Priznati Kosovo

Post Reply
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Liberalism wrote:
MuaDib wrote:Priznanje nezavisnog Kosova je mač sa dvije oštrice, iz dva razloga:

1. Ako bi BiH priznala nezavisno Kosovo, direktno bi prekršila odluke Bandinterove komisije, zahvaljujući kojima ni Republika Srpska, ni Herceg-Bosna nisu nezavisne države. A za one koji ne znaju Bandinterova komisija je utvrdila da samo granice jugoslavenskih republika, postaju državne granice republika koje zatraže i ostvare nezavisnost.
taČno, ali u bivšoj SFRJ Kosovo je bila autonomna pokrajina ne srbije, vec SFRJ i Kosovo nije bila srbijanska pokrajina, vec jugoslovnska. Upravo je to i glavni argument kojim se upravlja međunarodna zajednica po pitanju samostalnosti autonomne pokrajine drzave koja se raspala.

Drugo, sta i da Srbija prizna RS. Eto kao Srbija nece da prizna RS da se nebi zamjerila Bosni i Hercegovini, pa kao ako se Bosna zamjeri Srbiji ona ce se zamjeriti Bosni. Ja upravo i govorim da sam za priznanje Kosova jer se ne bojim toga sto bi Srbija nesto kao mogla zamjeriti.

Uvijek su mi bila najgora opravdanja tipa ''eto ja bi ali...'' To se zove licemjerstvo ili?
Gdje ono nadje, zivota ti? :shock: :shock:
Ti si inace dobro potkovan ali ovdje si dobrano lupio! :-) :-)
zavrzlama

#77 Re: Priznati Kosovo

Post by zavrzlama »

Srbija nikad nece priznat Kosovo...zasto bi ga onda i BIH priznavala ...

Mudri i pametni ce razumjeti sta hocu da kazem :D
Bihac_4_ever

Post by Bihac_4_ever »

Nezavisno Kosovo treba pod hitno priznati!!!

Moramo pokazati ono sto zelimo,republikosrbijancima treba pokazati zube ili ce biti unutar BiH ili cete van nje,ali bez teritorije da se razumijemo,dosta je vise njihovih pizdarluka,mi se borimo za jedinstvenu BiH,oni ih zele srusiti,zato moramo uzeti sudbinu BiH u nase ruke,ko im jebe mater kad su mutavi :x
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Bihac_4_ever wrote:Nezavisno Kosovo treba pod hitno priznati!!!

Moramo pokazati ono sto zelimo,republikosrbijancima treba pokazati zube ili ce biti unutar BiH ili cete van nje,ali bez teritorije da se razumijemo,dosta je vise njihovih pizdarluka,mi se borimo za jedinstvenu BiH,oni ih zele srusiti,zato moramo uzeti sudbinu BiH u nase ruke,ko im jebe mater kad su mutavi :x
Sad mi objasni kakve veze ima Kosovo sa sudbinom BiH? Ali bez strasti i vadjenja oruzja molim te.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

mIRCerka wrote:

Sad mi objasni kakve veze ima Kosovo sa sudbinom BiH? Ali bez strasti i vadjenja oruzja molim te.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Joj mIrci, pojedince obozavam kad se ovako zapale a onda im ti metke povadis! :D :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Vodenjak wrote:
mIRCerka wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Joj mIrci, pojedince obozavam kad se ovako zapale a onda im ti metke povadis! :D :D
Kako je krenulo moracu i grudnjak skinut pa ko Jovanka Orleanka prsima junackim granate primat... :D
Bihac_4_ever

Post by Bihac_4_ever »

Kako nema veze,pa Dodik samo gleda i koristi ove trenutke,mi nesmijemo jednostavno nista bez pitanja srba,rade kako im se cefne,trebamo pokazati da nemaju sta drkati po nama,da znaju da iako BiH prizna medju prvima Kosovo da od nezavisne rs nema nista,ovako ce to samo koristiti u svoje svrhe.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Bihac_4_ever wrote:Kako nema veze,pa Dodik samo gleda i koristi ove trenutke,mi nesmijemo jednostavno nista bez pitanja srba,rade kako im se cefne,trebamo pokazati da nemaju sta drkati po nama,da znaju da iako BiH prizna medju prvima Kosovo da od nezavisne rs nema nista,ovako ce to samo koristiti u svoje svrhe.
Kao sto Federacija moye mahati ushima bez RS sto se medjunarodnih pitanja tice, vazi i obratno.
Sad jedan cas geografije:
Image

