ma pametan si mi ti meniFox Mulder wrote:A za postavljanje satelitske antene, da onom delegatu kazem da je to normalno. Ne moze se staviti ni svakakva drvenarija u Becu, ne moze se staviti i staklo na balkon i pregraditi ga bespravno, ne moze svasta nesta, ali je TV besplatna, KAD PLATIS OVLASTENIM LJUDIMA INSTALIRANJE SATELITSKE.mojhaver wrote:U Becu, u djelu grada u kojem zivim da bi postavio satelitsku antenu treba ti nekoliko raznih saglasnosti pa plus moras unajmitiA za postavljanje satelitske antene, da onom delegatu kazem da je to normalno. Ne moze se staviti ni svakakva drvenarija u Becu, ne moze se staviti i staklo na balkon i pregraditi ga bespravno, ne moze svasta nesta, ali je TV besplatna, KAD PLATIS OVLASTENIM LJUDIMA INSTALIRANJE SATELITSKE. firmu koja to postavlja ili da stavis na svoju ruku pa ako kome padne na auto onda belaj.Fox Mulder wrote:Bosanci su x faktor. PA KAKO TI JE ONDA SVE DOSTUPNO NA SATELITU BESPLATNO? I ANALOGNO I DIGITALNO. SVE DRZAVNE TV STANICE. Charles Darwin je davno rekao da je evolucija dug put. E Bosanci su jos na pocetku. Dok vi skontate (neki od vas naravno) ocigledne stvari, ostali ljudi ce vec biti na mjesecu. Placaju, a dostupno sve na satelitu besplatno![]()
![]()
La comedia e finitto. Nemam ovdje sta vise objasnjavati. Necu vala ni 2010 doci.
FTV pretplata, ok ali zasto reklame?
-
mojhaver
-
newone
U Canadu idem barem tri puta godisnje. I napisi mi sada na ovome forumu kako se zove taj PBS u Canadi koji se mora placati. Napisi mi ime, iznos u kanadskim dolarima i odmah cu na licu mjesta provjeriti da li se to mora platiti. Imam prijatelja i u Quebec-u i u Ontariu i u Alberti i niko od njih ne placa pbs vec samo setove kanala na kablovskoj televiziji. Ono sto dobiju putem antene je apsolutno besplatno.Compos_Sui wrote:mislim da je donesen zakon o kaznjavanju neplatisa..tako da vasa zavjera "svi da se dignu i ne placaju" malo steka...
u kanadi..a nek me kanadjani isprave..se takodjer placa drzavna televizija
i jos nesto...smeta mi kako s visoka "nama bosancima" solis pamet odakle god da si..mi glupi i slijepi pa jos i imamo novca za bacat i zato i placamo..i ti ces nam pokazat kako stoje svari u svijetu.
bas ruzno
-
Fox Mulder
newone wrote:Ne bih koristio tako ostre osude prema Bosancima koji su jos uvijek u Bosni. Nisu oni krivi sto ih drzava i politicari levate na sve moguce nacine. Sa druge strane taj zivot u Bosni lici na svojevrsni getho i ljudi, pogotovo omladina, nema mogucnosti da ide u inostranstvo i zivi i radi tamo na neko odredjeno vrijeme pa da vide u drugu stranu medalje koja se zove kapitalizam. Mislim na onu bolju stranu. RTV zakonski obavezna pretplata je kap u moru svih mogucih gluposti i lopovluka kojima su Bosanci izlozeni. I sta smo i mi postigli sto smo ih uspjeli mozda konacno uvjeriti da se PBS servisi ne placaju. Jer opet ce neka teticna iz Njemacke tamo nekom u Bosni pisati da ona eto to placa u Njemackoj. A Bog sami zna sta to ona zapravo i placa.Fox Mulder wrote:Jest da nije 2010, ali nek' si (h)im rek'o. Ja se pola sata ubio pisuci nedokaznim da se ne placa u vecini drzava, a oni navalili da se placa. Ko ih jebe, zato i imaju vlast kakvu zasluzuju. Sve otvoreno na stelitima, a oni misle da se placa. Bog ti jada, pa zasto onda ne placaju ARD,ZFD,RAI,ORF,... Otvoriili se ljudi cijelom svijetu, a u Bosni raja (kad kazem raja onda je to u najgorem smislu, podjarmljena turska raja) klepne usima i kaze to je super. I jos se mamlazi javljaju i ubjedjuju i mene i tebe da je tako i u svijetu i da tako treba biti svugdje kako oni misle da je. Boze sacuvaj glupa i bezobrazna svijeta. Nek' se prepozanaju pojedinci na koje mislim i koji su mi stalno neargumentovano replicirali. A za postavljanje satelitske antene, da onom delegatu kazem da je to normalno. Ne moze se staviti ni svakakva drvenarija u Becu, ne moze se staviti i staklo na balkon i pregraditi ga bespravno, ne moze svasta nesta, ali je TV besplatna, KAD PLATIS OVLASTENIM LJUDIMA INSTALIRANJE SATELITSKE.newone wrote: PBS programi se NE PLACAJU! Ima i drugih paketa programa koji se moraju platiti da bi se gledali. Za predpostaviti je da ima jos zemalja osim Bosne gdje se stanovnistvo prisiljava da placa PBS servis.
