"Prosjaci"?
-
newone
Mislim da se na internetu moze naci kako su Chesi tj. Cheshka vlada rijesili problem Roma.
Ne zelim to ovdje licno opisati jer cu biti optuzen za rasizam i segregaciju.
Ali eto i pored takvog nacina rjesenja Romskog pitanja u Cheshkoj Republici ta ista zemlja je ravnopravna clanica EU.
Naravno, "rijesili" su se Roma prije ulaska u EU.
Ne zelim to ovdje licno opisati jer cu biti optuzen za rasizam i segregaciju.
Ali eto i pored takvog nacina rjesenja Romskog pitanja u Cheshkoj Republici ta ista zemlja je ravnopravna clanica EU.
Naravno, "rijesili" su se Roma prije ulaska u EU.
- Faruk
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga
i nistadanas wrote:nemam sta cekat, znam nekoliko ljudi (dobih prijatelja porodicnih) koji su zivi spaljeni od srba -- u krajini i u foci...Faruk wrote:ček dok ti nedaj Bože nanu ili baku spaledanas wrote: meni 'cige' eto nikad nista nisu uradili... docim, mene su godinama maltretirali srbi, oni su me pokrali i pobili mi pola familije, terorisali sve moje prijatelje i rodjake...
falim te boze, sad ih napokon mogu zvat cetnici
i?
ja govorim o ciganima ne o četnicima
tema je prosjaci po sarajevu
ne vidim nikoga sa kokardom kako prosi
- danas
shvatam sad -- jer na srbe/cetnike se ne smijeFaruk wrote:i nistadanas wrote:nemam sta cekat, znam nekoliko ljudi (dobih prijatelja porodicnih) koji su zivi spaljeni od srba -- u krajini i u foci...Faruk wrote: ček dok ti nedaj Bože nanu ili baku spale
i?
ja govorim o ciganima ne o četnicima
iako su uradili milion puta monstruoznije stvari nego svi cigani svijeta... mislim, jebo logore, jebo srebrenicu, jebo kozarac, jebo snajpere 4 godine, jebo to sto su ti ukrali pola drzave -- sta sad cigo meni ima prat prozore, a i cigance mi ukralo sestri suncane cvike... zna se koga treba pobit... sve odreda...
ha ja...
-
fixer
bosanci kradu djecu ,sakate djecu, trguju organima, ubijaju, siluju, kradu masovno, opskbljuju europu drogom, zene njihove se mogu naci kao "dame" u svim vecim gradovima. sve sto rade "cigani" rade i nashi gradjani, pa me interesuje kako nas zoves?Faruk wrote:cigani kradu djecu, sakate vlastitu djecu da bolje prose, prodaju djecu, trguju organima itd
opste su zlo ne samo u BiH vec svugdje po Evropi
slucajevi poput onih u Norveskoj gdje su bolnicama nudili organe, u Italiji premlacivali poznate ljude, u Londonu u podzemnoj stoje upozorenja - opasnost od dzeparanje from DŽIPISIS
po Sarajevu haraju godinama, pljackaju, kradu, maltretiraju gradjane, sad ih i spaljuju i onda se nadje nekoliko mudrosera da drze buvkicu o pogrdnim imenima
pitalica za ahmed und nedzad
sta je CD ROM, FROM, Eleganci i Top Ganci?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
ako se ne varam, tema su prosjaci...a ko dobije ban za sta, to je pitanje administracije, i do sada su vec naucili./...a kad budete PLACALI administriranje foruma, moci cete i ocekivati da budemo NON STOP TU.danas wrote:koga -- srbe ili cigane?Faruk wrote:
da se ja pitam ja bi ih sve pobio
a ovo nije tema o četnicima vec o ciganima
za prvo dobijas trajni ban na ovom forumu, za drugo -- aplauz...
Faruk, fiore je vec dobio upozorenje, pa se osjecaj i ti upozorenim.
-
luciferino
Tema je o svima onima koji imaju obraza pružiti ruku, a bolje su obučeni od onih koji im lovi trebaju dati. Tema su i oni koji odbijaju kada im ponudite hranu, odjeću, posao, 20 feninga. Tema su svi oni koji se usuđuju pratiti vas, pipkati vas, vući za rukav, unositi se u facu i otimati vam novčanike.To mogu biti narkomani, lopovi, ljenoguzivci svih boja i nacija. Recimo ona mršava cura o koja uvijek moli da joj se neki papiri potpišu, a kada zatreba progovori i engleski. Znamo svi da nije ciganka. Ili onaj što je stajao sa blokićem, treba mu za lijeka, a ako mu ne date ništa opsuje vam mater. Nije ni on ciganin. Evo vam s druge strane Čika Mišo...otkako znam za sebe, čovjek čisti cipele i ne znam je li on ikada ruku pružio. A Rom je i neću se usuditi da ga nazovem ciganin.