Gdje ga dodje granica BiH i Kosova?
trlica

Post by trlica »

Objavljeno 07.01.2008. u 14:09
Janša: BiH ozbiljnija prijetnja po sigurnost Balkana nego Kosovo

Slovenski premijer Janez Janša, čija zemlja predsjedava Evropskom unijom, izjavio je u ponedjeljak da budućnost Bosne i Hercegovine, još uvijek podijeljene na dva entiteta, predstavlja "ozbiljniju" prijetnju po stabilnost Balkana nego Kosovo.

"Bosna i Hercegovina predstavlja ozbiljniji problem po sigurnost zapadnog Balkana", rekao je on pri susretu u Ljubljani sa stranim novinarima.

"Za Kosovo je jasno ono što će se desiti, pitanje je samo kako će doći do toga", rekao je, nagovještavajući da se radi o nezavisnosti ove pokrajine pod međunarodnim nadzorom.

"Za Bosnu i Hercegovinu nakon rata (1992-1995), sastavljenu od dva entiteta, ujedinjenu slabim centralnim institucijama, perspektive nisu tako jasne", ocijenio je on.

"Treba prije svega vidjeti da li Dejtonski sporazum od 21. novembra 1995., koji je okončao rat i doveo do stvaranja tih institucija, funkcionira", ocijenio je slovenski premijer.

Trajno, "nije moguće imati jednu državu koja ne može administrativno postojati sama i kojoj su za njeno funkcioniranje potrebni međunarodni predstavnici", dodao je on, aludirajući na visokog predstavnika međunarodne zajednicee BiH Miroslava Lajčaka.

Bosna i Hercegovina je potresena 2007. političkom krizom, koja je početkom novembra kulminirala ostavkom predsjedavajućeg Vijeća ministara Nikole Špirića.
----------------------------------------------------
jedni to kod nas Jansa dobro znaju,jedni nista neznaju a jedni uopste neznaju da je Bosna i Hercegovina podijeljena.
Bihac_4_ever

Post by Bihac_4_ever »

Mircerko...,ti ne shvatas neke stvari...pa pobugu :D ,bitno je da serbi u BiH shvate da nema omalozavanja Drzave Bosne i Hercegovine ni na koji nacin 8-)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Bihac_4_ever wrote:Mircerko...,ti ne shvatas neke stvari...pa pobugu :D ,bitno je da serbi u BiH shvate da nema omalozavanja Drzave Bosne i Hercegovine ni na koji nacin 8-)
A kad ces ti da shvatis da, jedinstvenost i ravnopravnost podrazumijeva i konsenzus?
Pored tebe i tvog takvog razmisljanja i ja bih bio protiv BiH! :oops:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Bihac_4_ever wrote:Mircerko...,ti ne shvatas neke stvari...pa pobugu :D ,bitno je da serbi u BiH shvate da nema omalozavanja Drzave Bosne i Hercegovine ni na koji nacin 8-)
Kakve veze imaju srbi iz BiH sa kosovom?

Isto tako bismo trebali pokazati izraelcima zube, pa da vide Srbi u RS da sa nama nema zajebancije...
wow.
Bihac_4_ever

Post by Bihac_4_ever »

Ima veze...,znas sta je Komsic rekao Kostunici...da ti ne ponavljam.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Bihac_4_ever wrote:Ima veze...,znas sta je Komsic rekao Kostunici...da ti ne ponavljam.
E moj zemljace, kod tebe se sve u glavi izmijesalo? :-) :-)

:D
trlica

Post by trlica »

cyprus wrote:A stvarno, nekoliko pitanja za trlicu i slične da ponovim pošto su već bila postavljana:

Šta mi imamo od priznavanja Kosova? Šta Kosovo ima od priznavanja sa naše strane? Da li je želja da napakostimo Srbiji dovoljan razlog za priznamo Kosovo? Ako to uradimo samo da napokostimo anamo njima, zar onda možemo zamjerat anamo njima što žele napakostit nama?
a ko oni nisu nama napakostili.

de ti mrčo kazi da li je pola tvoje domovine okupirano?

i kako i na koji nacin osloboditi taj okupirani dio zemlje BiH.

ili se ti slazes sa postojecim stanjem.ili ti nemas domovine.pa oni zele nas Bosnjake da izbrisu sa lica zemlje a ti pises gluposti o nekim pakostima.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

trlica wrote:
cyprus wrote:A stvarno, nekoliko pitanja za trlicu i slične da ponovim pošto su već bila postavljana:

Šta mi imamo od priznavanja Kosova? Šta Kosovo ima od priznavanja sa naše strane? Da li je želja da napakostimo Srbiji dovoljan razlog za priznamo Kosovo? Ako to uradimo samo da napokostimo anamo njima, zar onda možemo zamjerat anamo njima što žele napakostit nama?
a ko oni nisu nama napakostili.

de ti mrčo kazi da li je pola tvoje domovine okupirano?

i kako i na koji nacin osloboditi taj okupirani dio zemlje BiH.

ili se ti slazes sa postojecim stanjem.ili ti nemas domovine.pa oni zele nas Bosnjake da izbrisu sa lica zemlje a ti pises gluposti o nekim pakostima.
Nek´ si ti covjeku odgovorio na pitanja... :-)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Bihac_4_ever wrote:Ima veze...,znas sta je Komsic rekao Kostunici...da ti ne ponavljam.
Kostunica pricao o BiH, Zeljko mu rekao da ce dobiti po prstima.
Kosovo je, ako se ne varam, dio SRBIJE ne BOSNE I HERCEGOVINE.

Verstehen Sie?
Bihac_4_ever

Post by Bihac_4_ever »

Ich verstehe sehr gut was du meinst...,ali ti mene ne verstehen da igraju prljave igre i treba im dati do znanja da nema zajebancije i medju prvima priznati Kosovsku Republiku i to nezavisnu.

Hast du mich jetzt verstanden? :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Bihac_4_ever wrote:Ich verstehe sehr gut was du meinst...,ali ti mene ne verstehen da igraju prljave igre i treba im dati do znanja da nema zajebancije i medju prvima priznati Kosovsku Republiku i to nezavisnu.

Kako mislis da je priznas, kad se bez glasova iz RS moze priznati samo prva liga federacije?

Ja tebe kontam odlicno, pa de mi onda reci sto se sve to nije uradilo 1989.godine, pa mozda rata i ne bi bilo uopste...
mozda bismo se fino svi rastali ko Ceska i Slovacka, jedna republika, jedna drzava...
Bihac_4_ever

Post by Bihac_4_ever »

Nek prizna Federacija...,da se pokaze nasa federalna volja...,ko jebe rs...,pa nek zucnu!
trlica

Post by trlica »

mIRCerka wrote:
Bihac_4_ever wrote:Ich verstehe sehr gut was du meinst...,ali ti mene ne verstehen da igraju prljave igre i treba im dati do znanja da nema zajebancije i medju prvima priznati Kosovsku Republiku i to nezavisnu.

Kako mislis da je priznas, kad se bez glasova iz RS moze priznati samo prva liga federacije?

Ja tebe kontam odlicno, pa de mi onda reci sto se sve to nije uradilo 1989.godine, pa mozda rata i ne bi bilo uopste...
mozda bismo se fino svi rastali ko Ceska i Slovacka, jedna republika, jedna drzava...
ovi su se kulturno i mirno rastali jer nisu imali Srbe za komsije.
Liberalism

Post by Liberalism »

mIRCerka wrote:
Liberalism wrote:naslov teme je Priznati Kosovo, obzirom da ce po mom misljenju ovo pitanje ubrzo biti aktuelno i u Bosni.

