jos veci su velikohrvatske i velikosrpske neostvarenje ideje koje jos jako zive u tom dijelu BiH populacije.
Uzmi kakvu knjigu istorije, britansku, njemacku, americku, papak jedan pa procitaj. Ako uopste znas engleski ili njemacki.
A tebi je reko karadzic, tudjman i ostali fasisti da hrvatska ili srbija mozda imaju duzi legimitited od Bosne i Hercegovine??????
Jako mi je zao sto te moram razocarati ali NEMAJU.
No, jako je jadno da ti si kao gradjanin ove zemlje indoktriniran nacionalnom politikom susjednih "demokratija".
Uz iskren pozdrav, edukuj se malo jer imas razloga da se ponosis sto imas bosanskohercegovacki pasos!!!!
amo ko ti rece ove stvari o meni?!
-
ViTeZ93
treba ih sve popaliti a ne isarati!
kakav je nacin da moje djete npr. u vitezu srcu Bosne uci "rvatski jezik" i to od kojekakvih krkana koji se i sami zbunjuju u tom istom jeziku?!
nikada necu zaboraviti jednu babu na pijaci koja je sisla sa brda da bi zaradila koji hrvatski dinar (tada je on bio aktuelan) i kaze ovom tipu koji je bio odma tezga pored nje "sinko imas li mi razminit 5 tisuca po hiljadu"
Nemam nista protiv privatnih skola u kojima bi se nastava vrsila po hrvatskom sistemu, ili arapskom nebitno, ali u drzavnim skolama to nebi smjelo da se tolerise jer ipak je to Bosna i Hercegovina, a ne Hrvatska!
kakav je nacin da moje djete npr. u vitezu srcu Bosne uci "rvatski jezik" i to od kojekakvih krkana koji se i sami zbunjuju u tom istom jeziku?!
nikada necu zaboraviti jednu babu na pijaci koja je sisla sa brda da bi zaradila koji hrvatski dinar (tada je on bio aktuelan) i kaze ovom tipu koji je bio odma tezga pored nje "sinko imas li mi razminit 5 tisuca po hiljadu"
Nemam nista protiv privatnih skola u kojima bi se nastava vrsila po hrvatskom sistemu, ili arapskom nebitno, ali u drzavnim skolama to nebi smjelo da se tolerise jer ipak je to Bosna i Hercegovina, a ne Hrvatska!
- JBT
Ma sve se to rjesava u sekundi.
Hocete li krst na Humu? Hocemo. Koje sve vjerske konfesije postoje u ovom gradu? Ti, ti, ti i ti. OK, pravi svaciji simbol jedan do drugoga. I to jednake velicine.
Rijesen problem. Ako se nekom ne svidja, nece onda biti ni jedan.
Zastava. Privatna stvar. U dvoristu svom stavljaj sta hoces, na sopstveni rizik. Do tebe je kakav ti je kucni odgoj. Na javnim mjestima zna se sta stoji. Po zakonu.
Hocete li krst na Humu? Hocemo. Koje sve vjerske konfesije postoje u ovom gradu? Ti, ti, ti i ti. OK, pravi svaciji simbol jedan do drugoga. I to jednake velicine.
Rijesen problem. Ako se nekom ne svidja, nece onda biti ni jedan.
Zastava. Privatna stvar. U dvoristu svom stavljaj sta hoces, na sopstveni rizik. Do tebe je kakav ti je kucni odgoj. Na javnim mjestima zna se sta stoji. Po zakonu.
-
margareta
Blago tebi na šta se ti pališ!
Zaboli me kako će ko da govori, važno je da se razumijemo.Tebi niko
ne može zabraniti da govoriš MATERNJI jezik, osim ako ideš u šk. pa to sa gramatikom.........
Sloboda govora je jedan od osnovnih prava čovjeka.
U Sar. šk. uvažava se svaki govor, ako je gramatički ispravan.
Moja djeca ništa nisu oštečena zato što znaju i služe se latinicom, ali i čirilica im nije strani jezik.
Tisuća ili hiljada, kakve veze ima?
Zaboli me kako će ko da govori, važno je da se razumijemo.Tebi niko
ne može zabraniti da govoriš MATERNJI jezik, osim ako ideš u šk. pa to sa gramatikom.........
Sloboda govora je jedan od osnovnih prava čovjeka.
Moja djeca ništa nisu oštečena zato što znaju i služe se latinicom, ali i čirilica im nije strani jezik.
Tisuća ili hiljada, kakve veze ima?
-
LudoALudjiJA
komisija je odlucila da ne uvazi tvoju zadnju recenicu, margareta, na temelju prihvatanja tvog vlastitog rezonovanjamargareta wrote:Sloboda govora je jedan od osnovnih prava čovjeka.
-
MASON33.50
You sexy beast!margareta wrote:TANGICE MOJE SUSJEDE SU OD ŠAHOVNJAČE
A kad se zaviri iza tangica ima li cetnika u sumici?
-
MASON33.50
CRVEN, PLAV, BIJEL TO JE SRBIN CIJEL'komi wrote:jedna crvena petokraka na crveno bijeloj plavoj podloziRoadRunner wrote:Ona pod kojom se cine zlocini u Iraku, ima preko pedeset petokrakakomi wrote:nema zastave bez petokrake
-
margareta
...........pa gde si ti bre "mason33"
...............gde to nesta 'leba ti ?
.....................znaš vuk (ne bre karadžić) dlaku menja i tangice,
...........................................al' čud nikad
...................................................osobito u ovoj našoj zemlji čuda
.........šta fali , evo npr. da vuk sit bude a koze na broju : s' preda tangice
u šah - mat poziciji , sa u donjem uglu zlatnom KOKArdom, a na zadnjem delu tangica procvetao ljiljan..................................................................
...............gde to nesta 'leba ti ?
.....................znaš vuk (ne bre karadžić) dlaku menja i tangice,
...........................................al' čud nikad
...................................................osobito u ovoj našoj zemlji čuda
.........šta fali , evo npr. da vuk sit bude a koze na broju : s' preda tangice
u šah - mat poziciji , sa u donjem uglu zlatnom KOKArdom, a na zadnjem delu tangica procvetao ljiljan..................................................................
-
BigusDickus
airwing wrote:Nije to rezultat rata već nacional-fašističke nastrojenosti tvog naroda!BigusDickus wrote:Meni nikad nije ni smetala zastava sa ljiljanima i licno mislim da je propust sto je dopusteno da taj grb i zastava, s vremenom postane obiljezje samo jednog naroda. To je nazalost rezultat rata.
Spustimo se na zemlju.
Sieg heil, se odlicno uklapa nakon ove izjave. I onaj brkati zalizani, isto tako...
-
margareta
MASON33.50 wrote:CRVEN, PLAV, BIJEL TO JE SRBIN CIJEL'komi wrote:jedna crvena petokraka na crveno bijeloj plavoj podloziRoadRunner wrote: Ona pod kojom se cine zlocini u Iraku, ima preko pedeset petokraka
--------------------------------------------------------------------------------------
AKO "slučajno" želiš ispraviti PRAVOGA srbina POMEŠAJ mu boje po koži i
dobit češ MODRO plavoga srbina.
--------------------------------------------------------------------------------------
Na srbijanskome modelu ne pokušavaj kvariti prirodan sklad boja,
osim ako to sam ne zaželi.