Malo tema ide u ružnom smijeru, biće zakatančena ko da gledam.
-
mIRCerka
znas sta se meni gadi? Sto se ja osjecam grozno ako ne dam, a jos gore se osjecam kad me ciko na carsiji pogodi sa kovanicom od 20 feninga i kaze JEBO TE OVO...luciferino wrote:Tema je o svima onima koji imaju obraza pružiti ruku, a bolje su obučeni od onih koji im lovi trebaju dati. Tema su i oni koji odbijaju kada im ponudite hranu, odjeću, posao, 20 feninga. Tema su svi oni koji se usuđuju pratiti vas, pipkati vas, vući za rukav, unositi se u facu i otimati vam novčanike.To mogu biti narkomani, lopovi, ljenoguzivci svih boja i nacija. Recimo ona mršava cura o koja uvijek moli da joj se neki papiri potpišu, a kada zatreba progovori i engleski. Znamo svi da nije ciganka. Ili onaj što je stajao sa blokićem, treba mu za lijeka, a ako mu ne date ništa opsuje vam mater. Nije ni on ciganin. Evo vam s druge strane Čika Mišo...otkako znam za sebe, čovjek čisti cipele i ne znam je li on ikada ruku pružio. A Rom je i neću se usuditi da ga nazovem ciganin.
-
ulpinian
Onu romsko - cigansku bagru treba pod hitno deportovati iz države... danas ulazim u bus... njih 10 sjedi i hakće se raji... smrde k'o stoka kakva, još gule nekakve narandze, pa bacaju ono smeće po vozilu.. fuj gadovi odvratni treba ih ili spaliti ili protjerati... nije ni sirotinja što je nekad bila
- danas
uhhh, malo me prenese -- da nisi pobrkao sa bosnjacima u frankfurtu?ulpinian wrote:Onu romsko - cigansku bagru treba pod hitno deportovati iz države... danas ulazim u bus... njih 10 sjedi i hakće se raji... smrde k'o stoka kakva, još gule nekakve narandze, pa bacaju ono smeće po vozilu.. fuj gadovi odvratni treba ih ili spaliti ili protjerati... nije ni sirotinja što je nekad bila
-
fixer
danas wrote:uhhh, malo me prenese -- da nisi pobrkao sa bosnjacima u frankfurtu?ulpinian wrote:Onu romsko - cigansku bagru treba pod hitno deportovati iz države... danas ulazim u bus... njih 10 sjedi i hakće se raji... smrde k'o stoka kakva, još gule nekakve narandze, pa bacaju ono smeće po vozilu.. fuj gadovi odvratni treba ih ili spaliti ili protjerati... nije ni sirotinja što je nekad bila
-
mIRCerka
ko sto mi duznost nalaze, poziva na linc ovdje nema...ulpinian wrote:Onu romsko - cigansku bagru treba pod hitno deportovati iz države... danas ulazim u bus... njih 10 sjedi i hakće se raji... smrde k'o stoka kakva, još gule nekakve narandze, pa bacaju ono smeće po vozilu.. fuj gadovi odvratni treba ih ili spaliti ili protjerati... nije ni sirotinja što je nekad bila
PS I cisti bijeli stanovnici ove nam metropole smrde na loj i znoj, prde i bacaju smece, da ne pricam o izbacivanju zelenozute sline na sred plocnika.
daklem...procitaj temu od pocetka...
-
sibelius
dakle, ti si ona sto me virimIRCerka wrote:ko sto mi duznost nalaze, poziva na linc ovdje nema...ulpinian wrote:Onu romsko - cigansku bagru treba pod hitno deportovati iz države... danas ulazim u bus... njih 10 sjedi i hakće se raji... smrde k'o stoka kakva, još gule nekakve narandze, pa bacaju ono smeće po vozilu.. fuj gadovi odvratni treba ih ili spaliti ili protjerati... nije ni sirotinja što je nekad bila
PS I cisti bijeli stanovnici ove nam metropole smrde na loj i znoj, prde i bacaju smece, da ne pricam o izbacivanju zelenozute sline na sred plocnika.
daklem...procitaj temu od pocetka...
-
guardian
... a sve po principu "gdje ja stadoh, ti produzi", je li: http://en.wikipedia.org/wiki/Auschwitz_ ... ation_campFaruk wrote:moja lista:
- obili garazu, pa po komsiluku nudili moje zimske gume
felge i biciklo nisam nasao, to su prodali
- oteli sestri suncane cvike sa glave kroz otvoren prozor na semaforu na Skenderiji - to su oni sto mrljave po staklima
- ukrali mojoj zeni novcanik u tramvaju sa "fake-baby" pricom i prosenjem
da se ja pitam ja bi ih sve pobio
a ovo nije tema o četnicima vec o ciganima
Naravno da nije isto jurisat na cigane i na cetnike -- jebi ga, ovi drugi mogu i uzvratit juris...
