Auto za 8000 KM ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
AdnanSA
Jedino italijansko auto koje ne BiH tržištu dobro drzi cijenu je Alfa Romeo 147. Može reći da izvrsno stoji čak u poređenju sa Golfom 4.
14-15 hiljada KM za godište 2000-2001 je stvarno mnogo.
Kupio bih je rado ali da je cijena 11-12 hiljada.
14-15 hiljada KM za godište 2000-2001 je stvarno mnogo.
Kupio bih je rado ali da je cijena 11-12 hiljada.
-
ado-šampion
Samo svršavajte na Fiat, što se mene tiče ja ću ako Bog da Toyotu ili BMW, ako bude para.
- johntra
ma šta ja vama balkancima po njemačkoj imam objašnjavat šta je FIAT, smiješno...vama je bitno samo da je njemačko, pa makar da je i govno...
to za svršavanje...šampion,je li to ti govoriš iz ličnog iskustva ili si pročitao u Auto Bildu?
niko ti ne brani da kupiš ono što želiš, samo nemoj širit šuplju priču drugima, kad već i ti sam ne znaš, da ne kažem, da nemaš pojma o dotičnoj auto marki...
to za svršavanje...šampion,je li to ti govoriš iz ličnog iskustva ili si pročitao u Auto Bildu?
niko ti ne brani da kupiš ono što želiš, samo nemoj širit šuplju priču drugima, kad već i ti sam ne znaš, da ne kažem, da nemaš pojma o dotičnoj auto marki...
-
VeHdad
1. Fenomen mi je kako skoro svako pitanje nekoga sta da kupi ili trazi ideju za nesto, zavrsi prepucavanjem sta je bolje, kvalitetnije i slicno..
2. Ja gledah auto vec nekih zadnja 3 mjeseca. Moja inicijalna zelja je bio Ford Focus, koji mi se svidjao onako vizuelno i iznutra. Naravno, nisam bjezao ni od cega osim od VW i Audi. Od ovo dvoje sam bjezao iz vise razloga, a prvi je da se kradu na svakom koraku, drugi je da je to auto kod nas pre-precijenjeno, treci je da je sto ljudi pricaju da se jeftino odrzava jeste obicna budalastina, naravno ako ga odrzavas u zvanicnom servisu i kupujes originalne dijelove (a ne kod lokalnog autolimara koji je zavrtao sarafe u TASu na golfu 2 i ne dijelove pravljene u metalostrugarskoj radnji negdje u Zivinicama (nije uvreda na racun Zivinica)).
Eh sad, sto se ostalih auta tice, razgledao sam po auto-kucama sto dovlace polovna, kod ljudi koji imaju razna auta..Eh evo sta sam saznao:
- Masa automobila koje u zadnje vrijeme dovlace auto kuce jesu iz belgije i holandije, kad se zapitah zasto, covjek (ciji brat zivi u holandiji) mi rece da su ta kola obicno ona koja su "zaglavila" u onim nedavnim poplavama po evropi, te su osusena, provjetrena i onda na prodaju. Takvim kolima obicno otkazuje elektronika. (drugi prijatelj, onda jedan taksista, opel astra - crko board computer)
- Kola uvezena iz Italije obicno su lose odrzavana i poznato je da talijani ne paze svoja kola kada ih voze i slicno, tako da oni obicno imaju nekih mehanickih problema (kolega s posla, kupio Fiat Marea-u, super izgleda, ocuvana, malo presla, sve radi, ali pukne mu sajla od kvacila iz cista mira, jednostavno dotrajala..)
- Obicno kola dovucena izvana imaju prckano po kilometrazi ili su udarena pa krpljena. (npr. ja nadjoh fokusa idealnog, bas ono sto sam trazio..odem kod covjeka u autokucu i dogovorim sve. Covjek kaze, nije frka dovucem ga u subotu (Raboma auto-kuca i rade sa zoom-auto - vitez ili slicno). Rekoh super, samo cemo ga odbaciti do fordovog servisa na diagnostiku. Covjek se izenenada prestao javljati i naravno nije dovukao auto..) i gdje god sam htio da vozim auto u zvanicni servis nasli su izgovor da se to ne desi.
