Emina Ganić: EU ima 300 hiljada miliona stanovnika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
obuca

Post by obuca »

ovcice :D
nausnica

Post by nausnica »

Sir_Lancelot wrote:BEEEEEEEEPPPPPP!

Nije fazon u Emini, nego o kako gledaoci BHT1 glasaju. Najveca je sramota bila kada je Hanka prosla dalje, zena nepismena! Da ne spominjem Ministra, covjek polupismen, pa prode. Cinjenica je da prica bez a, ovaj, onaj, ali joj je prica suplja. Mogu se kladiti da ce uzeti Svetlanu...
Halo ba, n-a-m-j-e-s-t-e-n-o j-e!
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

obuca wrote:ovcice :D
U većini... su...
Beeeeeeeeee, BBeeeeeee......
Edmond

Post by Edmond »

nausnica wrote:Zar vi jos uvijek slijepo i naivno vjerujete da glasanja u Piramidi nisu namjestena?

Zna producentska firma tacno ko ce pobijediti i prije nego pocne emisija. Raspitajte se malo i otvorite oci glede ovoga. Nista cudno, sve je to "show bizz" :D , ljudi s najvecim gubicama koji ce lajati vise nego suparnici pobjedjuju. Ne zato sto su bolji argumentima, vec zbog dizanja gledanosti emisije koju stvara samo lajanje, cudjenje gledaoca, prepricavanje Piramide na Sa-x, osjecaji povracanja i gadosti, spletkarenje, i sl.

Bilo sta sto izaziva reakcije, to traze. Bio to Ministar Hadzihafibegovic zbog labrnje ili Ganicka koju raja ne moze smisliti jer je iritantna. Kako god, reakcije bar postoje i znaju da ce ljudi sutra na kafi i na poslu prericavati Piramidu. I to se trazi. Mrzi ili voli, ali nemoj da te boli briga jer to spusta gledanost. I zato moraju pobjediti oni koji izazivaju osjecaje kod publike, bili oni odvratni ili afirmativni, bitno je da se prica.
E o ovakvim teorijama zavjere ja govorim. Pa čovječe kako ti to znaš ?! Jel' ti stari radi kao producent ovog serijala ili rodica na telefonu za pozive ?! Baš svjež primjer ... :D A za primjere moralnosti o kojoj vi govorite imate mnogo primjera, poput Bakira I. koji je čitav rat bio vani ili D. Zvizdića ili Harisa Lijepog ili Švrakića ili ... Porijeklo novca koji Ejup ima ili je imao je druga tema,čije porijeklo svakako treba ispitati. O edukaciji "dijaspore" koja je sa završenim fakultetima došla poslije rata i uzela "naša" radna mjesta takođe se može diskutovati.Ali, ovdje govorimo o jednom mladom intelektualcu, čija elokvencija i punoća vlastitog mišljenja, bar za mene, predstavlja osvježenje u ovom društvu u kojem se svakodnevno dešava erozija svih vrsta kriterija.
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Edmond wrote:
nausnica wrote:Zar vi jos uvijek slijepo i naivno vjerujete da glasanja u Piramidi nisu namjestena?

Zna producentska firma tacno ko ce pobijediti i prije nego pocne emisija. Raspitajte se malo i otvorite oci glede ovoga. Nista cudno, sve je to "show bizz" :D , ljudi s najvecim gubicama koji ce lajati vise nego suparnici pobjedjuju. Ne zato sto su bolji argumentima, vec zbog dizanja gledanosti emisije koju stvara samo lajanje, cudjenje gledaoca, prepricavanje Piramide na Sa-x, osjecaji povracanja i gadosti, spletkarenje, i sl.

