Moderatoru?Carlito Brigante wrote:Naravno da bi Kralju Tvrtku trebalo podići spomenik, samo što ova đubrad na vlasti neće dati jer njima historija Bosne počinje 1463, tako ih je ono govno od Reisa Cerića naučilo.
Incijativa: Podignuti spomenik Kralju Tvrtku I Kotromaniću!
- Prozor
Vaznija je dzamija od bilo kog spomenika bilo kom kralju/banu/begu/knezu/predsjedniku...ninja-san wrote:Ne moze siromah Kotromanic doci na red od izgradanje dzamija....
A ne mogu da shvatim kako se uvijek na raspravi nadju forumasi koji ce tvrditi da 1450. godine u BIH bili protestanti, Kelti, Buismani, Marsovci, samo ne mogu prelomiti da su bili katolici....
-
Umjetnik a
a ja se nadam da se ti šališPrpa.ba wrote:xon_sa wrote:Zamalo nas oslobodise i sa istoka i sa zapada prije koju godinu
Nadam se da mrznju koju osjecas prema srpskohrvatskom agresoru osjecas takodjer i prema osmanlijama i austrougarima. Svi su napadali nasu domovinu.
-
Umjetnik a
lijepo rečeno, ali njinja nikako da nauči, ali šta ćešBSn wrote:Dzamije gradi IZ, nece ti IZ graditi spomenik Kotromanicu!ninja-san wrote:Ne moze siromah Kotromanic doci na red od izgradanje dzamija....
A ne mogu da shvatim kako se uvijek na raspravi nadju forumasi koji ce tvrditi da 1450. godine u BIH bili protestanti, Kelti, Buismani, Marsovci, samo ne mogu prelomiti da su bili katolici....
To trebamo da radimo ti i ja i oni sto smo ih birali (ako smo ih birali).
Dakle, obracas se na pogresnu adresu.
U kraljevini Bosni (a ne BiH, kao sto ti kazes, jer kraljevina BiH nikada nije postojala) religija jeste bila hriscanska, a da nije bio katolicizam to je jasno iz teznji institucije Pape da bosanski kraljevi prime tu religiju (sto na samom kraju i jesu, ali nisu dugo, jer su ih, ubrzo, Zmajevi s Istoka pobili).
-
branimir_s
Pošto ne znamo kako je dotični kralj izgledao predlazem da model bude Slavuj Slavko Jovičić poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH .... izgleda mi onako... srednjevijekovno.
- pike
branimir_s wrote:Pošto ne znamo kako je dotični kralj izgledao predlazem da model bude Slavuj Slavko Jovičić poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH .... izgleda mi onako... srednjevijekovno.

Nemoj ono cudo prirode majke ti...a slavuj mu nadimak
- furija Strašna
Jašta je, pogotovo ove džamije-lansirajuće raketeProzor wrote: Vaznija je dzamija od bilo kog spomenika bilo kom kralju/banu/begu/knezu/predsjedniku...
Jbt. ono na Grbavici i na Čengić Vili 1 nije džamija, nego rakete, disko klub, užas živi. A je li iko vidio onu džamiju kad se ide prema Vogošći?
-
Carlito Brigante
Pa kad ti je tako važna napravi jednu u svojoj avliji. Džamija po glavi stanovnika, kad to dostignemo bićemo na konju!Prozor wrote:Vaznija je dzamija od bilo kog spomenika bilo kom kralju/banu/begu/knezu/predsjedniku...ninja-san wrote:Ne moze siromah Kotromanic doci na red od izgradanje dzamija....
-
xon_sa
Ma jock, bolje dovrsit posao koji je zapocet 92...Carlito Brigante wrote:Pa kad ti je tako važna napravi jednu u svojoj avliji. Džamija po glavi stanovnika, kad to dostignemo bićemo na konju!Prozor wrote:Vaznija je dzamija od bilo kog spomenika bilo kom kralju/banu/begu/knezu/predsjedniku...ninja-san wrote:Ne moze siromah Kotromanic doci na red od izgradanje dzamija....
-
budala_mahnita
Joj jes' meni ovo dosadna tema, cudo jedno
-
bice_bice
prof'sorki si mi ga turio...Prpa.ba wrote:bice_bice wrote:gdje predajes, sting?
Vozi misko.
od tebe covjek ne smije iznijet svoje misljenje..
drugi mostarac, evo ga rodio se.. sve vjernike bi ti osudjivo, protjerivo..
ja sam turcin i ostajem turcin!
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
nemoj pittuljice ljubi te mirci, nemoj i ti na dzamije okretat...aman...pitt wrote:Eki cafirskom kralju spomenike dizati....vela havle:D:D bolje sultanu mehmedu ilu sulejmanu
:D uz dzamiju naravno
:D
-
elSaik
Evo, pridružit ću se mircinim molbama. Nemoj svegati, sad sam sa tri teme o džamijama, ne znam više gdje udaram...pitt wrote:Eki cafirskom kralju spomenike dizati....vela havle:D:D bolje sultanu mehmedu ilu sulejmanu
:D uz dzamiju naravno
:D
- Prpa.ba
bice_bice wrote: prof'sorki si mi ga turio...koji bijednik..
![]()
od tebe covjek ne smije iznijet svoje misljenje..
drugi mostarac, evo ga rodio se.. sve vjernike bi ti osudjivo, protjerivo..
ja sam turcin i ostajem turcin!crkni sad od muke!
Nemam namjeru raspravljati se sa likovima kojima je ovo vrhunac izrazavanja.
- Prozor
Zalosnofurija Strašna wrote:Jašta je, pogotovo ove džamije-lansirajuće raketeProzor wrote: Vaznija je dzamija od bilo kog spomenika bilo kom kralju/banu/begu/knezu/predsjedniku...![]()
Jbt. ono na Grbavici i na Čengić Vili 1 nije džamija, nego rakete, disko klub, užas živi. A je li iko vidio onu džamiju kad se ide prema Vogošći?Ona providna svijetlo plava, ja mislila neki najmoderniji bazen
- Prozor
Nemam avlije...Carlito Brigante wrote:Pa kad ti je tako važna napravi jednu u svojoj avliji. Džamija po glavi stanovnika, kad to dostignemo bićemo na konju!Prozor wrote:Vaznija je dzamija od bilo kog spomenika bilo kom kralju/banu/begu/knezu/predsjedniku...ninja-san wrote:Ne moze siromah Kotromanic doci na red od izgradanje dzamija....
-
IlijaLadin
pitt, jebo ga ti. ti sve na zajebanciju.
jedno veliko za od mene
jedno veliko za od mene
-
Fox Mulder
Bila je Crkva bosanska. Prije 700 godina dodjose Franjevci da vrate Bosance na pravi put tj. da sire katolicanstvo. Dosli su kao Inkvizicija, ali se nisu sluzili tim barbarskim metodama, vec su se srodili sa narodom jer su birali Bosance u svoj red i zaredjivali ih.ninja-san wrote:Ne moze siromah Kotromanic doci na red od izgradanje dzamija....