Hormoni stitne zlijezde

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
*mima*

#76 Re: Hormoni stitne zlijezde

Post by *mima* »

LaCici wrote:Evo nadjoh da doktor Al Tawil u svojoj poliklinici radi sve preglede stitnjace, pa ima li neko isustva s njim i kakve su mu cijene?

Sad sam i ja ovo pregledala i ja cu otic kod njih na kontrolu.
LaCici

#77 Re: Hormoni stitne zlijezde

Post by LaCici »

Evo i ja kontam, posto vidim da sve imaju na jednom mjestu. Samo mi nije jasan cjenovnik, pise hormoni 30 KM po analizi...pa sad ne znam da li misle svaki hormon posebno 30 KM (npr T3 30 KM, T4 30 KM i TSH 30 KM)?
*mima*

#78 Re: Hormoni stitne zlijezde

Post by *mima* »

Ma nazovi draga i pitaj......to je najbolje.
LaCici

#79 Re: Hormoni stitne zlijezde

Post by LaCici »

Kontam odmah ujutro otici, jer se za vadjenje hormona ne treba narucivati, pa kod njega izvaditi a onda kod Zelije sa nalazima.
*mima*

#80 Re: Hormoni stitne zlijezde

Post by *mima* »

Haj.....pa nam javi.... :-D
LaCici

#81 Re: Hormoni stitne zlijezde

Post by LaCici »

Jel ova dr Zelija ima neki termin kada je se moze dobiti na telefon? Zovem je vec dva dana po 5 puta, ne javlja se :?
drekalica28

#82 Re: Hormoni stitne zlijezde

Post by drekalica28 »

LaCici wrote:Jel ova dr Zelija ima neki termin kada je se moze dobiti na telefon? Zovem je vec dva dana po 5 puta, ne javlja se :?
A jesi li pomislila na to da je žena možda na godišnjem? :roll:
Eleonora

#83 Re: Hormoni stitne zlijezde

Post by Eleonora »

Ja imam jako cudne simptome, koji kao da su se pojacali zadnja 2 mjeseca.... :-?
Imam 25 godina, i zadnje dvije godine ( kazem otprilike tad ), malo-malo sam umorna, iscrpljena, nekad me obicni izlazak toliko iscrpi da jedva cekam da legnem...Sve mi to pomalo ide na zivce, jer me pocinju dozivljavati ( a i ja sama sebe ), kao slabica ili ljenguzu...Al vjeruj te, to mene tako savlada, da klonem totalno...Ne budem nizasta :sad: :-?
Sve sam pripisivala niskom krvnom pritisku, al vraga, i on je koliko toliko uredu i normalan...
Onda sam se jos vise aktivirala, al dzaba...Opet me samo obori...
Da bi se stanje zadnja 2-3 mjeseca zaista pogorsalo....Dobila sam 2 puta nesto slicno napadima panike : gusenje, lupanje srca, treperenje, hladan znoj, pa znojenje, trnjenje, proljev, nagon za povracanjem, vrucine mi nenormalno smetaju, znojim se i dok mirujem, vucem se jedva....A o psihi da ne govorim...To mi je totalno bacilo mrak u mozak....Bojim se....
Padam u neku vrstu depresije bez ocitog razloga...tuzna sam i bezvoljna, bas se nikako ne osjecam psihicki dobro...
Naravno, odmah sam otisla doktoru, krv i urin , sve uredu i normalno...Samo mi je zeljezo na granici...
Odem neuropsihijatru, obavi mi neuroloski rutinski pregled, sve uredu, ali mi propise Fluoxetin, zbog depresivnih epizoda...Nisam to jos pocela piti, dok dobro ne ispitam tacan razlog mojih simptoma...
Prijateljica mi juce predlozi, nakon sto sam joj ispricala stanje, da uradim pregled stitnjace?
Na to nisam ni pomislila.....
Kaze da su to sve simptomi povecanog lucenja hormona stitne zlijezde....
Ja nikad nisam imala tih problema, s tim sto sam prije 2 godine dosla u jako stresnu sitaciju, gdje mi je od deranja i emocionalnog sloma, stitna zlijezda momentano narasla, i tesko sam i zamorno pricala narednih 5 dana...
Molim vas, savjet, misljenje, sugestiju....

Jos da napomene, kad mi se dese tako kao neki napadi ili faze, totalno mi padne apetit...S tim sto se zna vratiti, kad se osjecam malo bolje...Smrsala sam za 10 dana, 3 kg.... :-? Hrana mi se lijepo pocne gaditi, a poznata sam bila kao veliki gurman :) pa mi je sve to neobicno , i strah me....
*mima*

#84 Re: Hormoni stitne zlijezde

Post by *mima* »

Eleonora......idi prekontrolisi stitnu.
wewa

#85 Re: Hormoni stitne zlijezde

Post by wewa »

*mima* wrote:Haj.....pa nam javi.... :-D
cijena je za komplet, tsh, t3 i t4 - tako je standardno (btw. u luzanima je 27 KM).
*mima*

#86 Re: Hormoni stitne zlijezde

Post by *mima* »

