Spisak igraca za BiH protiv Japana

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Edin H.

Post by Edin H. »

dalmatinka wrote:
Bosanski_kralj wrote:Što nije ovaj, što nije onaj pozvan
Pa muzur je pozivao sve i svašta imao 11igrača na terenu, 6 na klupi 10 na tribinama 4-5 u štrajku i vidite kako je završio.
Mislim da je dobro napravio Kodro što nema ponovo neki novi igrač, barem za početak, u reprezentaciji jer stvarno se ne sjećam kad se desilo kod nas da na nekoj utakmici od reprezentacije nemamo debitanata.
Uzmime primjer Hrvatske u njih se od ere Bilića vrti stalno nekih 20ak igrača, jedini bliži debitant je bio Rakitić i to protiv Armenije
Podsjeti me molim te kad smo mi to igrali protiv Armenije? :shock: :shock:
Misli vjerovatno na buduceg protivnika BiH u kvalifikacijama Estoniju :oops: ako se ne varam
cyprus

Post by cyprus »

Ama, Kodro mislim da ne poznaje dovoljno našu reprezentaciju, a u ovom kratkom periodu je objektivno nije mogao ni značajno upoznat, posebno jer je pauza u većini klubova gdje igraju naši igrači. Zato je pozvao one igrače koji su zadnjih godina najviše igrali, jer mu je tako najlakše. Mislim da kad upozna dovoljno većinu naših značajnijih igrača, da će ovaj spisak izgledati nešto drugačije.
Tvrtko_I

Post by Tvrtko_I »

Edin H. wrote:
dalmatinka wrote:
Pa muzur je pozivao sve i svašta imao 11igrača na terenu, 6 na klupi 10 na tribinama 4-5 u štrajku i vidite kako je završio.
Mislim da je dobro napravio Kodro što nema ponovo neki novi igrač, barem za početak, u reprezentaciji jer stvarno se ne sjećam kad se desilo kod nas da na nekoj utakmici od reprezentacije nemamo debitanata.
Uzmime primjer >Hrvatske< u njih se od ere Bilića vrti stalno nekih 20ak igrača, jedini bliži debitant je bio Rakitić i to protiv Armenije
Misli vjerovatno na buduceg protivnika BiH u kvalifikacijama Estoniju :oops: ako se ne varam
Mozda ne bi skodilo procitati post pa vidjeti o kome se radi :)[/b]
tavijapi

Post by tavijapi »

stranac2 wrote:potpis kao kuca odjebaus vise od BRace .... treba da nam bude cast i zadovoljstvo uopste ako se Braco pojavi na nekoj vaznoj utakmici i da ima poseban tretman od strane vodstva repke ... i kad CObra igra sa pola snage bolji je od svih ostalih ....

Sta bi trebal oda sada Braco svojim sprintevima ore terene po Japanu samo zato sto je nekome u savezu ponestalo para za pijanke ...
ma jebo te umalo nebi braco i tebe i sve ostale koji su za njega. ako ga je neko zajebavo od selektora ili ovih supaka u savezu sto se nije javno pobunio svi bi stali na njegovu stranu.garant. a on se samo hinjski povuko da bi se vise posvetio klupskoj karijeri(da bi vise para uzeo).na jednoj njemackoj tv. na pitanje sta misli o njemackoj reprezentaciji je izjavio da se kaje sto je ikad igro za BIH jer da nije igro bi za njemce. gadi mi se.
Bosanski_kralj

Post by Bosanski_kralj »

dalmatinka wrote:
Uzmime primjer Hrvatske u njih se od ere Bilića vrti stalno nekih 20ak igrača, jedini bliži debitant je bio Rakitić i to protiv Armenije
tj. kad ste igrali protiv Andore
moja greška
dalmatinka

Post by dalmatinka »

Bosanski_kralj wrote:
dalmatinka wrote:
moja greška
Aha, tako već može, ali što sam zapravo htjela reći - želim vam puno uspjeha s novim izbornikom i molim vas nemojte ga pokopati unaprijed kako je to već običaj na ovim našim prostorima. Kako se ništa ne postiže preko noći dajte čovjeku malo vremena. :-)
Bosanski_kralj

