Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
TetraPak

Post by TetraPak »

interwal wrote:
botanicar wrote:kad naprave mjesta za paarkiranje i obezbjede da nemoramo ic od sebilja npr do socijalnog 3 sata onda ce sve bit okica....!!!
A dotad se treba parkirat po trotoaru jel?
Vozis li?
interwal

Post by interwal »

Ne, cestom uglavnom idem pješke zbog ovakvih koji parkiraju na trotoar jer "nema parkinga". Ako nema parkinga u gradu onda ostavi auto kući a u grad dođi pjehe/tramvajem.
TetraPak

Post by TetraPak »

Znas li da oko bolnice Kosevo npr nema parkinga, a u krug ne smijes uci ni da uvedes nekoga. Znaci ako vodis sa sobom nekog starca koji se, eto ne raspada (pretpostavljam da bar tad obezbijede prevoz od ulaza do klinike), ali svejedno ne moze hodati, sigurno ces naci prvi trotoar da se parkiras.
Lady Saray

Post by Lady Saray »

mrzim kada ne pale zmigavce pri skretanju i prestrojavanju..
mrzim kad upale maglenjake da bi auto izgledalo napucanije, jebenije...
mrzim parkiranje po trotoarima...
mrzim taxiste i njihovo zaustavljanje kad god i gdje god...
mrzim stoku sto baca smece i opuske kroz prozor...
mrzim sve nekulturne i sebicne vozace koji zive u ubjedjenju da cesta postoji samo radi njih i voze kao da su sami na svijetu...

a vala mrzim i pjesake sto ne mogu cekati zeleno i jos ti se sjeti familije sto mu nisi stao
botanicar

Post by botanicar »

interwal wrote:
botanicar wrote:kad naprave mjesta za paarkiranje i obezbjede da nemoramo ic od sebilja npr do socijalnog 3 sata onda ce sve bit okica....!!!
A dotad se treba parkirat po trotoaru jel?

nema drugog izbora..!

ako mene onaj pita jel vozim...vozim...!!
interwal

Post by interwal »

TetraPak wrote:Znas li da oko bolnice Kosevo npr nema parkinga, a u krug ne smijes uci ni da uvedes nekoga. Znaci ako vodis sa sobom nekog starca koji se, eto ne raspada (pretpostavljam da bar tad obezbijede prevoz od ulaza do klinike), ali svejedno ne moze hodati, sigurno ces naci prvi trotoar da se parkiras.
Jah, eto ispade puno Sarajevo bolesnih i onih koji ih voze, pa je zato zauzet svaki trotoar na koji nisu stavljeni oni žuti hepeci. Ne govorim ti ja zbog 5-6 ljudi koji se dnevno parkiraju ispred neke od bolnica, ja govorim o ovim biserima poput botanicara kome je sasvim normalno da se parkira na trotoar jer nema parkinga. Čuj nema izbora... ned'o bog nikom.
d2

Post by d2 »

Image
botanicar

Post by botanicar »

[/quote]Jah, eto ispade puno Sarajevo bolesnih i onih koji ih voze, pa je zato zauzet svaki trotoar na koji nisu stavljeni oni žuti hepeci. Ne govorim ti ja zbog 5-6 ljudi koji se dnevno parkiraju ispred neke od bolnica, ja govorim o ovim biserima poput botanicara kome je sasvim normalno da se parkira na trotoar jer nema parkinga. Čuj nema izbora... ned'o bog nikom.[/quote]

pasa moj neparkiram se ja na trotoar daleko od toga nit bi kad...prvo jer bi mi vjerovatno odnijeli auto kontas??nego govorim o problemu u sarajevu jer se nemoze proc ulicama a nemoze se ni parkirat nigdje..shvatit ces kad budes vozio ako nevozis vec...ni na onim parkinzima uz naplatu nema se gdje parkirat...ma poludis kad oces da se parkiras,...!!
ado-šampion

Post by ado-šampion »

botanicar wrote:ni na onim parkinzima uz naplatu nema se gdje parkirat...ma poludis kad oces da se parkiras,...!!
Upravo zbog ovoga ja odvano po danu ne idem u grad s autom. Zadnji put sam prvo pokušao na Skenderiji, zatim obišao sve do Bistrika i cijeli Bistrik da bih na kraju parkirao na Bistriku dole kod Miljacke gdje obijaju auta, jer sam morao negdje parkirat. Tad sam rekao nikad više po danu u grad s autom.
mima202

Post by mima202 »

d2 genijalna slika!!! heheheh

mene nervira sto sse prednost voznje u ovom gradu zasniva na velicini glave vozaca...

parking necu da spominjem, vidim da ste to fino razradili :)

i naravno fakin golfovi crveni gdje procentualno koliko vozacu fali zuba toliko i djelova na autu... grrrr
pogresna