Kako god, politickim vladajucim strukturama u svakoj zemlji je od vitalnog interesa da imaju PBS da bi maglu mogli prodavati stanovnistvu. Evo nas u Americi ubise u pojam o svrsishodnosti rata u Iraku preko tih kanala. Ali su besplatni. Niko normalan ovdje ne bi platio da bi to povaz danslusao i gledao te gluposti.
Caka je u tome da ce drzava ako moze i te programe naplatiti, a sto izgleda funkcionise u Bosni jako dobro i uzmace vam lovu za predplatu sve dok postoji i jedan Bosanac koji ce to platiti. I da svi sada odluce da ne placaju predplatu, ti ce se programi nastaviti emitovati jer su oni kljucni za odrzavanje politickog establishmenta tamo.
Ocigledno i taj RAK je dobrano korumpiran kada ne reaguje na cinjenicu da stanovnistvo mora platiti da bi gledao PBS servis.
Jednom sam na jednoj od slicnih tema napisao da se grupa gradjana mora organizovati i agencija za zastitu potrosaca (ako je uopste imaju u Bosni) i sudski osporiti zakon o obaveznom placanju RTV drzavnog servisa. Ali izgleda da ce trebati decenije u Bosni da se gradjani organizuju u razne gradjanske asocijacije da bi se izborili za svoja ljudska i gradjanska prava.
-
Fox Mulder
Ne objasnjavaj nedokaznim. Ne vrijedi. Vidis da se zajebavaju sa nama. Sjede u Sarajevu Googlaju i misle da sve znaju. Wikipedia im je relevantan izvor znanja.newone wrote:U Canadu idem barem tri puta godisnje. I napisi mi sada na ovome forumu kako se zove taj PBS u Canadi koji se mora placati. Napisi mi ime, iznos u kanadskim dolarima i odmah cu na licu mjesta provjeriti da li se to mora platiti. Imam prijatelja i u Quebec-u i u Ontariu i u Alberti i niko od njih ne placa pbs vec samo setove kanala na kablovskoj televiziji. Ono sto dobiju putem antene je apsolutno besplatno.Compos_Sui wrote:mislim da je donesen zakon o kaznjavanju neplatisa..tako da vasa zavjera "svi da se dignu i ne placaju" malo steka...
i jos nesto...smeta mi kako s visoka "nama bosancima" solis pamet odakle god da si..mi glupi i slijepi pa jos i imamo novca za bacat i zato i placamo..i ti ces nam pokazat kako stoje svari u svijetu.
bas ruzno
Last edited by Fox Mulder on 04/01/2008 15:03, edited 2 times in total.