Post by Bosanski_kralj »

dalmatinka wrote: Aha, tako već može, ali što sam zapravo htjela reći - želim vam puno uspjeha s novim izbornikom i molim vas nemojte ga pokopati unaprijed kako je to već običaj na ovim našim prostorima. Kako se ništa ne postiže preko noći dajte čovjeku malo vremena. :-)
Hvala, također
U nas je svaki selektor čim dođe na tu poziciju već jednom nogom u mezaru, a dali će se izvući to je neka druga priča
grep

Post by grep »

Bosanski_kralj wrote:
dalmatinka wrote:
moja greška
Kralju, meni se cini da ti vise pratis Hrvatsku rep. nego svoju jer vidim da znas i protiv koje reprezentacije su im neki igraci debitovali. :D

Nego ja stvarno mislim da ako iko forsira nove igrace (hocu reci mlade i potencijalne) onda je to Gospodin Bilic. Njihov savez trci u Argentinu, hej u Argentinu, da mole tamo nekog mladica kojem su roditelji izbjegli nekad davno u tu zemlju. Dalmatinka haj malo prosvijteli o ovakvim dogadzajima?

TO za Bracu ako je tacno, stvarno mu je bezveze, a i nebi me iznenadilo jer svima je BiH na zadnjem mjestu kad su na vrhuncu karijere. Sto nije tako nesto izjavio kad je debitovo u Bolonji.
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

tavijapi
stranac2 wrote:potpis kao kuca odjebaus vise od BRace .... treba da nam bude cast i zadovoljstvo uopste ako se Braco pojavi na nekoj vaznoj utakmici i da ima poseban tretman od strane vodstva repke ... i kad CObra igra sa pola snage bolji je od svih ostalih ....

Sta bi trebal oda sada Braco svojim sprintevima ore terene po Japanu samo zato sto je nekome u savezu ponestalo para za pijanke ...
ma jebo te umalo nebi braco i tebe i sve ostale koji su za njega. ako ga je neko zajebavo od selektora ili ovih supaka u savezu sto se nije javno pobunio svi bi stali na njegovu stranu.garant. a on se samo hinjski povuko da bi se vise posvetio klupskoj karijeri(da bi vise para uzeo).na jednoj njemackoj tv. na pitanje sta misli o njemackoj reprezentaciji je izjavio da se kaje sto je ikad igro za BIH jer da nije igro bi za njemce. gadi mi se.

To ti gledao, i razumio sve doslovice šta je rekao. :lol:

Otišao kao hinja? :lol:
Naprotiv otišao je kao pravi gospodin ispred 40 hiljada zvizduka što ga ispratiše sa terena protiv utakmice sa Francuskom.
Covjek je dao za BiH više što petnaest Berberovica nece dati.
Samo to idioti sa usadjenim pištaljkama u ustima nikad nece skontat.

Kao što rece gospodin prije mene, ODJEBAUS u skokovima OD BRACE!!!
Bosanski_kralj

Post by Bosanski_kralj »

grep wrote:Kralju, meni se cini da ti vise pratis Hrvatsku rep. nego svoju jer vidim da znas i protiv koje reprezentacije su im neki igraci debitovali. :D

Nego ja stvarno mislim da ako iko forsira nove igrace (hocu reci mlade i potencijalne) onda je to Gospodin Bilic. Njihov savez trci u Argentinu, hej u Argentinu, da mole tamo nekog mladica kojem su roditelji izbjegli nekad davno u tu zemlju. Dalmatinka haj malo prosvijteli o ovakvim dogadzajima?

TO za Bracu ako je tacno, stvarno mu je bezveze, a i nebi me iznenadilo jer svima je BiH na zadnjem mjestu kad su na vrhuncu karijere. Sto nije tako nesto izjavio kad je debitovo u Bolonji.
Ipak ti se samo čini i kaži mi na osnovu čega si to zaključio?
Nije valjda što odlično poznajem dešavanja u svijetu fudbala
To za Bracu nije tačno
tehnolog

Post by tehnolog »

Za Kodrin debi protiv Japana vec su otkazali Rahimic,Papac,Salihovic,Muslimovic,Nadarevic i jos neki. Ko ce biti alternativa vidjecemo.
grep

