Spasimo BiH...

Arogantni

Post by Arogantni »

Nancy Drew wrote: Problem je ¹to dio bh stanovni¹tva jo¹ uvijek sanja o otcjepljenju i izdvajanju iz ove zemlje i èine sve da je razvale.
Kad oni, jednog dana shvate, kad im se ka¾e, ili kad se desi neko bo¾je èudo, pa 'nadoðu' na to da im je BiH jedina domovina i da su tu gdje jesu i da nema tamo ni ovamo, onda æe¹ vidjeti kako se BiH mo¾e lijepo urediti i kako postoje rje¹enja za sve.
E to malo tesko...mozda to bude jednog lijepog suncanog dana kad na vrbi zasvrbi, mada cisto sumnjam. I sta i ako se to desi? Tebi ce biti 90 god. ili ces biti pod zemljom :) I sta imas ti od toga?
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 11:18, edited 1 time in total.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Arogantni wrote:
Nancy Drew wrote: Problem je što dio bh stanovništva još uvijek sanja o otcjepljenju i izdvajanju iz ove zemlje i čine sve da je razvale.
Kad oni, jednog dana shvate, kad im se kaže, ili kad se desi neko božje čudo, pa 'nadođu' na to da im je BiH jedina domovina i da su tu gdje jesu i da nema tamo ni ovamo, onda ćeš vidjeti kako se BiH može lijepo urediti i kako postoje rješenja za sve.
E to malo tesko...mozda to bude jednog lijepog suncanog dana kad na vrbi zasvrbi, mada cisto sumnjam. I sta i ako se to desi? Tebi ce biti 90 god. ili ces biti pod zemljom :) I sta imas ti od toga?
To je gradjanski princip uredjenja po Harisu.

Ili ti ga jebati se al' da kome ne udje... A to tako ne moze.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Arogantni wrote:
Nancy Drew wrote: Problem je što dio bh stanovništva još uvijek sanja o otcjepljenju i izdvajanju iz ove zemlje i čine sve da je razvale.
Kad oni, jednog dana shvate, kad im se kaže, ili kad se desi neko božje čudo, pa 'nadođu' na to da im je BiH jedina domovina i da su tu gdje jesu i da nema tamo ni ovamo, onda ćeš vidjeti kako se BiH može lijepo urediti i kako postoje rješenja za sve.

Ili ti ga jebati se al' da kome ne udje... A to tako ne moze. Al' je recept fantastican za odrzavanje na vlasti decenijama.
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 11:13, edited 1 time in total.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Arogantni wrote:

Ili ti ga jebati se al' da kome ne udje... A to tako ne moze. Al' je recept fantastican za odrzavanje na vlasti decenijama.

Btw. nesudjeni nam ministar vanjskih poslova Damir Arnaut jesenas rece da je on striktno protiv bilo kakvog gradjanskog uredjenja BiH i protiv principa jedan covjek - jedan glas, jer je to nastavak Miloseviceve politike.
Last edited by _BosanaC on 22/11/2007 14:54, edited 1 time in total.
Fair Life

Post by Fair Life »

Nancy Drew wrote: :? :? :?

Čitam tvoje pisanje i ne mogu se oteti utisku da si beskrajno glup, što i nije neki problem, ali si uz to i vrlo naporan - a to već smara.

Pozz :run:
I sam sam bio svjestan da s takvima poput tebe/vas se raspravljati znaci
spustati se na tvoj/vas nivo... da bi se mogli koliko toliko shvatiti. Ali... tu
ste vi na domacem terenu gdje obavezno pobjedjujete argumentom
snage... kondicijom jer ste utrenirani/dresirani.

Prenesi pozdrave Dodikovom kolaborantu Harisu...
Prozor

Post by Prozor »

Jasno je da prave ugrozensti Srba i Hrvata u jedinstvenoj BiH nema, uostalom istoj su glas dali i Hrvati kad nije bilo govora o nekoj hrvatskoj federalnoj jedinici. Ovo sad je nista drugo do prazna prica veliko-srpskih fasista i njihovih pomagaca u hrvatskome korpusu da bi se podijelila BiH i na kraju raspala.
Fair Life

Post by Fair Life »

Nancy Drew wrote:Nebitno je šta će biti sa mnom.