-
Fox Mulder
Ma pametan si ti pravooo... Ti si u Becu, k'o i ja u Sarajevu. Pa bolan prije dvije godina sam bio tamo i ista im je prica k'o tvoja. Sta ima u Svrakinom....mojhaver wrote:ma pametan si mi ti meniFox Mulder wrote:A za postavljanje satelitske antene, da onom delegatu kazem da je to normalno. Ne moze se staviti ni svakakva drvenarija u Becu, ne moze se staviti i staklo na balkon i pregraditi ga bespravno, ne moze svasta nesta, ali je TV besplatna, KAD PLATIS OVLASTENIM LJUDIMA INSTALIRANJE SATELITSKE.mojhaver wrote: U Becu, u djelu grada u kojem zivim da bi postavio satelitsku antenu treba ti nekoliko raznih saglasnosti pa plus moras unajmitiA za postavljanje satelitske antene, da onom delegatu kazem da je to normalno. Ne moze se staviti ni svakakva drvenarija u Becu, ne moze se staviti i staklo na balkon i pregraditi ga bespravno, ne moze svasta nesta, ali je TV besplatna, KAD PLATIS OVLASTENIM LJUDIMA INSTALIRANJE SATELITSKE. firmu koja to postavlja ili da stavis na svoju ruku pa ako kome padne na auto onda belaj.
-
Fox Mulder
Sjedis u Sarajevu Googlaju i mislis da sve znas. Wikipedia ti relevantan izvor znanja.piskerernest wrote:da ponovimo ovo,za one kojii i dalje tvrde suprotno.xon_sa wrote:![]()
http://en.wikipedia.org/wiki/Television_licence
Samo zelene i narandzaste ne placaju pretplatu
-
newone
E pretjera ga i ti...nemoj mi na Bosance! I sve je na internetu, cjelokupno ljudsko znanje, samo treba znati pokupiti up dated informacije i treba znati naci tacne informacije. Svakakvog smeca ima na internetu. Wikipedia je nepouzdana jer je popunjavaju internet korisnici a ne strucna lica ili institucije.Fox Mulder wrote:Ne objasnjavaj nedoznim. Ne vrijedi. Vidis da se zajebavaju sa nama. Sjede u Sarajevu Googalu i misle da sve znaju. Wikipedia im je relevantan izvor znanja.newone wrote:U Canadu idem barem tri puta godisnje. I napisi mi sada na ovome forumu kako se zove taj PBS u Canadi koji se mora placati. Napisi mi ime, iznos u kanadskim dolarima i odmah cu na licu mjesta provjeriti da li se to mora platiti. Imam prijatelja i u Quebec-u i u Ontariu i u Alberti i niko od njih ne placa pbs vec samo setove kanala na kablovskoj televiziji. Ono sto dobiju putem antene je apsolutno besplatno.Compos_Sui wrote:mislim da je donesen zakon o kaznjavanju neplatisa..tako da vasa zavjera "svi da se dignu i ne placaju" malo steka...
bas ruzno![]()
![]()
Oni nisu nacitani, oni si internetisani. Znanje se ne kupi na internetu...
U svakom slucaju objasnili smo im da se PBS servisi ne placaju u normalnom i demokratskom drustvu. Dovoljno od nas. Pretplatnici u Bosni neka razmisle da li da to placaju ili ne. Ja sam uvjeren da bi se taj zakon veoma lako mogao oboriti na sudu.Nije ni do tih, kako neko rece 6 km, vec je to stvar principa: zasto neko ima pravo od nekoga praviti budalu i idiota!
-
mojhaver
ima pretplateFox Mulder wrote:Ma pametan si ti pravooo... Ti si u Becu, k'o i ja u Sarajevu. Pa bolan prije dvije godina sam bio tamo i ista im je prica k'o tvoja. Sta ima u Svrakinom....mojhaver wrote:ma pametan si mi ti meniFox Mulder wrote:A za postavljanje satelitske antene, da onom delegatu kazem da je to normalno. Ne moze se staviti ni svakakva drvenarija u Becu, ne moze se staviti i staklo na balkon i pregraditi ga bespravno, ne moze svasta nesta, ali je TV besplatna, KAD PLATIS OVLASTENIM LJUDIMA INSTALIRANJE SATELITSKE.
-
Fox Mulder
Nema! Sta ces sad? Ja bolan zivim u civiliziranom svijetu i govorim iz prve ruke, a ti iz svrakinog sve znas bolje nego mi vani. Znasd ono kad sad "pobjegulje" poslije rata bolje od nas branilaca i dobrovoljaca "znaju" kako se branio grad i kakve su bile bitke. E takav si i ti... Hajd' sad moram spavat'. Prekosutra mi opet nocna smjena. Poremetio sam bio ritam zbog interneta i posla.