-
fixer
i ko naruceno za faruka i ostale http://www.index.hr/vijesti/clanak/u-ni ... 71941.aspx
- mrs. zurbrigen
fixer wrote:danas wrote:uhhh, malo me prenese -- da nisi pobrkao sa bosnjacima u frankfurtu?ulpinian wrote:Onu romsko - cigansku bagru treba pod hitno deportovati iz države... danas ulazim u bus... njih 10 sjedi i hakće se raji... smrde k'o stoka kakva, još gule nekakve narandze, pa bacaju ono smeće po vozilu.. fuj gadovi odvratni treba ih ili spaliti ili protjerati... nije ni sirotinja što je nekad bila
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
svaka cast
ovaj thread stvarno postaje jako cudan... da ne kazem zastrasujuce cudan...
-
luciferino
Iz države prema zakonu trebaju biti deportovani svi stranci koji nemaju odobren boravak. Problem je u tome što mi imamo zakone koji se aljkavo sprovode i tu su kao mrtvo slovo na papiru. Zato u državi i imamo ovo što imamo, od raznoraznih sitnih kriminalaca, do onih malo krupnijih, pa onda imamo prostituciju, pa sve učestalije kljumučarenje droge. Država nam je nikakva, granice su nam šuplje i ovo što imamo na ulicama je samo simptom nepostojanja adekvatnog sistema i kontrole.
A što se mene tiče, ako se diskusija o četnicima, Srbima, ciganima i Romima nastavi na ovom nivou, tema neka ide pod ključ.
A što se mene tiče, ako se diskusija o četnicima, Srbima, ciganima i Romima nastavi na ovom nivou, tema neka ide pod ključ.
-
Umjetnik a
ladyblue18 wrote:@umjetnik-ja sam napisala da ta zena nema nikkave veze sa laznim prosjacima...i vidi se na njoj da nema citas li ti sta ja pisem?![]()
MIslim da niko pri zdravoj pameti a da ne mora ne bi hodao na -10 bos po mokroj kocki...da ima sigurno bi sebi kupila cipele a ne bi bila prinudjena da u 8 navecer hoda i prosi za crkavicu![]()
![]()
Iduci put malo pazljivije citaj sta pisem zivota ti
kako naivno ispadaš
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
aham hau jes nou hajd sad caoUmjetnik a wrote:ladyblue18 wrote:@umjetnik-ja sam napisala da ta zena nema nikkave veze sa laznim prosjacima...i vidi se na njoj da nema citas li ti sta ja pisem?![]()
MIslim da niko pri zdravoj pameti a da ne mora ne bi hodao na -10 bos po mokroj kocki...da ima sigurno bi sebi kupila cipele a ne bi bila prinudjena da u 8 navecer hoda i prosi za crkavicu![]()
![]()
Iduci put malo pazljivije citaj sta pisem zivota ti
kako naivno ispadaš
-
obuca
auuuuuuuuuuu ma nije ba to se tebi privida isto kao i meniAprilica wrote:stvarno ne znam kad ce drzava nesto uraditi po ovom pitanju il ce biti leseva po ulici. Kad god izađem u grad imam problema s istim!
A tek problema kad se fino ne postupa s njima![]()
pljuju, prijete, zaljepe se...
![]()
- suncica24
Prvo su odvodili rome, a mi smo rekli - dobro je, nismo mi.
Potom su progonili i odvodili jevreje, a mi smo rekli - dobro je, nismo mi.
Zatim su proganjali i zatvarali komuniste, a mi smo rekli - dobro je, nismo mi.
Na red su dosli i umobolni, a mi smo rekli - dobro je, nismo mi.
Potom su odveli i bogalje, a mi smo rekli - dobro je, nismo mi.
Na kraju su dosli da odvedu i nas, pa vise nije bilo nikog da kaze - dobro je, nismo mi.
(zapis na jednoj protestantskoj Bibliji iz doba vladavine nacizma)
Samo da vas natjeram da se zapitate - a sta se, ko ste vi?
Potom su progonili i odvodili jevreje, a mi smo rekli - dobro je, nismo mi.
Zatim su proganjali i zatvarali komuniste, a mi smo rekli - dobro je, nismo mi.
Na red su dosli i umobolni, a mi smo rekli - dobro je, nismo mi.
Potom su odveli i bogalje, a mi smo rekli - dobro je, nismo mi.
Na kraju su dosli da odvedu i nas, pa vise nije bilo nikog da kaze - dobro je, nismo mi.
(zapis na jednoj protestantskoj Bibliji iz doba vladavine nacizma)
Samo da vas natjeram da se zapitate - a sta se, ko ste vi?
Last edited by suncica24 on 23/01/2008 22:06, edited 2 times in total.