N-GODISNJI PAKETI ZA DJECU KOJA NEMAJU... vol.2

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
volvoxII

Post by volvoxII »

danas wrote:
volvoxII wrote:iz dijaspore :D

saljem 50 €

treba mi bankovni racun

swift cod i IBAN

ime i prezime nekoga

ko nece "maznut lovu od ekskurzije" 8) sve na PM!!!

koliko znam ne postoji racun za ovakve akcije... a meni iz USA su provizije katastrofalne... vise taj novac volim dati djeci za paketice nego banci...
nadji forumasa kome/kojoj vjerujes i salji na ruke... ja tako uvijek radim (i sada cu) i nikad nije bilo problema :)

sta znaci na ruke
danas

Post by danas »

volvoxII wrote:
danas wrote:
volvoxII wrote:iz dijaspore :D

saljem 50 €

treba mi bankovni racun

swift cod i IBAN

ime i prezime nekoga

ko nece "maznut lovu od ekskurzije" 8) sve na PM!!!

koliko znam ne postoji racun za ovakve akcije... a meni iz USA su provizije katastrofalne... vise taj novac volim dati djeci za paketice nego banci...
nadji forumasa kome/kojoj vjerujes i salji na ruke... ja tako uvijek radim (i sada cu) i nikad nije bilo problema :)

sta znaci na ruke
ja posaljem cash, preporuceno i osigurano... uvijek je doslo... :)
volvoxII

Post by volvoxII »

danas wrote:
volvoxII wrote:
danas wrote:

sta znaci na ruke
meni ovdje u njemackoj banka trazi 30 Eura :sad: za transakciju

i ja cu u koverti preporuceno, morali se navesti sta je u pismu
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Svake godine se ponadam da ce ako nista biti manje onih koji boluju one djecije bolesti kad je u pitanju forum i povjerenje ali ocigledno da nis' od toga... uvijek iznova nova prica. :oops:
Ljudi, necete slati 1000 $/€ etc, ako znate imalo nekoga sa foruma da je u Sarajevu i da vam moze pomoci - skontajte prenos para i gotovo.
Ako ima vise ljudi u Njemackoj, dat cu ja putem PM broj svog ziroracuna u Njemackoj i onda cemo Pearl i ja sve odjednom skinuti (neka ide ko jos hoce od poznate raje sa foruma), tad je provizija cini mi se 4€ i rijesen problem.
Samo nemojte da bude stalno neka frka i prica o povjerenju, postaje isprazno.
Pogledajte malo akcije iz ranijih godina i vidite koji su ljudi ovdje konstanta na forumu.
danas

Post by danas »

volvoxII wrote:
danas wrote:
volvoxII wrote:
sta znaci na ruke
meni ovdje u njemackoj banka trazi 30 Eura :sad: za transakciju

i ja cu u koverti preporuceno, morali se navesti sta je u pismu
da, to je zajeb -- transakcija je UZAS skupa... :x

ne, ja ne navedem -- a ako mora, stavi da su dokumenti...
i u onu kovertu sa mjehuricima... treba vremana, ali dodje :)
volvoxII

Post by volvoxII »

daduli_sa wrote:Svake godine se ponadam da ce ako nista biti manje onih koji boluju one djecije bolesti kad je u pitanju forum i povjerenje ali ocigledno da nis' od toga... uvijek iznova nova prica. :oops:
Ljudi, necete slati 1000 $/€ etc, ako znate imalo nekoga sa foruma da je u Sarajevu i da vam moze pomoci - skontajte prenos para i gotovo.
Ako ima vise ljudi u Njemackoj, dat cu ja putem PM broj svog ziroracuna u Njemackoj i onda cemo Pearl i ja sve odjednom skinuti (neka ide ko jos hoce od poznate raje sa foruma), tad je provizija cini mi se 4€ i rijesen problem.
Pogledajte malo akcije iz ranijih godina i vidite koji su ljudi ovdje konstanta na forumu.
daj taj ziroracun u Njemackoj

poslacu ti odmah kopiju uplatnice u pdf formatu
daduli_sa

Post by daduli_sa »

volvoxII wrote:
daduli_sa wrote:Svake godine se ponadam da ce ako nista biti manje onih koji boluju one djecije bolesti kad je u pitanju forum i povjerenje ali ocigledno da nis' od toga... uvijek iznova nova prica. :oops:

