NEDZAD BRANKOVIC - LOS LAZOV
-
JahijaJilic
A sta je sa Borjanom Kristo ili (Vristo) bila je ministrica pravdane kada je Nedzad bio samo ministar. sta je ona radila ili sta uopce radi to ministrastvo, tj. sta je radilo po takvim pitanjima?
-
radijator
sjedi, 1aida81 wrote:hej od 1990 godine vam neki penzioner i bivsi zatvorenik alija trini pamet, sada kao njegovi nasljednici! kazu zasluzan? ama za sta, zivimo u bijedi goroj nego ikada, jebo mu ja majku izdajnicku ono profitersku i njemu i njegovom lopovskom sinu! odvratni su mi i oni i njihovi glasasci, koji nas godinama drze u bijedi
- suncokret13
evo jos malo :
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=44406
pa i :
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=44406
pa i :
osnivanje poluprivatno-porodicne stranke........ono sto je ostalo iza unistavanja karadzica i mladica ,to su nastavli u miru politicari iz stranaKA.......privatizacijom,legalnom otimacinom i pljackom.........
za djela-nedjela ministra brankovica - SIGURNO nisu krivi ni cetnici,ni ustase,ni milosevic,ni tudjman.....on nije njih produkt.
za onoga sto je dao oglas u novine da prodaje svoj bubreg,kako bi mogao prehraniti porodicu,
sigurno sam ja najmanje kriv,
a sigurno sada nisu krivi ni ustase ni chetnici.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 3&start=25
-
volvoxII
glasacko tijeloradijator wrote:sjedi, 1aida81 wrote:hej od 1990 godine vam neki penzioner i bivsi zatvorenik alija trini pamet, sada kao njegovi nasljednici! kazu zasluzan? ama za sta, zivimo u bijedi goroj nego ikada, jebo mu ja majku izdajnicku ono profitersku i njemu i njegovom lopovskom sinu! odvratni su mi i oni i njihovi glasasci, koji nas godinama drze u bijedi

bleeeeeeeeeeeeeee bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeesdaeeeeeeeeeeeeeeee
-
DUREX
Uh, vidi crna ovca... Jedan se glasac Stranke za BiH slucajno nasao u stadu SDA maloumnika... to on po inerciji...volvoxII wrote:glasacko tijeloradijator wrote:sjedi, 1aida81 wrote:hej od 1990 godine vam neki penzioner i bivsi zatvorenik alija trini pamet, sada kao njegovi nasljednici! kazu zasluzan? ama za sta, zivimo u bijedi goroj nego ikada, jebo mu ja majku izdajnicku ono profitersku i njemu i njegovom lopovskom sinu! odvratni su mi i oni i njihovi glasasci, koji nas godinama drze u bijedi
bleeeeeeeeeeeeeee bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeesdaeeeeeeeeeeeeeeee
-
jugoistocnjak
Kaze doticni gospodin, koji se izmedju ostalog predstavlja i kao najbolji inzenjer u gradu, kako je kucu na Poljinama napravio reciklazom materijala od dvije kuce koje su prethodno postojale na tom posjedu. Vjerovatno je ovom izjavom osim zelje da jos jednom kaze za sebe da je najbolji inzenjer u gradu, htio reci i da ga sama gradnja novog objekta nije puno kostala.
Kad se tice same reciklaze gradjevinskih materijala, ne treba biti uopste inzenjer, a pogotovo najbolji inzenjer da bi se znale neke stvari o gradjenju uopste:
-Beton i armirani beton, odnosno cement i sljunak jednom upotrijebljeni se vise ne recikliraju i ne koriste ponovo u izgradnji. Cisto sumnjam da je premijer razbijao armirani beton da bi iz njega izvadio armaturu i ponovo je iskoristio. Znaci svi betonski elementi na novom objektu su izgradjeni od novih materijala.
-Malter (pijesak, cement, krec) jednom upotrijebljeni se ne recikliraju.
Znaci kompletno malterisanje je radjeno od novih materijala.
- Vodovodne i kanalizacione cijevi su sigurno vec bile dotrajale na starim objektima i nisu se mogle ponovo koristiti.
-Keramicke plocice se uvijek kupuju nove i niko ne koristi stare keramicke plocice jer je prakticno nemoguce ukloniti lepilo i cement sa plocica i ponovo ih iskoristiti.
-Elektro kablovi se takodje kupuju novi i ne ugradjuju se stari kablovi sa nekih drugih objekata zbog mogucih ostecenja, neodgovarajucih duzina i sl...
-Svi molersko-farbarski radovi se rade sa novim materijalima.
Nisam imao priliku vidjeti premijerov objekat na Poljinama, i ne znam da li je iskoristio staru krovnu gradju, ciglu, crijep i stolariju, ali su to jedini elementi koje je on eventualno mogao iskoristiti sa starih objekata tokom gradnje novog obejkta.
Pa zasto onda uopste premijer tvrdi da je kucu na Poljinama napravio od gradjevinskih materijala dobijenih reciklazom?! Ocito je da je iz nekih razloga imao potrebu da obmane (slaze) javnost.