Pitanje je šta je alternativa?
Cijepanje BiH?
Ostanak i opstanak ovakvog ustava i državnog uređenja u kojem će zauvijek SVAKO morati da bira SVOG BSH predstavnika?

Onda ste osuđeni i na Hareta i na Dodika i na Ljubića i narednih 100 godina, i vi i vaša djeca.
Ako je to izlaz - odlično. Birajte onda i dalje i ne kukajte.
U zdravlje.
Haris je odbio aprilski paket ustavnih promjena upravo da bi sacuvao pravo
na entitetsko glasanje.
Arogantni

Post by Arogantni »

Prozor wrote:Jasno je da prave ugrozensti Srba i Hrvata u jedinstvenoj BiH nema, uostalom istoj su glas dali i Hrvati kad nije bilo govora o nekoj hrvatskoj federalnoj jedinici. Ovo sad je nista drugo do prazna prica veliko-srpskih fasista i njihovih pomagaca u hrvatskome korpusu da bi se podijelila BiH i na kraju raspala.
Jarane, da ti nisi prognanik iz Prozora (jel ono Rama)? :D

Hajde ba, moramo biti fini jedni prema drugima. Nisu svi Srbi i Hrvati losi, a niti su svi Bosnjaci dobri :D
Covjeka treba gledati kakav je, a ne koje je nacije i vjere :)
SiSaJuMe

Post by SiSaJuMe »

Alternativa postoji, Put pod noge,.
Ovo drzi-nedaj ce trajat duze nego zivot moje a i sljedece generacije.
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 11:13, edited 1 time in total.
Prozor

Post by Prozor »

Arogantni wrote:
Prozor wrote:Jasno je da prave ugrozensti Srba i Hrvata u jedinstvenoj BiH nema, uostalom istoj su glas dali i Hrvati kad nije bilo govora o nekoj hrvatskoj federalnoj jedinici. Ovo sad je nista drugo do prazna prica veliko-srpskih fasista i njihovih pomagaca u hrvatskome korpusu da bi se podijelila BiH i na kraju raspala.
Jarane, da ti nisi prognanik iz Prozora (jel ono Rama)? :D

Hajde ba, moramo biti fini jedni prema drugima. Nisu svi Srbi i Hrvati losi, a niti su svi Bosnjaci dobri :D
Covjeka treba gledati kakav je, a ne koje je nacije i vjere :)
Ja sam iz Srebrenice.
A ovo o Srbima i Hrvatima kao losima i Bosnjacima kao dobrima ne znam gdje si u mom postu pokupio... :roll:
Sa zadnjom recenicom se slazem upotpunosti. :)
Fair Life

Post by Fair Life »

I da ne zaboravimo, a izgleda da vec jesmo...

Velibor Ostojic kad je sjeo u fotelju ministra za ljudska prava sjeo je
zahvaljuci glasu podrske u parlamentu... iz Haretove stranke.
Fair Life

Post by Fair Life »

Nancy Drew wrote:...
Ali nije problem ni to što, k'o u kakvom Sterijinom komadu, iz Australije vičeš ''Spasimo BiH- barjak u ruke i ZA MNOM'' (u Australiju, valjda).
...
Vrati se nazad i procitaj ponovo...

To je bila replika na komentar "uvijek dobrog gosta" koji je pitao... sta da se radi.

"Barjak u ruke i... ZA MNOM" je bilo namjenjeno njemu (umjesto da ocekuje
kako ce neko drugi... da sam uzme barjak i krene)

Zbog nepazljivog citanja ili zbog nemogucnosti da skontas napisano... vec
na nekoliko svojih komentara bez potrebe povlacis taj barjak.

