BH TELECOM:PRIVATIZACIJA I RODJACKO-LJUBAVNA SISTEMATIZACIJA

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Ridjobrki

Post by Ridjobrki »

bljesak.info wrote:Mobilkom Austria Group je i dalje zainteresirana za ulazak na bh. tržište i prati stanje u ovom području, ali bi jako voljeli kada bi se stvari brže odvijale, izjavio je Boris Nemšić, predsjednik Uprave Telekom Austria Grupe i Mobilkoma Austria.

"Bilo bi dobro kad bi Parlament Federacije BiH brže donosio odluke kako bi se pokrenuo proces prodaje BH Telecoma. Prema posljednjim podacima, BH Telecom ozbiljno gubi udjel na tržištu", kazao je Nemšić bh. novinarima na Svjetskom GSM Kongresu u Barceloni.

On je dodao da je nedavno bio u Sarajevu i da je tržište mobilnih komunikacija u BiH naraslo, te postalo kvalitetnije.

"Ponude su bolje, reklame su kvalitetnije. Prema tome, tko tu ne bude držao korak, nema se čemu nadati", kazao je Nemšić.

On je na pitanje koliko je na promjenu stanja na bh. tržištu utjecala privatizacija Telekoma Srpske, kazao da ne zna koliko je to razlog, iako je vjerojatno i to utjecalo. "Ali, kad pogledate i ono što radi Eronet i M:tel, to je vrlo pozitivna, agresivna marketinška kampanja koja razvija tržište i onaj tko ne prati utrku na tržištu, očito će izgubiti. Za BH Telecom sigurno nije dobro ako ne budu pojačano pratili razvoj tržišta", rekao je Nemšić.

A ovo su posljedice rođačko-ljubavničke sistematizacije...
tonymontana

Post by tonymontana »

Tacno!
Samo bih ja bio konkretniji i rekao da je to TEK POCETAK onoga sto ih ceka i da ce posljedice biti puno teze od ovoga, mozda cak sadasnja (do sada najgora) uprava uspije da to preduzece potpuno unisti i onda ga proda za desetinu one vrijednosti koja se sada moze dobiti! Neka samo objave kada su raspisali zadnji konkurs za prijem radnika i koliko stotina ljudi je (preko stele) od zadnjeg konkursa do danas pocelo raditi.
newone

Post by newone »

Vlada ce odugovlaciti privatizaciju Telekoma dok god to bude mogla i htjela bez obzira na pad vrijednosti BiH Telekoma. Tamo je na hiljade rodjacko porodicnih lezihljebovica zaposleno i kud bi oni nakon privatizacije. To je i finansijski centar SDA preko koje se ova stranka finansira. Isto tako pune se budzetske rupe Bosnjackog dijela federacije iz profita ovog telekoma, a to doticne i odrzava na vlasti.
Boli njih briga sta ce biti sa Telekomom u buducnosti i koliko cemu vrijednost pasti i ko ce ga kupiti i za koliko.
Nek traje dok traje!
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Ljudi se primaju preko "internih konkursa", cast izuzetcima i postenim ljudima, ali tamo je na snazi rodjacko-rodbinska veza i samo se tako moze zaposliti.
mariobl

Post by mariobl »

tacno rjesenje je privatizacija hitna i samo ne znam sto je brankovic stao s tim.Evo na telecompaper kazu da je Boris Nemsic o5 ko papagaj izjavio da je jos uvjek zainteresovan.Drzava nikad nije bila dobar vlasnik i treba to prodati sto prije dok nisu sve pokrali
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

meni se čini da se s prozora telekoma na malti može vidjeti ogromna reklama na susjednoj zgradi od m:tela

:D:D:D čudo je nisu pokušali skinuti
tonymontana

Post by tonymontana »

komi wrote:meni se čini da se s prozora telekoma na malti može vidjeti ogromna reklama na susjednoj zgradi od m:tela

:D:D:D čudo je nisu pokušali skinuti
pa nemaju koga poslati da ga je skine , ne mozes onom ko ti je rod ili ljubavnicu poslati da nesto radi .... mozda plate nkog iz vana :lol: :lol:

A njma Boris najvise i odgovara, nadaju se da se ne bi nista promijenilo kada bi ga uzeo A1, Boris im je jaran iz skolskih dana :-)
abdulazizsarajevo

Post by abdulazizsarajevo »

Ja licno koristim usluge BHT i dobre su..cijnom i kvalitetom..ADSL mobilni..
Ne vidim u cemu je fazon gubiti na sate razglabanja oko ove teme..a na kraju mozda si ili nisi dobar koji pfening..

