Serija : Vratice se rode
Moderator: _BataZiv_0809
- ranger
#76 Re: Serija : Vratice se rode
ne znam gdje ima original
al onaj divljak mozes naci na pijaci na pofalicima, naravno ukoliko si u Sarajevu....
mislim da je snimak ok!
al onaj divljak mozes naci na pijaci na pofalicima, naravno ukoliko si u Sarajevu....
mislim da je snimak ok!
- Miki123
#77 Re: Serija : Vratice se rode
Kraj me totalno razočaro...
-
doktor78
#78 Re: Serija : Vratice se rode
Slazem se, uprskase na kraju. Najveca fora: ona dvojica Duletovih sto ih upucase, na kraju zivi i zdraviMiki123 wrote:Kraj me totalno razočaro...
-
svastanesto
#79 Re: Serija : Vratice se rode
Nisam znala da se i ovde prikazuje ova serija. Meni se mnogo dopada, nije skoro bolja domaca serija snimljena, glumacka ekipa vrhunska, produkcija na visem nivou od vecine serija koje se ovde rade. I mene je kraj razocarao, nadala sam se happy endu ali samo za Svabu i njegovu ekipu, nadala sam se da ce Dule pacov zavrsiti u zatvoru ili bar biti izresetan u sacekusi. 
- Jara
#80 Re: Serija : Vratice se rode
Serija mi je pravo otkriće...i osvježenje...
Gledala neredovno, kad naletim...nekad na makedonskom, nekad na hrvatskom, nekad na nasim kanalima, ne znam više na kojima...
Dijalozi fenomenalni, gluma uvjerljiva, nema "recitovanja"...
i stariji i mlađi glumci
... Srđan Todorović ponekad "preglumljen", ali ipak odličan...Lošina muzika funkcionalna...
.
Neočekivani hepiend na kraju. Namjerno iznenađenje, zašto da ne... Idila i nije loš završetak...Ne upratih cijelu priču, ali ono što vidjeh je više nego dobro...
Dijalozi fenomenalni, gluma uvjerljiva, nema "recitovanja"...
Neočekivani hepiend na kraju. Namjerno iznenađenje, zašto da ne... Idila i nije loš završetak...Ne upratih cijelu priču, ali ono što vidjeh je više nego dobro...
- Miki123
#81 Re: Serija : Vratice se rode
Ma znam.. nisam htio spojlati, jer ima još nebuloza.. uglavnom, ako je do 24 epizode imala ocjenu 5, 25 epizoda je to spustila na 3.5 moždaa 4. Još mi je ćudniji onakav kraj zbog toga što su na 25 epizodi radili i Ranko Božić i Nikola Pejaković, a asistiro je Goran Gajić. Mogli su vala smislit puno bolji kraj..doktor78 wrote:Slazem se, uprskase na kraju. Najveca fora: ona dvojica Duletovih sto ih upucase, na kraju zivi i zdraviMiki123 wrote:Kraj me totalno razočaro...
- Jara
#82 Re: Serija : Vratice se rode
Ne znam, možda i moji dojmovi budu ovakvi kad "defragmentiram"Miki123 wrote:Ma znam.. nisam htio spojlati, jer ima još nebuloza.. uglavnom, ako je do 24 epizode imala ocjenu 5, 25 epizoda je to spustila na 3.5 moždaa 4. Još mi je ćudniji onakav kraj zbog toga što su na 25 epizodi radili i Ranko Božić i Nikola Pejaković, a asistiro je Goran Gajić. Mogli su vala smislit puno bolji kraj..doktor78 wrote:Slazem se, uprskase na kraju. Najveca fora: ona dvojica Duletovih sto ih upucase, na kraju zivi i zdraviMiki123 wrote:Kraj me totalno razočaro...
- idia
#83 Re: Serija : Vratice se rode
neko je bio ljubazan i snimio mi od prve do 19 epizode sve
ali ja bih da gledam do kraja
mogu li opet linkovi od 19 do 23 epizode? 24 jos fercera..
jao sto se isplakah
jao sto se isplakah
- idia
#84 Re: Serija : Vratice se rode
dzemmo znala sam da ces se ti javiti
hvala puno
btw. koliko jos moramo cekati novu forumasicu?

btw. koliko jos moramo cekati novu forumasicu?
-
Richard Peti
-
debela
#86 Re: Serija : Vratice se rode
jooooj ima li ko tu da je odgledao ovu seriju? imam neka pitanja za 18. epizodu 
- Brisbane
#87 Re: Serija : Vratice se rode
Vidjeh Gorana Gajica neki dan na TV-u, jah za koga se udade naka' Mira Furlan

-
NicaZe_
#88 Re: Serija : Vratice se rode
Pokusavam da skinem seriju ali ne rade ovi linkovi sto ih ima na ovoj temi ne rade. ako neko ima neka ponovo postavi, bio bih mu zahvalan. bar drugu sezonu da mi je pogledati, nisam je nikako gledao, prvu i jesam pomalo...
-
doktor78
#89 Re: Serija : Vratice se rode
Gled'o na Pinku u novogodisnjem programu (01. i 02. januara). Dobra!
- hakazvaka
#90 Re: Serija : Vratice se rode
ima li neko da je skinuo sve epizode ove serije (da ne skidam bezveze) i da zivi u Sarajevu ?
Da mu dobacim hard disk da mi to snimi, u zamjenu nudim sve epizode The Lost, sve epizode Friends-a i za par dana sve epizode Dr. Housea
Da mu dobacim hard disk da mi to snimi, u zamjenu nudim sve epizode The Lost, sve epizode Friends-a i za par dana sve epizode Dr. Housea
-
Max Bunker
#91 Re: Serija : Vratice se rode
Ej, samo me nesta interesuje
Serija ima dvije sezone. Prva sezona ima 25. epizoda. Imam li pravo ili ne ?