Post by grep »

Bosanski_kralj wrote:
grep wrote:Kralju, meni se cini da ti vise pratis Hrvatsku rep. nego svoju jer vidim da znas i protiv koje reprezentacije su im neki igraci debitovali. :D

Ipak ti se samo čini i kaži mi na osnovu čega si to zaključio?
Nije valjda što odlično poznajem dešavanja u svijetu fudbala
To za Bracu nije tačno
Mislim da je bilo sarkazma u prvoj recenici, posto si bio pobrkao loncice. ;)
Sto se tice Hasana, da si reko za Barbareza, to bi ti povjerovao a za Brazu- iako mi je drag kao igrac, nebi me iznenadilo da je rekao tako nesto.
grep

Post by grep »

tehnolog wrote:Za Kodrin debi protiv Japana vec su otkazali Rahimic,Papac,Salihovic,Muslimovic,Nadarevic i jos neki. Ko ce biti alternativa vidjecemo.
Odakle ti to??? I zasto Rahimic, Nadarevic i Muslimovic??
Za ovu dvojicu znam jer igraju klubske utakmice taj dan.
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

To za Salihamidzica je cista laz.
Izmišljotine zavidnih papaka....ništa više.
¨POP

Post by ¨POP »

ODJEBAUS JOS JEDNOM OD BRACE.BRACO JE IGRACINA I OTISAO JE KAO IGRACINA.DESET GODINA PLJUJETE PO NJEMU KAKO VAS NIJE STID,A NAROCITO OVDJE U SARAJEVU.VI BI RADIJE VIDJELI JEDNOG SARANOVICA U REPKI NEGO BRACU.A TO ZA TE IZJAVE BRACINE TO JE JOS JEDNA U NIZU LAZI ONIH KOJI NEMOGU RAZLIKOVAT KVALITET(BRACO) OD SKARTA TIPA SARANOVICA,VLADAVICA ZEBA BLATNJAKA,SILICA I OSTALE KOMPANIJE
cyprus

Post by cyprus »

Što se tiče Salihamidžića, čovjek stvarno jeste napravio najveću klupsku karijeru od svih naših treutno aktivnih igrača, pa možda i svih vremena. Ali, od takvog igrača je logično da se očekuje da bude lider i najbolji igrač reprezentacije. A budite pošteni pa recite, da li je Hasan ikad bio najbolji igrač reprezenacije BiH? Čak i igrači sa mnogo skromnijim klupskim karijerama i iz mnogo slabijih klubova nego što je to Bajern su više za reprezentaciju pružili od Brace. Ja jednostavno onda dolazim do zaključka da on nikad za reprezentaciju nije davao ni 50% onoga što je davao za Bajern. Volio bih ako mi neko može dati jake kontraargumente.
elSaik

Post by elSaik »

cyprus wrote:Što se tiče Salihamidžića, čovjek stvarno jeste napravio najveću klupsku karijeru od svih naših treutno aktivnih igrača, pa možda i svih vremena. Ali, od takvog igrača je logično da se očekuje da bude lider i najbolji igrač reprezentacije. A budite pošteni pa recite, da li je Hasan ikad bio najbolji igrač reprezenacije BiH? Čak i igrači sa mnogo skromnijim klupskim karijerama i iz mnogo slabijih klubova nego što je to Bajern su više za reprezentaciju pružili od Brace. Ja jednostavno onda dolazim do zaključka da on nikad za reprezentaciju nije davao ni 50% onoga što je davao za Bajern. Volio bih ako mi neko može dati jake kontraargumente.
Nikada u reprezentaciji nije imao ni 50% kvaliteta suigrača kakvog je imao u Bayernu.
¨POP

