gdje su najgori konobari?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

to_the_roots

Post by to_the_roots »

meni su u bajbuku (oba) konobari KATASTROFA. narocito onaj manji bajbuk, gdje ce te pola sata uspjesno ignorirati, sve dok im ne dodjes za sank i ne zatrazis kafu. a jos kad pitas koje vrste caja imaju... uuuu.. to je vec ZAHMET! uzas. bas zbog konobara izbjegavam ic u bajbuk. jest da je posao konobara usran, al... ja im sigurno nisam kriva zbog toga. :roll:

usput... odlicna tema. ima materijala za razgovor ... uvijek.
sutra_pemzija

Post by sutra_pemzija »

Hajte ljudi, pa ima tu još materijala. Niko nije spomenuo hacijendu, slogu i mnoge druge...dok mi spavamo divlji nadiru...:D
photo

Post by photo »

Dena wrote:
bice_bice wrote:nije kafana nego zvani restoran.. Brajlovic..

nisam gore i primitivnije usluge u zivotu imao, fakat dno dna..
Taman sam krenula da kazem da samo tersate i ne znate nista fino reci i onda procitam ovo i sjetim se onog Cele iz Brajlovica!! :shock: Ma njemu treba posebnu temu otvoriti....koliko ga cekas, koliko pije i kako na oci gostiju krade! Fuj!

Ostalim konobarima moj respect. Nije to lak posao :thumbup:
nije u rudniku, ne kopa na 600 metara dubine. nije mu toliko tezak posao. ali, bez obzira na to, posao mu je da bude ;jubazan. mene kao musteriju uopste ne interesuje da li se posvadjao sa zenom, djevojkom, momkom, sefom ili mu je taksista naplatio vise nego sto treba, je li ga neko zakinuo prije mene. to me nije briga. isto kao sto i njega nije briga sta se meni desilo u zivotu (a i sto bi ga interesovalo).

zato, posao mu/joj je da bude ljubazan/zna, usluzan/zna i kulturan/rna.

svaki posao ima i lose i dobre strane. ako nisi u stanju da ga radis, nemoj ga raditi uopste. necu da trpim njegove/njene frustracije kao sto ni on/ona nece trpiti moje.
seansarah

Post by seansarah »

photo wrote:
Dena wrote:
bice_bice wrote:nije kafana nego zvani restoran.. Brajlovic..

nisam gore i primitivnije usluge u zivotu imao, fakat dno dna..
Taman sam krenula da kazem da samo tersate i ne znate nista fino reci i onda procitam ovo i sjetim se onog Cele iz Brajlovica!! :shock: Ma njemu treba posebnu temu otvoriti....koliko ga cekas, koliko pije i kako na oci gostiju krade! Fuj!

Ostalim konobarima moj respect. Nije to lak posao :thumbup:
nije u rudniku, ne kopa na 600 metara dubine. nije mu toliko tezak posao. ali, bez obzira na to, posao mu je da bude ;jubazan. mene kao musteriju uopste ne interesuje da li se posvadjao sa zenom, djevojkom, momkom, sefom ili mu je taksista naplatio vise nego sto treba, je li ga neko zakinuo prije mene. to me nije briga. isto kao sto i njega nije briga sta se meni desilo u zivotu (a i sto bi ga interesovalo).

zato, posao mu/joj je da bude ljubazan/zna, usluzan/zna i kulturan/rna.

svaki posao ima i lose i dobre strane. ako nisi u stanju da ga radis, nemoj ga raditi uopste. necu da trpim njegove/njene frustracije kao sto ni on/ona nece trpiti moje.
:thumbup:
Pusur

Post by Pusur »

U Sarajevu :D
Hendrix

Post by Hendrix »

Ima tu o određena doza kurčenja jer kad si konobar onda si faca najveća u lokalu , na kraju ispada da ja moram prema njemu da se odnosim kao prema nekom frajerčini lokalnom.
Kad naručim kafu i čašu vode a on mi ne donese prokuham u sekundi , mrsko mu natočit vode ko da sam neki koktel naručio da ga pola sata pravi.
I nikad neću shvatiti djevojke koje lude za konobarima , bez obzira kako on izgledo ili se ponašo , to mi je čudno uvijek bilo.
Skonto sam da je najbolji recept da brzo pronađeš djevojku sebi da se zaposliš ko konobar bilo gdje , u roku 7 dana ima da te sa svih strana napadaju.
fantom slobode