Mislim da se ovdje radi o ljubomori ljudi...ja koji radim nemam vremena da razmisljam o BHT i da li je i kako je tamo...

Licno sam uzeo fino web stranice pred sebe pogledao cijene svih operatora i odlucio se...nema tu pameti nikakve..

Uostalom brate ako nekom ne odgovara BHT fino kupi eronet ili mtel karticu i super..uziva..ako misli da ce proci jeftinije..ja imam sve tri kartice..uostalom tako je svugdje u europi..ljudi imaju po 2-3 kartice/telefona..

O adsl-u da i ne govorim..imao sam kablovski neka hvala...smatram da je pogotovo sada adsl neprikosnovn...za sada..

poljubi i ostavi..:))

Pozdrav dobri narode..
Truba

Post by Truba »

normala da sam ljubomoran

oni se žene udaju kuće kupuju stanove vikendice

jednostavno su moja ustavom zagarantovana prava ugrožena (a njihova nisu) i svim poveljama UNa zatražena da država omogući posao ljudima da plata bude adekvatna
i da čovjek može osnovati obitelj :x
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Ma ko ce te zaposliti takvog pohlepnog :lol: ? Da je tebi loshe ne bi ti orochavao novac u banci :lol: .
tonymontana

Post by tonymontana »

Fokusiramo se na BiH
"Izaći ćemo sa dobrom ponudom za BH Telecom", kazali su čelni ljudi Telekom Austria Grupe...
28.02.2008. 21:58

U Beču je ove sedmice predstavljen finansijski izvještaj Telekom Austria Grupe za 2007. godinu. Prema riječima vodećih ljudi ove kompanije, u protekloj godini zabilježen je rast prihoda od 3,3 % na 4,91 milijardi eura. Ukupan broj korisnika mobilnih usluga porastao je za 50,9% na 15,4 miliona, dok investicije u 2007. godini iznose 1,67 milijardi eura.

Telekom Austria Grupa posluje u osam zemalja. Članice grupacije su mobilkom austria (Austrija), Vipnet (Hrvatska), Si.mobil (Slovenija), mobilkom liechtenstein (Lihtenštajn), Mobiltel (Bugarska), Vip mobile (Srbija), Vip operator (Makedonija) i MDC (Bjelorusija).

Kako je izjavio predsjednik Uprave Telekom Austria Grupe i mobilkoma austria, Boris Nemšić, plan grupacije je da se u ovoj godini fokusira na Bosnu i Hercegovinu.

- Koncentriramo se na region koji je jezgro našeg djelovanja, gdje očekujemo da možemo rasti. Proces privatizacije BH Telecoma je više puta odgađan. Ipak, vjerujemo da bi se taj dio trebao okončati u drugoj polovini 2008. Zato ostajemo fokusirani na BiH - kazao je Nemšić, dodavši pritom da ne želi špekulirati o mogućoj cijeni najvećeg bh. operatora.

Na pitanje da li postoji plan "B" za ulazak na tržište BiH, poput kupovine udjela u HT Eronetu, u slučaju da uslovi za privatizaciju BH Telecoma ne budu prihvatljivi, on je odgovorio da je takva mogućnost isključena.

- Koncentriramo se isključivo na BH Telecom. Proces privatizacije je otpočeo, još je u ranom stadiju. Mi ćemo izaći sa dobrom ponudom. Poznato je da njemačka kompanija (Deutsche Telekom) već drži 46% udjela u HT Mostar, tako da nemamo ambicija prema drugim operatorima - kaže Nemšić.