Post by ¨POP »

elSaik wrote:
cyprus wrote:Što se tiče Salihamidžića, čovjek stvarno jeste napravio najveću klupsku karijeru od svih naših treutno aktivnih igrača, pa možda i svih vremena. Ali, od takvog igrača je logično da se očekuje da bude lider i najbolji igrač reprezentacije. A budite pošteni pa recite, da li je Hasan ikad bio najbolji igrač reprezenacije BiH? Čak i igrači sa mnogo skromnijim klupskim karijerama i iz mnogo slabijih klubova nego što je to Bajern su više za reprezentaciju pružili od Brace. Ja jednostavno onda dolazim do zaključka da on nikad za reprezentaciju nije davao ni 50% onoga što je davao za Bajern. Volio bih ako mi neko može dati jake kontraargumente.
Nikada u reprezentaciji nije imao ni 50% kvaliteta suigrača kakvog je imao u Bayernu.
jel ti mislis kralju da je on mogao davati u repki 100% sa suigracima tipa ihtijarevic,akrapovic,jakirevic i neznam vec koga,pa on je prezivljavao sok kad dodje u repku.
ako pratis repku samo mi reci koliko je dobio lopti u prvom poluvremenu na zadnjoj utakmici na kojij je igrao,ne mogu se sjetit skim smo igrali cini mi se da je bila prijateljska na kosevu sa francuzima.da ti ja pomognem sluzbena statistka kaze da je dobio samo jednu.i kako covjece da igra.
cyprus

Post by cyprus »

elSaik wrote:
Pa ni Weah, Giggs, Essien ili Adebayor nemaju ili nisu imali u reprezentaciji ni 30% kvaliteta saigrača u reprezentaciji u odnosu na kvalitet istih u svojim klubovima, ali su svejedno pružili dosta više nego što je to Hasan pružio.
elSaik

Post by elSaik »

¨POP wrote:
elSaik wrote:
jel ti mislis kralju da je on mogao davati u repki 100% sa suigracima tipa ihtijarevic,akrapovic,jakirevic i neznam vec koga,pa on je prezivljavao sok kad dodje u repku.
ako pratis repku samo mi reci koliko je dobio lopti u prvom poluvremenu na zadnjoj utakmici na kojij je igrao,ne mogu se sjetit skim smo igrali cini mi se da je bila prijateljska na kosevu sa francuzima.da ti ja pomognem sluzbena statistka kaze da je dobio samo jednu.i kako covjece da igra.
Izvini, brate, ali ti mene nisi nimalo shvatio. :)
elSaik

Post by elSaik »

cyprus wrote:
elSaik wrote:
Pa ni Weah, Giggs, Essien ili Adebayor nemaju ili nisu imali u reprezentaciji ni 30% kvaliteta saigrača u reprezentaciji u odnosu na kvalitet istih u svojim klubovima, ali su svejedno pružili dosta više nego što je to Hasan pružio.
Da, ali na tim igračim, ili mi barem nije poznato, selektori nisu gradili autoritet. I uvijek su se kola lomila na Hasanu.

Ima u knjizi od Sinanovića, Od Tirane do Marakane, veoma dobro opisan odnos između Salihamidžića i određenih selektora.
¨POP

Post by ¨POP »

cyprus wrote:
elSaik wrote:
al nisu igrali brate sa vecim antitalentima fudbala sa kakvim je braco igrao,od rizvica,krunica,begica,joldica,jakirevica,saranovica,kerkeza,mulina,smajica,mujdza,ikanovica,berberovica,gusa,vladavica, itd.i sad zamisli da jedan gigs dobije samo jednu loptu u jednom poluvremenu.kakva je to ekipa i kakvi su to igraci poserem im se na njihovu karijeru.a citav stadio gleda samo hasana i ocekuje cudo od njega.e jebiga nemoze brate tako.i hasan izadje i svi mu psuju majku i bajern i familiju.to je sramota brate.mi smo malo nerealan narod i pomalo glup. i onda se normalno sve lomi preko njega i onda mu pukne film i kaze evo igrajte svi sad a ja idem,jebala vas i repka i bosna i hercegovina i kosevo i zenica i evropsko i svjetsko prvenstvo i muzurovic i musovic i hadzibegic i smajlovic,i sliskovic i kvalifikacije i idite svi lijepu materinu.SVAKA TI CAST BRACO MAJSTORE
cyprus

Post by cyprus »

Ja samo kažem, da postoje ili su postojali igrači u našoj reprezentaciji sa neusporedivo manjom karijerom od Hasana, ali su više pokazali od njega. Bolić, Baljić, Barbarez, Hibić, Varešanović, Misimović, Bešlija (znam da će bit neslaganja u vezi ove liste) su po meni likovi koji su po meni više dali za reprezentaciju od Hasana, a imali su iste suigrače kao i on.
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

