Alipasino - MUPKS akcija otplati golfove

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
_BosanaC

Post by _BosanaC »

karanana wrote:hajde ba nisu sada invalidi krivi za 200 kvadrata parkinga koji naplacuju markicu, jebajite sve po spisku onom lopovu iz robota sto naplacuje kupcima parking u podzemnoj garazi. uostalom, strpite se jos malo, otici ce invalidi i doci ce nova dzamija, mozda budu imali besplatan parking za dzematlije.
Ne radi se samo o tom parkingu, niti je to jedini parking koji je opstina dala RVI.

A jos jedna dzamija nikad nije viska :D
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

_BosanaC wrote:
Fox Mulder wrote:Onda na sljedecim izborima skinite tu opstinsku vlast.
Nema ta ista raja koja nema gdje parkirati kad, zato sto bas na dan izbora moraju svog ljubimca na cetiri tocka parkirati negdje u Zelenih beretki, vireci iza coska da drot ne naljepi cestitku, guzeljati po kafama uz obavezno kukanje kako ne znaju do kada ce ovako biti...

Ko je jos vidio izaci na glasanje i glasati, gluho bilo...

Ali smo zato definitivno drzava u kojoj 100% nepismenih izlazi uredno na izbore kad god im se pruzi prilika za to.
Imam lijek za to. Ne dajte penzionerima da glasaju, oni su najprimitivniji, sa onim francuzicama naopako nabacenim na glavu :x
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

_BosanaC wrote:
karanana wrote:hajde ba nisu sada invalidi krivi za 200 kvadrata parkinga koji naplacuju markicu, jebajite sve po spisku onom lopovu iz robota sto naplacuje kupcima parking u podzemnoj garazi. uostalom, strpite se jos malo, otici ce invalidi i doci ce nova dzamija, mozda budu imali besplatan parking za dzematlije.
Ne radi se samo o tom parkingu, niti je to jedini parking koji je opstina dala RVI.

Da, da treba nam dzamija jos.
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

Ista je stvar i sa Robotom i ostalima, najebite im se matere. :lol:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Fox Mulder wrote:I jos da dodam, kad hoce da vam naplate pred zgradom na vasem parkingu izadjite svi iz zgrade prebijte govna, najebite (h)im se matere i u Miljacku s njima. Pa da vidim kome ce naplacivati. Ali vi ste dokazali na svim dosadasnjim izborima da ste ovce (osim rijetkih izuzetaka) i neka vam je tako, jer ste to i zasluzili.
Nema potrebe za jebanjem majke. Za sve postoji zakon. Pozoves se na zakon, ugovor i slicno i rijesen problem.
Bosanac, ako nisi primjetio skor 2 mjeseca buba cuci na istom mjestu.
Ja nemam para da ostavljam auto po 3 sata na regularnim parkinzima po 2 KM/h, a u pravu si tramvajem i komercijalom stignem gdje god hocu brze nego autom.

I opet ti kazem, mnogi nisu auta kupili da bi se njime sluzili kao sredstvom transporta, vec da auto bude NA OKU. Ne vlasnicima nego ostalima.

:D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Fox Mulder wrote:
_BosanaC wrote:

Jbg kad opstina ima puno stanovnika, a podrazumjeva se da su svi prvo vjernici, zatim vjernici muslimani, i onda se podrazumjeva da svi jedva cekaju da odu u dzamiju :D Podjeli broj stanovnika sa brojem mjesta u trenutno postojecim dzamijama na podrucju opstine pa ces vidjeti da fali dzamija :D

A sto se i dzamije prave na parkinzima, to nije bitno :D Jer ako zucnes sta protiv toga (za francuzice sam ti presutio :D) odmah cu ti spomenuti razdoblje '92.-'95. i pitati te znas li ti koliko je dzamija poruseno :D

S obzirom da je tema dzamije vs fabrike davno apsolvirana, mislim da smo zreli za temu dzamije vs parkinzi :D 8-)
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

_BosanaC wrote:
Fox Mulder wrote:
_BosanaC wrote: Ne radi se samo o tom parkingu, niti je to jedini parking koji je opstina dala RVI.

