Kamera na stupu

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

madner

Post by madner »

Ima centar za nadgledanje. Kamere se mogu iskljuciti po potrebi.

Ovo kod Pofalica ako je mene slagao, i ja sam vas :D

Ja sam neki dan morao proci kroz semafor da me ne natakari lik iza. Srecom bilo je na drugoj strani. :roll:
s@mson

Post by s@mson »

and wrote:pošto je kod nas sve moguće, jedno pitanje.
neko ko ima isto auto kao vi ukrade vam tablicu,stavi na svoje auto i prodje 120 km/h pored kamere,dodje i vrati vam tablicu da nemaš pojma?
Ja koliko znam i koliko sam cuo, uslika se auto i lice vozaca+crveno ili brzina. Dakle trebaju tri slike. Kada mi dodje kazna kuci javicu kako to izgleda.
Neelix

Post by Neelix »

jos kad bi psotojao nacin da ozada uslika lice vozaca, mozda bih ti i povjerovao :D
madner

Post by madner »

s@mson wrote:
and wrote:pošto je kod nas sve moguće, jedno pitanje.
neko ko ima isto auto kao vi ukrade vam tablicu,stavi na svoje auto i prodje 120 km/h pored kamere,dodje i vrati vam tablicu da nemaš pojma?
Ja koliko znam i koliko sam cuo, uslika se auto i lice vozaca+crveno ili brzina. Dakle trebaju tri slike. Kada mi dodje kazna kuci javicu kako to izgleda.
Ne dobijes sliku, samo obavjestenje. Moras se zalit da bi vidio sebe u akciji.
atko

Post by atko »

Koliko ja procitah, 5 je lokacija, Titova, Pofalici, kod TV, Stup i Dobrinja i da za sad postoji jedna kamera koja ce se prebacivati po potrebi sa lokacije na lokaciju bez najave.

A to sto neko rece da sve slikaju na 83 i na 3 sekunde crvenog to je zaista maksimalno korektno ako je tako.
madner

Post by madner »

Nije tacno, iznad 83 ti ide vozacka na godisnji a ispod je samo novcana kazna.

Mislim da slikaju od 72.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

:?

imal kakvih kazni za pješake :D pri prelasku na crveno

znam da je nemoguće da te pronađu ili prepoznaju... ali :D samo da utvrdim :D
shana_majka

Post by shana_majka »

komi wrote::?

imal kakvih kazni za pješake :D pri prelasku na crveno

znam da je nemoguće da te pronađu ili prepoznaju... ali :D samo da utvrdim :D
Ako te" provale", oduzmu ti "pele" :D na 3 mjeseca
d2

Post by d2 »

evo dobra vijest, maloprije gledam top gear, kamera se moze neutralisati.

treba samo imati ford gt ili nesto drugo sto ide 180 milja na sat, kamera uopste ne registruje da si prosao

sretno :D
madner

Post by madner »

d2 wrote:evo dobra vijest, maloprije gledam top gear, kamera se moze neutralisati.

treba samo imati ford gt ili nesto drugo sto ide 180 milja na sat, kamera uopste ne registruje da si prosao

Joj dobro sam prošo, neki dan malo požurio i tup na kameru. I sve sam se pito do čega je da se nije aktivirala. :D
neki

Post by neki »

madner wrote:Nije tacno, iznad 83 ti ide vozacka na godisnji a ispod je samo novcana kazna.

Mislim da slikaju od 72.
Nije tvoje tacno
Na godisnji ti vozacka ide za iznad 90, tj 30 vise od dozvoljenog. sve ispod je samo novcana kazna.
I kamera slika iznad 82 ko sto neko rece
madner

Post by madner »

neki wrote:
madner wrote:Nije tacno, iznad 83 ti ide vozacka na godisnji a ispod je samo novcana kazna.

