SEX ILI VODJENE LJUBAVI??? Koja je razlika
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
pesak
Pa nikakvo. Ima tu i mrznje. Zene su kao nasto za izivljavanje, neka druga kasta, niza, neka niza ljudska bica. Ima mnogo muskaraca koji vode ljubav sa zenom iz mrznje i zelje da se zena ponizi , u nekim slucajevima unisti.
Sta mislis koja je emocija u "*usi *urac ! " kao psovka...To se cesto ne radi iz zadovoljstva, vec iz potrebe da se drugo ljudsko bice unizi.
Sta mislis, koja je emocija iza uvrede "*icko jedna !" ? Cista mrznja. Ovo drustvo je zenomrzacko drustvo, uglavnom.
Sta mislis koja je emocija u "*usi *urac ! " kao psovka...To se cesto ne radi iz zadovoljstva, vec iz potrebe da se drugo ljudsko bice unizi.
Sta mislis, koja je emocija iza uvrede "*icko jedna !" ? Cista mrznja. Ovo drustvo je zenomrzacko drustvo, uglavnom.
Last edited by pesak on 05/01/2008 00:06, edited 1 time in total.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
auuuuuuuuanais_nin wrote:pa procitaj ponovo moja oba posta i shvatices da meni ni jedan od ta dva termina ne podrazumjeva penetraciju....na slican nacin kao sto nekom poljubiti se s nekim ili pohvatati se s nekim ne znaci "prevariti" jer to je "pobogu" nista ja ne vidim i ne osjecam sex samo u spolnom cinu...zbog toga mi to razdvajanje ili ti ga "nijansiranje" verbalno ama bas nista ne znacipici wrote:odlično,sjedi jedananais_nin wrote: pici tebi "vodjenje ljubavi" ili "sex" podrazumijevaju spolni cin....za mene ni jedno ni drugo ne podrazumijevaju isti....za mene rijec "sex" obuhvata sve vidove seksualnog kontakta, i ne svodi se i ne zahtjeva samu penetraciju....to je ona razlika u shvatanju termina o kojoj ja govorim....puki ima razlicito vidjenje tih rijeci i od mene i od tebe....sustina i jeste u pronalasku osobe koja vidi i dozivljeva citavu sferu seksa na isti ili slican nacin kao mi sami....svako moze imati dobar, odlican ili fenomenalan seksualni zivot....i svakom se ponekad desi da ima "osrednji ili los sex" (bez obzira o kojem djelu ili nivou aktivnosti da se radi)....ujedno je to i razlog sto mi je presmjesno govoriti o tome koliko je ko "dobar" u "krevetu" (opet igra rijeci i podrazumjevanja nekih stvari zbog implikacija istih)šala mala
"vodjenje ljubavi" ili "sex" podrazumijevaju spolni cin.....DA ,za mene je to jedno te isto ,ovdje govorimo o Sinonimima rijeci ,razlicite govorne i pisane ali istoga znacenja.A to što se razdvaja "vodjenje ljubavi" od "seksati se" je vise psiholosko-društvenoga karaktera, (naveo sam vec po Bontonu) dok za razliku od pogrdnog ali ipak istoga znacenja imamo razne nazive,jedan od primjera je "j*bati se" itd da ne nabrajam dalje jer je previše vulgarno![]()
sustina i jeste u pronalasku osobe koja vidi i dozivljeva citavu sferu seksa na isti ili slican nacin kao mi sami....svako moze imati dobar, odlican ili fenomenalan seksualni zivot....i svakom se ponekad desi da ima "osrednji ili los sex"
mala ispravkainstinkt života (eros) to je pokretac koji nas dovodi do faze zaljubljivanja,ljubavi,vodjenje ljubavi (seksa) itd ,znaci puni oblik života.Imamo i Tanatos (instikt smrti ili razaracki instikt...ljutnja,mrznja itd) al o ovome drugom prilikom odo ja preduboko
Ljubav,izdanak životnog instinkta,moze neutralisati mržnju,a ona je izdanak instinkta smrti.