Post by pogresna »

d2 wrote:Image
:D :D :D :D :D :D
skojotovski

Post by skojotovski »

jel ovo ispred Akvarijusa?
ado-šampion

Post by ado-šampion »

skojotovski wrote:jel ovo ispred Akvarijusa?
Fakat jest, nisam ni obratio pažnju, kontam neka za.ebancija, :D

Inače je ovdje petkom i subotom naveče katastrofa ali ovako nisam vidio. :)
Better Man

Post by Better Man »

Idem kući iz Sarajeva prije nešto više od sat vremena i kada prođete mjesto gdje se prave naplatne kućice dođe dio gdje je cesta izrovljena i presijeca obje trake. Tu usporim da pređem polako, kad iza mene Golf 2 tamno sive boje trubi mi ko lud, jer ne može papak da vozi brže sa svojim izdrndanim golfom na kojem ne radi pola svjetala. Meni pukne film i pokažem mu srednji prst i nastavim vozit. Kad sam prošao dvosmjerni dio autoputa i došao na dio gdje se može normalno voziti i prestizati auta koja idu sporije od tebe dadnem žmigavac i ista zaobiđem i nakon toga se vratim u svoju traku. Nakon toga pojavi se pomenuti golf 2 i prestigne me (ide brže i nek me je prestigao) i ubaci se isprd mene i uspori. Kako sam mu se počeo približavati, dadnem znak i krenem da ga prestignem, kad papak mi blokira put i ne da mi da ga prestignem. Ljut zbog papka vratim se iza njega i upalim mu duga svjetla. nakon malo vremena isključi se papak na zaustavnu traku kontajući da ću i ja za njim, a ja samo profuram i dodam gasa. kasnije me stiže i pođe preticati poravna se samnom i onda se ubaci ispred mene i pođe mi kočit i opet se isključi na zaustavnu traku ja usporim da vidim njegovu reakciju, kad on izađe iz auta i krenu prema meni da mi prijeti. prije nego što je zakoračio ispred mene opalim po gasu i pobjegnem papku. Ovo je samo jedan primjer kakvih papaka i kretena ima na našim cestama. Takođe bi naveo da mi smetaju vozači koji se voze daleko iza vas i kad krenem da prestižem auta ispred sebe isti koji nije ni krenuo prestizati odmah pođe blicati da mu se svi sklone sa puta kako bi on mogao da starta svog ljubimca i da on može sve prestignuti, jer koje je kao on.
mima202

Post by mima202 »

Better Man wrote:Idem kući iz Sarajeva prije nešto više od sat vremena i kada prođete mjesto gdje se prave naplatne kućice dođe dio gdje je cesta izrovljena i presijeca obje trake. Tu usporim da pređem polako, kad iza mene Golf 2 tamno sive boje trubi mi ko lud, jer ne može papak da vozi brže sa svojim izdrndanim golfom na kojem ne radi pola svjetala. Meni pukne film i pokažem mu srednji prst i nastavim vozit. Kad sam prošao dvosmjerni dio autoputa i došao na dio gdje se može normalno voziti i prestizati auta koja idu sporije od tebe dadnem žmigavac i ista zaobiđem i nakon toga se vratim u svoju traku. Nakon toga pojavi se pomenuti golf 2 i prestigne me (ide brže i nek me je prestigao) i ubaci se isprd mene i uspori. Kako sam mu se počeo približavati, dadnem znak i krenem da ga prestignem, kad papak mi blokira put i ne da mi da ga prestignem. Ljut zbog papka vratim se iza njega i upalim mu duga svjetla. nakon malo vremena isključi se papak na zaustavnu traku kontajući da ću i ja za njim, a ja samo profuram i dodam gasa. kasnije me stiže i pođe preticati poravna se samnom i onda se ubaci ispred mene i pođe mi kočit i opet se isključi na zaustavnu traku ja usporim da vidim njegovu reakciju, kad on izađe iz auta i krenu prema meni da mi prijeti. prije nego što je zakoračio ispred mene opalim po gasu i pobjegnem papku. Ovo je samo jedan primjer kakvih papaka i kretena ima na našim cestama. Takođe bi naveo da mi smetaju vozači koji se voze daleko iza vas i kad krenem da prestižem auta ispred sebe isti koji nije ni krenuo prestizati odmah pođe blicati da mu se svi sklone sa puta kako bi on mogao da starta svog ljubimca i da on može sve prestignuti, jer koje je kao on.

e tacno to...
Neelix

Post by Neelix »

svasta :roll: a takvih kretena je hrpa

mene nerviraju na autoputu kad voze lijevom trakom i ne kontaju da se trebaju vratit u desnu, nego ih covjek mora prestizat sa desne strane :x

a i kad prestizem, ako je vec kolona od nekoliko auta i idem brze od njih, neki se nadje da mi se uvali i da moram dobro usporit da ga ne puknem ozada, zato sto nije mogao sacekat dvije sekunde da prodjem :x
botanicar

