mogu reći da su mnogo fakulteti u BiH TRUBETINA velika...
na FPNu je barem sramota platiti ispit
joj mamice pa imaju bubice one male male male male male male male male male male male male male male male male male male mmale male male male ale male male male male male male male male male male male male male male male male male male male male male male male male male pa Hin ne vidis a vani kompanjon koji diktiramamica papucarka wrote:kako ce polagat ispit preko mobitela
nemoj se demoralisati...pa i frizeri prvo vecinu vremena provedu vise metuci salone a manje sisajuci i frizirajuci narod...shvati to "izivljavanje" kao segrtovanje...ne mozes zaraditi respekt i povjerenje dok te neko prvo ne izmaltretira a ti se povrh svega toga dokazes...svojim znanjem i vrijednim radom...niko te nece odmah postaviti na mjesto urednika...zapamti...najjaci opstajuAmsterdammer wrote:Nakon završenog FPN-a, Odsjek žurnalistike, osjećam se gluplje nego ikad. Nadam se da ću naći posao van svoje branše. Iako me novinarstvo zanima više nego išta, neću podnijeti da se svako iživljava na meni kao što to rade mladoj raji u svim redakcijama.
Lace wrote:Amsterdammer wrote:Nakon završenog FPN-a, Odsjek žurnalistike, osjećam se gluplje nego ikad. Nadam se da ću naći posao van svoje branše. Iako me novinarstvo zanima više nego išta, neću podnijeti da se svako iživljava na meni kao što to rade mladoj raji u svim redakcijama.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
nemoj se demoralisati...pa i frizeri prvo vecinu vremena provedu vise metuci salone a manje sisajuci i frizirajuci narod...shvati to "izivljavanje" kao segrtovanje...ne mozes zaraditi respekt i povjerenje dok te neko prvo ne izmaltretira a ti se povrh svega toga dokazes...svojim znanjem i vrijednim radom...niko te nece odmah postaviti na mjesto urednika...zapamti...![]()
![]()
Nikada nisam mogao da shvatim sta se uopste moze nauciti na FPN-u, na smjeru zurnalistika...? Imate li prakticne nastave? Hodate li po redakcijama, i sl.?spijun_KA wrote:Lace wrote:Amsterdammer wrote:Nakon završenog FPN-a, Odsjek žurnalistike, osjećam se gluplje nego ikad. Nadam se da ću naći posao van svoje branše. Iako me novinarstvo zanima više nego išta, neću podnijeti da se svako iživljava na meni kao što to rade mladoj raji u svim redakcijama.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
nemoj se demoralisati...pa i frizeri prvo vecinu vremena provedu vise metuci salone a manje sisajuci i frizirajuci narod...shvati to "izivljavanje" kao segrtovanje...ne mozes zaraditi respekt i povjerenje dok te neko prvo ne izmaltretira a ti se povrh svega toga dokazes...svojim znanjem i vrijednim radom...niko te nece odmah postaviti na mjesto urednika...zapamti...![]()
![]()
Normalna stvar. Novinarstvo je na zapadu obicni kurs. To je izmisljeni fakultet. Cuj diplomirani zurnalist-diplomirani novinardarius_maximus wrote:Nikada nisam mogao da shvatim sta se uopste moze nauciti na FPN-u, na smjeru zurnalistika...? Imate li prakticne nastave? Hodate li po redakcijama, i sl.?spijun_KA wrote:Lace wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Novinar, i to dobar, moze postati svako, a mislim ima i boljih "podloga" za novinara... Moj otac je novinar, zavrsio je SH jezik i knjizevnost...
@ Amsterdammer
Sto se posla tice, preko svog oca vidim kakva je situacija, i ista je kao i svim bransama, tako da nema nekog razloga za crnjake... Istina, ima lopova, sanera i slicnog, ali takav je vakat, nije to do profesije... Ni ja ne znam sta cu kada zavrsim faks (nije FPN), ali polako, ko hoce da radi, radit ce...
Samo polako i hrabro...![]()
Samo da dodam da ste poprimili od nas sa "truhlog" zapada sve sto ne valja. Rijec je o terminologiji. U juznoslovenskim jezicima PROJEKAT se moze koristiti samo u tehnickim strukama, nikako u novinarstvu, socijalnom radu, filozofiji,... Na engleskom projekat znaci nesto drugo i ne moze se samo tako "prevesti" na drustvene smjerove. Ustvari nije ni prevedeno vec samo prepisano. Onda na FPN imate "pametne" i osvijestene, pa koriste zenski rod u imenicama koja oznacavaju zanimanja. Nazalost to je trend i u svijetu (Njemacka -sve ide na -in) KATASTROFA, Ova generacija ce unistiti ne samo jezik i struke, vec ce Bogami i svijet unistiti.komi wrote:slušajući studente kako pričaju o prepisivačini i ZAJEDNIČKIM projektima u kojima 2 radi a 6 planduje i svi dobiju osmice...
mogu reći da su mnogo fakulteti u BiH TRUBETINA velika...
na FPNu je barem sramota platiti ispit:D:D za razliku od medicine i polaganja ispita preko mobitela na građevini i arhitekturi
:D:D
evo, vidi ovdjelanos wrote:Gdje studenti zurnalistike imaju forum, mislim gdje je latinalover procitao/la ?
Hvala unaprijed i ako mozes odgovori na moj mail [email protected]
latinalover wrote: meni kad neko kaze "diplomirao na FPN", ..to mi je daleko od toga ,kad se kaze"diplomirao na ETF,Pravu ,Ekonomiji,Saobracajnom,.."
ruku na srce, zvuci nekako odbojno...isto ko da nije ni zavrsio faks....
a i govore raja..to ko skola dodje...
evo komentara sa teme"lista prizna visokoskolskih ustanova":
Ma kakvo pravo najnerazumniji fakultet a ni ekonomija mi nije nestomadner wrote:latinalover wrote: meni kad neko kaze "diplomirao na FPN", ..to mi je daleko od toga ,kad se kaze"diplomirao na ETF,Pravu ,Ekonomiji,Saobracajnom,.."
ruku na srce, zvuci nekako odbojno...isto ko da nije ni zavrsio faks....
a i govore raja..to ko skola dodje...
evo komentara sa teme"lista prizna visokoskolskih ustanova":
![]()
Kako nije smješno. Pa FPN možda nema neki rajting ali pravo nije daleko. Svake godine ih izađe 550+, ispiti štreberski, i štela znači sve.latinalover wrote:nije bas smijesno...