- Sto se tice iskustava sa Fiatima samim, vozio sam se u toj Mareai, Bravi i u Puntu, (i to sa svim sam napravio finih kilometara) i svi su se ponasali super, prijateljica voza punta i prezadovoljna je isto kao i ovaj drugi prijatelj, kolega Mareu i drugi kolega Bravu (sto tice steka - budalastina, samo ima sloj kao gume preko steka koji se guli..a ostalo radi ko sat)
- Sto se tice kvaliteta auta, sva novija kola su tu negdje po kvaliteti u zavisno od klase. ORIGINALNI DIJELOVI I OVLASTENI SERVIS su im takodjer svi tu negdje.
- Na kraju, ja sam gledao kola ranga Focusa, ali nisam bio protiv Punta, Meganea (posebno Coupe Coacha), Pezoa 206, Opel Astre i Citroen Saxoa. Ali od opela odustah nakon sto sam cuo jos par problema sa board computerom pored ona dva sto sam spomenuo, Peugeot 206 je prilicno tijesan unutra, pa sam od njega pobjegao..tako da sam strpljivo trazio i cekao...i na kraju mi je ispala perfektna ponuda od jako dobrog prijatelja, da kupim Citroen C3 star 5 mjeseci.
Sto sam i prihvatio, jer sam dobio nizu cijenu, mogucnost da platim u ratama, extra opremu te auto koje je pod garancijom narednih godinu i pol..
Eto, zacatah ga ja prilicno, nadam se da nisam upeglao i da sam bio koristan. Globalno, moj savjet ti je da se zakopas po netu malo pogledas sta ljudi koji voze auto misle o njemu (gledaj evropske review-e jer su kola za ameriku drugacija). Racunaj da sa polovnim autom uvijek mozes imati troskova.
I obavezno odvedi auto u zvanicni servis jer bolje ti je dati 40-50KM pa ustediti 8k ako je kakva zavala. Eto,na kraju, raspitaj se ali na kraju kupi ono sto sto se tebi svidja jer ces ti voziti to auto.
U svakom slucaju sta kupis nek je sretno!
Lijep pozdrav!
2. Ja gledah auto vec nekih zadnja 3 mjeseca. Moja inicijalna zelja je bio Ford Focus, koji mi se svidjao onako vizuelno i iznutra. Naravno, nisam bjezao ni od cega osim od VW i Audi. Od ovo dvoje sam bjezao iz vise razloga, a prvi je da se kradu na svakom koraku, drugi je da je to auto kod nas pre-precijenjeno, treci je da je sto ljudi pricaju da se jeftino odrzava jeste obicna budalastina, naravno ako ga odrzavas u zvanicnom servisu i kupujes originalne dijelove (a ne kod lokalnog autolimara koji je zavrtao sarafe u TASu na golfu 2 i ne dijelove pravljene u metalostrugarskoj radnji negdje u Zivinicama (nije uvreda na racun Zivinica)).
Eh sad, sto se ostalih auta tice, razgledao sam po auto-kucama sto dovlace polovna, kod ljudi koji imaju razna auta..Eh evo sta sam saznao:
- Masa automobila koje u zadnje vrijeme dovlace auto kuce jesu iz belgije i holandije, kad se zapitah zasto, covjek (ciji brat zivi u holandiji) mi rece da su ta kola obicno ona koja su "zaglavila" u onim nedavnim poplavama po evropi, te su osusena, provjetrena i onda na prodaju. Takvim kolima obicno otkazuje elektronika. (drugi prijatelj, onda jedan taksista, opel astra - crko board computer)
- Kola uvezena iz Italije obicno su lose odrzavana i poznato je da talijani ne paze svoja kola kada ih voze i slicno, tako da oni obicno imaju nekih mehanickih problema (kolega s posla, kupio Fiat Marea-u, super izgleda, ocuvana, malo presla, sve radi, ali pukne mu sajla od kvacila iz cista mira, jednostavno dotrajala..)
- Obicno kola dovucena izvana imaju prckano po kilometrazi ili su udarena pa krpljena. (npr. ja nadjoh fokusa idealnog, bas ono sto sam trazio..odem kod covjeka u autokucu i dogovorim sve. Covjek kaze, nije frka dovucem ga u subotu (Raboma auto-kuca i rade sa zoom-auto - vitez ili slicno). Rekoh super, samo cemo ga odbaciti do fordovog servisa na diagnostiku. Covjek se izenenada prestao javljati i naravno nije dovukao auto..) i gdje god sam htio da vozim auto u zvanicni servis nasli su izgovor da se to ne desi.