Ovaj Nemšić potpuno odgovara sadašnjem korumpiranom i u kriminal ogrezlom rukovodstvu Telecoma, jer je to njihov jaran iz studentskih dana (tip je inace sarajlija), a najvjerovatnije da ne bi duboko ulazio u papire i snimanje stanja u toj firmi, nego bi oni i dalje ostali krcmiti imovinu i pare telekoma ..... Prvo bi trebalo tu dovesti reviziju, fin.policiju, ali sve da bude nezavisno ....
Truba

Post by Truba »

što prije prodati
podijeliti otkaze
rasturiti to zmijsko leglo pa makar ne imo nikad telefona
diplomac

Post by diplomac »

pa koliki je tu nepotizam o tome se moze naucni rad napraviti ... u kojem su samo oni sukobu interesa, povezani u kolo, univerzitet u sarajevu i tuzli, telecom, ministarstvo prometa i komunikacija ....
u teleokmu su glavni i odgovorni direktori, takodje i profesori na pojedinim univerzitetima u federaciji (sarajevo, tuzla, bihac), tu studiraju njihova djeca, sestre, braca, ljubavnice i ostali rodjaci, koji se naravno ne moraju ni pojaviti na ispitu jer bh telecom debelo donira tu instituciju, a onda kad dobiju bezvrijednu diplomu koju su dobili na "na lijepe oci" onda ih isti ti "profesori", tj direktori u telecomu rasporedjuju na najatraktivnija radna mjesta, a da bi to obezbjedili izmisljaju zakone mimo zakona drzave BiH. E sad drugo pitanje je kako neko moze raditi u telekomu, biti rukovodilac i u isto vrijeme biti profesor na nekom univerzitetu, cak studenti pricaju da se ispiti polazu u kancelarijama i prostorijama telekoma!?? trebalo bi provjeriti diplome svim zaposlenim u telekomu u zadnjih 10 godina bez obzira gdje da su zavrsili fakultet i da li su u bilo kakvoj vezi sa direktorima i profesorima ..... e eto ....
Last edited by diplomac on 05/03/2008 14:52, edited 1 time in total.
diplomac

Post by diplomac »

Meni licno ne ide u glavu kako nikakva federalna ili drzavna institucija ne udje u tu firmu i vidi sta to rade organizovani kriminalci koji upravljaju vec 15 godina s tom firmom. Pa to su klanovi organiziranog kriminala povezani kumski, porodicno, rodjacki, to vise nisu uticajne nikakve stranke, tu je samo familija ... "la familia", kao talijanska mafija.... i van familije niko nista ne moze uraditi.. ne mozes im prodati nista ako nisi familija, familja ima svoje firme koja prodaje telekomu stvari koje su im potrebne, pazite tu je rijec o stotinama miliona maraka.... ne mozes dobiti tender, ne mozes se zaposliti, ne mozes olovke prodati ako nisi familija.... price o platama parlamentaraca tu su smijesne ..... njihove plate su 10.000 KM i vise (lako je provjeriti prema zakonu o slobodnom pristupu informacija) .... strasno sta se tu radi, ako nisi familija, onda mozes proci i kao ljubavnica eventualno, ali se moras dobro naraditi koliko je direktora i sefova ... ne znam sta ova sipa radi, sta radi revizija, sta radi milion nekakvih organa i organizacija u BiH zaduzenih za zakonitost ...
Truba

Post by Truba »

diplomac wrote:Meni licno ne ide u glavu kako nikakva federalna ili drzavna institucija ne udje u tu firmu i vidi sta to rade organizovani kriminalci koji upravljaju vec 15 godina s tom firmom. Pa to su klanovi organiziranog kriminala povezani kumski, porodicno, rodjacki, to vise nisu uticajne nikakve stranke, tu je samo familija ... "la familia", kao talijanska mafija.... i van familije niko nista ne moze uraditi.. ne mozes im prodati nistaa ko nisi familija, famila ima svoje firme koja prodaje telekomu stvari koje su im potrebne, pazite tu je rijec o stotinama miliona maraka.... ne mozes dobiti tender, ne mozes se zaposlizi, ne mozes olovke prodati ako nisi familija.... price o platama parlamentaracu tu su smijesne ..... njihove platu su 10.000 KM i vise (lako je provjeriti prema zakonu o slobodnom pristupu informacija) .... strasno sta se tu radi, ako nisi familija, onda mozes proci i kao ljubavnica ... ne znam sta ova sipa radi, sta radi revizaja, sta radi milion nekakvih organa i organizacija u BiH zaduzenih za zakonitost ...
ma šta kažeš?