Pa dobro.....nije strasno....................wewa.....jesi ti sve zavrsila?
wewa

#87 Re: Hormoni stitne zlijezde

Post by wewa »

*mima* wrote:Pa dobro.....nije strasno....................wewa.....jesi ti sve zavrsila?
kako mislis? radila sam uzv stitne i hormone stitne, nekoliko puta i svaki put ok, hvala Bogu. ali nisam isla kod Al Tawila, mada o njemu samo najbolje po iskustvu clanova porodice :thumbup:
*mima*

#88 Re: Hormoni stitne zlijezde

Post by *mima* »

To sam mislila.....uradila si sve nalaze i sve je ok....... :D :thumbup:
wewa

#89 Re: Hormoni stitne zlijezde

Post by wewa »

*mima* wrote:To sam mislila.....uradila si sve nalaze i sve je ok....... :D :thumbup:
ma pomislih da me prozivas sto sam "svakom loncu poklopac" - ko je supalj pod usi... :oops: :lol:
*mima*

#90 Re: Hormoni stitne zlijezde

Post by *mima* »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: budale.......ma nisam te prozivala.......I mene interesuje...jer sam operisala stitnu a nisam dugo bila na kontroli.
Eleonora

#91 Re: Hormoni stitne zlijezde

Post by Eleonora »

*mima* wrote:Eleonora......idi prekontrolisi stitnu.
Narucila sam se danas, za 10 dana mi je kontrola.
wewa

#92 Re: Hormoni stitne zlijezde

Post by wewa »

*mima* wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: budale.......ma nisam te prozivala.......I mene interesuje...jer sam operisala stitnu a nisam dugo bila na kontroli.
onda idi, ziva bila - i ne prepadaj posteni svijet :skoljka: :lol: :lol: :lol:
Ljuska_u_BaklaFi

#93 Re: Hormoni stitne zlijezde

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

...
Last edited by Ljuska_u_BaklaFi on 18/08/2010 11:45, edited 1 time in total.
*mima*

#94 Re: Hormoni stitne zlijezde

Post by *mima* »

wewa wrote:
*mima* wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: budale.......ma nisam te prozivala.......I mene interesuje...jer sam operisala stitnu a nisam dugo bila na kontroli.

Nisam imala namjeru da prepadam............... :cry:
wewa

#95 Re: Hormoni stitne zlijezde

Post by wewa »

*mima* wrote:
wewa wrote:

Nisam imala namjeru da prepadam............... :cry:
nije majka muju karala sto se kockao :razz:

nego, naruci li se ti za pregled?
*mima*

#96 Re: Hormoni stitne zlijezde

Post by *mima* »

Ma ja tako svima pametujem a nikako da odem na kontrolu.................. :roll:
LaCici

#97 Re: Hormoni stitne zlijezde

Post by LaCici »

Bila sam danas na pregledu u poliklinici Al Tawil, kod dr Amele Begic. Zadovoljna sam tretmanom. Hormone sam izvadila u 14.00, a nalaz je bio gotov u 14.30. Doktorica jako fina, posveti dosta vremena pacijentu, i objasni sve sto te zanima. Sto se tice cijene, platila sam 80 KM: vadjenje hormona 30 KM i konsultacije sa dr 50 KM.
Eleonora

#98 Re: Hormoni stitne zlijezde

Post by Eleonora »

Ja sutra radim hormonalni status...preksutra ultrazvuk...
Da li ste vi imale problema sa disanjem, odnosno ne disanjem? meni se u zadnje vrijeme vrlo cesto desi da ne mogu da disem normalno, kao da disem sa pola pluca :-? pa onda malo malo uzdisem, tako da svi oko mene misle da uzdisem radi neke zabrinutosti, ali ja tako uzdahnem, zato sto stvarno ne osjetim kisik u sebi kao sto sam prije osjetila :? strasno... :? to tako traje...pa popusti...pa opet...i onda me uhvati tjeskoba neka, samo bih plakala...osjecam se lose jer ne disem kao prije, normalno, umorna sam i pospana cesto....bas sam lose skroz i fizicki i psihicki :-?
da li ste vi imali ovakve probleme sa disanjem? odnosno manjkom kisika u plucima?
meni se ovo nikad nije desavalo, pa me je tako strah...
plus s vremena na vrijeme, ali ne cesto, pocnem kašljucati bez ikakvog razloga :-?
pilica

#99 Re: Hormoni stitne zlijezde

Post by pilica »

Može li mi samo neko reći koja je to laboratorija u Lužanima, kako se zove ? Izgleda da samo tamo rade elektrolite, a trebaju mi i hormoni štitne.
wewa

#100 Re: Hormoni stitne zlijezde

Post by wewa »

pilica wrote:Može li mi samo neko reći koja je to laboratorija u Lužanima, kako se zove ? Izgleda da samo tamo rade elektrolite, a trebaju mi i hormoni štitne.
zove se biohemijsko-mikrobioloska laboratorija luzani, blizu su brajlovica i rade hormone stitne za 27 km
Post Reply