- Sto se tice iskustava sa Fiatima samim, vozio sam se u toj Mareai, Bravi i u Puntu, (i to sa svim sam napravio finih kilometara) i svi su se ponasali super, prijateljica voza punta i prezadovoljna je isto kao i ovaj drugi prijatelj, kolega Mareu i drugi kolega Bravu (sto tice steka - budalastina, samo ima sloj kao gume preko steka koji se guli..a ostalo radi ko sat)
- Sto se tice kvaliteta auta, sva novija kola su tu negdje po kvaliteti u zavisno od klase. ORIGINALNI DIJELOVI I OVLASTENI SERVIS su im takodjer svi tu negdje.
- Na kraju, ja sam gledao kola ranga Focusa, ali nisam bio protiv Punta, Meganea (posebno Coupe Coacha), Pezoa 206, Opel Astre i Citroen Saxoa. Ali od opela odustah nakon sto sam cuo jos par problema sa board computerom pored ona dva sto sam spomenuo, Peugeot 206 je prilicno tijesan unutra, pa sam od njega pobjegao..tako da sam strpljivo trazio i cekao...i na kraju mi je ispala perfektna ponuda od jako dobrog prijatelja, da kupim Citroen C3 star 5 mjeseci.
Sto sam i prihvatio, jer sam dobio nizu cijenu, mogucnost da platim u ratama, extra opremu te auto koje je pod garancijom narednih godinu i pol..
Eto, zacatah ga ja prilicno, nadam se da nisam upeglao i da sam bio koristan. Globalno, moj savjet ti je da se zakopas po netu malo pogledas sta ljudi koji voze auto misle o njemu (gledaj evropske review-e jer su kola za ameriku drugacija). Racunaj da sa polovnim autom uvijek mozes imati troskova.
I obavezno odvedi auto u zvanicni servis jer bolje ti je dati 40-50KM pa ustediti 8k ako je kakva zavala. Eto,na kraju, raspitaj se ali na kraju kupi ono sto sto se tebi svidja jer ces ti voziti to auto.
Lijep pozdrav!
- johntra
istih smo gabarita, ja sjedio normala pozadi i to verzija sa troja vrata...
ovo naše prepucavanje ne treba kupac automobila tj. autor topica ozbiljno da shvati, čovjek će izabrati ono što njemu najbolje legne...ovo je samo reakcija na par postova stručnjaka sa ovog foruma, koji o autu zaključuju na osnovu tuđih šupljih priča, a nikad nisu sjeli u isto i nakucali barem sto kilometara...i ako jesu nakucali tih sto km, onda mogu zaključiti samo o prostranosti unutrašnjosti ili kako isto leži na cesti, a ne fol otpadaju mu šteke
ovo naše prepucavanje ne treba kupac automobila tj. autor topica ozbiljno da shvati, čovjek će izabrati ono što njemu najbolje legne...ovo je samo reakcija na par postova stručnjaka sa ovog foruma, koji o autu zaključuju na osnovu tuđih šupljih priča, a nikad nisu sjeli u isto i nakucali barem sto kilometara...i ako jesu nakucali tih sto km, onda mogu zaključiti samo o prostranosti unutrašnjosti ili kako isto leži na cesti, a ne fol otpadaju mu šteke
- Qler
ti bi milano mogao malo pa pripazis na rijecnik, jel jasno?
i ako pogledas svjetske statistike o kvaliteti automobila fiat vec duze vrijeme cvrsto drzi, a kako stvari stoje i drzat ce ubjedljivo zadnje mjesto, ali naravno, sta cijeli svijet zna pored tebe nam, pametnog
i ako pogledas svjetske statistike o kvaliteti automobila fiat vec duze vrijeme cvrsto drzi, a kako stvari stoje i drzat ce ubjedljivo zadnje mjesto, ali naravno, sta cijeli svijet zna pored tebe nam, pametnog
-
ado-šampion
Ja im cijelo vrijeme ovo pričam. SVJETSKE statistike a ne samo Auto Bildove.Qler wrote:ti bi milano mogao malo pa pripazis na rijecnik, jel jasno?