Bilo sta sto izaziva reakcije, to traze. Bio to Ministar Hadzihafibegovic zbog labrnje ili Ganicka koju raja ne moze smisliti jer je iritantna. Kako god, reakcije bar postoje i znaju da ce ljudi sutra na kafi i na poslu prericavati Piramidu. I to se trazi. Mrzi ili voli, ali nemoj da te boli briga jer to spusta gledanost. I zato moraju pobjediti oni koji izazivaju osjecaje kod publike, bili oni odvratni ili afirmativni, bitno je da se prica.
E o ovakvim teorijama zavjere ja govorim. Pa čovječe kako ti to znaš ?! Jel' ti stari radi kao producent ovog serijala ili rodica na telefonu za pozive ?! Baš svjež primjer ... :D A za primjere moralnosti o kojoj vi govorite imate mnogo primjera, poput Bakira I. koji je čitav rat bio vani ili D. Zvizdića ili Harisa Lijepog ili Švrakića ili ... Porijeklo novca koji Ejup ima ili je imao je druga tema,čije porijeklo svakako treba ispitati. O edukaciji "dijaspore" koja je sa završenim fakultetima došla poslije rata i uzela "naša" radna mjesta takođe se može diskutovati.Ali, ovdje govorimo o jednom mladom intelektualcu, čija elokvencija i punoća vlastitog mišljenja, bar za mene, predstavlja osvježenje u ovom društvu u kojem se svakodnevno dešava erozija svih vrsta kriterija.
Elokvencija :? Znate li se ti i Emina možda?
Sir_Lancelot

Post by Sir_Lancelot »

Samo se vi zezajte, Emina je za 20 godina ministar vanjskih poslova, za 30 premijer. :-D Sto ste ljubomorni :D :D :lol: :lol:
nausnica

Post by nausnica »

Da Edmonde, znam. Nije bitno kako znam niti cu otkrivati imena, jer sto bi mi iko vjerovao sta ja kazem. Ja samo iznosim svoj stav i ono sto znaju i ptice na grani u HR i kod Ogreste, pa ko hoce da povjeruje, raspitace se i kod nas i shvatiti vec jednom sta je svrha Piramide.

Emina nije glupa, prosjecna je osoba ko i vecina nas, ali znas i ti sam da njeni argumenti nisu razlog sto je pobjedila ;)
Edmond

Post by Edmond »

valterbranisarajevo wrote:
Elokvencija :? Znate li se ti i Emina možda?
Ne,ne znam se s Eminom, niti moje mišljenje ima toliko veze s Eminom. Emina je samo najsvježiji i najplastičniji primjer onoga kakvi smo nekada bili, ljudi koji su imali svoje mišljenje i koje se slušalo s pažnjom. Govorim, naravno, u svoje ime. To što moje mišljenje kao obrazovanog mladog čovjeka nije relevantno niti krucijalno za bilo koji vid javnog života u Bosni i Hercegovini (sada malo generalizujem) bi trebalo da te brine ukoliko se možeš identificirati samnom. Znaš, puna mi je kapa (da ne upotrijebim težu riječ) ofarbanih ministara, pijanih novinara, pjevača političara, "zlatnih mikrofona" i najmenadžera za ovo ili ono. Emina je sinoć pokazala kako treba da razmišlja jedan mladi bosanac, da ne klima glavom sa iskolačenim očima, kao da ima štitanjaču kao tenisku lopticu, nego da sasluša i iznese svoj stav, bez straha od negiranja. Naravno Emina,kao i svi mi, ima subjektivnih karakteristika u ponašanju koje mogu biti iritirajuće,ali pokazala je kako mlada djevojka može biti interesantna ...
nausnica wrote:Da Edmonde, znam. Nije bitno kako znam niti cu otkrivati imena, jer sto bi mi iko vjerovao sta ja kazem. Ja samo iznosim svoj stav i ono sto znaju i ptice na grani u HR i kod Ogreste, pa ko hoce da povjeruje, raspitace se i kod nas i shvatiti vec jednom sta je svrha Piramide.

