Ovo kod Pofalica ako je mene slagao, i ja sam vas
Ja sam neki dan morao proci kroz semafor da me ne natakari lik iza. Srecom bilo je na drugoj strani.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Ja koliko znam i koliko sam cuo, uslika se auto i lice vozaca+crveno ili brzina. Dakle trebaju tri slike. Kada mi dodje kazna kuci javicu kako to izgleda.and wrote:pošto je kod nas sve moguće, jedno pitanje.
neko ko ima isto auto kao vi ukrade vam tablicu,stavi na svoje auto i prodje 120 km/h pored kamere,dodje i vrati vam tablicu da nemaš pojma?
Ne dobijes sliku, samo obavjestenje. Moras se zalit da bi vidio sebe u akciji.s@mson wrote:Ja koliko znam i koliko sam cuo, uslika se auto i lice vozaca+crveno ili brzina. Dakle trebaju tri slike. Kada mi dodje kazna kuci javicu kako to izgleda.and wrote:pošto je kod nas sve moguće, jedno pitanje.
neko ko ima isto auto kao vi ukrade vam tablicu,stavi na svoje auto i prodje 120 km/h pored kamere,dodje i vrati vam tablicu da nemaš pojma?
Ako te" provale", oduzmu ti "pele"komi wrote:![]()
imal kakvih kazni za pješakepri prelasku na crveno
znam da je nemoguće da te pronađu ili prepoznaju... alisamo da utvrdim
Joj dobro sam prošo, neki dan malo požurio i tup na kameru. I sve sam se pito do čega je da se nije aktivirala.d2 wrote:evo dobra vijest, maloprije gledam top gear, kamera se moze neutralisati.
treba samo imati ford gt ili nesto drugo sto ide 180 milja na sat, kamera uopste ne registruje da si prosao
sretno
Nije tvoje tacnomadner wrote:Nije tacno, iznad 83 ti ide vozacka na godisnji a ispod je samo novcana kazna.
Mislim da slikaju od 72.
Bilo nekad, promjenio se zakon o saobracaju.neki wrote:Nije tvoje tacnomadner wrote:Nije tacno, iznad 83 ti ide vozacka na godisnji a ispod je samo novcana kazna.
Mislim da slikaju od 72.
Na godisnji ti vozacka ide za iznad 90, tj 30 vise od dozvoljenog. sve ispod je samo novcana kazna.
I kamera slika iznad 82 ko sto neko rece
madner wrote:Bilo nekad, promjenio se zakon o saobracaju.neki wrote:Nije tvoje tacnomadner wrote:Nije tacno, iznad 83 ti ide vozacka na godisnji a ispod je samo novcana kazna.
Mislim da slikaju od 72.
Na godisnji ti vozacka ide za iznad 90, tj 30 vise od dozvoljenog. sve ispod je samo novcana kazna.
I kamera slika iznad 82 ko sto neko rece
sreca, i meni se jednom desio sa dvojkom dizelommadner wrote:Joj dobro sam prošo, neki dan malo požurio i tup na kameru. I sve sam se pito do čega je da se nije aktivirala.d2 wrote:evo dobra vijest, maloprije gledam top gear, kamera se moze neutralisati.
treba samo imati ford gt ili nesto drugo sto ide 180 milja na sat, kamera uopste ne registruje da si prosao
sretno
Normala, vidim ja jaguar S-type, konta on faca.d2 wrote:sreca, i meni se jednom desio sa dvojkom dizelommadner wrote:Joj dobro sam prošo, neki dan malo požurio i tup na kameru. I sve sam se pito do čega je da se nije aktivirala.d2 wrote:evo dobra vijest, maloprije gledam top gear, kamera se moze neutralisati.
sretno
Ti izgleda nisi dobar nije mi jasno koji si ti to zakon gledao malo se raspitaj pa postaj.Ovo je zakon niđe veze nemoj raju da dovodis u zabludu a gore imaju i kazneni poeni samo ih nisam postaviomadner wrote:Cccc, to je stari zakon, niđe poena:
Član 233.
(1) Novčanom kaznom u iznosu od 200,00 KM do 700,00 KM kaznit će se za prekršaj:
3) vozač koji se vozilom na putu u naselju kreće brzinom koja je za više od 30 km na sat veća od dozvoljene brzine, odnosno vozač koji se vozilom na putu van naselja kreće brzinom koja je za
Za prekršaje iz tač.1), 2), 3), 5), 10), 11), 13), 14), 15), 17), 18), 25), 26), 32) i 33) stava (1) ovog člana vozaču ili vozaču-instruktoru uz kaznu izreći će se zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri mjeseca do jedne godine, a i za druge prekršaje iz tog stava ta mjera se može izreći u istom periodu.
