prvo ide izgled, pa sarm, pa prica, a plata ti dodje k´o dodatna informacija...aminchev2 wrote:u sta se naj brze zaljubite?
u sharm?
u izgled?
u pricu?
u platu?
hvala unaprijed
za ove koji su zaljubljive prirode...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Prozor
#76 Re: za ove koji su zaljubljive prirode...
- anais_nin
mislis nedostatkom istenexo wrote:Ljetos u Sarajevu, klasicno, jutarnja kafa i kupi se nesto od dnevne stampe. Jedna kafa, zatim druga, 9h, vrijeme za pivu, novine sam prelistao i odlozio u stranu. Dolaze dvije, u svojim 20-im, dobro izgledaju, obuceno popularno sarajevski, sto ja nazivam hukerski, i normalno, kroz lijepe, siroke, svijetle oci im vidis supljinu u glavi.I tako, prolaze pored mene i jedna od njih pokupi moje novine sa rijecima: "Super, bas da pregledam novine" i ja glasno odobrim. Sjedose za sto iza mene i razvuce se prica puna psovki i kojekavih, modernih valjda, ali meni ne poznatih izraza. Nakon 1h odlaze. Pitam ja gdje su moje novine. Kaze: "Pa, nisu tvoje". "A da, moje su", odgovaram. "Pa, zasto ih ne citas", kaze ona...itd. Par psovki upucenih meni kada sam zatrazio da mi nadju novine ili kupe druge.
E, sada, sto se tice izgleda, covjek bi se imao u sta zaljubiti, medjutim, postavlja se pitanje sta sa pricom...
- Prozor
A jel´ bio Avaz?nexo wrote:Ljetos u Sarajevu, klasicno, jutarnja kafa i kupi se nesto od dnevne stampe. Jedna kafa, zatim druga, 9h, vrijeme za pivu, novine sam prelistao i odlozio u stranu. Dolaze dvije, u svojim 20-im, dobro izgledaju, obuceno popularno sarajevski, sto ja nazivam hukerski, i normalno, kroz lijepe, siroke, svijetle oci im vidis supljinu u glavi.I tako, prolaze pored mene i jedna od njih pokupi moje novine sa rijecima: "Super, bas da pregledam novine" i ja glasno odobrim. Sjedose za sto iza mene i razvuce se prica puna psovki i kojekavih, modernih valjda, ali meni ne poznatih izraza. Nakon 1h odlaze. Pitam ja gdje su moje novine. Kaze: "Pa, nisu tvoje". "A da, moje su", odgovaram. "Pa, zasto ih ne citas", kaze ona...itd. Par psovki upucenih meni kada sam zatrazio da mi nadju novine ili kupe druge.
E, sada, sto se tice izgleda, covjek bi se imao u sta zaljubiti, medjutim, postavlja se pitanje sta sa pricom...
- danas
uufff, al' smo postali svakakvi...anais_nin wrote:pa jasta nego je "nice"danas wrote:kolega je pogresno shvacen, oliti neshvacenĆelava cura wrote:kolega hoce reci da se zaljubljuje samo u nevine
dok ih ne razrijesi
kad ih razrijesi
ishlapi zaljubljenost
Jesam li pogodila?![]()
p.s. nije nastrano, al' priznaj da je barem malo bolesno?
on se zaljubljuje u one koje jos nista ne znaju o 'prici', 'sarmu', a kamoli o vaznosti 'plate'...
there's somethin' nice about thatuvijek je lakse shuplju valjat onoj koja ne zna sta je suplja
evo, kolega se ne zaljubljuje u ovakE poput tebe i mene
kolega se zaljubljuje u nas kakve smo bile prije 20 godina
- anais_nin
u mojoj knjizi su suplje i prazno obicno jednaki = neJma pricenexo wrote:Imaju one pricu kao i svako drugi, samo se pitam kako bih se ja npr. nosio sa takvom pricom. A kvalitetna prica, kao i ponasanje su vazan dio sarma, zar ne!?anais_nin wrote:
mislis nedostatkom istemada u ovome sto si ti opisao, meni je uocljiviji nedostatak kulture i nepoznavanje forme, tj lijepog ponasanja
nego taj propuh u glavi
a nedostatak odgoja i kulture su mi vrlo neatraktivni aspekti ponasanja kod oba pola
- anais_nin
danas wrote: uufff, al' smo postali svakakvi...
evo, kolega se ne zaljubljuje u ovakE poput tebe i menekoje smo prosle sve uzduz i poprijeko i vidjele dvaput vise
koje smo oguglale i na sarm i na pricu i kojima musko vise i ne smije prici jer nam vidi u ocima da ce dobiti stoc u vugla; kojima je dosadan postao svaki, i koje vise ne prepoznaju prirodnost i iskrenost kad je vide, vec odma skocimo da zakolutamo okicama i da kazemo 'jo mu suplje', 'eki levata' i slicno...
![]()
kolega se zaljubljuje u nas kakve smo bile prije 20 godina![]()
; kad smo i same bile iskrene i naivne; kad nam nije bila vazna necija 'prica' niti smo znale sta je to; kad smo bile ushicene nekim onako kako je on bio ushicen nama, a sve bez 'evaluacija' price i sarma; kad jos nismo nista znale i kad nismo verovale da na svetu tuge ima...