¨POP wrote:
cyprus wrote:
elSaik wrote: Nikada u reprezentaciji nije imao ni 50% kvaliteta suigrača kakvog je imao u Bayernu.
al nisu igrali brate sa vecim antitalentima fudbala sa kakvim je braco igrao,od rizvica,krunica,begica,joldica,jakirevica,saranovica,kerkeza,mulina,smajica,mujdza,ikanovica,berberovica,gusa,vladavica, itd.i sad zamisli da jedan gigs dobije samo jednu loptu u jednom poluvremenu.kakva je to ekipa i kakvi su to igraci poserem im se na njihovu karijeru.a citav stadio gleda samo hasana i ocekuje cudo od njega.e jebiga nemoze brate tako.i hasan izadje i svi mu psuju majku i bajern i familiju.to je sramota brate.mi smo malo nerealan narod i pomalo glup. i onda se normalno sve lomi preko njega i onda mu pukne film i kaze evo igrajte svi sad a ja idem,jebala vas i repka i bosna i hercegovina i kosevo i zenica i evropsko i svjetsko prvenstvo i muzurovic i musovic i hadzibegic i smajlovic,i sliskovic i kvalifikacije i idite svi lijepu materinu.SVAKA TI CAST BRACO MAJSTORE
Vidim,buniš se na Gušu,ne razumijem zašto :D :roll:

Braco me nervirao,kao i mnoge,odbijanjem da igra za reprezentaciju.Nervirao me pravo.Bacanje dresa na Koševu,par namjernih žutih,nedolascima na prijateljske utakmice i tako.
Onda malo promislim,nakon godina preziranja Brace.Hm,da ne nabrajam debile,čovjek ih je već nabrojao,fali još Merzić i fuckn Mario Božić,debitant u našoj "ključnoj tekmi"(doduše,uvijek je ključna ):D protiv Mađara,za kojeg se znalo da će ući,jer igra za Videoton.
Po ko zna koji put se takva stvar desila.Onda sam shvatio Bracu,sa par godina zakašnjenja doduše :-D
Zviždi ti publika,jebu te treneri,pljuju te novinari a ti da igraš za nekakve sliškoviće pokupljene iz mosarskih kladionica,kerkeze da se prodaju i da se više nikad ne pojave u reprezentaciji.
Ma,mrš svi.Ne bih ni ja.
Al bih se vratio u ove kvalifikacije :D
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

cyprus wrote:Ja samo kažem, da postoje ili su postojali igrači u našoj reprezentaciji sa neusporedivo manjom karijerom od Hasana, ali su više pokazali od njega. Bolić, Baljić, Barbarez, Hibić, Varešanović, Misimović, Bešlija (znam da će bit neslaganja u vezi ove liste) su po meni likovi koji su po meni više dali za reprezentaciju od Hasana, a imali su iste suigrače kao i on.
Moram da reagujem :D
Bolić nas je na kraju jebo.Trebao je otići prije.Nije se baš povukao u naponu snage.O Baljiću neću da pričam,taj je odigrao dvije dobre tekme.Protiv Španije na Koševu,kad je zabio gol i protiv Estonaca.Serđu skidam kapu,zaista.Njega su baš jebali od ŠTOPERA do napadača.Hibić se povukao relativno rano.Varešanović-fuj.Gdje je taj igrao.Olimpijakos mu je bio domet,tada su bili mnogo lošiji nego ovih godina.Miske je još mlad,nije puno igrao,kao ni Bešlija.
Obrati pažnju da su svi ovi relativno kratko trajali,ako me razumiješ.I Serđu je puko film pa ih odjebo.
Braco je bio dosta dugo u reprezentaciji,par ciklusa kvalifikacija.Što je malo ko postigao od gore navedenih(Varešanović je kurac igrač,Bolić je bio predugo,Serđu SKIDAM KAPU)ako me sjećanje doro služi,a služi me.
Jebiga,neko ima kraći fitilj,neko duži.
Iskreno,ne krivim ga.Ne slažem se s njegovom odlukom,ali je shvatam.
Post Reply