Post by botanicar »

ado-šampion wrote:
botanicar wrote:ni na onim parkinzima uz naplatu nema se gdje parkirat...ma poludis kad oces da se parkiras,...!!
Upravo zbog ovoga ja odvano po danu ne idem u grad s autom. Zadnji put sam prvo pokušao na Skenderiji, zatim obišao sve do Bistrika i cijeli Bistrik da bih na kraju parkirao na Bistriku dole kod Miljacke gdje obijaju auta, jer sam morao negdje parkirat. Tad sam rekao nikad više po danu u grad s autom.
o tom ti pricam drug ebiga... moraju se ljudi nekako parkirat....dzaba veliki je problem saobracaj u Sarajevu....nazalost....a tek ulice...da te bog sacuva....nemojte mislit da se ja parkiram po trotoarima nego je tako iz primjera i sve to...vidite to i sami....neophodno je.... :shock: :lol: :lol: :lol:
pozz svima...
Mislilac

Post by Mislilac »

"Sreća" pa je samo 20ak kilometara autoputa u pitanju... :D :D :D

Ma dok se bosanac navikne na autoput. Ali prvo dok se napravi PRAVI autoput.

Ne volem... Svašta nešto. Posebno loše navike vozača.

BTW, taj što je stao da se tuče ili šta već (golf 2, crvene boje, koči, stane u zaustavnu i sl), nema on lošu naviku. On je samo lud. :-)
mima202

Post by mima202 »

Mislilac wrote:"

BTW, taj što je stao da se tuče ili šta već (golf 2, crvene boje, koči, stane u zaustavnu i sl), nema on lošu naviku. On je samo lud. :-)
ako ga branis... osobu koja se vozi u dotichnoj (citiraam) "vozilici" nacu te i farove cu ti slupat tako mi clk klase!!!
hehehhe
nije lud neg je ppk
Better Man

Post by Better Man »

Neelix wrote:svasta :roll: a takvih kretena je hrpa

mene nerviraju na autoputu kad voze lijevom trakom i ne kontaju da se trebaju vratit u desnu, nego ih covjek mora prestizat sa desne strane :x

a i kad prestizem, ako je vec kolona od nekoliko auta i idem brze od njih, neki se nadje da mi se uvali i da moram dobro usporit da ga ne puknem ozada, zato sto nije mogao sacekat dvije sekunde da prodjem :x
Isto se i meni zna desiti da voze lijevom trakom, pa ih moram zaobići desnom.
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

mima202 wrote:d2 genijalna slika!!! heheheh
fakat pravo stanje vikendom navece ispred aquariusa... ne kontam zasto svi tu bas zele da parkiraju, valjda da pokazu kakav autic imaju, sta li vec...

i naravno fakin golfovi crveni gdje procentualno koliko vozacu fali zuba toliko i djelova na autu... grrrr
nemojte tako, u mene je crvene boje i jos uvijek imam sve dijelove i zube :D
Interceptor

Post by Interceptor »

Samo da se ispravim...

Naravno da ako je ukrstanje puteva iste vaznosti prednost ima vozac sa desne strane -uvijek. Ja sam se - ne znam zasto prebacio na ukrstanje dvosmjerne i jednosmjerne... :)
Mislilac

Post by Mislilac »

Better Man wrote: Isto se i meni zna desiti da voze lijevom trakom, pa ih moram zaobići desnom.
Ti onda baš brzo voziš. :D :D

A ovaj iz golfa. Lud ko struja, ima traume iz djetinjstva, pa još rate traume kao i svi mi i naravno,kod psihologa i psihijatra sasvim regularno dobija odobrenje za upravljanje vozilom. Dakle - nije do automobila - do njega je. I naravno, ne daj Bože da ga branim.

A uostalom, ima naša divna, krasna, lijepa, profesionalna (osjećate li ironiju, sarkazam?), pa pozoveš 122 i oni odmah dođu i regulišu to. :D

Glasali smo, jedimo govna. Izbori će uskoro opet... Za koju godinicu.
Sensei

Post by Sensei »

Je li ispravno migavac ili Žmigavac?

Image
Last edited by Sensei on 29/01/2008 16:52, edited 1 time in total.
enssa

Post by enssa »

a vala da je do auta i nije.kakvih papaka vidim u novim autima ovi su male mace za njih.ovi u golfovima bar znaju voziti.isti k samo drugacije umotan.
a i ovaj je jadan ako ga golf 2 tako lahko pretice sa njegovom novijom pilom
Post Reply