potpisujemkarabaja-x wrote:a šta bi za tebe bila ozbiljna i pametna konverzacija, daj primjer bejbiSsTtEeLlAa wrote:
Prije svega rasprava i druzenje sa FACOM nije nikakva cast i ja fakat ne znam sta ti zamisljas........Lako je naci FACU i s njom bacati neku suplju, nego imati ozbiljnu i pametnu konverzciju sa istim....E vidis u tom domenu FACE su beze likovi skroz, dok PRAVI MUSKARCI uvijek znaju kad i sta reci
PS:
Nemam se ja sta hvaliti za pricu sa FACOM......iťˇs not a big dealčuo sam za te neke razne vrste konverzacija ozbiljne pametne duboke i šta ti ja znam šta još, ali još nisam imao potrebu za njima, niti sam shvatio neku korist od istih
"uspjesne zene" i "uspjesni muskarci" be
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- zena21
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
joj ti me uvjek natjeraš na ovozena21 wrote:potpisujemkarabaja-x wrote:a šta bi za tebe bila ozbiljna i pametna konverzacija, daj primjer bejbiSsTtEeLlAa wrote:
Prije svega rasprava i druzenje sa FACOM nije nikakva cast i ja fakat ne znam sta ti zamisljas........Lako je naci FACU i s njom bacati neku suplju, nego imati ozbiljnu i pametnu konverzciju sa istim....E vidis u tom domenu FACE su beze likovi skroz, dok PRAVI MUSKARCI uvijek znaju kad i sta reci
PS:
Nemam se ja sta hvaliti za pricu sa FACOM......iťˇs not a big dealčuo sam za te neke razne vrste konverzacija ozbiljne pametne duboke i šta ti ja znam šta još, ali još nisam imao potrebu za njima, niti sam shvatio neku korist od istih
faco
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
-
WizzardFromBOZ
ja pomislio ovo neka "uspjesna" kad ono jos jedna od bullshit tema...
-
Last_one
Citam ov pa ...hm....ima tu i istine ali i izvlakuse.
Cini mi se da zene sve cesce nalaze opravdanja tipa : Uspjesna sam (sta god to znacilo), ponosna, drzim do sebe....pa eto niko NE SMIJE da mi pridje!!!
Meni ovo nesto ne pije vode......
Drage moje, uspjesna je i Madona pa vazda ima frajera.....Osim toga, zena mora biti zena (citaj zenstvena). Namigni, mrdni guzom, vrcni pa da vidis.....moze on biti i gradjevinac i doktor nauka, al musko je musko!
Nema nista od klade....pa kad vidim po gradu ove minderpuze...ma ne bi ih ni ja! Nije ba lako ni ovim frajerima. Moji jarani muke muce.....izlazim s' njima redovno i vidim kakvo je stanje. Ne kazem da se treba droljasto ponasati, apsolutno sam protiv toga. Aliii.....drage moje, danasnje djevojke (zene) misle da ako su zgrabile kakvu diplomu ili iole ok posao da su svoje odradile pa samo neki macan treba da se prostre pred njih - ne,ne,ne......tu rat tek pocinje!
I jos jedan vazan faktor....masa "uspjesnih" zena se dovede (po oblacenju i izgledu) na nivo bakutanera....a bakutanera niko ne bari, jel' tako?
Jos jedna vazna stvar - samopouzdanje na visokom nivou! Budite zadovoljne sobom, sretne, nasmijane (nece mrguda niko) ....i ko' ce prici - bujrum, a ko ne - njegov gubitak!
Cini mi se da zene sve cesce nalaze opravdanja tipa : Uspjesna sam (sta god to znacilo), ponosna, drzim do sebe....pa eto niko NE SMIJE da mi pridje!!!
Drage moje, uspjesna je i Madona pa vazda ima frajera.....Osim toga, zena mora biti zena (citaj zenstvena). Namigni, mrdni guzom, vrcni pa da vidis.....moze on biti i gradjevinac i doktor nauka, al musko je musko!
Nema nista od klade....pa kad vidim po gradu ove minderpuze...ma ne bi ih ni ja! Nije ba lako ni ovim frajerima. Moji jarani muke muce.....izlazim s' njima redovno i vidim kakvo je stanje. Ne kazem da se treba droljasto ponasati, apsolutno sam protiv toga. Aliii.....drage moje, danasnje djevojke (zene) misle da ako su zgrabile kakvu diplomu ili iole ok posao da su svoje odradile pa samo neki macan treba da se prostre pred njih - ne,ne,ne......tu rat tek pocinje!