Kad se tice same reciklaze gradjevinskih materijala, ne treba biti uopste inzenjer, a pogotovo najbolji inzenjer da bi se znale neke stvari o gradjenju uopste:
-Beton i armirani beton, odnosno cement i sljunak jednom upotrijebljeni se vise ne recikliraju i ne koriste ponovo u izgradnji. Cisto sumnjam da je premijer razbijao armirani beton da bi iz njega izvadio armaturu i ponovo je iskoristio. Znaci svi betonski elementi na novom objektu su izgradjeni od novih materijala.
-Malter (pijesak, cement, krec) jednom upotrijebljeni se ne recikliraju.
Znaci kompletno malterisanje je radjeno od novih materijala.
- Vodovodne i kanalizacione cijevi su sigurno vec bile dotrajale na starim objektima i nisu se mogle ponovo koristiti.
-Keramicke plocice se uvijek kupuju nove i niko ne koristi stare keramicke plocice jer je prakticno nemoguce ukloniti lepilo i cement sa plocica i ponovo ih iskoristiti.
-Elektro kablovi se takodje kupuju novi i ne ugradjuju se stari kablovi sa nekih drugih objekata zbog mogucih ostecenja, neodgovarajucih duzina i sl...
-Svi molersko-farbarski radovi se rade sa novim materijalima.
Nisam imao priliku vidjeti premijerov objekat na Poljinama, i ne znam da li je iskoristio staru krovnu gradju, ciglu, crijep i stolariju, ali su to jedini elementi koje je on eventualno mogao iskoristiti sa starih objekata tokom gradnje novog obejkta.
Pa zasto onda uopste premijer tvrdi da je kucu na Poljinama napravio od gradjevinskih materijala dobijenih reciklazom?! Ocito je da je iz nekih razloga imao potrebu da obmane (slaze) javnost.
- Saian
jugoistocnjak wrote: Pa zasto onda uopste premijer tvrdi da je kucu na Poljinama napravio od gradjevinskih materijala dobijenih reciklazom?! Ocito je da je iz nekih razloga imao potrebu da obmane (slaze) javnost.
u jednom trenutku to postane ko kisik za disanje, chista patologija plus potreba za podstiranjem dokaza da ne samo da se radi o najboljem inzhenjeru nego i o najboljem madjionicharu u gradu
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
Ocito je da prozirno laze i ne treba na njega trositi rijeci.jugoistocnjak wrote:Kaze doticni gospodin, koji se izmedju ostalog predstavlja i kao najbolji inzenjer u gradu, kako je kucu na Poljinama napravio reciklazom materijala od dvije kuce koje su prethodno postojale na tom posjedu. Vjerovatno je ovom izjavom osim zelje da jos jednom kaze za sebe da je najbolji inzenjer u gradu, htio reci i da ga sama gradnja novog objekta nije puno kostala.
Zelim samo reci da se beton ipak reciklira i ponovo koristi u izgradnji. Vjerovatno takva masina jos ne postoji u BiH. Imao sam fotku iste, ali ... ne mogu je pronaci.
-
jugoistocnjak
Znam da se komadi betona mogu ponovno iskoristiti u svojstvu pripreme tzv"spar betona", ali se cement jednom upotrijebljen ne moze vise iz njega izdvajati i koristiti za spravljanje novog betona. Ne znam na sta si ti konkretno mislio pod tom masinom za reciklazu betona.pape wrote:Ocito je da prozirno laze i ne treba na njega trositi rijeci.jugoistocnjak wrote:Kaze doticni gospodin, koji se izmedju ostalog predstavlja i kao najbolji inzenjer u gradu, kako je kucu na Poljinama napravio reciklazom materijala od dvije kuce koje su prethodno postojale na tom posjedu. Vjerovatno je ovom izjavom osim zelje da jos jednom kaze za sebe da je najbolji inzenjer u gradu, htio reci i da ga sama gradnja novog objekta nije puno kostala.
Zelim samo reci da se beton ipak reciklira i ponovo koristi u izgradnji. Vjerovatno takva masina jos ne postoji u BiH. Imao sam fotku iste, ali ... ne mogu je pronaci.
Sto se tice toga da na premijera ne treba trositi rijeci, na zalost on je nas premijer i odlucuje o puno stvari, pa i mi moramo na njega obratiti paznju.
Ocito je da on povremeno voli karikirati stvari i prikazati ih onakvim kakve nisu. Sada je to kuca izgradjena reciklazom materijala, a ranije su to bile naplatne kucice za auto-put i sl. Kuca u Visegradu nije navodno njegova, a on je utrosio na nju vec preko 150,000 KM i sl. Neke ostale nekretnine su od tetke njegove zene ili se cak i ne sjeca detalja kako je konkretno dosao u posjed tih nekretnina.
- chuchumbamayumbe
On je prepredena lazovcina i hinja.
Nekako sam stekao dojam, kada god ga gledam, liku se vidi na licu da laze i hinjski se izvlaci.
Jebo mater, pa ima li iko da mu stane na kraj?!