Sekund, samo da vidim gdje su mi TANovi i provjerim stanje na racunu, i onda saljem.
Dobijes PM i javi obavezno kad prebacis da znam.
danas

Post by danas »

daduli_sa wrote:
volvoxII wrote:

Sekund, samo da vidim gdje su mi TANovi i provjerim stanje na racunu, i onda saljem.
daj onda i meni -- bice i nas iz USA metar, pa da prebacimo jednu vecu sumu odjednom a ne da nam svima individualno kolje po $30 provizije na $30 donaciju...
daduli_sa

Post by daduli_sa »

danas wrote:
daduli_sa wrote:
volvoxII wrote: daj taj ziroracun u Njemackoj

daj onda i meni -- bice i nas iz USA metar, pa da prebacimo jednu vecu sumu odjednom a ne da nam svima individualno kolje po $30 provizije na $30 donaciju...
Hajd, ali ti prvo skontaj neka ide sva lova sto se tice Amerike tebi pa onda prebaci odjednom na moj racun jer ne bi volio da se ganjam pojedinacno ja sa svima. To mi je vec malo previse.
Ja cu za sada prvo da probam koliko brzo fercera sa Njemackom. Na racunu mi je 4,46€ tako da neka me niko ne pokusava odrati, nije mi svakako odobren minus :D Ovo sto imam cu da vam halalim na proviziju, neka ona ide o mom trosku :)
danas

Post by danas »

vazi, to smo i kontali -- sve meni ovdje da se salje, a onda od mene jedna posiljka direkt... samo sam ja mislila to postom, ali ako moze na neciji racun onda je to lakse -- a provizija bude i manja mozda...

javim ti cim sakupim sve :)
daduli_sa

Post by daduli_sa »

danas wrote:vazi, to smo i kontali -- sve meni ovdje da se salje, a onda od mene jedna posiljka direkt... samo sam ja mislila to postom, ali ako moze na neciji racun onda je to lakse -- a provizija bude i manja mozda...

javim ti cim sakupim sve :)
Ok, a ja sa volvoxII-om isprobam u medjuvremenu na ovim nasim "kracim" distancama. U svakom slucaju pare dizemo kad se zakljuci rok za slanje iz... "dijaspore", jebi ga, nemam boljeg termina :D
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Obvjestenje za pokretaca teme:

volvoxII je prebacio na moj racun 50,00 Eura i cim budu pare legle na racun postavit cu izvod ovdje.

Pearla, imas 10 dodatnih paketica :D
Ivy

Post by Ivy »

daduli_sa wrote:Obvjestenje za pokretaca teme:

volvoxII je prebacio na moj racun 50,00 Eura i cim budu pare legle na racun postavit cu izvod ovdje.

Hoce li mi neko reci:

• kad se dijele paketici?
    hoce li biti kasno da se ukljucim 22 dec?
    i kako mogu pomoc?
ivy
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Ivy wrote:

Hoce li mi neko reci:

i kako mogu pomoc?
ivy
Sorry Ivy, nisam ti upucen u raspored aktivnosti, i ja sam se "dao" na raspolaganje Pearli pa cu vidjeti sta ce reci. Sutra trebam snjom da se nadjem da joj dam neku lovu. Valjda ce uskoro reci neke rokove, trebalo bi se znati do kada mogu ici uplate i iz dijapore (btw, hajmo neki novi naziv za dijasporu, ovo mi bas bezze)
Ali vjerujem da ti uvijek mozes da priskocis u pomoc :D
volvoxII

Post by volvoxII »

Ljudi ja sam za danas gotov!!!