Emina nije glupa, prosjecna je osoba ko i vecina nas, ali znas i ti sam da njeni argumenti nisu razlog sto je pobjedila ;)
Ok, neću reći da to ne možeš znati,ako tako tvrdiš ... Vjerovatno i znaš. Malo sam iziritiran pojedincima “sveznalicama”. Pozz
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Kod nas je problem što samo djeca "ofarbanih političara" imaju priliku da budu "elokventna". Ostali imaju priliku da se, uglavnom, prijave na biro za zapošljavanje..

Tako da sve to nije do sposobnosti, nego do babine love..
fixer

Post by fixer »

stvarno ako je bila skolovana od strane para fonda za talentovanu djecu koja nemaju mogucnost skolovanja zbog nedostatka materijalnih sredstava onda stvarno ja pozivam da nabavimo oruzije(kranpe lopate)i idemo da ratujemo pa sta bude. nije bitno protiv koga cemo. bitno je jedino da izbacimo ovaj gnjev iz sebe. sutra cemo napast sff, prekosutra nsbih, dan poslje cemo vec nesto smisliti. ustani narode.... boli vishe guzica od sjedenja
uvjek dobar gost

fixer wrote:stvarno ako je bila skolovana od strane para fonda za talentovanu djecu koja nemaju mogucnost skolovanja zbog nedostatka materijalnih sredstava onda stvarno ja pozivam da nabavimo oruzije(kranpe lopate)i idemo da ratujemo pa sta bude. nije bitno protiv koga cemo. bitno je jedino da izbacimo ovaj gnjev iz sebe. sutra cemo napast sff, prekosutra nsbih, dan poslje cemo vec nesto smisliti. ustani narode.... boli vishe guzica od sjedenja
Sticajem čudnih životnih okolnosti od moje sadašnje djevojke tetka radila tada u ambasadi BiH u Londonu.... i u rukama držala njenu vizzu i svu dokumentaciju..... ja kad sam to čuo... sjebao sam se kao foka... a stari joj je pun para kao trajekt.... :x
a za to vrijeme talentovana djeca u Bih postaju čobani....jer im je skupo da pohađaju i osnovnu školu...... :x
Edmond

Post by Edmond »

valterbranisarajevo wrote:Kod nas je problem što samo djeca "ofarbanih političara" imaju priliku da budu "elokventna". Ostali imaju priliku da se, uglavnom, prijave na biro za zapošljavanje..

Emina je pravi primjer mlade djevojke,intelektualke, koja ima ciljeve u životu i,na njenu sreću, ima mogućnost da do njih dođe. Naravno da na njen ego utiče njen obrazovni background, ali se ne bih složio s tobom da je za sav njen poslovni uspjeh zaslužan njen otac, jer djevojka nema strah od javnih nastupa i preuzela je odgovornost na sebe, što je danas rijetka osobina. Priznat ćeš da mnogo mladih Bosanaca ima mogućnost, ali da natoči gorivo u auto koji je dobio od starog, da glumi "sarajliju" pred "papcima",da ima "čisti heroin" kako kažu "Letu štuke" i sve ostalo što ide uz ovaj tip elite mladih Bosanaca. Da nisi u potpunosti upravu mogu ti potvrditi primjeri mladih bosanca kao što je Jan Zlatan Kulenović, pa recimo Vlado Marić sa radija 202, pa mali Haris sa FTV i sl. Znači, ne kažem ja da je Emina jedna od milion,da je izuzetak,ali da predstavlja intelektualno osvježenje na medijskom prostoru,predstavlja.
Ffff

Post by Ffff »

uvjek dobar gost wrote:
fixer wrote:stvarno ako je bila skolovana od strane para fonda za talentovanu djecu koja nemaju mogucnost skolovanja zbog nedostatka materijalnih sredstava onda stvarno ja pozivam da nabavimo oruzije(kranpe lopate)i idemo da ratujemo pa sta bude. nije bitno protiv koga cemo. bitno je jedino da izbacimo ovaj gnjev iz sebe. sutra cemo napast sff, prekosutra nsbih, dan poslje cemo vec nesto smisliti. ustani narode.... boli vishe guzica od sjedenja
Sticajem čudnih životnih okolnosti od moje sadašnje djevojke tetka radila tada u ambasadi BiH u Londonu.... i u rukama držala njenu vizzu i svu dokumentaciju..... ja kad sam to čuo... sjebao sam se kao foka... a stari joj je pun para kao trajekt.... :x
a za to vrijeme talentovana djeca u Bih postaju čobani....jer im je skupo da pohađaju i osnovnu školu...... :x
ama odakle mu? :-)
uvjek dobar gost

