Elvir Lakovic - LAKA

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
meki

Post by meki »

procitao sam sve postove,i kontam ajde naci cu neki cug od njega bas da se i ja nasmijem.sad ko ovo je smijesno?pa ovo su djeciji folovi.bolje su beha bebe,majke mi.
a o pjesmam necu jer nisam ni jednu saslusao a cak dok se nije tema otvorila, nisam ni cuo za njega.
mozda je zbog toga sto sam u dijaspori Very Happy

Fol je sto nisu folovi (bravo za mene i moje jezicke akrobacije), nego ziva istina :-D . Znam dvije osobe koje su iz Gorazda koje tvrde da je on u stvarnosti isti ko i na TV-u. Iako nisu bliski s njim, ipak su zivjeli u maloj sredini gdje svak' svakog zna, pa se i o Laki tako sve zna;).
Mozda nije sav svoj, al je njegov sarkazam i groteska koju pravi od nase estrade dovoljno kvalitetna da mu svi skinemo kapu i kazemo: To care! 8)
dino_va..djevojcica

Post by dino_va..djevojcica »

meki wrote:
procitao sam sve postove,i kontam ajde naci cu neki cug od njega bas da se i ja nasmijem.sad ko ovo je smijesno?pa ovo su djeciji folovi.bolje su beha bebe,majke mi.
a o pjesmam necu jer nisam ni jednu saslusao a cak dok se nije tema otvorila, nisam ni cuo za njega.

Fol je sto nisu folovi (bravo za mene i moje jezicke akrobacije), nego ziva istina :-D . Znam dvije osobe koje su iz Gorazda koje tvrde da je on u stvarnosti isti ko i na TV-u. Iako nisu bliski s njim, ipak su zivjeli u maloj sredini gdje svak' svakog zna, pa se i o Laki tako sve zna;).
Mozda nije sav svoj, al je njegov sarkazam i groteska koju pravi od nase estrade dovoljno kvalitetna da mu svi skinemo kapu i kazemo: To care! 8)
3-ca, 100% potvdjujem!

go laka!
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

Image Image Image Image Image Image
JEDRILICA

Post by JEDRILICA »

dino_va..djevojcica wrote:
meki wrote:

Kakav sarkazam? Sto pita ima li tamo ista jesti? Ili sto je carape na ruke prao? Ili hoce li ga oni obuci?
Jooj kako je u BiH lako popularan postati! Nigdje nije lakse narod zadovoljiti! :?
Comrad

Post by Comrad »

Joj izvale. Evo u novinama izjavio da ce s njim u Beogradu pjevati njegova sestra i jos cetiri babe, koje ce biti izabrane po nacionalnom kljucu. :-)
p.s. I da fazon je u tome sto covjek ne izvaljuje nazor (tipa Amel Curic wannabe nadrealista i mnogi drugi...), nego je jednostavno takav, orginalan, to se moze odmah vidjeti.
fixer

Post by fixer »

pustite nam da uzivamo u laki i njegovim izjavama. to sto vi ne pronalazite u njemu i njegovom ponasanju odredjene stvari ne znaci ni da ste vi inteligentnijji niti gluplji. jednostavno svako ima pravo na svoj izbor. pa ima milion slikara za koje ljudi kazu da su genijalci a meni njihove slike ne lice na nista. laku ne promatrajte ni kao pjevaca ni kao showmana, vec kao narodnog covjeka koji ne glumi nesto sto on nije. on ima u sebi malo one djecije iskrenosti. da se mi razumijemo laka nije najbolje nesto sto postoji u bih, ali je sigurno neko osvjezenje te nase bh scene. i zbog svoje spontanosti uvijek ce mi biti drazi od jednog deena ili jednog krkana narcisoidnog hari meta haria.
roki