I jos jedan vazan faktor....masa "uspjesnih" zena se dovede (po oblacenju i izgledu) na nivo bakutanera....a bakutanera niko ne bari, jel' tako?
Jos jedna vazna stvar - samopouzdanje na visokom nivou! Budite zadovoljne sobom, sretne, nasmijane (nece mrguda niko) ....i ko' ce prici - bujrum, a ko ne - njegov gubitak!
- karabaja-x
a po mogućnosti i uščiniLast_one wrote:Namigni, mrdni guzom,
-
Last_one
Pa i to:) Ja sam tako jednom mislila da u sali stipnem jaranicu, helem u guzvi stipnem frajera....njemu bilo dragoooo:)karabaja-x wrote:a po mogućnosti i uščiniLast_one wrote:Namigni, mrdni guzom,
Trebam li reci da smo poslije bili momak i djevojka:)
-
Danger
Sve sto si rekao stoji, ali to da neki macan treba da se prostri...to i jest poenta - NE TREBA!!!!!!! Treba da zna da bude MUSKO.Last_one wrote:Citam ov pa ...hm....ima tu i istine ali i izvlakuse.
Drage moje, uspjesna je i Madona pa vazda ima frajera.....Osim toga, zena mora biti zena (citaj zenstvena). Namigni, mrdni guzom, vrcni pa da vidis.....moze on biti i gradjevinac i doktor nauka, al musko je musko!![]()
- karabaja-x
tako se to radiLast_one wrote:Pa i to:) Ja sam tako jednom mislila da u sali stipnem jaranicu, helem u guzvi stipnem frajera....njemu bilo dragoooo:)karabaja-x wrote:a po mogućnosti i uščiniLast_one wrote:Namigni, mrdni guzom,
Trebam li reci da smo poslije bili momak i djevojka:)
-
Last_one
Tacno.Danger wrote:Sve sto si rekao stoji, ali to da neki macan treba da se prostri...to i jest poenta - NE TREBA!!!!!!! Treba da zna da bude MUSKO.Last_one wrote:Citam ov pa ...hm....ima tu i istine ali i izvlakuse.
Drage moje, uspjesna je i Madona pa vazda ima frajera.....Osim toga, zena mora biti zena (citaj zenstvena). Namigni, mrdni guzom, vrcni pa da vidis.....moze on biti i gradjevinac i doktor nauka, al musko je musko!![]()
I nisam rekao nego rekla......mislim da trebam napomenuti da je ovo jedno zensko misljenje....ma kako neobicno bilo.
- godes
patrius wrote:Ah,draga moja @istanbulko,vidis,men s' cini da je ta negdasnja muska inicijativa iliti,kako velis,muskost,nestala u danasnjoj zenskoj agresivnosti i "nasrtljivosti".Dame ce,kojih je danas veoma malo,i sve ih je,rek'o bi',manje i manje iz dana u dan,oprostiti.Zene su,uglavnom,vec uzele "stvar" u svoje ruke,ali ne onu o kojoj govoris,medjutim,vjerujem da pretpostavljas na koju stvar mislim
Tu lezi razlog zasto su muskarci danas sve manje "motivisani".Ovo je moj licni,dakle,subjektivan stav,ali,ipak,mislim da su zene "krive" za danasnju musku "nezainteresiranost" u tom pogledu.Jednostavno,nema izazova,u pravom smislu rijeci,jer,nazalost,postoji mnostvo onih koje vrlo rado "nasjedaju" na prvu,eventualno na drugu.Strasno,tuzno i zalosno
Muskarci(uslovno receno muskarci,je li?)danas olako dolaze do "onoga",pa stoga nemaju "nadahnuca" za inicijativu.A tome su podjednako,cak bih rekao i vise,krive zene.Da,nazalost,to je tako...ja oko toga nemam nikakve dileme...samo se nadam da ovo nece biti krivo protumaceno.