Edmond wrote:
valterbranisarajevo wrote:Kod nas je problem što samo djeca "ofarbanih političara" imaju priliku da budu "elokventna". Ostali imaju priliku da se, uglavnom, prijave na biro za zapošljavanje..

Emina je pravi primjer mlade djevojke,intelektualke, koja ima ciljeve u životu i,na njenu sreću, ima mogućnost da do njih dođe. Naravno da na njen ego utiče njen obrazovni background, ali se ne bih složio s tobom da je za sav njen poslovni uspjeh zaslužan njen otac, jer djevojka nema strah od javnih nastupa i preuzela je odgovornost na sebe, što je danas rijetka osobina. Priznat ćeš da mnogo mladih Bosanaca ima mogućnost, ali da natoči gorivo u auto koji je dobio od starog, da glumi "sarajliju" pred "papcima",da ima "čisti heroin" kako kažu "Letu štuke" i sve ostalo što ide uz ovaj tip elite mladih Bosanaca. Da nisi u potpunosti upravu mogu ti potvrditi primjeri mladih bosanca kao što je Jan Zlatan Kulenović, pa recimo Vlado Marić sa radija 202, pa mali Haris sa FTV i sl. Znači, ne kažem ja da je Emina jedna od milion,da je izuzetak,ali da predstavlja intelektualno osvježenje na medijskom prostoru,predstavlja.
Medijsko osvježenje...... kad ti kažeš samo još reci da je jedno od pomenutih osvježenja... Naida Kundurović i da skočim sa drugog sprata...

Ona je imala privilegiju da se školuje tamo gdje ja nisam... pa je imala istu tu privilegiju da je ne raspameti rat koji je prošao... pa da ne spominjem zasluge babe joj Ganića...., a ona priča kao da je iz neke porodice koja nit luk jela nit luk mirisala...
Ja recimo imam problem sa tim.. da danas imamo 28% nepismenih.. odnosno 700 000 a ona je kao osvježenje.... Po meni je to licemjerno... ali navikao sam se i na to živeći u BiH...
kad krenu sad djeca lopova-političara stizati iz Amerike i Europe gdje su pohađali prestrižne škole... hoće li i oni biti osvježenja......???
Sir_Lancelot

Post by Sir_Lancelot »

Samo sto se sinoc pokazalo da je veoma losa investicija u obrazovanje. Kvazi intelektualc. Nisi intelektualac kada zavrsis fakultet. To je life style. Ne mozes biti jet set i intelektualc istovremeno. Treba li je biti glumica, dizajnerica, voditeljica ili nesto sl. Reziserka mozda:)
fixer

Post by fixer »

Edmond wrote:

ma hladno me zaboli qurac sto ona predstavlja neko osvjezenje. ti u njoj vidis osvjezenje sto je super. ti vidis mladu pametnu. ja vidim mogucnost da je na njenom mjestu zaista mogla biti neka osoba talentovana koja nije mogla da se skoluje sama. njen otac je sigurno imao pare da je skoluje.
luciferino

Post by luciferino »

uvjek dobar gost wrote:
Edmond wrote:

Medijsko osvježenje...... kad ti kažeš samo još reci da je jedno od pomenutih osvježenja... Naida Kundurović i da skočim sa drugog sprata...