Mislim da slikaju od 72.
Nije tvoje tacno
Na godisnji ti vozacka ide za iznad 90, tj 30 vise od dozvoljenog. sve ispod je samo novcana kazna.
Bilo nekad, promjenio se zakon o saobracaju.
lordi

Post by lordi »

madner wrote:
neki wrote:

Mislim da slikaju od 72.
Nije tvoje tacno
Bilo nekad, promjenio se zakon o saobracaju.

da se zna jer ima puno nebuloza ovdje u raspravi

član 237

) Novčanom kaznom u iznosu od 50,00 KM kaznit će se za prekršaj:

3) vozač koji se vozilom na putu u naselju kreće brzinom koja je više od 20 do 30 km na sat veća od dozvoljene brzine, odnosno vozač koji se vozilom na putu van naselja kreće brzinom koja je od 30 do 50 km na sat veća od dozvoljene brzine (član 44. i član 46. st. (1) i (2));

član 235

(1) Novčanom kaznom u iznosu od 100,00 KM do 300,00 KM kaznit će se za prekršaj:

3) vozač koji se vozilom na putu u naselju kreće brzinom koja je za više od 30 km na sat veća od dozvoljene brzine, odnosno vozač koji se vozilom na putu van naselja kreće brzinom koja je za više od 50 km na sat veća od dozvoljene brzine (čl. 44. i 46. st. (1) i (2));

(2) Za prekršaje iz tač. 3), stava (1) ovog člana vozaču ili vozaču-instruktoru uz kaznu izreći će se zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od jedan mjesec do četiri mjeseca i 2 kaznena boda
Last edited by lordi on 20/02/2008 16:02, edited 1 time in total.
madner

Post by madner »

Cccc, to je stari zakon, niđe poena:
Član 233.
(1) Novčanom kaznom u iznosu od 200,00 KM do 700,00 KM kaznit će se za prekršaj:
3) vozač koji se vozilom na putu u naselju kreće brzinom koja je za više od 30 km na sat veća od dozvoljene brzine, odnosno vozač koji se vozilom na putu van naselja kreće brzinom koja je za

Za prekršaje iz tač.1), 2), 3), 5), 10), 11), 13), 14), 15), 17), 18), 25), 26), 32) i 33) stava (1) ovog člana vozaču ili vozaču-instruktoru uz kaznu izreći će se zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri mjeseca do jedne godine, a i za druge prekršaje iz tog stava ta mjera se može izreći u istom periodu.
(3) Za prekršaje iz stava (1) ovog člana kojim je izazvana neposredna opasnost za drugog učesnika u saobraćaju, ili prouzrokovana saobraćajna nezgoda, učinilac će se kazniti novčanom kaznom u iznosu od 800,00 KM do 1.600,00 KM, a vozaču će se uz kaznu izreći i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri mjeseca do jedne godine.

Član 235.
(1) Novčanom kaznom u iznosu od 100,00 KM kaznit će se za prekršaj:
3) vozač koji se vozilom na putu u naselju kreće brzinom koja je više od 20 do 30 km na sat veća od dozvoljene brzine, odnosno vozač koji se vozilom na putu van naselja kreće brzinom koja je od 30 do 50 km na sat veća od dozvoljene brzine (član 43. i član 45. st. (1) i (2));

Ako je prekršajem iz stava (1) izazvana neposredna opasnost za drugog učesnika u saobraćaju, ili prouzrokovana saobraćajna nezgoda, učinilac će se kazniti novčanom kaznom u iznosu od 150,00 do 450,00 KM, a ako je učinilac prekršaja vozač motornog vozila,odredit će mu se dva kaznena boda.
(3) Za prekršaj iz stava (1) kojim je izazvana neposredna opasnost za drugog učesnika u saobraćaju, ili prouzrokovana saobraćajna nezgoda, vozaču se može izreći zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od 30 dana do tri mjeseca.
d2

Post by d2 »

madner wrote:
d2 wrote:evo dobra vijest, maloprije gledam top gear, kamera se moze neutralisati.

Joj dobro sam prošo, neki dan malo požurio i tup na kameru. I sve sam se pito do čega je da se nije aktivirala. :D
sreca, i meni se jednom desio sa dvojkom dizelom :D
madner

Post by madner »

d2 wrote:
madner wrote:

Normala, vidim ja jaguar S-type, konta on faca.
Jedna ruka na volanu, druga na mjenacu, namjestam cvike i zapalim drinu, povucem dim, bez da skinem pogled sa njega. Usro se i probo mi pobjec.
Ali svabo je svabo, jos moje godiste nema dalje. Platio sam ga 6000 hiljada, ali svaka marka se isplatila. Nije ni puno preso, 200 000 od zadnjeg stelovanja kilometraže.

