STIDIM SE SVOG SARAJEVA
- fantom slobode
Ma meni je najgori onaj medjunacionalni sukobu diskoteci u Citluku.Sada bi neki rekli da je to bio sukob huligana, valjda oni sto zele da nam dokazu kako se ne moze zivjeti zajedno, pa evo sada staricu zapalili zbog imena, a onaj je komsija ugasio, jer je bila iste nacionalnosti kao on.Po sistemu, ruka, ruku mije, a lice obadvije.Jeste da se ne slaze, jer naime nema tih drugih nacionalnosti u Sarajevu, ali moze svasta, noju jedan.A benzin je pogonsko gorivo za automobil, nekada i za onaj koji se krade.
Je li nam se ovo javljaju dusebriznici koji bdiju nad gradom, onako non stop?
Jadna starica, naravno da kretene treba zatvoriti i ne samo njih, no prvo treba rijesiti sistem pravosudja, da se pokupi bagra sa ulica, koja obija stanove, automobile, trafike i ko zna sta jos.Ako usput uhapse kojeg koji krede na veliko, od poznatih licnosti, tim bolje (samo da ovo Dodina raja ne procita, sreca pa sam u Federaciji, zato i ne pisem nista protiv onih anamo).
A Karananin komentar sa nagurivanjem i slicno, potpuno podrzavam, glede N.R. i raje.
Je li nam se ovo javljaju dusebriznici koji bdiju nad gradom, onako non stop?
Jadna starica, naravno da kretene treba zatvoriti i ne samo njih, no prvo treba rijesiti sistem pravosudja, da se pokupi bagra sa ulica, koja obija stanove, automobile, trafike i ko zna sta jos.Ako usput uhapse kojeg koji krede na veliko, od poznatih licnosti, tim bolje (samo da ovo Dodina raja ne procita, sreca pa sam u Federaciji, zato i ne pisem nista protiv onih anamo).
A Karananin komentar sa nagurivanjem i slicno, potpuno podrzavam, glede N.R. i raje.
- anais_nin
vidis mora da nesto s mojim mozgom nije u redu jer meni je i u toj opciji koju ti navodis jednako problematicno sto neko uzima sebi za pravo da MALTRETIRA drugo ljudsko bice i sto mu sistem to OMOGUCAVA bez obzira da li to radio zato sto se Huso zove Huso ili zato sto je imao 10KM koje je ova htio oduzeti....elixiaboy wrote:A sto je bitan neki Bosnjak povratnik u RS kad ga cetnici izmaltretiraju? Odnosno, jel bitan razlog zbog cega su ga napali, tukli ili sta ja vec znam? Bilo je tih slucajeva... a reakcija na forumu nije bila ista kao sad...FUJ!anais_nin wrote:koliko je u svemu uopste bitan (i na koji nacin je znacajan) podatak dasu to uradili zbog njenog imena
kao sto rekoh osim u uvodnom postu ove teme nigdje u izjavama supruga napadnute zene nije navedeno da ih je bilo ko maltretirao, niti su bile gdje postojale indikacije da je Ljubica napadnuta na ovakav nacin zbog njenog imena. Sto ne umanjuje ni svirepost ni monstruoznost istog....a sigurno je i njoj sada dok lezi u bolnickom krevetu najbitnije od svega jesu li oni nju napali zbog imena ili zbog 10km
-
nokturno
"I u ratu smo živjeli u svom stanu i do juče nam se nikada ništa nije desilo", dodao je Spasojević. Čuo je da su nasilnici uhapšeni i nada se da će im biti izrečena adekvatna kazna za monstruozni čin.
Neko spomenu petom guranje u usta.....ja prvenstveno naguram ovim Dodikovcima na temi (a vidim pridruzili su se i Suskovci, pa isto vazi i za njih), dezurnim dusebriznicima....komparacije Teheran - Sarajevo...prepoznat ce se oni.