odoh se pokrit po glavi
P.S. pika li se sto sam naivna
- lady midnight
danas wrote:
uufff, al' smo postali svakakvi...
evo, kolega se ne zaljubljuje u ovakE poput tebe i menekoje smo prosle sve uzduz i poprijeko i vidjele dvaput vise
koje smo oguglale i na sarm i na pricu i kojima musko vise i ne smije prici jer nam vidi u ocima da ce dobiti stoc u vugla; kojima je dosadan postao svaki, i koje vise ne prepoznaju prirodnost i iskrenost kad je vide, vec odma skocimo da zakolutamo okicama i da kazemo 'jo mu suplje', 'eki levata' i slicno...
![]()
; kad smo i same bile iskrene i naivne; kad nam nije bila vazna necija 'prica' niti smo znale sta je to; kad smo bile ushicene nekim onako kako je on bio ushicen nama, a sve bez 'evaluacija' price i sarma; kad jos nismo nista znale i kad nismo verovale da na svetu tuge ima...
smijem li ja tebe onako totalno nevino, djevichanski, girlielike
a kolegi za utjehu
- Saian
sjo, sve je to divno krasno, al' sto ja poranih s ovim gore opisanim srednjovjechnim cinizmom i nevjericomdanas wrote: uufff, al' smo postali svakakvi...
![]()
- lady midnight
mislim da bi se dijalektichkim povezivanjem ova dva komentara moglo doci do veoma pouchne sinteze
:D
Saian wrote: skonto sam da, ako se vec ja ne budem mog'o odushevit gledacu da makar ona mozhe![]()
![]()
![]()
![]()
irfan2 wrote:bio sam umisljen ..al sad sam savrsen
-
mamica papucarka
nemoj mi reci da su ti tek tako digle novine ispred nosanexo wrote:Ne mogu ti nista sa sigurnoscu potvrditi ali sudeci po glavnom naslovu sa prve stranice koji je glasio: "Prozor u Evropu otvoren, ali vrata jos uvijek zamandaljena", mogao bih zakljuciti da je ipak bio Avaz.Prozor wrote:
A jel´ bio Avaz?![]()
Salim se, mogao je biti Avaz, Nezavisne, Oslobodjenje, bilo sta uz kafu, a pivo se moze piti i bez citanja novina!
- danas
ma to je jer si ti before your timesSaian wrote: sjo, sve je to divno krasno, al' sto ja poranih s ovim gore opisanim srednjovjechnim cinizmom i nevjericom![]()
![]()
![]()
nama trebalo 20 godina da postanemo jaded, a ti talentovan sve na fast forward
- pitt
nafurat ce se badanas wrote:ma to je jer si ti before your timesSaian wrote: sjo, sve je to divno krasno, al' sto ja poranih s ovim gore opisanim srednjovjechnim cinizmom i nevjericom![]()
![]()
![]()
![]()
nama trebalo 20 godina da postanemo jaded, a ti talentovan sve na fast forward![]()
![]()
- Saian
ako cemo se prikloniti lady-nom sudu to je prestalo biti mogucepitt wrote:nafurat ce se badanas wrote:ma to je jer si ti before your timesSaian wrote: sjo, sve je to divno krasno, al' sto ja poranih s ovim gore opisanim srednjovjechnim cinizmom i nevjericom![]()
![]()
![]()
![]()
nama trebalo 20 godina da postanemo jaded, a ti talentovan sve na fast forward![]()
![]()
:D
@danas, ja ovdje dushu prosipam, a ti podhebavash
@lady nisam ja izmedju dvoje citiranih zamislio neku uzrochno-posljedichnu vezu, glooho i daleko bilo
- chinese_water
znao sam ja da ce se sai i pitt javiti na ovu temu 
- chinese_water
ja gledam svoju zenuSaian wrote:sta ti gledas mejt ? zna li motatchinese_water wrote:znao sam ja da ce se sai i pitt javiti na ovu temu![]()
![]()
![]()
- lady midnight
ma kako ce imati veze sa tobom, tako nesebichnimSaian wrote:
ako cemo se prikloniti lady-nom sudu to je prestalo biti moguce
@danas, ja ovdje dushu prosipam, a ti podhebavash
@lady nisam ja izmedju dvoje citiranih zamislio neku uzrochno-posljedichnu vezu, glooho i daleko bilo![]()
![]()
mislio sam da bih pokushao naci neku koja josh vjeruje da je svijet u redu, sto nema puno veze sa mnom i mojim misljenjem o meni
![]()
![]()
jest ova dupla semantika zahebana stvar
- kolega
sve ste vi to lijepo analizirale ali sa svoje tacke gledista, medjutim ako mislite da cete me ovako zastrasit varate se, ja od svojih principa ne odustajemdanas wrote:uufff, al' smo postali svakakvi...anais_nin wrote:pa jasta nego je "nice"danas wrote:kolega je pogresno shvacen, oliti neshvacen
on se zaljubljuje u one koje jos nista ne znaju o 'prici', 'sarmu', a kamoli o vaznosti 'plate'...
there's somethin' nice about thatuvijek je lakse shuplju valjat onoj koja ne zna sta je suplja
![]()
znam da je opsta devalvacija svih vrijednosti u drustvu pa i vrijednosti koje moze imati covjek, ali "zlato" ne gubi vrijednost bez obzira na devalvaciju, naprotiv, postaje jos vrijednije