Incijativa: Podignuti spomenik Kralju Tvrtku I Kotromaniću!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Da li podržavate ovu incijativu?

Poll ended at 30/01/2008 00:04

Da!
55
76%
Ne!
9
13%
Da, ali na drugoj lokaciji!
8
11%

Total votes: 72

Prozor

Post by Prozor »

Carlito Brigante wrote:Naravno da bi Kralju Tvrtku trebalo podići spomenik, samo što ova đubrad na vlasti neće dati jer njima historija Bosne počinje 1463, tako ih je ono govno od Reisa Cerića naučilo. :x
Moderatoru? :oops:
Prozor

Post by Prozor »

ninja-san wrote:Ne moze siromah Kotromanic doci na red od izgradanje dzamija....
A ne mogu da shvatim kako se uvijek na raspravi nadju forumasi koji ce tvrditi da 1450. godine u BIH bili protestanti, Kelti, Buismani, Marsovci, samo ne mogu prelomiti da su bili katolici....
Vaznija je dzamija od bilo kog spomenika bilo kom kralju/banu/begu/knezu/predsjedniku...
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

Prpa.ba wrote:
xon_sa wrote:Zamalo nas oslobodise i sa istoka i sa zapada prije koju godinu :lol:

Nadam se da mrznju koju osjecas prema srpskohrvatskom agresoru osjecas takodjer i prema osmanlijama i austrougarima. Svi su napadali nasu domovinu. :-D
a ja se nadam da se ti šališ :lol:
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

BSn wrote:
ninja-san wrote:Ne moze siromah Kotromanic doci na red od izgradanje dzamija....
A ne mogu da shvatim kako se uvijek na raspravi nadju forumasi koji ce tvrditi da 1450. godine u BIH bili protestanti, Kelti, Buismani, Marsovci, samo ne mogu prelomiti da su bili katolici....
Dzamije gradi IZ, nece ti IZ graditi spomenik Kotromanicu!
To trebamo da radimo ti i ja i oni sto smo ih birali (ako smo ih birali).
Dakle, obracas se na pogresnu adresu.

U kraljevini Bosni (a ne BiH, kao sto ti kazes, jer kraljevina BiH nikada nije postojala) religija jeste bila hriscanska, a da nije bio katolicizam to je jasno iz teznji institucije Pape da bosanski kraljevi prime tu religiju (sto na samom kraju i jesu, ali nisu dugo, jer su ih, ubrzo, Zmajevi s Istoka pobili).
lijepo rečeno, ali njinja nikako da nauči, ali šta ćeš
branimir_s

Post by branimir_s »

Pošto ne znamo kako je dotični kralj izgledao predlazem da model bude Slavuj Slavko Jovičić poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH .... izgleda mi onako... srednjevijekovno.
tavijapi

Post by tavijapi »

ma kakvi spomenici njima... gluposti!!!!! bolje pomoci sirotinji sa tim parama!!!!
pike

Post by pike »

branimir_s wrote:Pošto ne znamo kako je dotični kralj izgledao predlazem da model bude Slavuj Slavko Jovičić poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH .... izgleda mi onako... srednjevijekovno.
Image

Image

Nemoj ono cudo prirode majke ti...a slavuj mu nadimak :-) :D
furija Strašna

Post by furija Strašna »

Prozor wrote: Vaznija je dzamija od bilo kog spomenika bilo kom kralju/banu/begu/knezu/predsjedniku...
Jašta je, pogotovo ove džamije-lansirajuće rakete :lol:
Jbt. ono na Grbavici i na Čengić Vili 1 nije džamija, nego rakete, disko klub, užas živi. A je li iko vidio onu džamiju kad se ide prema Vogošći? :lol: Ona providna svijetlo plava, ja mislila neki najmoderniji bazen :lol:
Carlito Brigante

Post by Carlito Brigante »

Prozor wrote:
Vaznija je dzamija od bilo kog spomenika bilo kom kralju/banu/begu/knezu/predsjedniku...
Pa kad ti je tako važna napravi jednu u svojoj avliji. Džamija po glavi stanovnika, kad to dostignemo bićemo na konju! :D
xon_sa

Post by xon_sa »