Sto se ovih kretena tice, zalim sto nisu dovoljno stari za Zenice jer po djelima su je i prevazisli. Takva okrutnost danas, sta ocekivati od njih sutra? Cini se da je ljudski rod sve suroviji, iz generacije u generaciju. Na zalost, ne samo kod nas.
Neko spomenu petom guranje u usta.....ja prvenstveno naguram ovim Dodikovcima na temi (a vidim pridruzili su se i Suskovci, pa isto vazi i za njih), dezurnim dusebriznicima....komparacije Teheran - Sarajevo...prepoznat ce se oni.
Sto se ovih kretena tice, zalim sto nisu dovoljno stari za Zenice jer po djelima su je i prevazisli. Takva okrutnost danas, sta ocekivati od njih sutra? Cini se da je ljudski rod sve suroviji, iz generacije u generaciju. Na zalost, ne samo kod nas.
- elixiaboy
aha isli je oplackati s kantom benzina u ruci... hmm... okanais_nin wrote:vidis mora da nesto s mojim mozgom nije u redu jer meni je i u toj opciji koju ti navodis jednako problematicno sto neko uzima sebi za pravo da MALTRETIRA drugo ljudsko bice i sto mu sistem to OMOGUCAVA bez obzira da li to radio zato sto se Huso zove Huso ili zato sto je imao 10KM koje je ova htio oduzeti....elixiaboy wrote:A sto je bitan neki Bosnjak povratnik u RS kad ga cetnici izmaltretiraju? Odnosno, jel bitan razlog zbog cega su ga napali, tukli ili sta ja vec znam? Bilo je tih slucajeva... a reakcija na forumu nije bila ista kao sad...FUJ!anais_nin wrote:koliko je u svemu uopste bitan (i na koji nacin je znacajan) podatak dasu to uradili zbog njenog imena
kao sto rekoh osim u uvodnom postu ove teme nigdje u izjavama supruga napadnute zene nije navedeno da ih je bilo ko maltretirao, niti su bile gdje postojale indikacije da je Ljubica napadnuta na ovakav nacin zbog njenog imena. Sto ne umanjuje ni svirepost ni monstruoznost istog....a sigurno je i njoj sada dok lezi u bolnickom krevetu najbitnije od svega jesu li oni nju napali zbog imena ili zbog 10kmal' nek je nama bitno, pa makar
+osvrces se na moje pitanje a opet ne odgovoris konkretno
-
lahor
Nesto razmisljam kolika su stoka ti politicari poput Radmanovica i Dodika,nesrecu ove starice pretvaraju u svoje poene tako sto cjeli slucaj proglasavaju politickim.Zar ne vide u novinama koliko se dnevno slicnih slucajeva desava u njihovoj majcici Srbiji.Prije par dana citam kako je neki otac napravijo svojoj kcerki dijete....ubitstva,klanja,spaljivanja,sekte,droga i sl.,to je tamo dio svakodnevnice.Neka pogledaju istini u oci,narod je na rubu egzistencije,narkomana je sve vise,svaki dan opljackana neka banka...
Prije par dana u centru Prijedora desila se pljacka.....pored vec izgradjene djamije gradi se kuca za imama i jos neki prateci objekti.Lopovi(srbi)upali i izvukli svu elektricnu instalaciju u vrednosti od nekoliko stotina maraka,stakla pomenute i okolnih djamija redovno se lupaju.Ali nikad Dodika ili Radmanovica da dodju i da protestuju oni naime to podrzavaju kao recimo sto je Dodik podrzao u onoj emisiji na htv-u.Zgrazam se nad sudbinom jadne starice ali se jos vise zgrazam kad cujem izjave njenih dusebriznika iz mrske....
Prije par dana u centru Prijedora desila se pljacka.....pored vec izgradjene djamije gradi se kuca za imama i jos neki prateci objekti.Lopovi(srbi)upali i izvukli svu elektricnu instalaciju u vrednosti od nekoliko stotina maraka,stakla pomenute i okolnih djamija redovno se lupaju.Ali nikad Dodika ili Radmanovica da dodju i da protestuju oni naime to podrzavaju kao recimo sto je Dodik podrzao u onoj emisiji na htv-u.Zgrazam se nad sudbinom jadne starice ali se jos vise zgrazam kad cujem izjave njenih dusebriznika iz mrske....
