Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
pun_mjesec

Post by pun_mjesec »

ima onaj fol s lotarom i partizanom. kao, lotarov dedo bio kondicioni trener partizana :)
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Juče čitam da su filtrirali spisak kandidata od kojih će odabrati 3 za uži uzbor od kojih će jedan biti izabran i to u petak.

5 kandidata su:

Osim Jr.
Kodro
Plišek
Kranjčar
Mattheus

u slučaju da u uži izbor uđu Kodro, Kranjčar i Mattheus mislim da je bilo ko od njih dobar izbor.
pun_mjesec

Post by pun_mjesec »

Osim Jr.
Kodro
Plišek
Kranjčar
Mattheus
ako je ovo uzi izbor, osimov mali prolazi

savezu treba selektor bez autoriteta, tako da je amar ili plisek najbolji izbor za njih
Meho Kodro

Post by Meho Kodro »

Hantraga wrote:
Lotar Mateus prisato je biti novi selektor BiH i to za platu od 10.000 KM,
Mislim da bi bilo dobra ideja da stranac preuzme poziciju selektora, dok se ova tranzicija saveza izvrsi, i slozi prasina oko svega ovoga...

Plus da napomenem da jedini tim sa podrucja bivse jugoslavije, koji je igrao u ligi sampiona, je bio partizan predvodjen Mateusom...
O čemu ti to.... Partizan jedini klub u LŠ :-D
Otkad je to takmičenje osnovano u njemu su od ex-yu klubova nastupili:
Hajduk - 1/4 finale
Dinamo - 2puta
Maribor
Partizan

Zvezda je nastupala 1991/1992 al tada mislim da se to još zvalo kup šampiona, a ne liga...

Plus da napomenem da je Lothar bio selektor Mađarske koja je igrala u grupi za SP 2006 sa Hrvatskom, Svedskom, Bugarskom.... epilog: svi su ih nakantali, od plasmana nije nilo ni P
chinese_water

Post by chinese_water »

mateus i kvalitet?
pa gdje se taj lik pokazao i dokazao?
Lara-sa

Post by Lara-sa »

Ma dobro ne moze se bas reci da nij bio uspjesan u Partizanu, ipak su oni tih par godina dominirali gore, a ni u Ligi prvaka nisu bili losi...
Sa madjarskom mislim da nije bio ni dobar ni los, ne mozes ti od gov#eta napraviti pitu, a oni su definitivno ovo prvo :)
Sada je bio pomocnik Trappatoniju i bili su prvaci sa Red Bullom u Austriji, jeste da su imali puno para i finu ekipu ali svejedno.

Meni je izmedju njega i Cice, Cicina prednost je sta je vodio uspjesno repku vec, zna kako se to radi, pobjedjuje i definitivno zna nase igrace vani i u HNL-u gdje ih je pola...
Mattheus zna nase igrace u Njemackoj i Austriji, pitanje je koliko bi on mogao iz ove kalje od nase i Hrvatske lige mogao da se snade...
Barbarez

Post by Barbarez »

Meni je ovo sve nesto sumljivo. Meni se cini da ce na kraju ipak Glavas biti selektor (ako ne i nekogodi!!) a to znaci da su mogli i moju rahmetli nenu izabrati.

Ono sto ja nikako ne kontam je sljedece: Ako je istina da je Trond Solind bio zainteresovan za mjesto selektora nase repke zasto mu odmah nisu dali posao. Covjek je bez premca najbolji trener od svih onih koji su bili u kombinaciji (u svakome slucaju po pisanju medija). trener koji je vodio Rosenborg, Olympiakos i Club Brugge u Ligi Sampiona je sto hiljada kolometara ispred nekoga Valtka GLavasa ili Pliseka za koga u njegovoj zemlji niko skoro nije ni cuo.

Ali tako je to kod nas. Mozda se ipak desi da na kraju izvuku nekoga keca iz rukava i novi nam selektor bude sadasnji trener Leotara iz Trebinja!!!

ZALOSNO!!
:(
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Ja se spremam za Husniju Arapovica ili Senera Bajramovica, psihicki :D
jazzer

Post by jazzer »

DaysleepeR wrote:Ja se spremam za Husniju Arapovica ili Senera Bajramovica, psihicki :D
Poucen dosadasnjim ''izvedbama'' odgovornih u FS BiH ja sam psihicki spreman i za Branimira Tulica :) . Zasto da ne?? Treba dati covjeku sansu da nesto pokusa. A i mora mu se priznati da posjeduje elementarno znanje iz fudbala :lol: .
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

samo da nije onaj propali trener kranjčar
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

auu
pa nisam vidio da je Vlatko Glavaš jedan od top kandidata

pa eto našeg novog selektora :D
sl@ven

Post by sl@ven »

:lol: :lol:
tavijapi

Post by tavijapi »

abondanzieri wrote:Spusti na dvije milje,mozda ti nesto izmajmunisemo :D
ne idem nize od 3 milje eurica. velik je to riziko...
tavijapi

Post by tavijapi »

Meho Kodro wrote:
Hantraga wrote:
Lotar Mateus prisato je biti novi selektor BiH i to za platu od 10.000 KM,
Mislim da bi bilo dobra ideja da stranac preuzme poziciju selektora, dok se ova tranzicija saveza izvrsi, i slozi prasina oko svega ovoga...