(3) Za prekršaje iz stava (1) ovog člana kojim je izazvana neposredna opasnost za drugog učesnika u saobraćaju, ili prouzrokovana saobraćajna nezgoda, učinilac će se kazniti novčanom kaznom u iznosu od 800,00 KM do 1.600,00 KM, a vozaču će se uz kaznu izreći i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri mjeseca do jedne godine.
Član 235.
(1) Novčanom kaznom u iznosu od 100,00 KM kaznit će se za prekršaj:
3) vozač koji se vozilom na putu u naselju kreće brzinom koja je više od 20 do 30 km na sat veća od dozvoljene brzine, odnosno vozač koji se vozilom na putu van naselja kreće brzinom koja je od 30 do 50 km na sat veća od dozvoljene brzine (član 43. i član 45. st. (1) i (2));
Ako je prekršajem iz stava (1) izazvana neposredna opasnost za drugog učesnika u saobraćaju, ili prouzrokovana saobraćajna nezgoda, učinilac će se kazniti novčanom kaznom u iznosu od 150,00 do 450,00 KM, a ako je učinilac prekršaja vozač motornog vozila,odredit će mu se dva kaznena boda.
(3) Za prekršaj iz stava (1) kojim je izazvana neposredna opasnost za drugog učesnika u saobraćaju, ili prouzrokovana saobraćajna nezgoda, vozaču se može izreći zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od 30 dana do tri mjeseca.
onda citas pogresan zakonmadner wrote:Ja citam, ne pitam.lordi wrote: Ti izgleda nisi dobar nije mi jasno koji si ti to zakon gledao malo se raspitaj pa postaj.Ovo je zakon niđe veze nemoj raju da dovodis u zabludu a gore imaju i kazneni poeni samo ih nisam postavio
Pogledat cu sutra, ima u ovom riješenju koji je službeni list.lordi wrote:onda citas pogresan zakonmadner wrote:Ja citam, ne pitam.lordi wrote: Ti izgleda nisi dobar nije mi jasno koji si ti to zakon gledao malo se raspitaj pa postaj.Ovo je zakon niđe veze nemoj raju da dovodis u zabludu a gore imaju i kazneni poeni samo ih nisam postavio
E sada se ja pitam koliko si ti forumasa, potencijalnih kupaca Jaguara (sigurno je dobar broj onih koji su vec dali depozit) odbio od kupovine tog vozila svojom iskrenom, a u isto vrijeme surovo realnom pricommadner wrote:Normala, vidim ja jaguar S-type, konta on faca.d2 wrote:sreca, i meni se jednom desio sa dvojkom dizelommadner wrote: Joj dobro sam prošo, neki dan malo požurio i tup na kameru. I sve sam se pito do čega je da se nije aktivirala.
Jedna ruka na volanu, druga na mjenacu, namjestam cvike i zapalim drinu, povucem dim, bez da skinem pogled sa njega. Usro se i probo mi pobjec.
Ali svabo je svabo, jos moje godiste nema dalje. Platio sam ga 6000 hiljada, ali svaka marka se isplatila. Nije ni puno preso, 200 000 od zadnjeg stelovanja kilometraže.
Kako sam ga uzeo, jer malo poznata cinjenica je da tamo nizbrdo i moze golf jedno 140 do 250, kad se zna kako treba saltat.
Znaci, prvo bitan je auspuf. Auto of 55 konja je sputano malim izlazom. Dakle potrebno je natakarit dvocjevaša od bar 20cm, jedno 15 cm do izlaza. Ovi levati ce ti rec da to nema veze ili da je kontraproduktivno, ali oni isto tako kazu da ima boljih auta od golfa 2.Edin H. wrote: E sada se ja pitam koliko si ti forumasa, potencijalnih kupaca Jaguara (sigurno je dobar broj onih koji su vec dali depozit) odbio od kupovine tog vozila svojom iskrenom, a u isto vrijeme surovo realnom pricom![]()
Ali moram priznati svaka ti je na mjestu![]()
Hajde nam otkrij kako se salta?![]()
Bosna je uvijek bila ponosna zemlja pa nem nema druge nego se organizovati kao svojevremeno Mlada Bosna, pa udri po kamerama kao sto su oni po Franzu i Sofiji![]()
Svako vrijeme ima svoje neprijatelje