Image
Ivy

Post by Ivy »

daduli_sa wrote:
Ivy wrote:

Hoce li mi neko reci:

i kako mogu pomoc?
ivy
Sorry Ivy, nisam ti upucen u raspored aktivnosti, i ja sam se "dao" na raspolaganje Pearli pa cu vidjeti sta ce reci. Sutra trebam snjom da se nadjem da joj dam neku lovu. Valjda ce uskoro reci neke rokove, trebalo bi se znati do kada mogu ici uplate i iz dijapore (btw, hajmo neki novi naziv za dijasporu, ovo mi bas bezze)
Ali vjerujem da ti uvijek mozes da priskocis u pomoc :D
pa ne mogu bas uvijek...samo onda kad sam u BiH! A za paketice sam slobodna tek od 22.dec :D
Pearl

Post by Pearl »

e ovako .. :)

ako ovo preko dadulijevog racuna bude islo bez problema, onda je rok za uplate koje dolaze izvan BIH 24.12 (jer banke na bozic svakako ne rade).. oni koji ce slati direktno nekome u bosni na adresu neka to ucine do 15.12 (da se ne oslanjamo previse na poste)..

paketici se pakuju subotama: 15, 22 i 29.12, sto znaci da su rokovi za predaju novca i stvari za ljude u BIH najkasnije dan prije toga 14, 21 i 28.12 (i molim vas, nemojte bas svi da predaju u petak :) ) sto ce reci da imamo skoro 10 dana do prvog pakovanja..

zamisljeno je da se paketici pakuju subotama, a da se sedmicu iza toga dijele paketici, na kucnu adresu, vjerovatno iza 5 sati (jos se niko nije javio ko nema obaveza prije 5)... Ivy, konyan je predlozio da bi bilo super da deda mraz dijeli paketice.. da li bi se to moglo izvesti, bar za nekoliko djece?

@Ivy, nije kasno.. ako dolazis 22.12, necemo te bas odmah "upregnuti" da pakujes :) , ali mozes ucestvovati u podjeli paketica sedmicu nakon toga, a jos jedno pakovanje je 29.12.

ja upravo sastavljam spisak osnovnih skola u gradu koje cemo pozvati da ucestvuju u akciji.. imam jednog dobrovoljca do sad, bilo bi fino da imamo jos kojeg... ako je neko zainteresovan, please neka mi se javi (po mogucnosti neko ko je slobodan do 4 popodne )

hayatovci (emisija za djecu) ce o nasoj akciji pricati u emisijama oje se emitiraju od 22-27.12. rekose mi da je emisija jako popularna, pa cemo mozda tad imati povecani interes za akciju kod ucenika i djece.. tad ce nam trebati dobrovoljaca sa autima...

@volvoxII, hvala ;)

nadam se da sam odgovorila na sve.. ako sam nesto zaboravila, please napomenite me..
Pearl

Post by Pearl »

sve informacije, obavjestenja i izvjestaji o prikupljenon novcu i stvarima ce biti postirani na :

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... ddeee46753
d2

Post by d2 »

count me in, ja bih volio sa svojom dragom kupiti slatkise i ostalo, isporuka u igraonici luna, moze li malo uputa kako se dolazi do igraonice da ne lutam ?

da li je to na vrh breke (pored onih koseva) pa lijevo ili iznad bolnice pored OMVa negdje, ili je ono "srednje" skretanje na parking na pola penjanja iznad bolnice ?

pozz & Über respect

ps
postoji li mogucnost eventualno (ako smatrate za potrebno) da neko ovo ispod prevede na engleski posto mi na site dolaze i stranci (nema ih previse ali procjenite sami da li govorim o realnoj mogucnosti) pa mozda neko bude zelio uplatiti svoj doprinos takodje?

Sarajevo-x forumaši i Udruženje DOBRO organizuju akciju:
Paketići za SVE

Ko: Udruženje DOBRO, Sarajevo-X forumaši i svi ljudi dobre volje

Šta: Akcija Paketići za sve

Zašto: Nažalost realnost je takva da mnoga djeca u BiH neće osjetiti radost Bajrama/Božića/Nove godine na onaj dječiji način: primanjem paketića, jer se njihovi roditelji bore da im osiguraju ono osnovno za život, a svaki slatkiš ili igračka su već luksuz. Mi želimo što većem broju te djece izmamiti osmijeh na lice i uljepšati im barem jedan dan.