Jasno da odavde gdje jesam ja ne mogu taj barjak zavijoriti, ali moze on
koji je tamo gdje treba i zbog BiH sadasnjosti licno trpi.
milano

Post by milano »

Fair Life wrote:I da ne zaboravimo, a izgleda da vec jesmo...

iako vise ne glasam u bih moram se malo ukljuciti u temu. NECE TI OVI OSDGOVORITI, PRAVICE SE DA NE VIDE. :D
Fair Life

Post by Fair Life »

Nancy Drew wrote:...
Pročitaj još jednom sve što sam napisala na ovoj temi. I budali je jasno da bez promjene državnog uređenja ne može doći do pomaka i pojave 'novih' lidera. Umjesto da razgovaraš o tome, citiraš reisa :? i koješta, što bi kao trebalo biti šega, podjebavanje nekoga zbog nečega, ne kontam ...
...
Sve sto si napisala nema nikakve veze s temom...

Da se vratimo na pocetak...

Podrzimo !!

Image
Last edited by Fair Life on 22/11/2007 15:39, edited 1 time in total.
Arogantni

Post by Arogantni »

Fair Life wrote:Jasno da odavde gdje jesam ja ne mogu taj barjak zavijoriti, ali moze on koji je tamo gdje treba i zbog BiH sadasnjosti licno trpi.
Da ti mozda ne mislis na Hrvatski Bajrak?

Gdje sam bio ne pitaj me
Gdje sam bio ne pitaj
Bio sam gdje ¾ivot traje
Jedan srca otkucaj.
Bio sam gdje ¾ivot traje
Jedan srca otkucaj.

Vidio sam mlade deèke
Jedan drugog gledaju
Gledaju se mladi deèki
Deèki preko nisana.
Gledaju se mladi deèki
Decki preko nisana.

Vidio sam i djevojke
One vijesti slu¹aju
Uz radio i uz svijeæu
Mlada srca kucaju.
Uz radio i uz svijeæu
Mlada srca kucaju.

Gdje sam bio ne pitaj me
Gdje sam bio ne pitaj
Bio sam gdje ¾ivot vrijedi
Dvije stotine maraka.
Bio sam gdje ¾ivot vrijedi
Dvije stotine maraka.

Gdje sam bio ne pitaj me
Gdje sam bio ne pitaj
Tamo gdje se barjak vije
Sloboda se raðala.
Tamo gdje se barjak vije
Sloboda se raðala.

Gdje sam bio ne pitaj me
Gdje sam bio ne pitaj
Tamo gdje se barjak vije
Sloboda se raðala.
Tamo gdje se barjak vije
Sloboda se raðala.
Tamo gdje se barjak vije
Sloboda se raðala.
Fair Life

Post by Fair Life »

Arogantni wrote:
Fair Life wrote:Jasno da odavde gdje jesam ja ne mogu taj barjak zavijoriti, ali moze on koji je tamo gdje treba i zbog BiH sadasnjosti licno trpi.
Da ti mozda ne mislis na Hrvatski Bajrak?
...
Na ovaj sam mislio... (obrati paznju na datum i vrijeme)

Image

Tema je Arogantni...

Podrzimo !!

Image
muha_sa

Post by muha_sa »

milano wrote:

iako vise ne glasam u bih moram se malo ukljuciti u temu. NECE TI OVI OSDGOVORITI, PRAVICE SE DA NE VIDE. :D
da da ---ima ih koji ovo ne znaju il se prave da ne znaju a ima ih i koji su zaboravil.
m_myers

Post by m_myers »

uvjek dobar gost wrote:Pustite se šuplje... nama treba direktna akcija sa nedvosmislenom porukom, usmjerenom protiv podjele zemlje, protiv nacionalista koji su sebi do sada napravili 12. generacija koje su spremne slijepo ih slijediti... nama trebaju ljudi od akcije.. dosta nam je šuplje.....
Kakvu akciju predlažeš? Ja sam uvijek za! Samo da nije ovako, a ni sada, vjeruj mi, ne bih metaka žalio, bili bi vrlo upotrebljivi kao i '93. Bože, kada se samo sjetim noći koje sam proveo u zgradi Izvršnog Vijeća dobacivajuci se metcima sa četama u Metalci,uhhhh.... Zgadi mi se život kada vidim ko je sada u toj zgradi. Iskreno, ne vidim alternativu radikalnim metodama mijenjanja situacije!! :x
Fair Life