Post by roki »

fixer wrote:pustite nam da uzivamo u laki i njegovim izjavama. to sto vi ne pronalazite u njemu i njegovom ponasanju odredjene stvari ne znaci ni da ste vi inteligentnijji niti gluplji. jednostavno svako ima pravo na svoj izbor. pa ima milion slikara za koje ljudi kazu da su genijalci a meni njihove slike ne lice na nista. laku ne promatrajte ni kao pjevaca ni kao showmana, vec kao narodnog covjeka koji ne glumi nesto sto on nije. on ima u sebi malo one djecije iskrenosti. da se mi razumijemo laka nije najbolje nesto sto postoji u bih, ali je sigurno neko osvjezenje te nase bh scene. i zbog svoje spontanosti uvijek ce mi biti drazi od jednog deena ili jednog krkana narcisoidnog hari meta haria.
:thumbup:
eterno

Post by eterno »

taxi_driver wrote:
mozda je zbog toga sto sam u dijaspori :D
Član si ovdje od 26 sep 2005 i nisi cuo za Laku? Mora da slusas folk i gledas BNTV, druge nema, a tamo Laku neces vidjet, hehe.
eterno

Post by eterno »

Comrad wrote:Joj izvale. Evo u novinama izjavio da ce s njim u Beogradu pjevati njegova sestra i jos cetiri babe, koje ce biti izabrane po nacionalnom kljucu. :-)
p.s. I da fazon je u tome sto covjek ne izvaljuje nazor (tipa Amel Curic wannabe nadrealista i mnogi drugi...), nego je jednostavno takav, orginalan, to se moze odmah vidjeti.
Ma 100% ce nesto uraditi da bude zapazen.
Dosta je i papaka u bijelom sa etno zvukom. Ko ce gledat/slusat reprizu iz godine u godinu. Daj nesto "drugacije", daj ljudima smijeha. :)
taxi_driver

Post by taxi_driver »

eterno wrote:
taxi_driver wrote:
mozda je zbog toga sto sam u dijaspori :D
Član si ovdje od 26 sep 2005 i nisi cuo za Laku? Mora da slusas folk i gledas BNTV, druge nema, a tamo Laku neces vidjet, hehe.

a gdje cu to laku vidjeti?hayat ne gledam.
nego danas sam malo surfao i nasao pjesmu djemper.pitam se kakvo je skriveno znacenje pjesme? :?
kaze u pjesmi,krava daje med a pcela mlijeko.......
:-? :-? :-?
za njega su beha bebe intelektualne gromade
Odisej

Post by Odisej »

LAKA je super jer je drugaciji , jer je orginalan i uz to u toj oginalnosti prirrodan . I uz sve - dobro se zabavlja dajuci istu priliku da to cinino i nama.

Obzirom da je gorazdanin , evo jedna mala ideja: Hajmo organizovati makar jedan bus raje u vrijeme odrzavanja Euro songa u BG.
Ne da bi Laki davali podrsku , nego da odemo i uzivamo u necemu sto , ma kako se to nekome svidjalo ili ne , jeste bosanski proizvod.

Javite se !

I naravno , svako ima pravo da mu se Laka svidja ili ne.
I oko toga nema dvojbe.
Saian

Post by Saian »

taxi_driver wrote: nego danas sam malo surfao i nasao pjesmu djemper.pitam se kakvo je skriveno znacenje pjesme? :?
to je to, sto ljudi kazu joj Laka lud, vidi mu tekstova infantilnih sta mu je i apriori se brane razmisljat o stvarima kao "krava daje med" i sto je vaznije kad krava daje med (stvari namjerno drzhim ovako banalno)

"Dzemper" je jedna meni jako draga i simpatichna ljubavna pjesma, ko to nije skonto hebi ga nek' proba beha bebe, a evo i da pokusham objasniti sto mislim
Laka- Dzemper

Krava daje med,
A pcela daje mlijeko x2

Kad' je hladno treba dzemper,
Kad' je toplo ne treba,
Ali kad' te volim ne znam dzemper,
Treba li, il' ne treba
Kad te volim...

[Ref.]Krava daje med,
A pcela daje mlijeko,
Majmuni se bude,
Pretvaraju u ljude x2

Kad' te volim...

Sto se nisam nakr'o para,
Ostat' cu sirotinja,
ali kad te volim, ne znam para,
Treba li, il' ne treba

Kad' te volim...

[Ref.]

