20 godina Hz-Dom mladih 11.12.2007

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Snowflake

Post by Snowflake »

justika_sa wrote:
shadow wrote:Cim sam vidio plakat znao sam da ce se pojaviti metar ovih kriticara koji ce se uhvatiti za naziv grupe. Greska so what? Plakat je jasan, citak, mislim da smo svi culi za sarr e roma tako da ova greska nikog nece natjerati da odustane od dolaska u dom mladih.
Sto se tice izvodjaca, HZ kao i svaka druga veca grupa ljudi ( ne samo navijaca) je protkana ljubiteljima raznih vrsta muzike tako da mora biti nesto za svakog. Ja da se pitam, ostavio bi samo d'blavorse i nek sibaju cijelu noc ali trudim se da mi ne smetaju ni ovi ostali, sve dok su bordo-nashi su.

HZ87
slucajno naletih na temu... što se događaja tiče čestitam i sretno...
no ono što želim komentirati je stav prema pogrešnom nazivu grupe na zvaničnom plakatu - reklami u ovom slučaju bilboardu...
Sorry ali to nije "so what"... svaki dan smo svjedoci hiljada i hiljada grešaka u štampanim materijalima ili medijima poput tv i sl. Neke od njih nastaju zbog nepismenosti i neobrazovanosti, a neke zbog nemara, žurbe, nedovoljne brige i odgovornosti...
Taj plakat predstavlja jednu instituciju... koja postoji 20 godina... i sorry ali meni govori kako se u toj instituciji važne stvari rade preko neke stvari... i srozava instituciju...
Moj posao ima dosta veze sa graf. dizajnom i svakoga dana se borim protiv takvih grešaka i "so what" stava...
Dok god budemo preko grešaka prelazili sa "so what" stavom... nećemo nigdje... baš nigdje... ostat ćemo tamni vilajet...
u potpunosti se slazem...taj plakat ipak predstavlja nesto, predstavlja instituciju HZ i, na kraju krajeva, bit ce glavni razlog za odziv 90% ljudi koji budu tamo...Osim toga, nije bas fer ni prema toj grupi koja ce doci da uvelica jedan takav jubilej napraviti takvu gresku, a pogotovo ne na sve to reci "so what"...meni je tih 20 god pravo velika stvar i mislim da se, bez obzira sta kazu ovi ovdje, krenulo u obiljezavanje toga na jedan super nacin, stoga ne bi trebali sebi dozvoliti da nam jedna glupa greska baci mrlju i da razloga tim kriticarima kojih je metar (iskreno, s razlogom) da bilo sta kazu...

Sretan nam jubilej
Snowflake

Post by Snowflake »

cico x wrote:DAJ BA KOMPLEXASI ,IDITE LIJECITE SE U TOM SVOM PABU
a dje im je taj pub tako ti Boga?
pudlica

Post by pudlica »

Snowflake wrote:
a negdje na kovacima koliko sam skontao i lafo su veliki mangupi pa ispod 18 godina likovi ulaze dok ne pocnu izlaziti lagano samo lagano,a ove manijake najvise boli sto u sarajevu nikad nije postavljen plakat u vezi njih,bio je plakat za hordezla.org pa za bordo pivo sad ovo a oni nikad nisu svog plakata vidjeli na ulici,neka ih nek se pate i nek idu u svoj pub velike casti imati pub eeeee otkrili ste ameriku
elSaik

Post by elSaik »

pudlica wrote:
Snowflake wrote:
a negdje na kovacima koliko sam skontao i lafo su veliki mangupi pa ispod 18 godina likovi ulaze dok ne pocnu izlaziti lagano samo lagano,a ove manijake najvise boli sto u sarajevu nikad nije postavljen plakat u vezi njih,bio je plakat za hordezla.org pa za bordo pivo sad ovo a oni nikad nisu svog plakata vidjeli na ulici,neka ih nek se pate i nek idu u svoj pub velike casti imati pub eeeee otkrili ste ameriku
:lol: A to ko neka navijačka furka da se gradom reklame postavljaju? 'Oj drame, ocam'. Nema dalje. :lol:
xon_sa

Post by xon_sa »

hahaha
Fakat, strasni navijaci, skupljaju raju preko plakata :D
cico x

Post by cico x »

xon_sa wrote:hahaha
Fakat, strasni navijaci, skupljaju raju preko plakata :D
hahahaha,najjaci si majke mi,treba te proglasiti zasticenom vrstom!
johntra

Post by johntra »

gdje je ba to bordo pivo?
strong69

Post by strong69 »

johntra wrote:gdje je ba to bordo pivo?
Nema vise... Bila kad je Nijaz Gracic bio predsjednik... Znaci davno.
xon_sa

Post by xon_sa »

Kad bude, hajmo pitari, 4, 8...
njaaaaa :D
testament

Post by testament »

xon_sa wrote:Kad bude, hajmo pitari, 4, 8...
Bitno je da mi SLAVIMO 20GODINA POSTOJANJA,a vi će te akobogda nekad slaviti LAŽNIH I NEPOSTOJEĆIH 20g :-) ,ali nema veze biće bolje jednog dana-valjda.
Hoćete li opet ljubu zvati :D
xon_sa

Post by xon_sa »

testament wrote:
Bitno je da mi SLAVIMO 20GODINA POSTOJANJA,a vi će te akobogda nekad slaviti LAŽNIH I NEPOSTOJEĆIH 20g :-) ,ali nema veze biće bolje jednog dana-valjda.
4,8... :D
johntra

Post by johntra »

nemoj da postanemo odmah dosadni sa tim 4,8..
kao neki ovdje sa folovima željA, i sličnih metafizčkih S.ranja...
testament