Zasto ova tema danas a ne za mjesec dana kada po mom misljenju bude aktuelno, jeste sto smatram da se ne treba plasiti Dodika koji prijeti onima koji i pomisljaju na priznanje nezavisnosti Kosova, a takođe smatram da nije u redu da se bosanski politicari ponasaju neutralno po ovom pitanju obzirom da je i Kosovo dio jugoslovnesnke krize. Kada je Bosna patila pljuvali smo po sve ''neutralce'', a i danas po njima pljujemo nesmanjenom zestinom. Kada neko drugi sada prolazi kroz iste/slicne kljucne događaje mi bi da budemo neutralni, sto je po meni nemoralno. I trece, obzirom da licno znam kakve su zivotinje lesinari srpski nacionalisti, zao mi je sto bosanci prvi ne priznaju Kosovo, jer je tom narodu dole najizvjesnija alternativa da postanu zrtve novog genocida (kad bi se svak drzo neutralno ko mi bosanci).

Sreca pa ima i pametnijih ljudi od Bosanca
Tebi hvala na komplimentu...
Idi bori se za pitanje Kosova...Cijeli svijet ovisi o nama i nasoj odluci...
Nek konacno i jedan Liberalism spasi svijet, dosta mi je vise holivudskih sajze prica kako jedan amerikanac spasi svijet.,...
Neznam jeli holivudska, ali jeste sigurno ideja narodnjastva koja polazi od toga da nema objektivnih uslova progresa vec progresa ima ili nema u zavisnosti ima li ili nema neka drzava lidera koji moze svom narodu donijeti promjene. Obzirom da u BiH vlada narodna ideologija, moglo bi se reci da smo holivudizirani :)

Salu nna stranu, ali ako bi svi u svijetu bili pametni ko pametni bosanci i kad bi se svi drzali neutralno, kakva bi bila sudbina vecine stanovnistva koje zivi na Kosovu?
BSn

Post by BSn »

Bihac_4_ever wrote:Kako nema veze,pa Dodik samo gleda i koristi ove trenutke,mi nesmijemo jednostavno nista bez pitanja srba,rade kako im se cefne,trebamo pokazati da nemaju sta drkati po nama,da znaju da iako BiH prizna medju prvima Kosovo da od nezavisne rs nema nista,ovako ce to samo koristiti u svoje svrhe.

Kako mislis pokazati to o drkanju, ako i sam kazes da bez dozvole bh. Srba ne mozes uraditi nista.

Nije BiH samo bosnjacki dio Federacije, niti su samo Bosnjaci Bosanci.

Kazes da BiH treba pirznati Kosovo, a onda kazes kako to RS nikada nece dozvoliti. Pa, onda da jos kazem: RS predstavlja dio BiH i svaka odluka o vanjskoj politici moze biti donesene samo na nivou drzave, a ne entiteta.
Dakle, FBiH ne moze priznati Kosovo, nego to moze uciniti, samo, drzava BiH.
Sad je jako bitno napomenuti koja je to najjaca stranka na nivou drzave i kakav je njen stav o priznanju Kosova, pa ce svima biti jasno da BiH, jednostavno, ne moze priznati Kosovo, a vala nema nikakvog razloga ni da to ucini.
trlica

Post by trlica »

Tadić razgovarao s ruskim ambasadorom u Beogradu
BEOGRAD, 7. januara 2008. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao je s ruskim ambasadorom u Beogradu Aleksandrom Aleksejevom o predstojećoj sednici Saveta bezbednosti UN o Kosovu i potrebi da se odluka o budućem statusu južne srpske pokrajine donosi isključivo u UN, saopšteno je danas iz kabineta predsednika Srbije.

Kako je saopšteno, ruski ambasador je zatražio danas prijem kod predsednika Srbije.

Tadić je u razgovoru rekao da će Srbija mirnim i diplomatskim sredstvima nastaviti da brani svoj integritet i suverenitet i preneo zahvalnost za sve što Rusija čini pomažući u odbrani interesa Srbije i poštovanju međunarodnog prava.
---------------------------------------------
vrucina postaje nesnosljiva.ovih dvadesetak dana ce proci dok se trepne.

a onda slijedi ono najzanimljivije.
Bihac_4_ever

Post by Bihac_4_ever »

Kad ce proglasenje nezavisnosti? U Februaru,ali kad ono?
Post Reply