- fantom slobode
Ne mogu, vjera im ne dozvoljavalahor wrote:Nesto razmisljam kolika su stoka ti politicari poput Radmanovica i Dodika,nesrecu ove starice pretvaraju u svoje poene tako sto cjeli slucaj proglasavaju politickim.Zar ne vide u novinama koliko se dnevno slicnih slucajeva desava u njihovoj majcici Srbiji.Prije par dana citam kako je neki otac napravijo svojoj kcerki dijete....ubitstva,klanja,spaljivanja,sekte,droga i sl.,to je tamo dio svakodnevnice.Neka pogledaju istini u oci,narod je na rubu egzistencije,narkomana je sve vise,svaki dan opljackana neka banka...
A detalji istrage nisu vazni, bitno je da se nastavlja u poznatom stilu.
Benzin - za nojeve, pogonsko gorivo za automobile, vrlo zgodno za dosipanje u rezervoar da bi se isti kretali bez opasnosti da stanu.
- fantom slobode
Naguravanje, nojevi, ti si meni car.Ta maloljetnost je prepreka, niko ne vozi dok ne bude punoljetanin33sa wrote:A maloljetni Romi inace voze automobile
-
bosanska rijec
karanana wrote:Ovo je bezobrazluk. Ja sumnjam da su ta ciganchad znala da je gospodja te nacionalnosti. Serem se radmanovicu u usta. A nekako mi je izgledao ok i pristojan covjek. Da je nana hatidza zapaljena, da li bi radmanovic i tada poslao svoje? zar on nije predsjednik sviju nas? kakim im se svoj trojici u usta.
stvarno je i meni izlgedao normalan a sad kad ga vidim ko ofucana dzukela. Neki dan sam cula kako je jedan imucni covjek, inace Bosnjak pomogao jednoj starici Srpkinji i napravio joj kucu posto je zivjela u supi i uslovi za zivot nikakvi, takvih primjera ima,kako se obicni ljudi pomazu bez obzira kojem narodu pripadali ,a vidi ovih djukela, da se udostojio makar jednom otici pomoci bilo kojoj nani u RS fujj fujj tako da se ovdje nema sta Sarajevu prigovoriti i obicnim ljudima.
- elixiaboy
znaci ako oni tamo ne valjaju ne trebamo ni mi valjatibosanska rijec wrote:stvarno je i meni izlgedao normalan a sad kad ga vidim ko ofucana dzukela. Neki dan sam cula kako je jedan imucni covjek, inace Bosnjak pomogao jednoj starici Srpkinji i napravio joj kucu posto je zivjela u supi i uslovi za zivot nikakvi, takvih primjera ima,kako se obicni ljudi pomazu bez obzira kojem narodu pripadali ,a vidi ovih djukela, da se udostojio makar jednom otici pomoci bilo kojoj nani u RS fujj fujj tako da se ovdje nema sta Sarajevu prigovoriti i obicnim ljudima.