-
mojhaver
jesi vala civilizovan hahah nedo bog nikom. otkud ti se sjeti SvrakinaFox Mulder wrote:Nema! Sta ces sad? Ja bolan zivim u civiliziranom svijetu i govorim iz prve ruke, a ti iz svrakinog sve znas bolje nego mi vani. Znasd ono kad sad "pobjegulje" poslije rata bolje od nas branilaca i dobrovoljaca "znaju" kako se branio grad i kakve su bile bitke. E takav si i ti... Hajd' sad moram spavat'. Prekosutra mi opet nocna smjena. Poremetio sam bio ritam zbog interneta i posla.
Preskoci, nije fer da radis i nedelju
-
xon_sa
Joj likova pa ovo prerasta u komediju zivu. Oni s one strane planete bolje znaju od nas u Evropi da li se placaju pretplate, a clanak sa wikipedie iako jasno potpkrijepljen relevantnim izvorima za ovu oblast je nepouzdan.
Mozes ti pisat sta hoces sad, ono je iz amerike popilo svu pamet svijeta, a mi smo samo glupi i prljavi bosanci koji nemaju pojma.
Kao sto rekoh, dodjite i oslobodite nas, o umni ljudi
Mozes ti pisat sta hoces sad, ono je iz amerike popilo svu pamet svijeta, a mi smo samo glupi i prljavi bosanci koji nemaju pojma.
- JohnnyS
Je li http://www.bbc.co.uk/tv/ dosta pouzdan izvor. Ajte dole u dno stranice i vidjet ćete koji se programi financiraju od "licence fee". A da pošaljete bbc-u mail u kojem ćete mu reći da obni to rade u stvari besplatno

-
xon_sa
Ma lazu, sve go bosnjo radi na bbc-uJohnnyS wrote:Je li http://www.bbc.co.uk/tv/ dosta pouzdan izvor. Ajte dole u dno stranice i vidjet ćete koji se programi financiraju od "licence fee". A da pošaljete bbc-u mail u kojem ćete mu reći da obni to rade u stvari besplatno![]()
![]()
-
Fox Mulder
Ja radim i nedjeljom. Pratim automatiku elektroenergetskog sistema. Izabrao sam to zbog love.mojhaver wrote:jesi vala civilizovan hahah nedo bog nikom. otkud ti se sjeti SvrakinaFox Mulder wrote:Nema! Sta ces sad? Ja bolan zivim u civiliziranom svijetu i govorim iz prve ruke, a ti iz svrakinog sve znas bolje nego mi vani. Znasd ono kad sad "pobjegulje" poslije rata bolje od nas branilaca i dobrovoljaca "znaju" kako se branio grad i kakve su bile bitke. E takav si i ti... Hajd' sad moram spavat'. Prekosutra mi opet nocna smjena. Poremetio sam bio ritam zbog interneta i posla.![]()
Preskoci, nije fer da radis i nedelju
-
Fox Mulder
Dobro si se prepoznaoxon_sa wrote:Joj likova pa ovo prerasta u komediju zivu. Oni s one strane planete bolje znaju od nas u Evropi da li se placaju pretplate, a clanak sa wikipedie iako jasno potpkrijepljen relevantnim izvorima za ovu oblast je nepouzdan.
Mozes ti pisat sta hoces sad, ono je iz amerike popilo svu pamet svijeta, a mi smo samo glupi i prljavi bosanci koji nemaju pojma.Kao sto rekoh, dodjite i oslobodite nas, o umni ljudi
Last edited by Fox Mulder on 04/01/2008 15:41, edited 1 time in total.
-
newone
Ja sam sebe definitivno oslobodio kada sam odlucio da napustim tu zemlju.xon_sa wrote:Joj likova pa ovo prerasta u komediju zivu. Oni s one strane planete bolje znaju od nas u Evropi da li se placaju pretplate, a clanak sa wikipedie iako jasno potpkrijepljen relevantnim izvorima za ovu oblast je nepouzdan.
Ti gledaj kako ces sam sebe tu osloboditi, ako ti uopste sloboda i treba.