Ispleti mi mama dzemper
Da je vodootporan,
Kad me rijekla suza potopi
Da dzemper ne protopi

pchela daje med,
A krava daje mlijeko,
Veceg majmuna od tebe ja ne vidjeh x2

Kad' me volis(sss)
pa pochnimo, ja tvrdim da je osnovna misao u pjesmi da logika i zdrav razum kod zaljubljenog chovjeka dobiju marginalne uloge, pa mu se tako neke stvari koje se drugima chine sulude njemu cine jako normalne i ne trazi objasnjenja:

poslije svakog refrena Krava daje med, a pchela daje mlijeko slijedi kad te volim
sto je po mom misljenju bash ta neka iracionalna nota kod zaljubljenog covjeka, krava - med, pchela - mlijeko, ja mislim da je manje bitno ko sta daje dok god na kraju imas i med i mlijeko, kao simbol necheg dobrog, ugodnog, slatkog, ili drugim rijechima, osjetis da ti teche med i mlijeko i nije te briga odakle je jedno, a odakle je drugo doslo, tebi je super. Mene ovo podsjeca na stanje zaljubljenosti.

ovo

Treba li, il' ne treba
Kad te volim...

i ovo

Ostat' cu sirotinja,
Treba li, il' ne treba

oboje oslikavaju slichnu ideju odn. osjecaj bezbrizhnosti i manjka brige kod ljudi koji su zaljubljeni, neko vishe cheessy bi reko: ne treba mu dzemper grije ga ljubav, u potonjem dijelu se chak ushuljala ljubav kao lijek protiv materijalizma

Ispleti mi mama dzemper
Da je vodootporan,
Da dzemper ne protopi

s obzirom da je zaljubiti se i to javno reci, ne znajuci sta tvoja izabranica osjeca, prilichno riskantno, dzemper ovdje simbolizira tu neku zastitu i razumijevanje koju obichno nadjemo kod najblizhih (mama u ovom slucaju), kad i ako se pokazhe da osjecaji koje sami imamo ne bivaju dijeljeni od objekta nashe afekcije

eh zadnja strofa je najvazhnija jer je izvode back vokali, zhenski glas (jako bitno), u ovom zadnjem dijelu:

pchela daje med,
A krava daje mlijeko,

Kad' me volis(sss)

nista nije poremeceno, pcela daje med kao i uvijek, a krava daje mlijeko, sto bi znacilo da izabranica (jer je ovo sad njen ugao posmatranja) ne dijeli njegov entuzijazam bas, njoj je svijet naime onakav kakvog trezven mozak poima, no ovo

"veceg majmuna od tebe ja ne vidjeh,
kad me volisssssssss"

pogotovo stishavajuci zvuk ovog "kad me voliss" ostavlja prostora za neku malu nadu da je glupiranje sa pcelama i kravama kod izabranice probudilo neke simpatije, end d klaun gets d grl baj mejkin hr laaaaaaaf,

kao sto rekoh meni jako simpatichna

P.S. ne mogu vjerovati da sam sad analizirao Lakinu pjesmu, al bilo je neophodno ocito :oops: :-) :roll:
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

sa muskarcima zaputiti se kolektivno u BG je ravno samoubistvu...pa vi ba ne mozete ni prijateljsku utakmicu odgledati a da od toga ne napravite skandal...
fixer

Post by fixer »

Amazonka27 wrote:sa muskarcima zaputiti se kolektivno u BG je ravno samoubistvu...pa vi ba ne mozete ni prijateljsku utakmicu odgledati a da od toga ne napravite skandal...
nista onda. vec vidim tebe i nausnicu u autobusu skupa. vas dvije bi po mom vishe sranja ucinili neg 2000 navijaca zvezde. cure odakle taka mrznja? :razz:
taxi_driver

Post by taxi_driver »

Saian wrote:
taxi_driver wrote: nego danas sam malo surfao i nasao pjesmu djemper.pitam se kakvo je skriveno znacenje pjesme? :?
to je to, sto ljudi kazu joj Laka lud, vidi mu tekstova infantilnih sta mu je i apriori se brane razmisljat o stvarima kao "krava daje med" i sto je vaznije kad krava daje med (stvari namjerno drzhim ovako banalno)

"Dzemper" je jedna meni jako draga i simpatichna ljubavna pjesma, ko to nije skonto hebi ga nek' proba beha bebe, a evo i da pokusham objasniti sto mislim
Laka- Dzemper

Krava daje med,
A pcela daje mlijeko x2

Kad' je hladno treba dzemper,
Kad' je toplo ne treba,
Treba li, il' ne treba
Kad te volim...