Kako sam ga uzeo, jer malo poznata cinjenica je da tamo nizbrdo i moze golf jedno 140 do 250, kad se zna kako treba saltat.
d2

Post by d2 »

jes nizbrdo je, najbolje se osjeti na biciklu a i ako auto ima malo konja :D
madner

Post by madner »

d2 wrote:jes nizbrdo je, najbolje se osjeti na biciklu a i ako auto ima malo konja :D
Malo ispod haube, ali zato iza volana...
lordi

Post by lordi »

madner wrote:Cccc, to je stari zakon, niđe poena:
Član 233.
(1) Novčanom kaznom u iznosu od 200,00 KM do 700,00 KM kaznit će se za prekršaj:
3) vozač koji se vozilom na putu u naselju kreće brzinom koja je za više od 30 km na sat veća od dozvoljene brzine, odnosno vozač koji se vozilom na putu van naselja kreće brzinom koja je za

Za prekršaje iz tač.1), 2), 3), 5), 10), 11), 13), 14), 15), 17), 18), 25), 26), 32) i 33) stava (1) ovog člana vozaču ili vozaču-instruktoru uz kaznu izreći će se zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri mjeseca do jedne godine, a i za druge prekršaje iz tog stava ta mjera se može izreći u istom periodu.
(3) Za prekršaje iz stava (1) ovog člana kojim je izazvana neposredna opasnost za drugog učesnika u saobraćaju, ili prouzrokovana saobraćajna nezgoda, učinilac će se kazniti novčanom kaznom u iznosu od 800,00 KM do 1.600,00 KM, a vozaču će se uz kaznu izreći i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri mjeseca do jedne godine.

Član 235.
(1) Novčanom kaznom u iznosu od 100,00 KM kaznit će se za prekršaj:
3) vozač koji se vozilom na putu u naselju kreće brzinom koja je više od 20 do 30 km na sat veća od dozvoljene brzine, odnosno vozač koji se vozilom na putu van naselja kreće brzinom koja je od 30 do 50 km na sat veća od dozvoljene brzine (član 43. i član 45. st. (1) i (2));

Ako je prekršajem iz stava (1) izazvana neposredna opasnost za drugog učesnika u saobraćaju, ili prouzrokovana saobraćajna nezgoda, učinilac će se kazniti novčanom kaznom u iznosu od 150,00 do 450,00 KM, a ako je učinilac prekršaja vozač motornog vozila,odredit će mu se dva kaznena boda.
(3) Za prekršaj iz stava (1) kojim je izazvana neposredna opasnost za drugog učesnika u saobraćaju, ili prouzrokovana saobraćajna nezgoda, vozaču se može izreći zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od 30 dana do tri mjeseca.
Ti izgleda nisi dobar nije mi jasno koji si ti to zakon gledao malo se raspitaj pa postaj.Ovo je zakon niđe veze nemoj raju da dovodis u zabludu a gore imaju i kazneni poeni samo ih nisam postavio
madner

Post by madner »

lordi wrote: Ti izgleda nisi dobar nije mi jasno koji si ti to zakon gledao malo se raspitaj pa postaj.Ovo je zakon niđe veze nemoj raju da dovodis u zabludu a gore imaju i kazneni poeni samo ih nisam postavio
Ja citam, ne pitam.
lordi

Post by lordi »

madner wrote:
lordi wrote: Ti izgleda nisi dobar nije mi jasno koji si ti to zakon gledao malo se raspitaj pa postaj.Ovo je zakon niđe veze nemoj raju da dovodis u zabludu a gore imaju i kazneni poeni samo ih nisam postavio
Ja citam, ne pitam.
onda citas pogresan zakon :roll:
madner

Post by madner »

lordi wrote:
madner wrote:
Ja citam, ne pitam.
onda citas pogresan zakon :roll:
Pogledat cu sutra, ima u ovom riješenju koji je službeni list. :D
Edin H.