Post by fantom slobode »

besana wrote:
Dena wrote:
admir karic wrote:ma uz "duzno" postovanye od kafica, neznam da ima negdye da bas nest valyayu, restorani su druga prica, mada i tu ima...
al kad se lyeti pocnu otvarat one silne baste, pa tu nema ko neradi, po dan, sedmicu...
ono par puta u nekim kaficima, u koye inace, hayd da kazem stalno izlazim, lčyeti dodyu neki konobari narucis 2 kafe, kaze 5km, a ono ga pitas malo drsko "KOLIKO" onda ona kaze, ono: a sta ste ono imali!!???
inace konobari su nayinteligentniyi lyudi :):):)
MI OSTALI SMO U SAKSIYAMA RASLI
:):):)
ya
Vidi ovo!!!
Image

Popravila si mi dan :lol: :thumbup:
Dobra sega :)Vidi ovo :-) :-) :-) Grohotom se nasmijah :-) :-D :-D
napalhame

Post by napalhame »

Hendrix wrote:Ima tu o određena doza kurčenja jer kad si konobar onda si faca najveća u lokalu , na kraju ispada da ja moram prema njemu da se odnosim kao prema nekom frajerčini lokalnom.
Kad naručim kafu i čašu vode a on mi ne donese prokuham u sekundi , mrsko mu natočit vode ko da sam neki koktel naručio da ga pola sata pravi.
I nikad neću shvatiti djevojke koje lude za konobarima , bez obzira kako on izgledo ili se ponašo , to mi je čudno uvijek bilo.
Skonto sam da je najbolji recept da brzo pronađeš djevojku sebi da se zaposliš ko konobar bilo gdje , u roku 7 dana ima da te sa svih strana napadaju.
sta mislis da si konobar u Centalu hehe , a ovo sve zavisi ko si i sta znaju oni kome smiju kome ne. U stefanelu je usluga extra
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

Post by Šeherzada »

sutra_pemzija wrote:Hajte ljudi, pa ima tu još materijala. Niko nije spomenuo hacijendu, slogu i mnoge druge...dok mi spavamo divlji nadiru...:D
A sta to fali konobarima u Slozi?
Lace

Post by Lace »

aida05 wrote:
sutra_pemzija wrote:Hajte ljudi, pa ima tu još materijala. Niko nije spomenuo hacijendu, slogu i mnoge druge...dok mi spavamo divlji nadiru...:D
A sta to fali konobarima u Slozi?
jes...i ja pitam isto :D
sutra_pemzija

Post by sutra_pemzija »

osim što zavrću ko ludi, donoseći račun na komadu papira i vazda lafo nemaju sitno marku. Ljetos smo se svađali pola sata s njima oko računa, jer su u pitanju bili stranci, od kojih je svako htio da plati ono što je popio...komentar je bio "koji su to Cigani, svako plaća svoje". :D
ne znam, jel se šta popravilo od ljetos?
Lace

Post by Lace »

sutra_pemzija wrote:osim što zavrću ko ludi, donoseći račun na komadu papira i vazda lafo nemaju sitno marku. Ljetos smo se svađali pola sata s njima oko računa, jer su u pitanju bili stranci, od kojih je svako htio da plati ono što je popio...komentar je bio "koji su to Cigani, svako plaća svoje". :D
joj ja da sam znala zavrtat ne bih ni napustala te vode...konobarske...al nisam znala...pa reko hajd ti mjenjaj...trazi kakvu kancelariju :-? :D
Michun

Post by Michun »

sutra_pemzija wrote:osim što zavrću ko ludi, donoseći račun na komadu papira i vazda lafo nemaju sitno marku. Ljetos smo se svađali pola sata s njima oko računa, jer su u pitanju bili stranci, od kojih je svako htio da plati ono što je popio...komentar je bio "koji su to Cigani, svako plaća svoje". :D
Image

