Amrica je mislila na nepostojanje imenice napravljene od glagola 'delouse'
(sto bi bilo otprilike 'delousification' ), a sto bi na neki nakaradan nacin 'opravdalo' postojanje imenice 'devasljifikacija'
da ne govorim da bi trebalo "... dolazak je u sedam sati..." a ne "dogodit ce se..."irfan2 wrote:..ide nesto kao arival will be at seven hundred hours ...
i prevod: ..dogodice se u sedam stotina sati..
da li bi ti sa svojom diplomom cekala ravno GODINU DANA da ti plate neki finlm sto si prevela? Prevela bi jedan film i to bi bilo to...i normala da ce oni nalaziti sve i svakoga samo da imaju kakav prijevod...alica.k wrote:ja se uvijek pitam da li ti ljudi zaposljavaju ljude sa diplomom koji ovakve izvale lupaju, il stede na platama pa uzmu bilo koga ko zna sasatviti pet rijeci na engleskom? bas me to zanima! jel ima neko da zna nekoga da prevodi u nekoj tv kuci? primjetila sam da je na obnu najgore, ali ni ftv i hayat nisu nesto pretjerano bolji. a ko god prevodi one znanstvene emisije na discovery i ng, nek se odma upuca.
isto tako svaki put kad je direktan prenos necega, i oni simultani prevodi ...kad ti prevodioci prevode, a ja udaram glavom od zid. u roku od 20 minuta izmisle barem 500 novih rijeci. uzas.
ne bih, zato i kazem da ustede na platama...mIRCerka wrote:da li bi ti sa svojom diplomom cekala ravno GODINU DANA da ti plate neki finlm sto si prevela? Prevela bi jedan film i to bi bilo to...i normala da ce oni nalaziti sve i svakoga samo da imaju kakav prijevod...alica.k wrote:ja se uvijek pitam da li ti ljudi zaposljavaju ljude sa diplomom koji ovakve izvale lupaju, il stede na platama pa uzmu bilo koga ko zna sasatviti pet rijeci na engleskom? bas me to zanima! jel ima neko da zna nekoga da prevodi u nekoj tv kuci? primjetila sam da je na obnu najgore, ali ni ftv i hayat nisu nesto pretjerano bolji. a ko god prevodi one znanstvene emisije na discovery i ng, nek se odma upuca.
isto tako svaki put kad je direktan prenos necega, i oni simultani prevodi ...kad ti prevodioci prevode, a ja udaram glavom od zid. u roku od 20 minuta izmisle barem 500 novih rijeci. uzas.