Ili,ljubav moze zamjeniti mržnju,a mržnja ljubav.![]()
p.s. nimalo se ne slazem za ljubav i mrznju...za mene je suprotno od ljubavi INDIFERENTNOST....mrznja mi je nesto sasvim drugo....jedan vrlo destruktivan (i samodestruktivan) osjecaj koji nema veze sa smrcu osim sto moze zavrsiti u istoj
- anais_nin
pa ni ja se ne protivim tvojoj definiciji i shvatanju
naravno da je to ispravno za tebe
nema apsolutno ispravnih odgovora
ja samo objasnjavam svoje jer znam da cesto zbunjujem ljude zbog istog
i onda ostanem neshvacena

-
Raskosna plavusa
to je isto samo neko to naziva razlicito
-
Raskosna plavusa
a i ti mi se puno razumijes u te stvari!!!walkabout wrote:Neka si nam rekla...[b]Raskosna plavusa[/b] wrote:to je isto samo neko to naziva razlicito![]()
Ja volim kad ti pricash...![]()
Bilo shta...
zasto gubite vrijeme oko neceg sto je jasno ko dan?
Da l je on nju kresno , opalio , povalio ,imo sex s njom , vodio ljubav , #bavo
snjom spavo , ...............sve je , ba , isto !
znaci , ja ne pricam svasta ! ja sam konkretna!
-
Raskosna plavusa
lijepo je sto me podrzavas iako ne bih rekla da razumijes sta sam napisala.walkabout wrote:Ja oduvijek podrzhavam konkretne raskoshne plavushe!![]()
pisala sam o konkretnosti u diskusiji .
naravno , postoji i konkretnost na djelu , na sto ti ciljas , ali tesko da bi ti mogao biti konkretan na djelu kad vec nisi konkretan u tumacenju onog sto je napisano .
-
walkabout
Raskosna plavusa wrote:lijepo je sto me podrzavas iako ne bih rekla da razumijes sta sam napisala.walkabout wrote:Ja oduvijek podrzhavam konkretne raskoshne plavushe!![]()
pisala sam o konkretnosti u diskusiji .
naravno , postoji i konkretnost na djelu , na sto ti ciljas , ali tesko da bi ti mogao biti konkretan na djelu kad vec nisi konkretan u tumacenju onog sto je napisano .
Ja se slazem sa svim sto si rekla.
Samo nemoj toliko galamiti na mene, kritika sa tvoje strane mi tesko pada....
-
Raskosna plavusa
samo me uvlacis dalje u pricu i komentare , a ne zelim to .
- fishtrija
Ne, fakat plavusa ima pravo. Otkako je ovog foruma ima ljudi koji zele biti direktni i oni koji zele chatati na komplikovan nacin. Iako se ne slazem totalno s njenim odgovorom na temu, ima ona pravo ako uzmemo u obzir sustinu onoga sto je htjela provuci kroz sami odgovor.
Sex je kad ti moze dodijati, jer su to uglavnom fizickii nagoni, a vodjenje ljubavi je kad ne zelis da ikad prestane osjecaj unutra u odnosu na fizicko zadovoljstvo. Pa proberite sta vam vise odgovara.
Sex je kad ti moze dodijati, jer su to uglavnom fizickii nagoni, a vodjenje ljubavi je kad ne zelis da ikad prestane osjecaj unutra u odnosu na fizicko zadovoljstvo. Pa proberite sta vam vise odgovara.
-
walkabout
To i ja kazem - a ona, osim sto se izgalami na mene, sad nece ni da prica vise...fishtrija wrote:Ne, fakat plavusa ima pravo. Otkako je ovog foruma ima ljudi koji zele biti direktni i oni koji zele chatati na komplikovan nacin. Iako se ne slazem totalno s njenim odgovorom na temu, ima ona pravo ako uzmemo u obzir sustinu onoga sto je htjela provuci kroz sami odgovor.