Ona je imala privilegiju da se školuje tamo gdje ja nisam... pa je imala istu tu privilegiju da je ne raspameti rat koji je prošao... pa da ne spominjem zasluge babe joj Ganića...., a ona priča kao da je iz neke porodice koja nit luk jela nit luk mirisala...
Ja recimo imam problem sa tim.. da danas imamo 28% nepismenih.. odnosno 700 000 a ona je kao osvježenje.... Po meni je to licemjerno... ali navikao sam se i na to živeći u BiH...
kad krenu sad djeca lopova-političara stizati iz Amerike i Europe gdje su pohađali prestrižne škole... hoće li i oni biti osvježenja......???
To ci ti samo jubomoran na tako uspjesne mlade dame. :oops:
uvjek dobar gost

Shvatiću ovo kao šalu... :D :D
luciferino

Post by luciferino »

uvjek dobar gost wrote:Shvatiću ovo kao šalu... :D :D
;-) Iskreno se nadam da hoćeš. U protivnom si puko.
Edmond

Post by Edmond »

uvjek dobar gost wrote:
Edmond wrote:

Rekao sam intelektualno osvježenje na medijskom prostoru,a ne medijsko osvježenje. Nisam mislio na voditelje i emisije tipa "pozitiv","Kerozin" i sl. Baš na tom primjeru možeš vidjeti razliku,a obje su mlade i uspješne djevojke. Mogu se složiti s tobom da bi mnogi drugi, da su imali iste ili slične uslove bili poput Emine ili čak bolji. Poslijeratna opšta amnestija je najveće sranje koje je vlast mogla donijeti (pored potpisivanja Dejstonskog sporazuma na obnakav način). I ja sam napravio 5 godina pauze u svom obrazovanju dok su neki završavali fakultete vani,tako da sigurno znam o čemu govoriš. Problem je što mladi intelektualci ne mogu dobiti medijski prostor, tako da je opšta erozija znanja,morala i drugih normi sasvim normalna stvar. Zbog toga ja ovaj put podržavam Eminu, jer je pokazala zavidan intelekt u sinoćnoj Piramidi. Ja zbog toga nisam ljubomoran,dapače ...
uvjek dobar gost

luciferino wrote:
uvjek dobar gost wrote:Shvatiću ovo kao šalu... :D :D
;-) Iskreno se nadam da hoćeš. U protivnom si puko.
Blizu sam... :shock: :-)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Edmond wrote:

Gdje sam onda ja bila u ratu? Vani? Jer pisah milion puta da mi se srce cijepalo kad sam gledala prozore Sinovog stana osvjetljenje strujom a mi uz kandila i svijece sjedimo...Takovska, Bjelave....

Edmond

Post by Edmond »

:-D Hajde zaboravi na njega, mada je bio na Braču, Republika Hrvatska ... Nije poenta u njima... Pozz
bordouze

Post by bordouze »

Emina nije kriva sto je njen otac beskurpulozni, korumpirani bivsi politicar.
Ona takodjer nije kriva sto su Ganici sa svojom, otetom vilom simbol sarajevskih postratnih skorojevica. Ne idu na njen obraz ni pompezne kicerske kapije koji treba svojim sjajem da prikriju blato i jad iz kojeg su jos jucer izvukli provinicijski dotepanaci.

Nazalost ,kad bez ikakve sjene na licu govori o korupciji, kriminalu i nemoralu politicara ona je dokaz da iver ne pada daleko od klade.

Ocito da ni u drugoj generaciji ne lapi taj stocarski, agresivni gen.
buba

#100 re

Post by buba »

Ma Emina G. me ne tangira nicim, jer ne nalazim nista fascinantno kod nje, ali kad ste vec pokrenuli temu o njenoj licnosti, mislim da je pozitivno kod svake licnosti ukoliko je obrazovana, elokventna i samouvjerena u onome sto radi.
S druge strane, to bi trebalo biti komplimentovano manjkom pretencioznosti, umjerenim egoom i pristupacnom licnoscu, sto ovoj djevojci manjka.
Koliko se sad ona moze zato kriviti je diskutabilno, gledajuci background iz kojeg dolazi i na kojem je kultivisana.
Post Reply