Jasta je!!!
sutra_pemzija

Post by sutra_pemzija »

hehe, gurbeti napolje :D
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

Post by dr.gog »

komeba wrote:Opera,
konobaru narucis kafu i casu vode,on potvrdi da ce donijeti i donese samo kafu,pa kad mu ponovo kazes da treba casa voda on kaze da ce donijeti i ne donese i mozes tako bezbroj puta dok sam ne popizdis i ne odes do sanka ili ga posaljes u pm.Nevjerovatan bezobrazluk!
Zbog tvog posta sam nazvao četvoricu ljudi s kojima pijem kafe u Operi(doduše ja sam tamo jednom sedmično,a oni stalno),i svi mi kažu da se to ,fakat teško u Operi može desit.Konobari su dobro plaćeni i nisu nagudrirani mahalci loših živaca.
Ima jedan u SSH koji mi sisa živce sa prekratkom kafom,ili kafom koju nisam naručio uopšte(donese kafe a i ne pita jesu li baš svi za kafu),ali šta ću kad neka mjesta imaju dušu pa trpim,ha ja,nije niko nikom na glavi a ni na novčaniku,pa izvoli traži drugu kafanu a neljubaznog pošaljite pred rajom tamo gdje mu je mjesto...
AdnanSA

Post by AdnanSA »

Konobari kod Brajlovića su najgori.Nema dalje.Pa kakav je to skup kretena ali kada im čovjek vidi gazdu jasno mi je sve.Ni on nije nista bolji.
klixober

Post by klixober »

dr.gog wrote:
komeba wrote:Opera,
konobaru narucis kafu i casu vode,on potvrdi da ce donijeti i donese samo kafu,pa kad mu ponovo kazes da treba casa voda on kaze da ce donijeti i ne donese i mozes tako bezbroj puta dok sam ne popizdis i ne odes do sanka ili ga posaljes u pm.Nevjerovatan bezobrazluk!
Zbog tvog posta sam nazvao četvoricu ljudi s kojima pijem kafe u Operi(doduše ja sam tamo jednom sedmično,a oni stalno),i svi mi kažu da se to ,fakat teško u Operi može desit.Konobari su dobro plaćeni i nisu nagudrirani mahalci loših živaca.
Ima jedan u SSH koji mi sisa živce sa prekratkom kafom,ili kafom koju nisam naručio uopšte(donese kafe a i ne pita jesu li baš svi za kafu),ali šta ću kad neka mjesta imaju dušu pa trpim,ha ja,nije niko nikom na glavi a ni na novčaniku,pa izvoli traži drugu kafanu a neljubaznog pošaljite pred rajom tamo gdje mu je mjesto...
Kunem ti se da je istina.Svaki put kada dodem u Operu isti scenarij.Konobar nece da mi donese vodu,a kada mu vise puta ponovim da mi donese samo klimne glavom i ignorise me.Ovo nije samo moje iskustvo nego svih ljudi koje poznajem.Pretpostavljam da tvojim prijateljima ako tamo stalno dolaze redovno donese vodu jer ih poznaje,ali pravo se bezobrazno ponasa prema ljudima koji ne vise stalno tamo tj. koje ne poznaje.Par puta mi je doslo da zovnem gazdu,ali svaki put se saulisem pa sam sebi donesem vodu.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

Post by dr.gog »

Kunem ti se da je istina.Svaki put kada dodem u Operu isti scenarij.Konobar nece da mi donese vodu,a kada mu vise puta ponovim da mi donese samo klimne glavom i ignorise me.Ovo nije samo moje iskustvo nego svih ljudi koje poznajem.Pretpostavljam da tvojim prijateljima ako tamo stalno dolaze redovno donese vodu jer ih poznaje,ali pravo se bezobrazno ponasa prema ljudima koji ne vise stalno tamo tj. koje ne poznaje.Par puta mi je doslo da zovnem gazdu,ali svaki put se saulisem pa sam sebi donesem vodu.
[/quote]