Jbg kad opstina ima puno stanovnika, a podrazumjeva se da su svi prvo vjernici, zatim vjernici muslimani, i onda se podrazumjeva da svi jedva cekaju da odu u dzamiju :D Podjeli broj stanovnika sa brojem mjesta u trenutno postojecim dzamijama na podrucju opstine pa ces vidjeti da fali dzamija :D

A sto se i dzamije prave na parkinzima, to nije bitno :D Jer ako zucnes sta protiv toga (za francuzice sam ti presutio :D) odmah cu ti spomenuti razdoblje '92.-'95. i pitati te znas li ti koliko je dzamija poruseno :D

S obzirom da je tema dzamije vs fabrike davno apsolvirana, mislim da smo zreli za temu dzamije vs parkinzi :D 8-)
:lol: :lol: :lol:
fantom slobode

Post by fantom slobode »

Za sve to su krive Vehabije, oni su krenuli sa naplatom parkinga, donijeli nam te nama strane arapske obicaje.Tako da nam je svejedno, parking ili dzamija, trzni centar ili fabrika, opet te Vehabije.A i u MUP-u imaju svoje prste, skupljaju lovu preko kazni za bolje sutra, njih i njihovih velikih porodica.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Ma sve je to komunisticko-masonsko-pederski lobi SDP-a sa Damirom Hadzicem kao nacelnikom opstine Novi Grad i Zlatkom Mileticem kao sivom eminencijom, usmjeren samo i iskljucivo protiv muslimanske populacije (smijem se kladiti da su bar 90% kaznjenih auta vlasnici bili muslimani!) s ciljem dovodjenja na celo drzave Milorada Dodika i konacno cijepanje BiH na Sarajevo i Republiku Srpsku :oops: :D
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

_BosanaC wrote:Ma sve je to komunisticko-masonsko-pederski lobi SDP-a sa Damirom Hadzicem kao nacelnikom opstine Novi Grad i Zlatkom Mileticem kao sivom eminencijom, usmjeren samo i iskljucivo protiv muslimanske populacije (smijem se kladiti da su bar 90% kaznjenih auta vlasnici bili muslimani!) s ciljem dovodjenja na celo drzave Milorada Dodika i konacno cijepanje BiH na Sarajevo i Republiku Srpsku :oops: :D
E sad da ti napisem za malog smrada Hadzica. On ako je istinski socijaldemokrata i SDP-ovac onda sam i ja marsovac. Mali smrad je za prvu godinu mandata kupio stan na Dobrinji, kupio dzipa, materesini dao poslovni prostor za putnicku agenciju u prizemlju zgrade opstine (odmah do sale za ovjeravanje dokumenata), 2002 mu ukradose sluzbenog Golfa IV na bazenima kad ga je privatno koristio i isao na cigansku festu (proslava i biranje ciganskog cara), pa je lopov mali uzimao pare od urbanizma koji mu drzi SZBiH, a on saradjuje sa njima... Ma pravi SDP-ovac :x
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Pitam se da li su na ove aktivnosti policije ogorčeni: invalidi u kolicima, majke sa bebama koji umjesto da koriste trotoare moraju ići ulicama, što ih opet naravno izlaže opasnosti da ih neko udari autom.

Vidio sam nekoliko puta situaciju da se bolesnik na nosilima bukvalno prebacuje preko parkiranih auta do kola hitne pomoći.

Najviše me izludio događaj od prije nekoliko mjeseci koji se desio na Otoci kada su roditelji djece koja su tamo stradala 1993 morali gurati parkirane aute da bi mogli položiti cvijeće i vijence na spomenik.. :(

Naravno da su tada zvali policiju i da je ovim koji su se nepropisno parkirali napisana mandatna kazna, neko od džukela koji bi bili udareni po džepu bi vjerovatno ovdje otvorio temu o "džukelama" iz policije...