- godes
#87 Re: "uspjesne zene" i "uspjesni muskarci"
Slazem se sa petrius ali isto imam savjet za tebe ,stvari se nesmiju generalizirati, ali cinjenica je da se muskarci "boje" uspjesnih zena, trebas potraziti na " pravim" mjestima ali naravno za sve treba vremena i truda...sretnoistanbul sonbahar wrote:Na pocetku moram priznati da nisam bas vicna pisanju tema na forumima kao i da je o ovoj temi mozda bilo govora ranije, ali me zivo interesuje vase misljenje i iskustva. Naime, smatram se prilicno uspjesnom mladom zenom, pri tome ne mislim samo na diplomu, auto i nekretnine, vec na neke druge osobine koje cine covjeka covjekom a zenu zenom, da ne nabrajam, jer nije rijec samo o meni.
Uglavnom, da ne duzim, interesuje me sta fali nasim finim, dobro odgojenim i pristojnim muskarcima, koji izgleda znaju samo uputiti pogled u prolazu, nasmijati se, okrenuti za tobom i tu se sva prica na zalost zavrsava, dok im je istovremeno zivotopis pun detalja "kako su, gdje su i s kim su", u sta licno sumnjam. Sta im fali pa ne znaju prici djevojci?
Trazim odgovor na pitanje gdje je nestala muska inicijativa, gdje je nestala muskost (ali ona normalna, ne moramo odmah na temu sexa) i da li je danas stvarno doslo vrijeme da zene pored svega moraju i to pitanje zabavljanja i braka uzeti u svoje ruke?
Mislim, nisam ocajna, ali hey, zivot ide....
- Bosanac sa dna kace
#88 Re: "uspjesne zene" i "uspjesni muskarci"
haha, nisam u stambolu, bar ne jos, a sve ostalo stoji, jos i viseistanbul sonbahar wrote:a sta rece , u Stamoblu si na Bosforu, ha?
jos jel uspjesna, situirana,
k vragu ja bih da preuzmem iniciajtivu.....i ja sam na Bosforu naime
u sarajevu sam ali cim dodjem tamo, javicu se, pa makar da razmijenimo misljenja.[/quote]
pa sta bı kad ces doc u Stambol?
-
walk_M-A-N
#89 Re: "uspjesne zene" i "uspjesni muskarci"
@ istanbul
ovo kao da je na moj racun
fali neki poticaj, valjda..
nisam bas od tog upoznavanja na ulici, iako je bilo toga par puta. nije ispala veza, ali je ostalo prijateljstvo, sve normalne persone.
jest, ne treba biti ocajan, ljudi za koje sam se pitao hoce li ikada su uspjeli naci srodnu dusu... i tijelo heh
mada, moram priznati da nas je dosta ostalo.. sve ti neki fini, uspjesni..
ovo kao da je na moj racun
nisam bas od tog upoznavanja na ulici, iako je bilo toga par puta. nije ispala veza, ali je ostalo prijateljstvo, sve normalne persone.
jest, ne treba biti ocajan, ljudi za koje sam se pitao hoce li ikada su uspjeli naci srodnu dusu... i tijelo heh
mada, moram priznati da nas je dosta ostalo.. sve ti neki fini, uspjesni..
-
mamica papucarka
a sta podrazumjevate pod "uspjesna zena i uspjesan muskarac" 
-
teletrader
Platu milju i kusur i pos'o na hayat-u...mamica papucarka wrote:a sta podrazumjevate pod "uspjesna zena i uspjesan muskarac"
- Amazonka27
fakat se zene sve vise i vise bune zbog ponasanja muskaraca...sad ti treba stela i za ovo...ej imam jaranicu ima ona dobrog druga pa cu vas ja upoznati....
Par puta sam cula pricu, tipa: ma sta ce mi djevojka, sta joj mogu pruziti ili ona je sponzorusa, nemam ja dovoljno love da joj pridjem.
Ako djevojka prva napravi korak, odma se ide do onog "evo je, opa"....
Mislim da je problem kod nas sto je omladina operisana od tih nekih snova o porodici i zavjednickom zivotu, pa se sve svodi na avanture. Ne mislim operisana za stalno, nego jednostavno ne zeli da se upusta u takve stvari jer nema uslova za to. Samim tim i izbjegava te emotivne veze.
Par puta sam cula pricu, tipa: ma sta ce mi djevojka, sta joj mogu pruziti ili ona je sponzorusa, nemam ja dovoljno love da joj pridjem.
