PARALELE

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Šiki

#76 Re: PARALELE

Post by Šiki »

A jedan wrote:
Šiki wrote:da li ima ne gdje na youtube-u sinoćne paralele :?: :?:

hvala kralj si :D
justdoit

#77 Re: PARALELE

Post by justdoit »

Šiki wrote:
A jedan wrote:
Šiki wrote:da li ima ne gdje na youtube-u sinoćne paralele :?: :?:

hvala kralj si :D

I sta ste tacno naucili iz ovog priloga? Koje to sjajne vijesti iz svjetske politike donosi? Ja ne kazem da nije poredao stvari tako da nekom bude interesantno, ali kod nas ljudi stalno brkaju zanrove i medije - ovo je mogla biti kolumna u nekim novinama, ali nikako prilog u "vanjsko-politickom magazinu".

Druga stvar - novinar koji prati vanjski politiku MORA, ponavljam, MORA znati najmanje jedan svjetski jezik (engleski naravno u prvom redu). Jer informacije se ne prikupljaju na FENA-i i ONASA-i, nego u najglasovitijim svjetskim novinama i magazinima.

I na kraju - nemam ja nista protiv Marica niti da se njegova emisija nekom dopada, ali to sto on radi nije vanjsko-politicki magazin, a on nije poznavalac svjetske politike. Njegova emisija se zanrovski moze kategorisati jedino kao blijedi pokusaj The Daily Show with Jon Stewart. Odnosno, postenije bi bilo da tako nesto u cjelosti i napravi, a ne da ljudima maze oci kako radi ozbiljnu emisiju i kako seriozno prati desavanja u svijetu i drzi ih u zabludi kako su gledajuci njegovu emisiju postali veoma informirani ljubitelji vanjske politike.

Ko voli nek' izvoli, ja stvarno nemam nista protiv. A ko bi zelio pogledati ozbiljniju emisiju preporucujem Reporteri na HRT-u sa sjajnom Mirjanom Rakic. Samo za ozbiljniju publiku, zaista, gosti-eksperti i ozbiljne analize. Ko je ljubitelj zezancija i tjeranja sege na tudji racun, nek' ne pokusava.

Zivjeli!
ja.neron

#78 Re: PARALELE

Post by ja.neron »

Reporteri su emisija dokumentarno tipa dok su Paralele emisija bazirana na vanjsko političkim temama sa naglaskom na ličnu impresiju urednika i voditelja, dok je Daily show ipak šou i kako takav nije sličan Paralelama i Reporterima.
Ko je ljubitelj zezancija i tjeranja sege na tudji racun, nek' ne pokusava.
ne kontam na šta misliš

koja je razlika između Obale Slonovače i Libije, te radi čega UN ne donose rezolucije zbog masovnog stradanja civila u Senegalu već samo radi Libije koja je bogata naftom sasvim slučajno jel tako ili Obala Slonovače nije vrijedna rezolucija i takozvanih intervencija jer su samo jedni od največih proizvođača kakao-a
Last edited by ja.neron on 11/04/2011 16:09, edited 1 time in total.
H4v4t4R

#79 Re: PARALELE

Post by H4v4t4R »

ma počeo je i on dobro da gubi kompas :(
justdoit

#80 Re: PARALELE

Post by justdoit »

ja.neron wrote:Reporteri su emisija dokumentarno tipa dok su Paralele emisija bazirana na vanjsko političkim temama sa naglaskom na ličnu impresiju urednika i voditelja, dok je Daily show ipak šou i kako takav nije sličan Paralelama i Reporterima.
Ko je ljubitelj zezancija i tjeranja sege na tudji racun, nek' ne pokusava.
ne kontam na šta misliš

koja je razlika između Obale Slonovače i Libije, te radi čega UN ne donose rezolucije zbog masovnog stradanja civila u Senegalu već samo radi Libije koja je bogata naftom sasvim slučajno jel tako ili Obala Slonovače nije vrijedna rezolucija i takozvanih intervencija jer su samo jedni od največih proizvođača kakao-a
Reporteri su vanjsko-politicki magazin koji, istina, emitira i kratke (uglavnom) BBC-eve dokumentarce koji imaju veze sa najaktuelnijim zbivnjima u svijetu - cime se zeli pokazati utjecaj dogadjanja i na zivot "obicnog covjeka". Ono sto ga cini kvalitetnom i ozbiljnom emisijom (sto Paralele, na moju iskrenu zalost nikada nece biti) jesu izmedju ostalog gosti eksperti i urednica koja je izuzetan poznavalac vanjske politike (Afrika pogotovo), koja uz to govori tri svjetska jezika, proputovala je svijet uzduz i poprijeko intervjuisuci najvece drzavnike svijeta. Tako se postaje poznavalac vanjske politike.

Njena licna impresija nekog dogadjaj bi mi nesto i znacila (makar je ona ne daje), dok licna impresija srednjoskolca Mladena Marica lici na satiricno-ironicni show program i otud moje poredjenje sa Daily Show-om. Samo mu fali scenografija, meni bi takvo izdanje Parelela bilo prirodnije za sadrzaj koji Maric daje, pravo da ti kazem.

A komentar koji nisi razmio odnosi se na Reportere - ko misli da ga voditelj emisije o vanjskoj politici treba zabaviti zbijanjem sala na tudji racun, neka ne pokusava gledati Rakicku, nece mu se dopasti - to je bila sustina.

I na kraju - nemam ja nista protiv da se tebi ili bilo kome Paralele dopadaju, samo imam protiv da covjek koji godinama nije makao iz Opcine Novi Grad zalijepljenog dupeta za stolicu u Sivom domu daje svoje vidjenje svjetskih dogadjaja. Nadam se da uvidjas nelogicnost na koju ukazujem.
Post Reply