Robot je posebna priča, naplaćuje parking gdje može, a gdje nema priliku pretvori čitavu ulicu u besplatni parking (ciglane), isto kao i vlasnik lore koji je pločnik na Ciglanama također pretvorio u parking... Treba njima napisati jedan dobar prekršajni nalog od par hiljada KM..
lucifer3

Post by lucifer3 »

Fox Mulder wrote:
_BosanaC wrote:Ma sve je to komunisticko-masonsko-pederski lobi SDP-a sa Damirom Hadzicem kao nacelnikom opstine Novi Grad i Zlatkom Mileticem kao sivom eminencijom, usmjeren samo i iskljucivo protiv muslimanske populacije (smijem se kladiti da su bar 90% kaznjenih auta vlasnici bili muslimani!) s ciljem dovodjenja na celo drzave Milorada Dodika i konacno cijepanje BiH na Sarajevo i Republiku Srpsku :oops: :D
E sad da ti napisem za malog smrada Hadzica. On ako je istinski socijaldemokrata i SDP-ovac onda sam i ja marsovac. Mali smrad je za prvu godinu mandata kupio stan na Dobrinji, kupio dzipa, materesini dao poslovni prostor za putnicku agenciju u prizemlju zgrade opstine (odmah do sale za ovjeravanje dokumenata), 2002 mu ukradose sluzbenog Golfa IV na bazenima kad ga je privatno koristio i isao na cigansku festu (proslava i biranje ciganskog cara), pa je lopov mali uzimao pare od urbanizma koji mu drzi SZBiH, a on saradjuje sa njima... Ma pravi SDP-ovac :x
Vašingtonac,
1.probaj se nepropisno parkirati u mjestu prebivališta pa će ti guzove oderati,da ti više NIKADA nebi palo na pamet
2.Dođi u Sarajevo pa mjenjaj vlast a nemoj "rati ko zna odakle
3.Švabe nisu ništa kulturnije i obrazovanije od nas,nego ih je lupanje po džepu naučilo da se smeće sortira kako je na kontejneru označeno,da se nesmije parkirati gdje nije mjesto,da ti pas nesmije srati gdje stigne a ti to nonšala ostaviš na sred ulice i .....
Nas samo kandžija može naučiti i drakonske kazne da se ponašamo kao civilizovani ljudi a ne kao stoka koja je kupila stan i smatra da ima pravo pišati po liftu,bacati smeće sa nekog sprata gađajući zatvoren kontejner itd,itd :x :x
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Fox Mulder wrote:
Muldere, super ti sve znas iz DC.
Malo procackaj forum, procitaj teme o Damiru, pa onda reci JEBI GA NISAM ZNAO.
PS MAteresina? Smatraj se upozorenim. Nauci da je jedno srati na bilo koga, ali nauci da za moje smjene nema diranja majki.
becu

Post by becu »

@_BosanaC da me jos ubjedis da postoji taj trotoar na kojem su ljudi parkirali da se ne moze hodati, da ima mjesta na onim parkinzima oko gradilista, da je sve ovo zbog postivanja pravila, da ima ikakve veze s nepropisnim parkiranjem u Ferhadiji, oko Robota ili negdje drugo, da ih ljudi ostavljaju blizu ulaza samo da bi se furali da imaju auta, kupio bih sutra starom biciklo i garazu na Nisickoj visoravni da moze tamo ostavljati auto.
Podji od zgrade opstine, pa sve do Nedjarica i izbroji sta je sve izgradjeno zahvaljujuci genijalnosti SDP-a i Damira Hadzica, postenjacine naseg mladog, i uporedi mu imovinsko stanje s kupovnom moci.
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

lucifer3 wrote:
Fox Mulder wrote:
Vašingtonac,
1.probaj se nepropisno parkirati u mjestu prebivališta pa će ti guzove oderati,da ti više NIKADA nebi palo na pamet
3.Švabe nisu ništa kulturnije i obrazovanije od nas,nego ih je lupanje po džepu naučilo da se smeće sortira kako je na kontejneru označeno,da se nesmije parkirati gdje nije mjesto,da ti pas nesmije srati gdje stigne a ti to nonšala ostaviš na sred ulice i .....
Nas samo kandžija može naučiti i drakonske kazne da se ponašamo kao civilizovani ljudi a ne kao stoka koja je kupila stan i smatra da ima pravo pišati po liftu,bacati smeće sa nekog sprata gađajući zatvoren kontejner itd,itd :x :x
Sarajevac, ja sam bio Sarajlija prije nego sto si ti dosao u Sarajevo jer sam tu i rodjen. Za vasu nekulturu se obracas na pogresnu adresu, to radite (bas kao stoka) vi novokomponovane Sarajlije. :D
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