Post by Edin H. »

madner wrote:
d2 wrote:
madner wrote: Joj dobro sam prošo, neki dan malo požurio i tup na kameru. I sve sam se pito do čega je da se nije aktivirala. :D
Normala, vidim ja jaguar S-type, konta on faca.
Jedna ruka na volanu, druga na mjenacu, namjestam cvike i zapalim drinu, povucem dim, bez da skinem pogled sa njega. Usro se i probo mi pobjec.
Ali svabo je svabo, jos moje godiste nema dalje. Platio sam ga 6000 hiljada, ali svaka marka se isplatila. Nije ni puno preso, 200 000 od zadnjeg stelovanja kilometraže.

Kako sam ga uzeo, jer malo poznata cinjenica je da tamo nizbrdo i moze golf jedno 140 do 250, kad se zna kako treba saltat.
E sada se ja pitam koliko si ti forumasa, potencijalnih kupaca Jaguara (sigurno je dobar broj onih koji su vec dali depozit) odbio od kupovine tog vozila svojom iskrenom, a u isto vrijeme surovo realnom pricom :shock:

Ali moram priznati svaka ti je na mjestu :D

Hajde nam otkrij kako se salta? :-)

Bosna je uvijek bila ponosna zemlja pa nem nema druge nego se organizovati kao svojevremeno Mlada Bosna, pa udri po kamerama kao sto su oni po Franzu i Sofiji :oops:

Svako vrijeme ima svoje neprijatelje :D
madner

Post by madner »

Edin H. wrote: E sada se ja pitam koliko si ti forumasa, potencijalnih kupaca Jaguara (sigurno je dobar broj onih koji su vec dali depozit) odbio od kupovine tog vozila svojom iskrenom, a u isto vrijeme surovo realnom pricom :shock:

Ali moram priznati svaka ti je na mjestu :D

Hajde nam otkrij kako se salta? :-)

Bosna je uvijek bila ponosna zemlja pa nem nema druge nego se organizovati kao svojevremeno Mlada Bosna, pa udri po kamerama kao sto su oni po Franzu i Sofiji :oops:

Svako vrijeme ima svoje neprijatelje :D
Znaci, prvo bitan je auspuf. Auto of 55 konja je sputano malim izlazom. Dakle potrebno je natakarit dvocjevaša od bar 20cm, jedno 15 cm do izlaza. Ovi levati ce ti rec da to nema veze ili da je kontraproduktivno, ali oni isto tako kazu da ima boljih auta od golfa 2.
Poslje toga, moramo nac sto sire gume i malo ih izlizat. Sad ce opet ovi rec da od toga nisi brzi, i da nije za imalo klizavu cestu, ali malo poznata cinjenica da golf nije samo auto, nego i brod!
Po suhoj podlozi pogon na dva docka, po kisi ko pravi barba opusteno i lagano gdje te struja nosi.

Eh sad saltanje. Prvo na semaforu povuc rucnu i zatim dat puni gas, malo prije starta presaltat u prvu i pustit rucnu. Od siline ubrzanja bicete zakucani u sjediste. Ovo se smije naglasiti, recimo spustanjem sjedista protivno pravcu ubrzanja, da se smanji opterecenje na rebra. (Ova tehnika se isto koristi kod mlaznih aviona, ali oni imaju manje ubrzanje jer idu na kerozin a ne diezel.)
Zatim blagim kocenjem (posto kocnice nisu iste kocenje je jednako skretanju, ali sa faktorom iznenadenja) pogoditi predjnim krakom jaguarov zadnji izmedu tocka i zadjnih vrata.

Uz malo srece, golf ce se zabiti i zaglaviti u englesko smece. Sada ide saltanje druga, treca, druga. Cilj ovoga je da blagi udari od smanjivanja brzine pri maksimalnim obrtajima malo dalje zakucaju nas automobil u macku.

Ako je sve izvedeno po propisima, nema teorije da jaguar bude brzi.
VR6

Post by VR6 »

Jedno obavjestenje, danas su ugradjeni senzori u asvalt tamo kod ekonomske skole, sto znaci da bi i ona kamera mogla proraditi za koji dan. Tako pazljivo, garant ce opet biti zakucavanja auto u auto...
Post Reply