Plus da napomenem da jedini tim sa podrucja bivse jugoslavije, koji je igrao u ligi sampiona, je bio partizan predvodjen Mateusom...
O čemu ti to.... Partizan jedini klub u LŠ :-D
Otkad je to takmičenje osnovano u njemu su od ex-yu klubova nastupili:
Hajduk - 1/4 finale
Dinamo - 2puta
Maribor
Partizan

Zvezda je nastupala 1991/1992 al tada mislim da se to još zvalo kup šampiona, a ne liga...

Plus da napomenem da je Lothar bio selektor Mađarske koja je igrala u grupi za SP 2006 sa Hrvatskom, Svedskom, Bugarskom.... epilog: svi su ih nakantali, od plasmana nije nilo ni P
on je skroz jeftin. trazio nedavno od kajzerslauterna 1,5 miliona eura da ih izvuce.CUJ DA IH ON IZVUCE??? provjerena informacija.
Nele

Post by Nele »

ma nama je plisek najbolja opcija
cyprus

Post by cyprus »

Ja imam osjećaj da će Kodro bit novi selektor. Eh, koliko bi se s tim usrećili ostaje da možda vidimo.
bruce lee

Post by bruce lee »

ukoliko je mateus stvarno pristao, onda se fakat jeftino prodao. ali narode, on je rupa zesca. i kao trener (iliti selektor), a pogotovo kao covjek. nikakvo rjesenje (doduse mozda bolje od glavasa i ostalih tog kalibra - glavas ce potpuno biti sluga saveza, a pri tome nema nimalo strucnih osobina. najgore moguce rjesenje).

ja jos uvijek ostajem pri svom izboru: bajevic je optimalan pod ovakvim uslovima. a bazdarevic kao selektor mlade repke. obrazlozenje sam vec dao.
cyprus

Post by cyprus »

bruce lee wrote:...a bazdarevic kao selektor mlade repke. obrazlozenje sam vec dao.
Možda je je do mene, al volio bih da me neko podsjeti koji je to još dokazan stručnjak u svjetskih ili bar približno svjetskim razmjerama pristao da bude selektor nečije mlade reprezentacije. Mislim, ne tvrdim da takvih slučejeva nema, ali volio bih da mi neko da neke primjere.

Inače, moje mišljenje je da bi vođenje mladih reprezentacija trebalo pepustiti, još ne dokazanim, ali perspektivnim mladim trenerima. Al, to je samo moje mišljenje.
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Mehmeda majka buđaše ..............
bruce lee

Post by bruce lee »

cyprus wrote:
bruce lee wrote:...a bazdarevic kao selektor mlade repke. obrazlozenje sam vec dao.
Možda je je do mene, al volio bih da me neko podsjeti koji je to još dokazan stručnjak u svjetskih ili bar približno svjetskim razmjerama pristao da bude selektor nečije mlade reprezentacije. Mislim, ne tvrdim da takvih slučejeva nema, ali volio bih da mi neko da neke primjere.

Inače, moje mišljenje je da bi vođenje mladih reprezentacija trebalo pepustiti, još ne dokazanim, ali perspektivnim mladim trenerima. Al, to je samo moje mišljenje.
koje svjetske razmjere, drug? ili bar priblizno svjetske?! ja mesu veoma postujem, ali hajd da ne pretjerujemo. potencijal jeste, ali da je stvjetski priznati strucnjak?!? zasto? sto je uveo istres u prvu ligu?!

kao trener mlade repke moze steci iskustvo i rejting. a onda preuzeti A-repku. po uzoru bilica u hrvatskoj.
manijak1

Post by manijak1 »

Dajte......malo samopoštovanja i poštovanja prema drugima.....
Mahalac

Post by Mahalac »

Ako majmuni dovedu Lotara za selektora u neka doba cemo zvati trecu jakosnu budalu popularnu zvanu Dajdza da nas "vadi".

a da bi bio dobar marketinski potez , za njega to jest
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

cyprus wrote:Ja imam osjećaj da će Kodro bit novi selektor. Eh, koliko bi se s tim usrećili ostaje da možda vidimo.
juce u avazu pise da je odustao

evo sad saznajemo da Matthaus nema pojma o citavoj prici

definitivno na celo repke dolazi novi taldzija

juce u novinama pise da je barbarez rekao da se navjerovatnije potpisnici pisma nece vratiti jer se nista konkretno nije promijenilo

prema tome najbolje je da se vec pripremimo za mucak
JEDRILICA

Post by JEDRILICA »

Trener ce biti Vlatko Glavas!
Post Reply