[Ref.]Krava daje med,
A pcela daje mlijeko,
Majmuni se bude,
Pretvaraju u ljude x2

Kad' te volim...

Ostat' cu sirotinja,
Treba li, il' ne treba

Kad' te volim...

[Ref.]

Ispleti mi mama dzemper
Da je vodootporan,
Da dzemper ne protopi

pchela daje med,
A krava daje mlijeko,

Kad' me volis(sss)
pa pochnimo, ja tvrdim da je osnovna misao u pjesmi da logika i zdrav razum kod zaljubljenog chovjeka dobiju marginalne uloge, pa mu se tako neke stvari koje se drugima chine sulude njemu cine jako normalne i ne trazi objasnjenja:

poslije svakog refrena Krava daje med, a pchela daje mlijeko slijedi kad te volim
sto je po mom misljenju bash ta neka iracionalna nota kod zaljubljenog covjeka, krava - med, pchela - mlijeko, ja mislim da je manje bitno ko sta daje dok god na kraju imas i med i mlijeko, kao simbol necheg dobrog, ugodnog, slatkog, ili drugim rijechima, osjetis da ti teche med i mlijeko i nije te briga odakle je jedno, a odakle je drugo doslo, tebi je super. Mene ovo podsjeca na stanje zaljubljenosti.

ovo

Treba li, il' ne treba
Kad te volim...

i ovo

Ostat' cu sirotinja,
Treba li, il' ne treba

oboje oslikavaju slichnu ideju odn. osjecaj bezbrizhnosti i manjka brige kod ljudi koji su zaljubljeni, neko vishe cheessy bi reko: ne treba mu dzemper grije ga ljubav, u potonjem dijelu se chak ushuljala ljubav kao lijek protiv materijalizma

Ispleti mi mama dzemper
Da je vodootporan,
Da dzemper ne protopi

s obzirom da je zaljubiti se i to javno reci, ne znajuci sta tvoja izabranica osjeca, prilichno riskantno, dzemper ovdje simbolizira tu neku zastitu i razumijevanje koju obichno nadjemo kod najblizhih (mama u ovom slucaju), kad i ako se pokazhe da osjecaji koje sami imamo ne bivaju dijeljeni od objekta nashe afekcije

eh zadnja strofa je najvazhnija jer je izvode back vokali, zhenski glas (jako bitno), u ovom zadnjem dijelu:

pchela daje med,
A krava daje mlijeko,

Kad' me volis(sss)

nista nije poremeceno, pcela daje med kao i uvijek, a krava daje mlijeko, sto bi znacilo da izabranica (jer je ovo sad njen ugao posmatranja) ne dijeli njegov entuzijazam bas, njoj je svijet naime onakav kakvog trezven mozak poima, no ovo

"veceg majmuna od tebe ja ne vidjeh,
kad me volisssssssss"

pogotovo stishavajuci zvuk ovog "kad me voliss" ostavlja prostora za neku malu nadu da je glupiranje sa pcelama i kravama kod izabranice probudilo neke simpatije, end d klaun gets d grl baj mejkin hr laaaaaaaf,

kao sto rekoh meni jako simpatichna

P.S. ne mogu vjerovati da sam sad analizirao Lakinu pjesmu, al bilo je neophodno ocito :oops: :-) :roll:

svaka cast!nek si mi objasnio
mozes li mi samo jos objasniti ovo:

Javili su mi jučer, ja baš prao neke čarape na ruke kad zvoni telefon. Kažu prošao si, a ja pitam 'kroz šta?', a oni mi rekoše 'ma za Evroviziju!' Ja sam im odmah rekao 'ljudi ja nemam šta obući pa vi gledajte kako ćete'. Oni kažu da se ne sekiram da će mi sve oni nabaviti. Drugo što sam ih pitao bilo je hoću li nositi svoju hranu ili ću tamo jesti, a oni su mi rekli da sve tamo ima i da se ne brinem.