Svako ima svoje, ali kad ja kažem da je recimo Toyota Avensis auto vrhunskog kvaliteta to ipak ima daleeeeeeeeeko veću težinu nego kad milano kaže da je neki Fiat auto vrhunskog kvaliteta.
- chuchumbamayumbe
hehehe, josh kada bi se konzerva mogla konzervirati...nexo wrote:Ne ce bas sa 5-6 ali ce za 28 pod uslovom da ga konzervira i drzi u garazi.chuchumbamayumbe wrote:Ako tako nastavi, za 5-6 godina ima da vrijedi duplo vishe nego sada?!milano wrote:ja/moja zena vozi bravu 1,4 sx staru 10 godina. Presla 120.000 km. Nikakvih problema nije bilo. To sto pises su gluposti. Fiat je vrhunski, kvalitetni auto, svaki. Imam i Cromu staru godinu. Svakim danom je sve bolja.
Inace kako stvari stoje sa Fiatom, nakom prve 1000km mora na servis, onda nece izgurati do narednih 5000, pa opet servis, zatim 10000 i sve moze dalje ali servis na 100k ni pokojni Enco mu ne bi mogao vise pomoci... Mi, kod nas u Dizelfordu, Fiata i ne gledamo...Ako se moze kakav WV, Audi, Mercedes, BMW, ako ne bolji je i GreatWall nego Fiat...
-
bad.boy_sa
[quote="milano"]passat se kod Modene zabio u ogradu. Zvanicni izvjestaj - otkazale kocnice. A znas li sta je brava za passata. Limuzina najudobnija.[/quote]
Hahahahahahahaha jes momak smijesan cuj brava limuzina za pasata haha
niđe veze allahami, kako pratim ovu temu ti mi se milano cinis sve gluplji i gluplji, fiat moze VW samo povuci za k****
niđe veze allahami, kako pratim ovu temu ti mi se milano cinis sve gluplji i gluplji, fiat moze VW samo povuci za k****
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
A može li neko od vas italomrzaca podastrijeti kakav argument, znate ono, nešto konkretno, umjesto što prepričavate bapske priče?
I molim vas, ako ikako može bez glupavih statistika pouzdanosti (pogotovo njemačkih).
Već sam objasnio zašto niko pametan ne bi trebao po njima da se vodi! 
I molim vas, ako ikako može bez glupavih statistika pouzdanosti (pogotovo njemačkih).
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
Kakva bolan iskustva? Pa upravo se o tome i radi da niko od gore navedenih nikad nije ni sjeo u neko talijansko auto, kamoli šta drugo i samo prepričavaju budalaštine tipa "Moj komšija ima jarana čiji sestrić ima prijatelja čija je ljubavnica imala Fiata koji ništa nije valjao"! To argument?Neelix wrote:a sta je za tebe argument??? statistike nisu, iskustva drugih nisu, sta jest??
Zar nisu kompetentniji vlasnici takvih auta kojih ima i na ovom forumu i koji praktički svi odreda hvale svoje "italijansko smeće"!?
Pa čak i kad se uzmu u obzir te "statistike" koje ništa u stvari ne govore umjesto što svi po automatizmu gledaju poredak bolje da bacite pogled na procente kvarova pojedinih marki. Razlika između najboljeg koji je na prvoj poziciji i zadnjeg je u svega 10-ak %!
Ljudi, ne budite robovi predrasuda! Nije to zdravo.
- Qler
evo ja sam licno vozao Fiata Punta '98, '02, Bravo '98 i Doblo '06 ili '07 cargo...Romeo 80 wrote:Kakva bolan iskustva? Pa upravo se o tome i radi da niko od gore navedenih nikad nije ni sjeo u neko talijansko auto, kamoli šta drugo i samo prepričavaju budalaštine tipa "Moj komšija ima jarana čiji sestrić ima prijatelja čija je ljubavnica imala Fiata koji ništa nije valjao"! To argument?Neelix wrote:a sta je za tebe argument??? statistike nisu, iskustva drugih nisu, sta jest??![]()
Zar nisu kompetentniji vlasnici takvih auta kojih ima i na ovom forumu i koji praktički svi odreda hvale svoje "italijansko smeće"!?