Ma druže,ja sam ti davno skontao da je odlazak na kafu haman pod moranje.
Isto tako je i sa tim kafanama,uvijek na isto mjesto se ide.Kad mu već platiš marku i po za kafu,onda ne daj da te iko handri za čašu vode.Nama ne može glumiti da ne čuje jer nas zna od vremena kad je ta i slične kafane ,sasvim drukčije izgledala,a i lijepi se cehovi gazdi ostave.
Prema tome,a i za ostale važi,kad ti ne donese vodu ili naručeno,nije ofirno otić i reći,jer je,burazeru,zarada na jednoj kafi,oko 100%.Jebo gospoštinju kad te neko na oči vara,ispada se budala i "levat",jednom zareži i idući put ćeš dobit ono što si i kako si naručio.Uostalom ,stari kafanski red je da se takve konobare treba odjebat ako zaborave da su plaćeni domaćini.Ili šuti i trpi jer si navikao na isto mjesto i raju,ili ga odjebi,ili idi brate negdje drugo--široka Ferhadija i ostatak Sarajeva.
angel26

Post by angel26 »

zena21 wrote:
sulesavic wrote:admyr karyc?
yeltito imestaznaci :? :D
:lol: :lol: :lol:
Neelix

Post by Neelix »

:roll: uze mi lik u chicu pola solje caja, reko halo ba nisam popio, ma kaze treba mi sholja... :roll:
Dori

Post by Dori »

Downunda wrote: Najavimo se u restoran "Lights" na Grbavici (za one koji ne znaju vlasnik restorana je poznati sarajevski drot)
Nije zadnjih 6-7 godina.....poslije razvoda pripao zeni, a on uzeo kafanu poslije Mostarskog raskrsca ;-)
Konobari kod Brajlovića su najgori.Nema dalje.Pa kakav je to skup kretena ali kada im čovjek vidi gazdu jasno mi je sve.Ni on nije nista bolji.
Sad sam se sjetila, jednom izvedem ja mamu na rucak i odemo u Brajlovic. Narucile mi i cekamo...i cekamo...i cekamo....tek moja mama (poznati ters) zovnu:
"Konobar"!!!
Dosao onaj Celo, shega mu, kaze:
"Izvolite gospodjo"
Kaze ona njemu:
"Slusaj ti, nisam ja dosla ovdje na veceru, vec na rucak"! :x

O, kako sam se ismijala :lol:
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Ja sa zenom cesto klopam u Pikolo Mondu na Ilidzi i stvarno su fini i ljubazni, sve sto "ishchemo" odrade propisno, pa makar to bila i famozna casa vode.
YA
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

a angolo u hrasnom?

narucim ja Nesscafe.
Ona: classic, chokolada,vanilija...reko ness obicni, ne kapucino...kaze ona...pa samo zato vas i pitam...pa reko...ima classic i kapuchino...da nebude zabune
donese ona nesto...kao indijski chaj...spusti i ode
zovem je...Narucila sam ness
ona: pa to je ness
Ja: koji ness?
Ona: pa classic
Ja: Ness kao nesscafe
Ona: da u kesici...
Ja: Mogu li vidjeti tu kesicu, jer ovo je voda sto ste ste mi donjeli sa aromom kafe..
Ona shapce tamo shankeru, shanker mi pokazuje kesicu koja je tri puta veca od Nesscafe capuchino kesice...i na njoj velikim slovima pise FRANK
reko to je frank...
kaze ona...ne ovoje ness
reko ja znam citati F R A N K
kaze ona..al mi ovo prodajemo kao ness :roll:
Ja: al ja sam narucila ness i hocu ness...necu frank i necu chaj. i dajem joj ja sholju i racun...donesite mi fantu...a ovo necu platiti
i ona meni zove gazdaricu...
dodje gazdarca...ja objasnim situaciju...ona podera racun i izvinjava se zena...
ja preko vrata...nikad vise...

i sad kad god napomenem nesscafe al molim vas bas nesscafe...konobari me blijedo gledaju...jer nema sta nepodvaljuju pod tim imenom...
iceman ze

Post by iceman ze »

ja u Sopingu ...narucujem 2 kafe(jedna mala kafa+malu sa mlijekom).......donosi meni konobar dvije produzene sa mlijekom, hajd reko nema veze .....kad smo krenuli 4,5 KM a nismo dobili racun........ :roll:
ja_sarajevo

Post by ja_sarajevo »

Inat kuca pa onda sve ostalo ... vatra, misel...
Post Reply