da li je ovo taj humor od lake?beha bebe imaju bolje cugove od njega.barem su iskreni.a laka mi ovdje lici na nekog ko hoce nazor da bude smijesan. moguce da sam ispao iz fola ali ja ovdje samo vidim navaljene gluposti koje kao trebaju da budu smijesne.
Last edited by taxi_driver on 30/12/2007 00:44, edited 1 time in total.
eterno

Post by eterno »

Saian wrote:

Bas tako i ja "Dzemper" gledam, ljubavno i simpaticno.
fixer

Post by fixer »

de jos ono za glavusu popola s norveskom. tu sam se tako ismijao. i poredjenje lake s bht bebama savim je odlicno. mnogo volim te bebe gledat tako da mi i laka odma dobar. laka je originalan. sve ove nase nazovimo zvjezdice furaju neke pedikure,torture a ovaj momak sasvim iskreno uziva u grahu. LEGENDA
ja ne znam zasto ti mnogo smeta lakino ponasanje koje je odraz ponasanja jednog prosjecnog bosanca. prohodaj malo po kvartovima i popricaj s normalnim momcima i vidit ces da smo svi mi laka. ti se ocigledno stidis tog djela drustva u bh. tog djela kojeg svi stranci toliko hvale- RAJE
eterno

Post by eterno »

Fixer, sa estonijom ne Nor. :)

Ma i meni je Laka smijesan.

Taxi_driver.
To je ko i sa Nadrealistima, ili ti se svidja ili ne. Sve je stvar ukusa. :)
Saian

Post by Saian »

taxi_driver wrote: svaka cast!vidi kako je laka produhovljen.hahahahhahaha
mozes li mi samo jos objasniti ovo:

Javili su mi jučer, ja baš prao neke čarape na ruke kad zvoni telefon. Kažu prošao si, a ja pitam 'kroz šta?', a oni mi rekoše 'ma za Evroviziju!' Ja sam im odmah rekao 'ljudi ja nemam šta obući pa vi gledajte kako ćete'. Oni kažu da se ne sekiram da će mi sve oni nabaviti. Drugo što sam ih pitao bilo je hoću li nositi svoju hranu ili ću tamo jesti, a oni su mi rekli da sve tamo ima i da se ne brinem.

da li je ovo taj humor od lake?beha bebe imaju bolje cugove od njega.barem su iskreni.a laka mi ovdje lici na nekog ko hoce nazor da bude smijesan. moguce da sam ispao iz fola ali ja ovdje samo vidim navaljene gluposti koje kao trebaju da budu smijesne.
mislim da mi se ne svidja ton, jesam ja to tebe nekako uvrijedio napisavshi sta je za mene pjesma, nisam ucinio nista drugo nego ti koji si rekao da ne prepoznajes poruku, ja samo napisah sta ja prepoznajem daleko od toga da je to istina i josh dalje od toga da je istina bitna, tebi je maloprije bio problem u pjesmi, sad u Lakinom humoru i tome sto je on smijeshan nekom i ja sad treba da tebe kao uvjeravam u nesto i objasnjavam ti :-) :-) :-) ovu analizu pjesme sam napisao jer sam ionako planirao napisati sta mislim o pjesmi i njenoj prividnoj infantilnosti ovu temu i trenutak izabrah sluchajno, jer ti reche da ti je mutava pjesma pa reko aj sad cu napisati kako ja sebi predstavljam pjesmu, medjutim misliti da je tvoje nerazumijevanje pjesme bio razlog sto se ja ovako potrudih u sitne sate oko toga, je u najmanju ruku naivno, tako da cu prepustiti ovaj dio za koji trazis pojasnjenje nekom drugom da ti udovolji, a imash i mahanje ;)

Mr. Cab Driver won't you stop to let me in
Mr. Cab Driver don't you like my kind of skin
Mr. Cab Driver you're never gonna win

Mr. Cab Driver won't stop to pick me up
Mr. Cab Driver I might need some help
Mr. Cab Driver only thinks about himself