ma nemoguće :oops: :oops: :oops:

istina je možeš se i zaposliti ako ti je otac poginuo u ratu ili majka a bio je uposlenik
i ako si dobivao stipendiju neku...
diplomac

Post by diplomac »

komi wrote:
diplomac wrote:Meni licno ne ide u glavu kako nikakva federalna ili drzavna institucija ne udje u tu firmu i vidi sta to rade organizovani kriminalci koji upravljaju vec 15 godina s tom firmom. Pa to su klanovi organiziranog kriminala povezani kumski, porodicno, rodjacki, to vise nisu uticajne nikakve stranke, tu je samo familija ... "la familia", kao talijanska mafija.... i van familije niko nista ne moze uraditi.. ne mozes im prodati nistaa ko nisi familija, famila ima svoje firme koja prodaje telekomu stvari koje su im potrebne, pazite tu je rijec o stotinama miliona maraka.... ne mozes dobiti tender, ne mozes se zaposlizi, ne mozes olovke prodati ako nisi familija.... price o platama parlamentaracu tu su smijesne ..... njihove platu su 10.000 KM i vise (lako je provjeriti prema zakonu o slobodnom pristupu informacija) .... strasno sta se tu radi, ako nisi familija, onda mozes proci i kao ljubavnica ... ne znam sta ova sipa radi, sta radi revizaja, sta radi milion nekakvih organa i organizacija u BiH zaduzenih za zakonitost ...
ma šta kažeš?

ma nemoguće :oops: :oops: :oops:

istina je možeš se i zaposliti ako ti je otac poginuo u ratu ili majka a bio je uposlenik
i ako si dobivao stipendiju neku...
to sto se tice rata njih to ne zanima, a stipendiju takodje mozes dobiti samo ako si clan familije i iskljucivo ako sudiras na nekom univerzitetu gdje predaje neko od direktora u telecomu, a zna se koji su to , elektrotehnika u sarajevu i tuzli i fakultet saobracaj i kumunikacija u sarajevu .... mozes zavrsiti Sorbonu oni to ne priznaju, bolji je saobracaj i komunikacije u sarajevu !?
Truba

Post by Truba »

odmah mi je loše :roll:
tonymontana

Post by tonymontana »

komi wrote:odmah mi je loše :roll:
Za povratiti (bljak). A interesantno je da novine pisu kako je pas nekakve Amele Sehovic operisao crijeva ili da je Donna Ares dobila puhicu na lijevom guzu, a o ovim stvarima a A - ni A, normalno, odmah nema vise reklame u boji preko cijelog lista u 23 naredna broja !

U ovim situacijama naumpadne mi pjesma : BOSNOOOO MOOOJA POHARANAAAAA ... 4 LJETA NE SIJANA ... ZAMLJO MOJA NE ORANAAAAA ... AL TE GULE SA SVIH STRANAAAAAAA (fukare sto je najgore) :bih:
Truba

Post by Truba »

pa svjedoci smo određene pojave u modernom društvu

mediokratija

ako želite pogledajte dok. film ORWEL ROLLS IN HIS GRAVE

MEDIJI diktiraju izgled današnjeg svijeta... zatrpani smo stotinama nepotrebnih i debilnih informacija i onda u 10 redaka imamo vijest... pronevjereno 42 mil. pa onda opet govnjive vijesti... pa opet poskupljenje...pa onda opet britni... eno mijenjala je vjeru... bila djevica... zahvaljivala isusu...sada nogira onog bojfrenda ona naso konobaricu koja ima kucu u LA pa opet poskupljenje...

samo mijenjajte imena celebritija ...i eto situacije kod nas

mediji politika novac država mediji politika novac država

ruka ruku mije a lice obje

a zašto je onda niska plata novinarima :D
tonymontana

Post by tonymontana »

U pravu si 100 % .
U DANIma su kao bili poceli malo raskrinkavati vladu i bh telecom i ko drzi generalnog direktora telecoma, kao odejdnom na 7 strana cijelih u boji nekakve debilne reklame, u glavnom su takve sve reklame telecoma, i gotovo - ni slova vise .... sve u redu, niko nikog ne drzi :lol:
ili mozda drzi :?
karanana

Post by karanana »

Moze li mi neko reci gdje mogu tuziti BH Telecom za lazni marketing?