- anais_nin
pa za konstruktivno diskusiju uvijek pomaze kada sve strane ukljucene u diskusiju posvete jednak ili slican nivo vremena i paznje CITANJU materijala na datu temuin33sa wrote:A maloljetni Romi inace voze automobile
ni jedan novinski clanak i ni jedna izjava osoba vezanih za zrtvu ovog zlocina ne navodi motiv koji vi izgleda silno prizeljkujete
zatim ova kategorija zlocina za sobom povlace odredjenu psihologiju pocinioca tog zlocina
- elixiaboy
to ti kao laik znas?anais_nin wrote:zatim ova kategorija zlocina za sobom povlace odredjenu psihologiju pocinioca tog zlocina laicki receno ovaj zlocin je posebno svirep -uzroci i izvori tog poremecaja tj te svireposti obicno nisu politicke prirode al' mi na balkanu smo u svemu "posebni", ko zna mozda smo i u tome
-
bosanska rijec
ma samo se pitam kako si samo iz ovog mog postao dosao do tog zakljucka. Ja ti govorim o primjerima gdje se obicni ljudi pomazu, i upravo ovdje u federaciji je taj covjek pomogao toj starici . Hocu da ti kazem da se obicnim ljudima koji cine taj grad i sarajevu nema sta prigovoriti. Obicni ljudi se pomayu bez obzyira kojem narodu pripadajuelixiaboy wrote:znaci ako oni tamo ne valjajue ne trebamo ni mi valjatibosanska rijec wrote:stvarno je i meni izlgedao normalan a sad kad ga vidim ko ofucana dzukela. Neki dan sam cula kako je jedan imucni covjek, inace Bosnjak pomogao jednoj starici Srpkinji i napravio joj kucu posto je zivjela u supi i uslovi za zivot nikakvi, takvih primjera ima,kako se obicni ljudi pomazu bez obzira kojem narodu pripadali ,a vidi ovih djukela, da se udostojio makar jednom otici pomoci bilo kojoj nani u RS fujj fujj tako da se ovdje nema sta Sarajevu prigovoriti i obicnim ljudima.
dok evo od politicara ova djeca se uce i razbojnistvu, netolerantnosti, udiskriminaciji itd. Jer kakav je to primjer politicara koji obilazi staricu samo zato sto pripada istom narodu kao on, dok u isto vrijeme drugu staricu maltretira, sad ti meni reci sta ce ovi maloljetnici naucit kad imamo ovakve politicare.
- anais_nin
pa dobro mozemo mi i strucno ako ce ti biti lakseelixiaboy wrote:to ti kao laik znas?anais_nin wrote:zatim ova kategorija zlocina za sobom povlace odredjenu psihologiju pocinioca tog zlocina laicki receno ovaj zlocin je posebno svirep -uzroci i izvori tog poremecaja tj te svireposti obicno nisu politicke prirode al' mi na balkanu smo u svemu "posebni", ko zna mozda smo i u tome
- Chopper_Horrace
Sto bi rekao uvod u film "Davitelj protiv davitelja" grad (doduse, ne Sarajevo) je trebao pravog davitelja da bi se mogao smatrati pravom metropolom 
- elixiaboy
Ima se sta prigovoriti, non stop se ponavlja prica o multietnicnosti Sarajeva. Ta multietnicnost de facto ne postoji! Kao sto rekoh u prvom postu ne poznajem tog Radmanovica tako da o njemu ne mogu zakljucke donositi ali mislim da bi se prica drugacije odvijala da je Komsic dosao toj starici u bolnicu (vidi prvi post).bosanska rijec wrote:Hocu da ti kazem da se obicnim ljudima koji cine taj grad i sarajevu nema sta prigovoritiObicni ljudi se pomayu bez obzyira kojem narodu pripadaju
dok evo od politicara ova djeca se uce i razbojnistvu, netolerantnosti, udiskriminaciji itd. Jer kakav je to primjer politicara koji obilazi staricu samo zato sto pripada istom narodu kao on, dok u isto vrijeme drugu staricu maltretira, sad ti meni reci sta ce ovi maloljetnici naucit kad imamo ovakve politicare.
Usput, tema je "STIDIM SE SVOG SARAJEVA" a ne Radmanovic
- elixiaboy
sto opet ne otklanja sumnju da je izvrsenje tog nedjela bilo motivirano nacionalnom pripadnoscu stariceanais_nin wrote:pa dobro mozemo mi i strucno ako ce ti biti laksepsihopatologija arsonista i piromana. kao i zlocinaca ciji zlocini sadrze elemente istih je od izuzetnog znacaja zato sto je taj element u ponasanju i zlocinima vrlo cesto statisticki i klinicki znacajan indikator buduceg kriminalnog ponasanja sa sve vecim stepenima agresivnosti i nasilja
je l sad jasnije?