-
Fox Mulder
Evo ti ponovo moj post.Fox Mulder wrote:Uzeo si jedan izuzetak. I to samo jedan kanal. Ustvari i njega gledas besplatno, samo dodatne pakete placas. Imas BBC na satelitu nekodiran...JohnnyS wrote:Fox Mulder wrote:Nema toga, skoro svugdje se samofinansiraju TV stanice. Lazu vas bolan tamo. Imas cak i otvoreni nekodirani analogni i digitalni TV signal. Eto tamo u Europi mozes fino gledat RAI, ZDF, ARD, TV 5,... SVE DRZAVNE SERVISE I TO BESPLATNO
A BBC? Nemaju li oni pretplatu od 20 funti? Amo eMglezi, ima li vas? Prosvjetlite nas
Last edited by Fox Mulder on 04/01/2008 15:40, edited 1 time in total.
-
Fox Mulder
Ma stokholmski sindrom. Da pojasnim, kad otmicari puste otetog, on nece da ide, pascad kad ih pustis iz kaveza isto nece da idu dalje. Navikli se na zatvor.newone wrote:Ja sam sebe definitivno oslobodio kada sam odlucio da napustim tu zemlju.xon_sa wrote:Joj likova pa ovo prerasta u komediju zivu. Oni s one strane planete bolje znaju od nas u Evropi da li se placaju pretplate, a clanak sa wikipedie iako jasno potpkrijepljen relevantnim izvorima za ovu oblast je nepouzdan.
Ti gledaj kako ces sam sebe tu osloboditi, ako ti uopste sloboda i treba.
- JohnnyS
A ti, ne budi ti zapoviđeno, aj na onaj link, upri pa ćeš vidjet 8 raznih programa koji se plaćaju TV pretplatom. I u Velikoj Britaniji ONA POSTOJI! A i HRT (već sam ti to rekao) stavlja na satelit stvari iz domaće produkcije. Ne stavlja CSI: Las Vegas jer nema pravo na to. ZDF ima samo njemački program. Pogledaj malo shemu na http://www.zdf.de I zato mogu stavit sve na satelit jer je to SAMO NJIHOV program i mogu s njime što žele. Ti sad postavljaš pitanje "Zašto bi plaćali kad imaju sve to besplatno na satelitu". Pa možda jer je takav zakon i ljudi ga poštujuFox Mulder wrote:Evo ti ponovo moj post.Fox Mulder wrote:Uzeo si jedan izuzetak. I to samo jedan kanal. Ustvari i njega gledas besplatno, samo dodatne pakete placas. Imas BBC na satelitu nekodiran...JohnnyS wrote:
A BBC? Nemaju li oni pretplatu od 20 funti? Amo eMglezi, ima li vas? Prosvjetlite nas
- JohnnyS
I gle Ameru sad ovaj citat:
Public service broadcasting in Germany is largely financed by licence fees, payable by households with radio or television sets (37 million)
Oš cijeli tekst? Evo ga na službenom siteu zdf-a:
http://www.zdf.com/index.php?id=181
Eto, još jedan link, a nije wikipedia...
Public service broadcasting in Germany is largely financed by licence fees, payable by households with radio or television sets (37 million)
-
Fox Mulder
Nije istina, hajde klikni na adresu pa vidi. Ima filmova kakvih hoces, ali su sinhronizirani na njemacki. I tako preradjeni filmovi po zakonima EU se mogu emitirati, jer postoji autorstvo na sinhronizaciju i to onda nije potpuni pravni ekvivalent originala. Pogledaj program. I vidi usput i vrijeme na wetter, international pa na regen tag. To vam je najmocnija satelitska prognoza. Mali, mali kad sam ja to gled'o sve sto pricas. Moze se i ovdje to gledati.JohnnyS wrote:A ti, ne budi ti zapoviđeno, aj na onaj link, upri pa ćeš vidjet 8 raznih programa koji se plaćaju TV pretplatom. I u Velikoj Britaniji ONA POSTOJI! A i HRT (već sam ti to rekao) stavlja na satelit stvari iz domaće produkcije. Ne stavlja CSI: Las Vegas jer nema pravo na to. ZDF ima samo njemački program. Pogledaj malo shemu na http://www.zdf.de I zato mogu stavit sve na satelit jer je to SAMO NJIHOV program i mogu s njime što žele. Ti sad postavljaš pitanje "Zašto bi plaćali kad imaju sve to besplatno na satelitu". Pa možda jer je takav zakon i ljudi ga poštujuFox Mulder wrote:Evo ti ponovo moj post.Fox Mulder wrote:Uzeo si jedan izuzetak. I to samo jedan kanal. Ustvari i njega gledas besplatno, samo dodatne pakete placas. Imas BBC na satelitu nekodiran...