Pa čak i kad se uzmu u obzir te "statistike" koje ništa u stvari ne govore umjesto što svi po automatizmu gledaju poredak bolje da bacite pogled na procente kvarova pojedinih marki. Razlika između najboljeg koji je na prvoj poziciji i zadnjeg je u svega 10-ak %!
Bravo - steke se raspadaju, zupcanici od podizaca prozora se izlizali kod vozaca a kod suvozaca otisao prekidac, kasetofon prestao raditi (al' to je sa vise manje), 1.9 TD 100KS motor vec jednom otisla bosch pumpa, sad pusta ulje na njoj i treba mu gascina da krene uz vece brdo...
Punto '02 - 1.9 dizel - otisla bosch pumpa, dva puta (nakon servisa u fiatovom servisu u pofalicima) pa otisao hladnjak, pa mali hladnjak, i ne znam sta je zadnje otislo, vratili smo ga...
Punto '98 - onaj klasicni go ko lipa, 1.1 benzin
i na kraju Doblo - dobio ga novog 1.2 benzin i stvarno nije bio los, imao je od opreme board computer samo doduse ali je bio i kvalitetno uradjen unutra i limarija je bila dobra (testirano
e sad Romeo to nisu babske price ni cuo od jarana ni ovo ono nego licna i personalna iskustva sa Fiat vozilima.
a par postova gore sam pisao sta je bilo neki dan sa Puntom 1.1 benzin i mjenjacem...
hebi ga ali meni je ovo bilo dovoljno iskustvo da se uvjerim u ne kvalitetu FIAT vozila...
- anais_nin
milano wrote:ma ja jaran, cuo od jarana... jaranovog jarana... Bezvezne lazi koje nikoga ne interesuju. ZUato su fiati kod vas dostupni po nizim cijenama. Zbog papaka koji tako misle... Bas je to super, moze se uzeti auto, a da nije precjenjen ko svabe i ostali... Dok je papaka mjerice se vrijeme sine Kemo. UUU to je iz valtera... Ispravka-dok je papaka vozicemo jeftinije fiate, lancie, alfe,... Ni ferari nije cemu jelde-gazde su iz fiataado-šampion wrote:Hahahahaha, Milano postaješ insteresantan čak i meni. I Bravo/Brava je vrhunski proizvod kojem otpadaju ručke na vratima i otkazuju kočnice. Tačno tako! Mojem nekadašnjem kolegi su otkazale kočnice na Bravi i zabio se u autobus, mogao je bez glave ostat! Al dobro, tebi je to "standardna oprema" pošto ti voziš zimi na ljetnim gumama i ne mijenjaš tekućinu za kočnice.milano wrote:naravno da lazes, i to ko pas. Nijedno auto nije nekvalitetno da otpada mjenjac. I punto ko i svi fiati je po kvalitetu vhunski proizvod. Za 8000 maraka ovdje se moze uzeti super punto. Moze i kod vas vjerovatno. I ne vrijedjaj krkane jedan.![]()
![]()
@milano, ohani u nacinu obracanja drugim forumashima
-
milano
fiat bravo/brava/marea nema sajle kvacila. Sve je na hidraulici.VeHdad wrote:1. Fenomen mi je kako skoro svako pitanje nekoga sta da kupi ili trazi ideju za nesto, zavrsi prepucavanjem sta je bolje, kvalitetnije i slicno..![]()
- Kola uvezena iz Italije obicno su lose odrzavana i poznato je da talijani ne paze svoja kola kada ih voze i slicno, tako da oni obicno imaju nekih mehanickih problema (kolega s posla, kupio Fiat Marea-u, super izgleda, ocuvana, malo presla, sve radi, ali pukne mu sajla od kvacila iz cista mira, jednostavno dotrajala..)- Obicno kola dovucena izvana imaju prckano po kilometrazi ili su udarena pa krpljena. (npr. ja nadjoh fokusa idealnog, bas ono sto sam trazio..odem kod covjeka u autokucu i dogovorim sve. Covjek kaze, nije frka dovucem ga u subotu (Raboma auto-kuca i rade sa zoom-auto - vitez ili slicno). Rekoh super, samo cemo ga odbaciti do fordovog servisa na diagnostiku. Covjek se izenenada prestao javljati i naravno nije dovukao auto..) i gdje god sam htio da vozim auto u zvanicni servis nasli su izgovor da se to ne desi.