Post by testament »

xon_sa wrote:
testament wrote:
Džaba mali kompleksašu DŽABA,mi već DVIJE proslave u 20g,a vi ljuba aličić i nekakav pub :lol:

Biće vama za DVIJE-TRI godine proslava 20g,baš me interesuje ko će vama biti i gdje će biti održana,ako UOPŠTE bude održana.Do tada mali iskompleksirani ljubitelju ložioničara,konduktera pa,pa
Skoro

Post by Skoro »

Najstarijoj navijackoj grupi u BiH cestitam 20 godina postojanja i rada i zelim da se sto prije reorganiziraju kako ne bi dozvolile da nam grupice tipa tm, robijaca, skakavaca, zrikavaca i nekakvih siromaha, koji su prave navijacke skupine mogli gledati samo na televiziji ili o njima citati u novinama, nesto mogu reci i prigovoriti.
Proslava je, manje-vise, simpaticna, izbor ucesnika je ocajan (vjerovatno su to sponzori odlucili), ali ko hoce da dodje doci ce...
red07

Post by red07 »

kako mislis "najstarijoj grupi " ? ti ko srbi :) pardon hrvati :-)
testament

Post by testament »

Pa dobro u BiH nam po "starosti" može samo parirati Red Army i NIKO VIŠE
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Pitanje za pitare:
Ko je osnivac Hz? Ko su clanovi organizacionog odbora proslave? Sto niste obavijestili neke od OSNIVACA?
A znam da niste, jer sam ja sinoc morala obavijestiti jednog od njih...pa me covjek pogleda blijedo..
Skoro

Post by Skoro »

red07 wrote:kako mislis "najstarijoj grupi " ? ti ko srbi :) pardon hrvati :-)
Pardon, htio sam reci najstarijoj 'ultras' navijackoj skupini u BiH. mislim da se razumijemo 8-)
xon_sa

Post by xon_sa »

testament wrote:
xon_sa wrote:
testament wrote: Bitno je da mi SLAVIMO 20GODINA POSTOJANJA,a vi će te akobogda nekad slaviti LAŽNIH I NEPOSTOJEĆIH 20g :-) ,ali nema veze biće bolje jednog dana-valjda.
Džaba mali kompleksašu DŽABA,mi već DVIJE proslave u 20g,a vi ljuba aličić i nekakav pub :lol:

Biće vama za DVIJE-TRI godine proslava 20g,baš me interesuje ko će vama biti i gdje će biti održana,ako UOPŠTE bude održana.Do tada mali iskompleksirani ljubitelju ložioničara,konduktera pa,pa
Sto se neko iznervirao pa sad vrijedja, pa necemo tako. :)
testament

Post by testament »

mIRCerka wrote:Pitanje za pitare:
Ko je osnivac Hz? Ko su clanovi organizacionog odbora proslave? Sto niste obavijestili neke od OSNIVACA?
A znam da niste, jer sam ja sinoc morala obavijestiti jednog od njih...pa me covjek pogleda blijedo..
Čuj pitanje za pitare,nije nas 30000 osnovalo Hz,znaš ti dobro ko je organizovao Hz,ali se zapitaj ko je i KADA osnovao vas.
Baš fino od tebe što obavještavaš pitare kad nam je i gdje proslava,imaš piće od mene :D
testament

Post by testament »

xon_sa wrote:
testament wrote:
xon_sa wrote: 4,8... :D

Ti si najveći klovn od vas 100-tinjak klovnova sa juga :lol:
Hajde mali gledaj kako to pitari rade,vi ste organizovali donacije za stolice ono jedna stolica jedan navijač,i koliko ste ono skupili stolica:189?? :lol:

Velika je vaša ljubav prema klubu kad ste odvojili čitavih 500-600 KM za stolice :lol:

Predlažem vam da iduće ljeto organizujete 10 godina od pobjede na koševu,to je JEDINO čega se sjećate(a da nije LAŽ),i čega ćete se sjećati još 100g
xon_sa

Post by xon_sa »

testament wrote:
xon_sa wrote:
testament wrote: Džaba mali kompleksašu DŽABA,mi već DVIJE proslave u 20g,a vi ljuba aličić i nekakav pub :lol:

Ti si najveći klovn od vas 100-tinjak klovnova sa juga :lol:
Hajde mali gledaj kako to pitari rade,vi ste organizovali donacije za stolice ono jedna stolica jedan navijač,i koliko ste ono skupili stolica:189?? :lol:

Velika je vaša ljubav prema klubu kad ste odvojili čitavih 500-600 KM za stolice :lol:

Predlažem vam da iduće ljeto organizujete 10 godina od pobjede na koševu,to je JEDINO čega se sjećate(a da nije LAŽ),i čega ćete se sjećati još 100g
Ne, ne se kurchit, mogli bi se poceti podsjecati na mnoge komicne trenutke u vasoj historiji kao sto je "bolje treci..." i sl. :D

A vi poslije krkanluka mozete na jedno masno pile u Bilbo, dok mi cugamo u nasem pubu :D
Skoro

Post by Skoro »

sretno vama bilo u vasem 'PUBU' :roll: i ide vlak...ide vlak
Ali_G

Post by Ali_G »

A jebo vas vise proslava. Ako se stanje u kojem su Hz sada ne promijeni u sljedecu godinu-dvije mozemo citavu ovu paradu macku o rep okaciti. Vidjecemo na sta ce liciti to u utorak
Skoro

Post by Skoro »

Ma mene licno ovo ne interesuje, dobro je samo da se ima necim obiljeziti godisnjica a sama manifestacija je......za mene totalno ne bitna. Bitnije je rijesiti neke druge stvari o kojima sada nije ni mjesto ni vrijeme. :roll:
Post Reply