DA li je u Diplomi sve?

Rasprave o vjerskim temama.
ljubav_aha

#76 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by ljubav_aha »

ragib wrote:
ljubav_aha wrote:
ragib wrote:mislim da se dovoljno dobro ne razumijemo, nisam ja protiv nauke, podržavam svaku osobu koja se skoluje i masu takvih intelektualaca koji su spojili te stvari oni su primjeri kako treba živiti tj učiti u ime Allaha.
ti postavljas savrsene primjere,ntelektulaci sa prodicama,savrsenim zivotima;i takvim stavom negiras vaznost diplome ako isti nemaju porodicu,a mozda nije bio njihov izbor,vec izbor Boga kojem se molis svaki dan ;-)
Ne razumiješ me dovoljno da bi mogla donjeti bilo kakav zaključak.
tebe apsolutno nije niko na tvojoj temi dovoljno skontao

bilo bi lijepo obrazloziti svoj stav ,ili ne znas dovoljno dobro objasniti,sto je problem :!: :?:
ragib

#77 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by ragib »

problem je u tome što ljudi stiču znanje ne u ime Allaha.dz.s, a od takvog znanje neće imati nikakve koristi na onom svijetu.
Last edited by ragib on 14/05/2011 21:58, edited 1 time in total.
kojeime

#78 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by kojeime »

ljubav_aha wrote:
bijela wrote:uf, što ga i ti nazor izvlačiš zaključke.
:thumbup: :lol:

kojeime,dobro je sto si obrisao post,nije uospte imao smisla ;-)
Meni je imao, a ima i dalje. Ali, ostavljam vas u vasoj diskusiji, sto se mene tice nema svrhe diskutovati, zato sam ga obrisao, ne zato sto nije imao smisla.
Great Cornholio

#79 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by Great Cornholio »

Nije ! Npr. ima ljudi koji imaju magisterije iz Psihologije ili Pedagogije koji misle da je sve u božijim rukama :-)

Ne stiču diplome samo oni koji vole poziv koji su izabrali, koji imaju smisla, volje i želje da to znanje upotrijebe za dobrobit cijelog društva , mnogo je više onih koji završavaju fakultete , postaju magistri, doktori nauka itd., gonjeni motivima za ugledom, slavom , bogatstvom. To su ljudi od čijeg znanja i pameti društvo neće imati koristi, čak naprotiv, takvi onemogućavaju napredak društva.
ragib

#80 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by ragib »

Great Cornholio wrote:Nije ! Npr. ima ljudi koji imaju magisterije iz Psihologije ili Pedagogije koji misle da je sve u božijim rukama :-)
Ne najgori su oni koji se ohole i prkose Stvoritelju, jer ako se ne pokaju čeka ih dzehenemska patnja, da Allah.dz.s nas sacuva od toga.
Great Cornholio

#81 Re: DA li je u Diplomi sve?

Post by Great Cornholio »

ragib wrote:
Great Cornholio wrote:Nije ! Npr. ima ljudi koji imaju magisterije iz Psihologije ili Pedagogije koji misle da je sve u božijim rukama :-)
Ne najgori su oni koji se ohole i prkose Stvoritelju, jer ako se ne pokaju čeka ih dzehenemska patnja, da Allah.dz.s nas sacuva od toga.
I ja to kažem.
Post Reply