Post by Fair Life »

muha_sa wrote:
milano wrote:

da da ---ima ih koji ovo ne znaju il se prave da ne znaju a ima ih i koji su zaboravil.
Ima i vas koji pamtite... dobro je.
emir506

Post by emir506 »

Neko rece: ne moze se smijeniti silajdzic, jer iza njega stoje glasaci, cime bi smjenio i glasace.

Ne bi se slozio.

Jedna analogija iz ekeonimije: Svi su kupile televizore marke "silajdzic" , jer su navodni pouzdani i kvalitetni. Medjutim ispostvalja da katodne cijevi televizora marke "silajdzic" cesto mogu da eksplodiraju nanoseci povrede ljudima, a cak mogu da budu kobne po zivot. Mimo toga se ispostavilo da su kvare u tolikoj mjera, da bi se moglo cak pretpostvaiti da je firma koja prodaje telvizore prevarila sve svoje musterije"

na scenu stupa sad neko tijelo za zastitu potrosaca (gradjana) (u nasem slucaju bi to bio Visoki Predstvanik) i hoce da povuce televizore marke "silajdzic" sa trzista.

I sada bi argument te firme trebao da bude: "Ne mozete povuci televizoru sa trzista , jer su hiljade kupaca koji su dali povjerenje nasem produktu dali svoje povjerenje nasem produktu".

nema nekago logika.

Smjena Silajdzica nije udarac protiv glasaca, nego zastita glasaca , jer su glasali a nisu znali sta "kupuju".

ISTO VRIJEDI i za smjenu DODIKA.
Qwert

Post by Qwert »

zasto smjenjivati nekog ko je upravo odraz misljenja vecine ljudi u bosni
MUNAFIK

Post by MUNAFIK »

emir506 wrote:Neko rece: ne moze se smijeniti silajdzic, jer iza njega stoje glasaci, cime bi smjenio i glasace.

Ne bi se slozio.

Jedna analogija iz ekeonimije: Svi su kupile televizore marke "silajdzic" , jer su navodni pouzdani i kvalitetni. Medjutim ispostvalja da katodne cijevi televizora marke "silajdzic" cesto mogu da eksplodiraju nanoseci povrede ljudima, a cak mogu da budu kobne po zivot. Mimo toga se ispostavilo da su kvare u tolikoj mjera, da bi se moglo cak pretpostvaiti da je firma koja prodaje telvizore prevarila sve svoje musterije"

na scenu stupa sad neko tijelo za zastitu potrosaca (gradjana) (u nasem slucaju bi to bio Visoki Predstvanik) i hoce da povuce televizore marke "silajdzic" sa trzista.

I sada bi argument te firme trebao da bude: "Ne mozete povuci televizoru sa trzista , jer su hiljade kupaca koji su dali povjerenje nasem produktu dali svoje povjerenje nasem produktu".

nema nekago logika.

Smjena Silajdzica nije udarac protiv glasaca, nego zastita glasaca , jer su glasali a nisu znali sta "kupuju".

ISTO VRIJEDI i za smjenu DODIKA.
Kad vec spominjes ekonomiju onda trebas biti svjestan još jednog faktora koji je kod ovih ovdje 'potrošaća' najistaknutiji a to je LOJALNOST MARKI, a to ti znaci uvjek ista marka pa sta god bilo!!! jel sad ista jasnije. mada i ne mozes dovoditi ovo u vezu sa politikom al hajd eto moze se donekle porediti!!!

i da dodam u ovom slucaju na scenu ne stupa nikakvo tijelo za zastitu glasaca 'potrošaca' nego tu stupa SDP sto ovome svemu daje poseban smek!!! ekonomski receno konkurentska borba na ovom tržištu BiH da se svojoj marki privuće što više potrošaća!!!
Post Reply