Ti lopovluci i prevare, pa toga nigdje nema kao kod nas, a sve im prolazi.
Ali zato ne prolazi zakon o porijeklu imovine, a o reviziji privatizacije mozemo samo da sanjamo.
Hitler je mala maca za ove danas!
Nekako sam stekao dojam, kada god ga gledam, liku se vidi na licu da laze i hinjski se izvlaci.
Jebo mater, pa ima li iko da mu stane na kraj?!
Ti lopovluci i prevare, pa toga nigdje nema kao kod nas, a sve im prolazi.
Ali zato ne prolazi zakon o porijeklu imovine, a o reviziji privatizacije mozemo samo da sanjamo.
Hitler je mala maca za ove danas!
-
doktor30
Predlazem da Brankovicu damo jos jedan mandat, sada na nevidjeno, jer covjek ne samo sto zna svoj posao, vec je jedan od najhinjavijih face-ova koje smo mogli vidjeti na teveu u proteklih desetak godina. naravno u ovo posljednje ne racunam alijinog sina bakira, on je van konkurencije za ovu medalju
- chuchumbamayumbe
Machak, za mene je Bakir I. gospodin u poredjenju sa Brankovicem.doktor30 wrote:Predlazem da Brankovicu damo jos jedan mandat, sada na nevidjeno, jer covjek ne samo sto zna svoj posao, vec je jedan od najhinjavijih face-ova koje smo mogli vidjeti na teveu u proteklih desetak godina. naravno u ovo posljednje ne racunam alijinog sina bakira, on je van konkurencije za ovu medalju
-
basta sljezove boje
nemam pojma za Tanovice, Zvizdice, ali poznata je prica o Vuku BrankovicuArogantni wrote:Ko kaze da Nedzad nije zgodan? Nemoj da sad da napravim anketu na sarajevo-x, jel zgodan ili nije...
Pa ko ga nebi pozelio: mlad, bogat, zgodan, posten, zlatni ljiljan, vjernik...Ma Brad Pitt je nula za njega
![]()
Evo sta sam nasao jednom hrvatskom forumu:
link izbrisat, zbog nedozoljenja postavljanja istog. hvala na razumijevanju!sjajnazvijezdo22 wrote:Ja znam da su Srbi u BiH mnogo ljepsi od Muslimana A oni Muslimani, koji su lijepi, imaju srpsko ili hrvatsko porijeklo kao npr. Danis Tanovic, koji vodi porijeklo od Djure Zvizdica iz Gacka. Ili onaj muslimanski ministrar Nedzad Brankovic, kojemu se i po prezimenu vidi porijeklo...![]()
- chuchumbamayumbe
Rekoh "u poredjenju sa Brankovicem". OK?doktor30 wrote:alijin sin bakir gospodin? na kojoj teve stanici to?
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
Potpuno si u pravu. Izvinjavam se za losu konstrukciju moje recenice.jugoistocnjak wrote: Sto se tice toga da na premijera ne treba trositi rijeci, na zalost on je nas premijer i odlucuje o puno stvari, pa i mi moramo na njega obratiti paznju.
Ocito je da on povremeno voli karikirati stvari i prikazati ih onakvim kakve nisu. Sada je to kuca izgradjena reciklazom materijala, a ranije su to bile naplatne kucice za auto-put i sl. Kuca u Visegradu nije navodno njegova, a on je utrosio na nju vec preko 150,000 KM i sl. Neke ostale nekretnine su od tetke njegove zene ili se cak i ne sjeca detalja kako je konkretno dosao u posjed tih nekretnina.
Mislio sam reci da je vise nego ocito da covjek prozirno laze i da u tom smislu ne trebamo imati dilemu.
Pitanje je kako njemu i slicnima, a ima ih na svakom koraku, dohakati i skloniti ih iz javnog i nasih zivota? Kako im oduzeti imovinu koju su beskrupulozno opljackali?
Kako ih natjerati da se ponovo late gitare i nastave svirati svojim zenicama. Ubi nas njihova svirka, ...
-
doktor30
a ne ne ne, alijin sin bakir je neuporedivo ozbiljniji kriminalac od brankovica. brankovic mi dodje kao nega ljigava varijanta, a alijin sin je vec tezak zlikovac, ono celo, caco, oric, saja, to je sve njegova ekipa, zavod za izgradnju i arhitektonsko unakazivanje sarajeva i mnogi mnogi ostali njegovi "poduhvati". bitno je istaci da je jedini gradjanin bih koji je u ratu bio na najsigurnijem mjestu u drzavi - tamo gdje je i lova
-
Arogantni
Znas kako? Nikako!!!pape wrote: Pitanje je kako njemu i slicnima, a ima ih na svakom koraku, dohakati i skloniti ih iz javnog i nasih zivota? Kako im oduzeti imovinu koju su beskrupulozno opljackali?
Kako ih natjerati da se ponovo late gitare i nastave svirati svojim zenicama. Ubi nas njihova svirka, ...
Jedini nacin je da se spakujes i odes iz te BIH. Nema ti druge....