Mr. Cab Driver
Mr. Cab Driver

Mr. Cab Driver don't like the way I look
He don't like dreads he thinks we're all crooks
Mr. Cab Driver reads too many story books

Mr. Cab Driver pass me up with eyes of fire
Mr. Cab Driver thinks we're all 165'ers
Mr. Cab Driver fuck you I'm a survivor

Let me in

Mr. Cab Driver
Mr. Cab Driver
meki

Post by meki »

@taxi_driver

Posle malog elaborata kolege (oko 500 rijeci) Saiana o dubini Lakinih stihova, i potvrdi teze da doticni ne valja kojekakve bedastoce i gluposti u pjesmama (valjda zato sto je doskora pravio jednu pjesmu godisnje), ti na to nemas nikakav adekvatan odgovor (iako si Saian-a citirao) i kao "izvlakusu" iz svoje nemoci povlacis pitanje koje je davno odgovoreno: zasto se Laka "glupira"?

Iako imam snazan poriv da argumentovano diskutujem s tobom na ovu temu, necu nastaviti. Naime iz zivotnog iskustva znam da obicno pametniji p(r)opusta :P

@Saian
Svaka cast, ja nisam ni blizu detaljno analizirao Lakine stihove, nije me nesh specijalno ni privlacilo, al je ovo si napisao/la super analiza na "for dummy" nivou. Svaka cast!
taxi_driver

Post by taxi_driver »

meki wrote:@taxi_driver

Posle malog elaborata kolege (oko 500 rijeci) Saiana o dubini Lakinih stihova, i potvrdi teze da doticni ne valja kojekakve bedastoce i gluposti u pjesmama (valjda zato sto je doskora pravio jednu pjesmu godisnje), ti na to nemas nikakav adekvatan odgovor (iako si Saian-a citirao) i kao "izvlakusu" iz svoje nemoci povlacis pitanje koje je davno odgovoreno: zasto se Laka "glupira"?

Iako imam snazan poriv da argumentovano diskutujem s tobom na ovu temu, necu nastaviti. Naime iz zivotnog iskustva znam da obicno pametniji p(r)opusta :P

@Saian
Svaka cast, ja nisam ni blizu detaljno analizirao Lakine stihove, nije me nesh specijalno ni privlacilo, al je ovo si napisao/la super analiza na "for dummy" nivou. Svaka cast!

odgovor ,zasto se laka glupira jos nisam nasao.
pjesmu sam saslusao i nije mi se dalo ponovo slusati,a ni analizirati.sto je to pisac hotijo reci?
provale :-) koje sam na temi procitao meni nisu smijesne ,cak sta vise.ili mozda i to treba analizirati.izgleda da je laka pun nekog skrivenog znacenja.
saianu hvala za trud oko pojasnjenja sta je laka hotijo reci u pjesmi djemper. :D
odustajem od teme a laki sretan put u bg i za svaki slucaj nek ponese par sendvica.
fixer

Post by fixer »

jeah pobijedili smo. svi koji su pokusali da anm diraju idola su porazeni. :D :D :D :D :D
-danTe-

Post by -danTe- »

konacno neko normalno da prokomentarise laku........lik je nidje veze.....treba ga na evroviziju poslati sa pjesmom "ti si se upiskila.".......100% bi pobjedio......on je bruka i sramota za narod bh...... :-? :-? :-? :-?
cyprus

Post by cyprus »

and1medjed wrote:konacno neko normalno da prokomentarise laku........lik je nidje veze.....treba ga na evroviziju poslati sa pjesmom "ti si se upiskila.".......100% bi pobjedio......on je bruka i sramota za narod bh...... :-? :-? :-? :-?
K'o međed :lol:
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

and1medjed wrote:konacno neko normalno da prokomentarise laku........lik je nidje veze.....treba ga na evroviziju poslati sa pjesmom "ti si se upiskila.".......100% bi pobjedio......on je bruka i sramota za narod bh...... :-? :-? :-? :-?
ooo, gospodaru svega sto je normalno :D shvati da nekom normalnost nije vrhunac zivota :D
Post Reply