mIRCerka wrote:
Fox Mulder wrote:
Muldere, super ti sve znas iz DC.
Malo procackaj forum, procitaj teme o Damiru, pa onda reci JEBI GA NISAM ZNAO.
PS MAteresina? Smatraj se upozorenim. Nauci da je jedno srati na bilo koga, ali nauci da za moje smjene nema diranja majki.
Ja ne psujem i opet se obracas na pogresnu adresu. A to sto ti udaram na politicku simpatiju SDP nema veze sa tom strankom i simpatijama. I ja sam (dok sam bio u BiH) bio simpatizer i vjerni glasac SDP-a, ali taj mali smrad (Hadzic naravno) ne zasluzuje da se nazove socijaldemokratom. ON JE LOPOV, pa bio nas, ili vas nema veze-ON JE LOPOV. Eto na funkciji je nacelnika opstine, pa zasto se onda ne potrudi i pocne da za promjenu ispravlja nelogicnosti parkiranja? Ne moze jer je LOPOV. Ja ga nazvah lopovom, a i mater mu poznajem od prije rata, i vrlo dobro znam kakav mu je istorijat, a kakvi su rezultati djelovanja-to vidimo, NIKAKVI. 8-)
lucifer3

Post by lucifer3 »

Fox Mulder wrote:
lucifer3 wrote:
Fox Mulder wrote:E sad da ti napisem za malog smrada Hadzica. On ako je istinski socijaldemokrata i SDP-ovac onda sam i ja marsovac. Mali smrad je za prvu godinu mandata kupio stan na Dobrinji, kupio dzipa, materesini dao poslovni prostor za putnicku agenciju u prizemlju zgrade opstine (odmah do sale za ovjeravanje dokumenata), 2002 mu ukradose sluzbenog Golfa IV na bazenima kad ga je privatno koristio i isao na cigansku festu (proslava i biranje ciganskog cara), pa je lopov mali uzimao pare od urbanizma koji mu drzi SZBiH, a on saradjuje sa njima... Ma pravi SDP-ovac :x
Vašingtonac,
Sarajevac, ja sam bio Sarajlija prije nego sto si ti dosao u Sarajevo jer sam tu i rodjen. Za vasu nekulturu se obracas na pogresnu adresu, to radite (bas kao stoka) vi novokomponovane Sarajlije. :D
Gdje si ti rođen i gdje si odrastao vidi se.
a ako znaš gdje je Kečina ulica u Sarajevu biće ti jasno da su moji korjeni u ovom gradu mnogo duži nego tvoji Novogradski
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

lucifer3 wrote:
Fox Mulder wrote:
lucifer3 wrote: Vašingtonac,
Gdje si ti rođen i gdje si odrastao vidi se.
a ako znaš gdje je Kečina ulica u Sarajevu biće ti jasno da su moji korjeni u ovom gradu mnogo duži nego tvoji Novogradski
Ja sam iz Starog grada.O Novom Gradu pisem jer je to tema, je li tako? A o kulturi mi nemoj pisati bogati. Vidim ti po pisanju kakav si.
lucifer3

Post by lucifer3 »

Fox Mulder ,
možda memli strana?
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

lucifer3 wrote:Fox Mulder ,
možda memli strana?
Jedan dio zivota. Poslije na Bjelavama.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

becu wrote:@_BosanaC da me jos ubjedis da postoji taj trotoar na kojem su ljudi parkirali da se ne moze hodati, da ima mjesta na onim parkinzima oko gradilista, da je sve ovo zbog postivanja pravila, da ima ikakve veze s nepropisnim parkiranjem u Ferhadiji, oko Robota ili negdje drugo, da ih ljudi ostavljaju blizu ulaza samo da bi se furali da imaju auta, kupio bih sutra starom biciklo i garazu na Nisickoj visoravni da moze tamo ostavljati auto.
Podji od zgrade opstine, pa sve do Nedjarica i izbroji sta je sve izgradjeno zahvaljujuci genijalnosti SDP-a i Damira Hadzica, postenjacine naseg mladog, i uporedi mu imovinsko stanje s kupovnom moci.
Ista auta na istom trotoaru i danas parkirana :D

Jos samo da murija stigne, pa hajmo Jovo na novo :-)

A tebe _BosanaC ne misli ubjedjivati ni u sta, ti najbolje znas za sebe. Nego kupi ti jos pet auta, sva parkiraj na trotoar sto se mene tice, galami na sav glas kako su krivi pjesaci, zakoni i policija a nisi ti kriv sto si nepropisno parkirao, samo nek' murija radi svoj posao i kaci ti redovno kazne.