Evo sinoc su poceli sa nekakvom kampanjom i gledam kaze za 7,49 KM pretplate fiksnog telefona dobijemo 19.200 sekundi razgovora. Ciste lazi. Meni bogumi na racunu dodje 7,49 pretplate + 6 tv takse + nabeshaju i zaracunaju sve razgovore sa onog listinga koji dostave i koje sam obavio. nema ni sekunde dzabalesku odnosno da je ukljucena u 7,49. ukidam fiksnu liniju zbog ovakvog lopovluka , jer to mi je 15 maraka a da ni ne podignem slusalicu
Truba

Post by Truba »

joj ja ne znam kakve su to obitelji... kao u doba prvobitne horde kada je sve bilo svačije

evo i ja sam imao porodicu i rođake ali niko nikome ne pomaže samo otimaju

dva su brata (od kojih je jedan usvojen) i jedna ujna oteli zemlje u vrijednosti 1/4 milijuna + kuća
od ostalih 6 tetaka

a kad čujem za te familije u telekomu... prosto me tuga uhvati ne zbog para nego zbog tog zajedništva koje pokazuju :roll:
treba pomagati svoje
tonymontana

Post by tonymontana »

karanana wrote:Moze li mi neko reci gdje mogu tuziti BH Telecom za lazni marketing?

Evo sinoc su poceli sa nekakvom kampanjom i gledam kaze za 7,49 KM pretplate fiksnog telefona dobijemo 19.200 sekundi razgovora. Ciste lazi. Meni bogumi na racunu dodje 7,49 pretplate + 6 tv takse + nabeshaju i zaracunaju sve razgovore sa onog listinga koji dostave i koje sam obavio. nema ni sekunde dzabalesku odnosno da je ukljucena u 7,49. ukidam fiksnu liniju zbog ovakvog lopovluka , jer to mi je 15 maraka a da ni ne podignem slusalicu
Ma to su njihove komunisticke kampanje tipa "hajmo ih zajebati, a oni neka misle da su dobro prosli" ... to je politika bivseg SSSR-a .. i jos jarane nisi racunao 17% PDV-a na to i poskupljenje RTV pretplate koja sad iznosi 6,90 Km, znaci 20 Km za fixni, a da i ne dirnes slusalicu ..

A reklame za ove telefone od 99 i 110 KM, kojih nema nigdje vec par sedmica, ali se uredno i dalje po novinama i televiziji reklamiraju preko cijele strane u boji .... sve to mi placamo ....
tonymontana

Post by tonymontana »

komi wrote:joj ja ne znam kakve su to obitelji... kao u doba prvobitne horde kada je sve bilo svačije
Tacno, dobro si pogodio, to je skolski primjer postkomunisticke korumpirane firme u kojoj je sve "svacije, a nicije" ... a ekipa muze li muze .... ali meni nije jasno sta se to treba desiti da se neko u BiH barem malo zastidi svojih postupaka ? ..
didgeridoo

Post by didgeridoo »

karanana wrote:Moze li mi neko reci gdje mogu tuziti BH Telecom za lazni marketing?

Hajde bolan ohani malo...raspitaj se...ne pred rudu...
i mene je to zanimalo pa sam iscackao da je tih 19.200 sec. besplatan razgovor izracunat u off-peaku.
i skontam, pa naravno da bih i ja, i ti i svaki drugi metnuo na tezgu najljepsu jabuku ako je ima :D
A sto se tice TV pretplate: Kakve to veze ima sa telecomom? :? osim zajednickog racuna...
Post Reply