- JohnnyS
Evo, veliki, veliki, ako si namjerno preskočio ovaj postJohnnyS wrote:I gle Ameru sad ovaj citat:
-
Klodovik
... Whilst some western European public broadcasters are mainly funded by special taxes and grants from the government, the majority of pubcasters still rely on licence fees as their manor source of income. Licence fees, to be paid by every household owning a television set and/or radio, are currently highest in Denmark, Norway and Austria. In Denmark, a television household has to pay 274 [euro] a year, while Norwegian and Austrian households have to shell out 246 [euro] and 243 [euro] respectively. At the bottom end of the scale, the Italians are only set back 102 [euro] a year, and French viewers (117 [euro]) also pay less than half of what their counterparts in some other countries are required to pay.
If the licence fee is put in relation to the different countries' economic strength, Austrians are burdened heavier than their fellow Europeans. In Austria, the annual licence fee equates to 0.86 per cent of the country's gross domestic product (GDP) per capita ...
Velika Britanija:
The annual cost of a colour TV licence (set by the Government) is currently £135.50. That works out at £11.29 per month - about 37p per day for each household. It is free if you are 75 or over, and half-price if you are registered blind.
A black and white TV licence is £45.50. Reduced licence fees apply to eligible hotels and residential care accommodation.
Njemačka:
Germany has two public broadcasting systems: the Association of Public Broadcasting Corporations (ARD), which comprises nine regional public broadcasting corporations, and Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF). The largest system in Europe, it encompasses film production, 22 television channels, and more than 50 radio stations. Germany’s public broadcasting system is funded by a mandatory license fee on television receivers, which costs about $252 annually per receiver; in 2004, the system received $7 billion from this license fee.
If the licence fee is put in relation to the different countries' economic strength, Austrians are burdened heavier than their fellow Europeans. In Austria, the annual licence fee equates to 0.86 per cent of the country's gross domestic product (GDP) per capita ...
Velika Britanija:
The annual cost of a colour TV licence (set by the Government) is currently £135.50. That works out at £11.29 per month - about 37p per day for each household. It is free if you are 75 or over, and half-price if you are registered blind.
A black and white TV licence is £45.50. Reduced licence fees apply to eligible hotels and residential care accommodation.
Njemačka:
Germany has two public broadcasting systems: the Association of Public Broadcasting Corporations (ARD), which comprises nine regional public broadcasting corporations, and Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF). The largest system in Europe, it encompasses film production, 22 television channels, and more than 50 radio stations. Germany’s public broadcasting system is funded by a mandatory license fee on television receivers, which costs about $252 annually per receiver; in 2004, the system received $7 billion from this license fee.
-
newone
E sada sam pogledao web site ciji url ovdje nudis i zaista na dnu web stranice pise :"Public Services funded by license fee" i to se odnosi na programe, njih ukupno osam, koji su i navedeni tu.xon_sa wrote:Ma lazu, sve go bosnjo radi na bbc-uJohnnyS wrote:Je li http://www.bbc.co.uk/tv/ dosta pouzdan izvor. Ajte dole u dno stranice i vidjet ćete koji se programi financiraju od "licence fee". A da pošaljete bbc-u mail u kojem ćete mu reći da obni to rade u stvari besplatno![]()
![]()
E sada kada pogledas na vrh istog web site vidjeces da ti pise:"Profit from these channels help fund BBC public services"
Onda imas ispod toga popis programa koji se emituju putem satelitskog receivera na kartice ili putem kablovske televizije i svi se ti programi moraju platiti da bi se pratili. Dio profita od te naplate se koristi za finansiranje PBS -a BBC-a. To znaci da nema predplate na te PBS programe jer se oni finansiraju iz komercijalnih BBC kanala a ne od obavezne predplate.