Btw. taj 'nepostojeci' trotoar nije predvidjen za tvoje auto, koliko god ti bio ljut na to ili na citav svijet, a suplju "Sha ti je ba pasha pa mozes se provuci pored koji ti je qrac" ostavi za nekog drugog ;)
anakadabra

Post by anakadabra »

becu wrote:@_BosanaC da me jos ubjedis da postoji taj trotoar na kojem su ljudi parkirali da se ne moze hodati, da ima mjesta na onim parkinzima oko gradilista, da je sve ovo zbog postivanja pravila, da ima ikakve veze s nepropisnim parkiranjem u Ferhadiji, oko Robota ili negdje drugo, da ih ljudi ostavljaju blizu ulaza samo da bi se furali da imaju auta, kupio bih sutra starom biciklo i garazu na Nisickoj visoravni da moze tamo ostavljati auto.
Ne isplati se vjeruj mi više objašnjavati ... jednostavno ljudi valjda ne kuže o kojem parkingu pričamo cijelo vrijeme a to je onaj cijelom dužinom od Novogradske općine pa do Hypo banke znači onaj uz samu cestu a između njega i glavne ceste je staza za pješake...pa valjda će sada nekima biti malo jasnije o čemu mi ovdje palamudimo cijelo vrijeme....

I meni jako smeta kad mi se neko natakari ispred ulaza pa ne mogu doć do vrata od njega. Slažem se da takve treba kažnjavati itd. ali ovo o čemu mi ovdje pričamo nema veze s tim

Čuj ti nama našeg Vašingtonca - detektiva :D :D :D
becu

Post by becu »

E vidis ta murija i ti stanari do juce nisu imali nikakvih problema s ''trotoarima'' iz zemlje Nihilant i parkiranjem. Ima i policajaca u tim zgradama, koji govore da je to neko naredio, al je jucerasni dan nesto poseban, od juce je sve po zakonu i propisima, za sve su krivi brdjani, papci i seljaci.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

becu wrote:E vidis ta murija i ti stanari do juce nisu imali nikakvih problema s ''trotoarima'' iz zemlje Nihilant i parkiranjem. Ima i policajaca u tim zgradama, koji govore da je to neko naredio, al je jucerasni dan nesto poseban, od juce je sve po zakonu i propisima, za sve su krivi brdjani, papci i seljaci.
E vidis ta ista murija je, ja ocima svojim gledao, u zadnjih pola godine jos bar pet puta bila na tom istom mjestu i kaznjavala ista ta auta, samo sto do sada ocito nisu bili tebe zakacili s kaznom, pa do sada nije ni bolilo ;)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

anakadabra wrote:
Ne isplati se vjeruj mi više objašnjavati ... jednostavno ljudi valjda ne kuže o kojem parkingu pričamo cijelo vrijeme a to je onaj cijelom dužinom od Novogradske općine pa do Hypo banke znači onaj uz samu cestu a između njega i glavne ceste je staza za pješake...pa valjda će sada nekima biti malo jasnije o čemu mi ovdje palamudimo cijelo vrijeme....

I meni jako smeta kad mi se neko natakari ispred ulaza pa ne mogu doć do vrata od njega. Slažem se da takve treba kažnjavati itd. ali ovo o čemu mi ovdje pričamo nema veze s tim

Čuj ti nama našeg Vašingtonca - detektiva :D :D :D
Ja se duboko izvinjavam, od sada obavezno vjerujem vama dvoma a ne vjerujem svojim ocima koje upravo gledaju u istu tu ulicu i isti taj "parking" :lol:
Post Reply