- anais_nin
otklanja i te kako....naravno da nista nije 100% sigurno...ali uzimajuci u obzir da do sada ne postoje nikakve indikacije za tu vrstu motiva (pogledaj izjave muza kao i policije), kao i cinjenicu da profil osoba koji pocine NASILNE zlocine vodjeni politickim ili ideoloskim motivima obicno sa sobom nosi neke vrste obiljezja koje bi oznacile iste motive kao i/ili obicno prisutan ponos na pocinjeni cin, drugim rijecima u najvecem broju slucajeva osobe ciji su zlocini motivisani na ovaj nacin ne samo da se ne libe priznati, nego su obicno ponosni na ove motive.....ova dvojica od kako su privedeni samo SUTEelixiaboy wrote:sto opet ne otklanja sumnju da je izvrsenje tog nedjela bilo motivirano nacionalnom pripadnoscu stariceanais_nin wrote:pa dobro mozemo mi i strucno ako ce ti biti laksepsihopatologija arsonista i piromana. kao i zlocinaca ciji zlocini sadrze elemente istih je od izuzetnog znacaja zato sto je taj element u ponasanju i zlocinima vrlo cesto statisticki i klinicki znacajan indikator buduceg kriminalnog ponasanja sa sve vecim stepenima agresivnosti i nasilja
je l sad jasnije?
na osnovu informacija koje su nam do sada dostupne pretpostavke ne-laicke prirode bi izgledale otprilike ovako:
- s obzirom da su privedeni imali prethodni kontakt sa zrtvom (dan prije) vrlo je vjerovatno da je ista "izabrana" planski i s namjerom. Ne postoje nikakve indikacije da su privedeni UOPSTE BILI UPOZNATI sa identitom zrtve, u smislu njenog imena i prezimena, a samim tim ni njenom nacionalnom pripadnoscu. Puno vjerovatnije da su pri odabiru vaznu ulogu igrali sljedeci faktori: zena (nemoc), u poznim godinama (nemoc), poznata lokacija zrtve (pristup). Izbor instrumenata zlocina (benzin i vatra) od posebnog znacaja, oznacavaju poseban stepen gnjeva i agresije. Pljacka kao sustina zlocina takodje vrlo malo vjerovatna, cin "pljacke" vjerovatno koristen za "blizi pristup zrtvi".
- ostale moguce pretpostavke: da su osumnjiceni bili placeni od strane nekog treceg lica da napadnu bas tu zrtvu. Ne postoje ni dokazi, ni indikacije , ali s obzirom na to da je zrtva unaprijed odabrana i na specifican nacin napada, kao i na cinjenicu da osumnjicein sada shute, ostaje jedna od mogucnosti.
- Dasi
halo kretenuuuuelixiaboy wrote:sto opet ne otklanja sumnju da je izvrsenje tog nedjela bilo motivirano nacionalnom pripadnoscu stariceanais_nin wrote:pa dobro mozemo mi i strucno ako ce ti biti laksepsihopatologija arsonista i piromana. kao i zlocinaca ciji zlocini sadrze elemente istih je od izuzetnog znacaja zato sto je taj element u ponasanju i zlocinima vrlo cesto statisticki i klinicki znacajan indikator buduceg kriminalnog ponasanja sa sve vecim stepenima agresivnosti i nasilja
je l sad jasnije?
izjava njenog muza "nije nam niko prijetio, u ratu nismo imali nikakvih problema" otklanja tu sumnju, ili je po tebi i na nacionalnoj osnovi kad iz RS-a dodju i kradu balijska auta????
kreteni su je zapalili koje god nacionalnosti bila i treba im istom mjerom vratiti.
i dosta vise toga na nacionalnoj osnovi jer nema iste te jebene OSNOVE da bi se to tvrdilo.
meni su neki dan obili stan na nacionalnoj osnovi i da sam ga ufatio bacio bi ga sa balkona na nacionalnoj osnovi.