Lijep pozdrav!
-
milano
koji si ti sad faktor? Ne prijeti. Radi li ti rucnaanais_nin wrote:milano wrote:ma ja jaran, cuo od jarana... jaranovog jarana... Bezvezne lazi koje nikoga ne interesuju. ZUato su fiati kod vas dostupni po nizim cijenama. Zbog papaka koji tako misle... Bas je to super, moze se uzeti auto, a da nije precjenjen ko svabe i ostali... Dok je papaka mjerice se vrijeme sine Kemo. UUU to je iz valtera... Ispravka-dok je papaka vozicemo jeftinije fiate, lancie, alfe,... Ni ferari nije cemu jelde-gazde su iz fiataado-šampion wrote: Hahahahaha, Milano postaješ insteresantan čak i meni. I Bravo/Brava je vrhunski proizvod kojem otpadaju ručke na vratima i otkazuju kočnice. Tačno tako! Mojem nekadašnjem kolegi su otkazale kočnice na Bravi i zabio se u autobus, mogao je bez glave ostat! Al dobro, tebi je to "standardna oprema" pošto ti voziš zimi na ljetnim gumama i ne mijenjaš tekućinu za kočnice.![]()
![]()
@milano, ohani u nacinu obracanja drugim forumashimaili ti ga povuci rucnu
jer ako ja budem morala kociti, bice naglo....
![]()
-
milano
Romeo 80 wrote:Kakva bolan iskustva? Pa upravo se o tome i radi da niko od gore navedenih nikad nije ni sjeo u neko talijansko auto, kamoli šta drugo i samo prepričavaju budalaštine tipa "Moj komšija ima jarana čiji sestrić ima prijatelja čija je ljubavnica imala Fiata koji ništa nije valjao"! To argument?Neelix wrote:a sta je za tebe argument??? statistike nisu, iskustva drugih nisu, sta jest??![]()
-
milano
sto ovog "delegata" ne opomenes? Iskljucuj ako hoces, ali nekako si uravnotezen/a u tretiranju.bad.boy_sa wrote:milano wrote:passat se kod Modene zabio u ogradu. Zvanicni izvjestaj - otkazale kocnice. A znas li sta je brava za passata. Limuzina najudobnija.
-
milano
ma na ovim temama se uglavnom prica svede na prepucavanje i onda mozes mislit prijete meni. Bolesno brate , bolesno,...johntra wrote:istih smo gabarita, ja sjedio normala pozadi i to verzija sa troja vrata...
-
milano
e ova recenica je ista kao u auto blicu na supertestu golfa V (HRVATSKO IZDANJE) Tada vam to nije smetalo.chuchumbamayumbe wrote:Ako tako nastavi, za 5-6 godina ima da vrijedi duplo vishe nego sada?!milano wrote:ja/moja zena vozi bravu 1,4 sx staru 10 godina. Presla 120.000 km. Nikakvih problema nije bilo. To sto pises su gluposti. Fiat je vrhunski, kvalitetni auto, svaki. Imam i Cromu staru godinu. Svakim danom je sve bolja.nexo wrote:Fiati su automobili koji se kupuju samo novi. Polovni, a posebno stariji od 5 g. nikada. Rijetki su koji su presli 100k, a elektronika im je druga losa strana. Ja ga polovnog nebi nikada, a da budem iskren ni novog.
-
VeHdad
Milano,
covjeku je pukla sajla. Ako mislis da nije moguce, pogledaj na fiatovom forumu:
http://www.fiatforum.com/cinq-sei-techn ... tself.html
Kako rece iznad navedeni gospodin, 2x je mijenjao sajlu koja je pukla.
Ziv bio makar malo se raspitaj prije nego nesto napises.
Lijep pozdrav
Lijep pozdrav
-
milano
ja vozim i bravu. Nema sajle kvacila, to je na hidraulici. Ne interesuje me sta drugi cuju. Ja to vozim ( i moja zena)VeHdad wrote:Milano,
Lijep pozdrav