Carlito Brigante wrote:
Prozor wrote:
Pa kad ti je tako važna napravi jednu u svojoj avliji. Džamija po glavi stanovnika, kad to dostignemo bićemo na konju! :D
Ma jock, bolje dovrsit posao koji je zapocet 92... :roll:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

jel ovo treca tema o dzamijama?
xon_sa

Post by xon_sa »

mIRCerka wrote:jel ovo treca tema o dzamijama?
Ocito jest, pa ti reci da nekome ne smetaju ovdje...
budala_mahnita

Post by budala_mahnita »

Joj jes' meni ovo dosadna tema, cudo jedno
mIRCerka

Post by mIRCerka »

xon_sa wrote:
mIRCerka wrote:jel ovo treca tema o dzamijama?
Ocito jest, pa ti reci da nekome ne smetaju ovdje...
o ugrozeni.. :roll:
ima tema DZAMIJE pa tamo raspravljajte o tome. Hvala.
bice_bice

Post by bice_bice »

Prpa.ba wrote:
bice_bice wrote:gdje predajes, sting?

Vozi misko.
prof'sorki si mi ga turio... :lol: koji bijednik.. :lol:

od tebe covjek ne smije iznijet svoje misljenje..

drugi mostarac, evo ga rodio se.. sve vjernike bi ti osudjivo, protjerivo..

ja sam turcin i ostajem turcin! :lol: crkni sad od muke! 8)
pitt

Post by pitt »

Eki cafirskom kralju spomenike dizati....vela havle :D:D:D bolje sultanu mehmedu ilu sulejmanu :D:D uz dzamiju naravno :D:D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

pitt wrote:Eki cafirskom kralju spomenike dizati....vela havle :D:D:D bolje sultanu mehmedu ilu sulejmanu :D:D uz dzamiju naravno :D:D
nemoj pittuljice ljubi te mirci, nemoj i ti na dzamije okretat...aman...
elSaik

Post by elSaik »

pitt wrote:Eki cafirskom kralju spomenike dizati....vela havle :D:D:D bolje sultanu mehmedu ilu sulejmanu :D:D uz dzamiju naravno :D:D
Evo, pridružit ću se mircinim molbama. Nemoj svegati, sad sam sa tri teme o džamijama, ne znam više gdje udaram... :-)
pitt

Post by pitt »

Bas ste pokvareni.....hajd sto vam dzamije smetaju u stvarnom zivotu sad vam i na forumu smetaju :D:D:D Aman jatrabi....dokle je to doslo :D:D
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

bice_bice wrote: prof'sorki si mi ga turio... :lol: koji bijednik.. :lol:
od tebe covjek ne smije iznijet svoje misljenje..
drugi mostarac, evo ga rodio se.. sve vjernike bi ti osudjivo, protjerivo..
ja sam turcin i ostajem turcin! :lol: crkni sad od muke! 8)

Nemam namjeru raspravljati se sa likovima kojima je ovo vrhunac izrazavanja. :oops:
Prozor

Post by Prozor »

furija Strašna wrote:
Prozor wrote: Vaznija je dzamija od bilo kog spomenika bilo kom kralju/banu/begu/knezu/predsjedniku...
Jašta je, pogotovo ove džamije-lansirajuće rakete :lol:
Jbt. ono na Grbavici i na Čengić Vili 1 nije džamija, nego rakete, disko klub, užas živi. A je li iko vidio onu džamiju kad se ide prema Vogošći? :lol: Ona providna svijetlo plava, ja mislila neki najmoderniji bazen :lol:
Zalosno
Prozor

Post by Prozor »

Carlito Brigante wrote:
Prozor wrote:
Nemam avlije...
pitt

Post by pitt »

ima vazda komsijska.....ili park :D:D:D:D
IlijaLadin

Post by IlijaLadin »

pitt, jebo ga ti. ti sve na zajebanciju.

jedno veliko za od mene
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

Bila je Crkva bosanska. Prije 700 godina dodjose Franjevci da vrate Bosance na pravi put tj. da sire katolicanstvo. Dosli su kao Inkvizicija, ali se nisu sluzili tim barbarskim metodama, vec su se srodili sa narodom jer su birali Bosance u svoj red i zaredjivali ih.
Post Reply