Gdje ono nadje, zivota ti?Liberalism wrote:taČno, ali u bivšoj SFRJ Kosovo je bila autonomna pokrajina ne srbije, vec SFRJ i Kosovo nije bila srbijanska pokrajina, vec jugoslovnska. Upravo je to i glavni argument kojim se upravlja međunarodna zajednica po pitanju samostalnosti autonomne pokrajine drzave koja se raspala.MuaDib wrote:Priznanje nezavisnog Kosova je mač sa dvije oštrice, iz dva razloga:
1. Ako bi BiH priznala nezavisno Kosovo, direktno bi prekršila odluke Bandinterove komisije, zahvaljujući kojima ni Republika Srpska, ni Herceg-Bosna nisu nezavisne države. A za one koji ne znaju Bandinterova komisija je utvrdila da samo granice jugoslavenskih republika, postaju državne granice republika koje zatraže i ostvare nezavisnost.
Drugo, sta i da Srbija prizna RS. Eto kao Srbija nece da prizna RS da se nebi zamjerila Bosni i Hercegovini, pa kao ako se Bosna zamjeri Srbiji ona ce se zamjeriti Bosni. Ja upravo i govorim da sam za priznanje Kosova jer se ne bojim toga sto bi Srbija nesto kao mogla zamjeriti.
Uvijek su mi bila najgora opravdanja tipa ''eto ja bi ali...'' To se zove licemjerstvo ili?
Ti si inace dobro potkovan ali ovdje si dobrano lupio!