Ako djevojka prva napravi korak, odma se ide do onog "evo je, opa"....
Mislim da je problem kod nas sto je omladina operisana od tih nekih snova o porodici i zavjednickom zivotu, pa se sve svodi na avanture. Ne mislim operisana za stalno, nego jednostavno ne zeli da se upusta u takve stvari jer nema uslova za to. Samim tim i izbjegava te emotivne veze.
-
pita_zeljanica
Hmm..kako vi definisete uspjesne zene i uspjesne muskarce?
-
mamica papucarka
meni je ono "Imam svoj mali svijet i oko njega kineski zid"pita_zeljanica wrote:Hmm..kako vi definisete uspjesne zene i uspjesne muskarce?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
kako prić trebi koja ima 3 puta veću platu od tebe... radila/radi ko asistentica
sada piše doktorat ....u telekomu je ili kakvom ministarstvu ima auto od novo 35000 a ti tramvajem kući ili komercijalom
budimo realni
nju može obuzdati samo kakav 100% bahat muškarac
ili neko ko je bolji od nje
ko god je imalo svjestan svojih nedostataka ne upušta se u borbu
:D:D
sada piše doktorat ....u telekomu je ili kakvom ministarstvu ima auto od novo 35000 a ti tramvajem kući ili komercijalom
budimo realni
nju može obuzdati samo kakav 100% bahat muškarac
ko god je imalo svjestan svojih nedostataka ne upušta se u borbu
- sadmire
Nije lako biti zena, bilo gdje na svijetu.
Pametna, lijepa i ambiciozna.
Druge zene te mrze.
Muskarci te se plase.
Lijene misle da ces im uzeti radno mjesto.
Ako imas para - ili si sponzorusa ili si svalerka.
Ako sama zaradjujes - glupa si.
Ako puno trosis - rasipnica si.
Ako imas dugacak jezik - kucka si.
Ako se dotjerujes - imas nekog drugog.
Ako se ne dotjerujes - zamijenice te drugom koja se dotjeruje.
Ako imas muske prijatelje - ili su ti momci ili ljubavnici.
Ako si neudata - nesto ti fali.
Ako si udata - budala si.
Ako si ipak udata - zasto nemas karijeru?
Ako imas karijeru - zasto nisi udata?
Kad se udas - kad ces da rodis?
Kad rodis - kad ces da rodis drugo dijete?
Kad rodis dvoje - ti nista ne radis? Pa zar nisi imala nekakvu karijeru?
Ipak, u ovom surovom svijetu ne bi h se mijenjala s muskarcima!
Pametna, lijepa i ambiciozna.
Druge zene te mrze.
Muskarci te se plase.
Lijene misle da ces im uzeti radno mjesto.
Ako imas para - ili si sponzorusa ili si svalerka.
Ako sama zaradjujes - glupa si.
Ako puno trosis - rasipnica si.
Ako imas dugacak jezik - kucka si.
Ako se dotjerujes - imas nekog drugog.
Ako se ne dotjerujes - zamijenice te drugom koja se dotjeruje.
Ako imas muske prijatelje - ili su ti momci ili ljubavnici.
Ako si neudata - nesto ti fali.
Ako si udata - budala si.
Ako si ipak udata - zasto nemas karijeru?
Ako imas karijeru - zasto nisi udata?
Kad se udas - kad ces da rodis?
Kad rodis - kad ces da rodis drugo dijete?
Kad rodis dvoje - ti nista ne radis? Pa zar nisi imala nekakvu karijeru?