jebo ga vise nacionalna osnova
- anais_nin
i time si nesto dokazao?elixiaboy wrote:hvalaanais_nin wrote:...naravno da nista nije 100% sigurno...
znaci ako je vjerovatnoca da nesto jeste 99%, a vjerovatnoca da nije nekih 1% posto kod nas pobogu sve mora imati ovu ili onu oznaku nacionalnog ili politickog (i ne govorim samo o ovom zlocinu, niti o crnoj hronici generalno, govorim o svemu od sporta, muzike, svake humanitarne akcije itd itd) onda stanimo na stranu te vjerovatnoce, koja se ama bas nigdje NE SPOMINJE
ovo je vrlo interesantan drustveni eksperiment
-
Leonid Breznjev
bez uvreda ako ikako moze! stvarno nema smisla!! jos samo jedan pokusaj uvrede i padace banovi kao kisa nebeska! oni koji doprinesose boljem razumijevanju povoda ovog ogavnog cina hvala najveca!Dasi wrote:halo kretenuuuuelixiaboy wrote:sto opet ne otklanja sumnju da je izvrsenje tog nedjela bilo motivirano nacionalnom pripadnoscu stariceanais_nin wrote:pa dobro mozemo mi i strucno ako ce ti biti laksepsihopatologija arsonista i piromana. kao i zlocinaca ciji zlocini sadrze elemente istih je od izuzetnog znacaja zato sto je taj element u ponasanju i zlocinima vrlo cesto statisticki i klinicki znacajan indikator buduceg kriminalnog ponasanja sa sve vecim stepenima agresivnosti i nasilja
je l sad jasnije?
izjava njenog muza "nije nam niko prijetio, u ratu nismo imali nikakvih problema" otklanja tu sumnju, ili je po tebi i na nacionalnoj osnovi kad iz RS-a dodju i kradu balijska auta????
kreteni su je zapalili koje god nacionalnosti bila i treba im istom mjerom vratiti.
i dosta vise toga na nacionalnoj osnovi jer nema iste te jebene OSNOVE da bi se to tvrdilo.
meni su neki dan obili stan na nacionalnoj osnovi i da sam ga ufatio bacio bi ga sa balkona na nacionalnoj osnovi.
jebo ga vise nacionalna osnova
- elixiaboy
pripazi na rijecnikDasi wrote:halo kretenuuuuelixiaboy wrote:sto opet ne otklanja sumnju da je izvrsenje tog nedjela bilo motivirano nacionalnom pripadnoscu stariceanais_nin wrote:pa dobro mozemo mi i strucno ako ce ti biti laksepsihopatologija arsonista i piromana. kao i zlocinaca ciji zlocini sadrze elemente istih je od izuzetnog znacaja zato sto je taj element u ponasanju i zlocinima vrlo cesto statisticki i klinicki znacajan indikator buduceg kriminalnog ponasanja sa sve vecim stepenima agresivnosti i nasilja
je l sad jasnije?
-
bosanska rijec
pa ti totalno onda promasio temu a ne ja, sarajevo cine ljudi poput ovih kojih sam navela u primjeru osim njih i osobe na visokim duznostima takodje uticu na druge i salju pozyitivne ili negativne primjere koji imaju veze ne sa sarajevom nego sa cijelom BiH.elixiaboy wrote:Ima se sta prigovoriti, non stop se ponavlja prica o multietnicnosti Sarajeva. Ta multietnicnost de facto ne postoji! Kao sto rekoh u prvom postu ne poznajem tog Radmanovica tako da o njemu ne mogu zakljucke donositi ali mislim da bi se prica drugacije odvijala da je Komsic dosao toj starici u bolnicu (vidi prvi pos t).bosanska rijec wrote:Hocu da ti kazem da se obicnim ljudima koji cine taj grad i sarajevu nema sta prigovoritiObicni ljudi se pomayu bez obzyira kojem narodu pripadaju
Usput, tema je "STIDIM SE SVOG SARAJEVA" a ne Radmanovic