Koliko ukupno sezona i epizoda ima ( epizoda po sezoni ) ?
Serija ima dvije sezone. Prva sezona ima 25. epizoda. Imam li pravo ili ne ?
Koliko ukupno sezona i epizoda ima ( epizoda po sezoni ) ?
-
zikmu
#92 Re: Serija : Vratice se rode
jedna sezona 25 epizoda + film za novu godinu (Rode u Magli) koju mozes pronaci i kao dvije epizode...
-
zikmu
#93 Re: Serija : Vratice se rode
Ma ako snime jos jednu bice ono nisu trebali, bezveze seriju upropastili
kao Zakon Brace itd...
-
zikmu
#94 Re: Serija : Vratice se rode
Sto jest jest... ali eto nek snime, ako bude dobro gledat cemo... 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#95 Re: Serija : Vratice se rode
Bump!
Dijete koje je rodjeno kad je zadnji post na ovoj temi napisan je skoro punoljetno
Konto sam bih li ovdje ili na gledajte seriju, ali haj reko ovdje cu.
Pogledah ponovo Vratice se rode, potaknut Senkama nad Balkanom.
Naravno, gledao sam ih kad su tek izasle, na jednom putovanju autobusom jedno 10tak epizoda u komadu sigurno, neke opaske i dan danas koristim u svom vernakularu (ni da me dirne, jesam se izdobijao itd....
)
Sta hocu da kazem, sad sam seriju dozivio puno drukcije i puno mi je bolja sa ove vremenske distance.
Ok, jeste product placement vrlo primitivan i smijesan, jesu neke epizode razvucene a druge zbrzane, jeste primjetna promjena scenarista negdje na pola serije i jeste kraj, ali sve u svemu gluma je fantasticna, nemas osjecaj da glume ni u jednom trenutku, prica o odnosima selo-grad, mentalitetima je odlicno pogodjena.
Ono sto me najvise pogodilo je kako je vjerno uhvacen zeitgeist Balkana u tranzicij, gdje se zivi dan za danom, starci zapeli u starom sistemu, omladina nema ni za kifle, jedini koji para imaju su krimosi i jedini nacin da dodjes do neke kinte je da za njih krenes raditi. Totalni autizam prema svijetu izvan okvira Balkana jer niko ne moze da putuje zbog strogog viznog rezima i neimastine (pa tako mozes podvaliti pricu i da je Guchi izbacio liniju parfema namjerno pogresnog imena). Ili ukratko vrijeme u kojem sam i ja rastao i stasavao i tacno prepoznajem svoje lokalne Svabe, Eksere, Duske Krtole, Pikce i Ajnstajne.
Odnosno ono stanje za koje mnogi forumski dijasporci i dalje misle da je na snazi kod nas
Sve u svemu, odlicna serija. Uz par preinaka mogla bi biti i najbolja poslijeratna, ko nije gledao ili ko se misli da li da je ponovo pogleda-samo naprijed
Dijete koje je rodjeno kad je zadnji post na ovoj temi napisan je skoro punoljetno
Konto sam bih li ovdje ili na gledajte seriju, ali haj reko ovdje cu.
Pogledah ponovo Vratice se rode, potaknut Senkama nad Balkanom.
Naravno, gledao sam ih kad su tek izasle, na jednom putovanju autobusom jedno 10tak epizoda u komadu sigurno, neke opaske i dan danas koristim u svom vernakularu (ni da me dirne, jesam se izdobijao itd....
Sta hocu da kazem, sad sam seriju dozivio puno drukcije i puno mi je bolja sa ove vremenske distance.
Ok, jeste product placement vrlo primitivan i smijesan, jesu neke epizode razvucene a druge zbrzane, jeste primjetna promjena scenarista negdje na pola serije i jeste kraj
Spoiler
Show
bajkovit i people pleaser
Ono sto me najvise pogodilo je kako je vjerno uhvacen zeitgeist Balkana u tranzicij, gdje se zivi dan za danom, starci zapeli u starom sistemu, omladina nema ni za kifle, jedini koji para imaju su krimosi i jedini nacin da dodjes do neke kinte je da za njih krenes raditi. Totalni autizam prema svijetu izvan okvira Balkana jer niko ne moze da putuje zbog strogog viznog rezima i neimastine (pa tako mozes podvaliti pricu i da je Guchi izbacio liniju parfema namjerno pogresnog imena). Ili ukratko vrijeme u kojem sam i ja rastao i stasavao i tacno prepoznajem svoje lokalne Svabe, Eksere, Duske Krtole, Pikce i Ajnstajne.
Odnosno ono stanje za koje mnogi forumski dijasporci i dalje misle da je na snazi kod nas
Sve u svemu, odlicna serija. Uz par preinaka mogla bi biti i najbolja poslijeratna, ko nije gledao ili ko se misli da li da je ponovo pogleda-samo naprijed
- banjaluka078
#96 Re: Serija : Vratice se rode
Kakve sve priče stanu u tako jednostavnu rečenicu kao što je: "Svako ima svoju Marinu".
-
kakavdanakneiskustvu
- Rugafet
#98 Re: Serija : Vratice se rode
Strašna serija. Pogledao sam je vise puta i uvijek sa istim žarom
-
kakavdanakneiskustvu
#99 Re: Serija : Vratice se rode
više nego odlična serija
- pepeljara
#100 Re: Serija : Vratice se rode
najbolja domaca serija, prica price gdje se svi nadju u jednom momentu.