Kome: Svako od nas zna neku porodicu čija djeca neće dobiti paketić za predstojeće praznike. Mi smo napravili početnu listu tih porodica koje planiramo posjetiti i uručiti im paketiće. Planiramo proširiti tu listu svakom novom informacijom o djetetu kojem možemo uljepšati svakodnevnicu.

Kako: Skupljanjem s jedne strane slatkiša, igračaka, odjeće, i svih drugih doprinosa ''u naturi'', a s druge strane skupljanjem novca od kojeg ćemo kupiti potrebne stvari za paketiće (opet slatkiše, igračke, knjige, slikovnice, školski pribor i slično...), a zatim pakovanjem paketića, obilaženjem porodica i lično uručivanjem paketića djeci.

Gdje i kada: Pakovanje paketića i dijeljenje istih će se obaviti u tri navrata, odnosno tri subote: 15.12.2007, 22.12.2007. i 29.12.2007. u Igraonici Laluna, ulica Juraja Najtharta 19, Novo naselje Breka.
Također pokušavamo dogovoriti sa fakultetima (Pravni fakultet, Fakultet političkih nauka...) da se postave kutije gdje će se moći ubacivati slatkiši, igračke...

Kako ja mogu dati svoj doprinos:
1. Donijeti svoj doprinos '' u naturi'' u spomenutim terminima u igraonicu Luna, ili kontaktirati nas kako bi mogli dogovoriti preuzimanje vašeg doprinosa na drugi način
2. Kontaktirati nas kako bi dogovorili preuzimanje vašeg doprinosa u novcu
3. Uključiti se u proces pakovanja i uručivanja paketića
4. Dostaviti nam informaciju o porodici za koju mislite da bi mogla biti korisnik ove akcije
5. Prikupiti sredstva za paketiće na vašem fakultetu, radnom mjestu, komšiluku, porodici...
6. Poslati ovaj mail svim ljudima za koje mislite da bi se mogli/htjeli uključiti, ili postaviti na vašu stranicu/blog/forum...

Iskreno se nadamo da će se svako od vas opredijeliti barem za jednu od navedenih tačaka i biti dio ove akcije koja za cilj ima OSMIJEH i RADOST dječice.

Kontakt:
[email protected]
[email protected]

Više informacija o toku akcije:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=44683
http://www.dobro.ba
cnermina

Post by cnermina »

http://dobro.ba/portal/?p=64

evo tu mozete preuzeti i banner kodove pa da postavite gdje mozete... ovdje se jos uvijek zadrzao stari naziv- Paketici za SVE... ali bitno je da ljudi dodju do informacije...
suncica24

Post by suncica24 »

Ja mogu pomoci u prozivanju skola.
I nalazenju brojeva skola.
Evo ti moj mail: [email protected], pa mi se javi, pa da zavrsimo prozivanje do kraja sedmice
Pearl

Post by Pearl »

suncica24 wrote:Ja mogu pomoci u prozivanju skola.
I nalazenju brojeva skola.
Evo ti moj mail: [email protected], pa mi se javi, pa da zavrsimo prozivanje do kraja sedmice
mail poslan.. poslala sam ti link, gdje su i kontakti skola...
hvala!
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Legle su pare koje je jucer uplatio volvoxII, 50,00 Eura

dokaz o uplati na temi obavjestenja:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... ca839ad614

Hvala volvoxII, brzo & expeditivno!

hvala volvoxII :) ;) Pearl
Pearl

Post by Pearl »

priblizava se Zimski salon knjige. Poslan je mail TDK Sahinpasic sa molbom da nam izadju u susret i prodaju sa popustom djecije knjige i slikovnice. Nadamo se da ce nam se javiti.

Ako neko ima neke veze sa bilo kojom izdavackom kucom ili knjizarom koja ce ucestvovati na sajmu, bilo bi super da "kaze koju dobru" za akciju.. ovo je i njima sjajna reklama.
danas

Post by danas »

@d2:
prevescu ja na engleski do kraja dana -- okacim ovdje :)
Post Reply