Citizen-X wrote:
Jaro samo da postavim pitanje:
Seres li ti ili si neki sveti lik pa ti nista ne prolazi kroz supak?
I onda jos pitanje:
Je l' dobro obrises supak kad se poseres ili ga pak dobro osafunas?
Jer, koliko si zasro sa naslovom, nema ni papira ni vode koji moze oprat kolicinu idiotluka i generalizacije kao i uvrede koju si izrek'o u nazivu teme.
Probaj za promjenu oprat' supak toplom vodom u suradnji sa safunom, manje ces zagadjivat sredinu papirnim otpadom, a mozda ces poceti i razmisljati progresivno - malo vise napredno, mozda ti se razbistri u glavi.
Pozdrav!
nakon kolutanja, glede teme
ne znam ja da li se suljo i mujo tusiraju i koliko, da li nermina koristi toalet papir, koliko cesto danijel pere kosu i zasto maja nosi poliester u sred ljeta u tramvaju. ja na to nemam nikakvog utjecaja.
ali je cinjenica, nepobitna, da su nam gradovi (sarajevo prvo):
1. prljavi (opusci, papiri, kese, povracotina, izmet, mokraca, ispljuvani plocnik)
2. neuredjeni (razrovane, izgazane povrsine koje se pretvore u blatne mocvare)
3. smrdljivi (na smog i ispusne gasove)
4. bez nekog arhitektonskog reda i svijesti o uredjenju prostora ( napucane zgrade kraj stracara, sjajne "vile" sa okucnicama iz horora, zgrada u kojoj imate neke ulaze u prodavnice ili haustore uredno i svjeze prefarbane, drugi jos imaju rupe od granata, grafite stare po 15 godina i KIRIMINALNU sivu boju)
5. retardirane natpise koji se sad mogu vidjeti cak i u centru i okolici - TELECA GLAVUSA, PILE ISPOD SACA, OBARENO OVCIJE OKO U SOSU OD JARECE TRBUHOVINE, itd, uz obavezne pravopisne greske, postavljen tako da padnes preko njega jer je nasred ceste ili velicine banera, postavljen kao baner.
6. hiperuzasne putokaze sa uzasnim debelim strelicama: ------> FOTOKOPIR COPY SUNSHINE, ------> KEBO EXP REGISTRACIJA VOZILA i sl.
grad cine ljudi. mi smo us*ali grad. oblije me znoj kad mi neko iz inostranstva (nije bitno je li stranac ili nas) dodje u goste i vidi na sta lici grad.
sto se mene tice, postavljac teme je u pravu. ne znam jesu li prljavi NEKI ili SVI ili ih ima u polovicnim stanjima, ali niko ko dodje u turisticki posjet nasim gradovima nece provjeravati da li gorespomenutom danijelu smrdi kosa nego ce sjesti u park u groblje opusaka koje niko nikad ne cisti.