Ipak, u ovom surovom svijetu ne bi h se mijenjala s muskarcima!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
evy wrote:tako je komi! takva djevojka trazi nekog sa debelim novcanikom da joj moze parirati a tvoja nesigurnosti i samopouzdanje tu ne igraju nikakvu ulogu
-
Lesli Eldridž
Normalni su u defanzivi. Nema cura nigdje k'o u Sarajevu. Napucaju se, izađu, sjednu u neku baštu ili izlog, ima mjesta kod njih, frajer priđe i kulturno i uglađeno pita je li slobodno, a one odgovore nije. I ostanu same cijelu noć, dosađuju se. Koke u Bosni, a naročito u Sarajevu su najprimitivnije na svijetu. Jebale bi se, a da im ne uđe... Sve hoće da su svetice, a rade "one" stvari već sa 14-15 godina i "kuliraju". Vjerovatno je to uzrok da su mnogi frajeri izgubili samopouzdanje. Ako će šta povaliti, lako je to, neko plati, neko naleti na mlade radodajke, ali za ozbiljniju vezu je teško. Šta fali da se reaguje na prvu? Razmijeni se pogled popije piće popriča, dogovori opet sastanak i možda i bude nešto. Ali jok, raja se prepala. I muškarci i ženske. E sad ima još jedan problem, oko dobrih "koka" se kupe loši momci i raja ne smije da priđe. Boji se belaja. Ima još: Inače se lijepih žena muškarci često plaše, jer se boje da se ne obrukaju. Ja kad vidim mladu i umišljenu "kujicu" koja hoda po gradu i para nosem oblake odmah znam da i nije tako ponosna. Glumi veličinu,a nema para. Zato jedan savjet za muškarce "miševe" (isprepadane): ZNAJTE DA ONA I NIJE TAKO PONOSNA, ZAMISLITE JE KAKO KAKI I ONA JE SAMO LJUDSKO BIĆE, A NE NEKO VRHUNARAVNO BOŽANSKO BIĆE. I NJENO GOVNO SMRDI K'O I SVAČIJE DRUGO. Sve je to samo ubleha nezrelih tinejdžerki koje pojma o životu nemaju. Ko se uhvati na njihove ublehe, još je nezreliji i primitivniji od takvih. Budući da je vrlo malo gradskog svijeta ostalo, ni muškarci ni žene se ne znaju normalno i kulturno ponašati i to je osnovni problem sa našim ljudima.istanbul sonbahar wrote:Eh sad, ne mogu reci da se djelomicno ne slazem sa tvojim stavovima. Zene jesu nekako postale agresivne i nasrtljive, ali sve je to opet zahvaljujuci uslovima zivota i funkcioniranja u danasnje vrijeme. Mislim, moras biti istovremeno lijepa, pozeljna, uspjesna, dobro kuhati, odgajati djecu i uz sve to uvijek biti raspolozena i ......, odoh predalekopatrius wrote:Ah,draga moja @istanbulko,vidis,men s' cini da je ta negdasnja muska inicijativa iliti,kako velis,muskost,nestala u danasnjoj zenskoj agresivnosti i "nasrtljivosti".Dame ce,kojih je danas veoma malo,i sve ih je,rek'o bi',manje i manje iz dana u dan,oprostiti.Zene su,uglavnom,vec uzele "stvar" u svoje ruke,ali ne onu o kojoj govoris,medjutim,vjerujem da pretpostavljas na koju stvar mislim
Tu lezi razlog zasto su muskarci danas sve manje "motivisani".Ovo je moj licni,dakle,subjektivan stav,ali,ipak,mislim da su zene "krive" za danasnju musku "nezainteresiranost" u tom pogledu.Jednostavno,nema izazova,u pravom smislu rijeci,jer,nazalost,postoji mnostvo onih koje vrlo rado "nasjedaju" na prvu,eventualno na drugu.Strasno,tuzno i zalosno
Muskarci(uslovno receno muskarci,je li?)danas olako dolaze do "onoga",pa stoga nemaju "nadahnuca" za inicijativu.A tome su podjednako,cak bih rekao i vise,krive zene.Da,nazalost,to je tako...ja oko toga nemam nikakve dileme...samo se nadam da ovo nece biti krivo protumaceno.
) I dama je sve manje, i tu se slazem ali ih ima. Itekako. Ali upravo zbog ovih, koje sve, ali bukvalno sve, daju na prvu i bez pitanja, izgubila se ta draz zavodjenja, prilazaka, izlazaka i zajednickog druzenja. Pa nema cak ni onog iscekivanja i ocekivanja, kada ce se i kako desiti. Govorim uopsteno, pa ako hoces, i po pitanju sexa.
Mislim, kad danas vidim djevojcice od 15 godina koje bukvalno hodaju uniformisane i kao k...., (izvinjavam se na izrazu), i sasvim im je normalno da spavaju sa svakim frajerom sa kojim su jednom izasle, onda mi je sve sto se desava jasnije. Ali na zalost, znam da nas jos ima i "normalnih", i jednih i drugih, pa me samo interesuje gdje se krijemo i zasto???