SILAJDŽIĆ ZA DODIKALIZACIJU BiH
-
halloweenedo
ma iskreno, najbolje bi nam bilo da se lijepo podjelimo....necu da me srbi usporavaju na putu za evropsku uniju...ako je to uslov da krenemo na bolje, daj brate podjelimo se i goodbye!!! ne zelim da zivim zajedno sa onima koji su klali a sada se prave "dobrim komsijama"!
- Prozor
Onda cemo se dijelit ovako:halloweenedo wrote:ma iskreno, najbolje bi nam bilo da se lijepo podjelimo....necu da me srbi usporavaju na putu za evropsku uniju...ako je to uslov da krenemo na bolje, daj brate podjelimo se i goodbye!!! ne zelim da zivim zajedno sa onima koji su klali a sada se prave "dobrim komsijama"!
- Maraschino
ti se salis,halloweenedo wrote:ma iskreno, najbolje bi nam bilo da se lijepo podjelimo....necu da me srbi usporavaju na putu za evropsku uniju...ako je to uslov da krenemo na bolje, daj brate podjelimo se i goodbye!!! ne zelim da zivim zajedno sa onima koji su klali a sada se prave "dobrim komsijama"!
- Drug Član
Mislim da u krugovima MZ (kao i kod nekih ovdje na forumu) vlada neopravdan strah da bi u slučaju priznanja nezavisnosti Kosova političari iz RS preduzeli neke akcije na razbijanju BIH i zato su mislim ove promjene poslovnika u VM i PS BiH i donijete. Ovdje se ipak radi o ključnim pitanjima ove zemlje i mislim da nije dobro da se ona donose na ovakav način. O pitanjima donošenja zakona u BiH naprosto mora postojati konsenzus ključnih političkih partija inače ne znam kakav će legitimitet imati tako izglasana zakonska rješenja. Ne želim da branim Dodika, posebno zato što razumijem neophodnost da se isključi mogućnost blokiranja rada parlamenta, a opet donekle razumijem i njegov stav da je napuštanje sjednice demokratski način da se kaže da se sa nečim ne slaže, dok recimo opet ni u kom slučaju ne podržavam nedolazak na sjednice i to treba sankcionisati prvo personalno, ali i tako da se taj glas ne može računati kao glas protiv. Eto ti jednog rješenja, npr.Prozor wrote:Ako znas kakve je mjere Lajcak donio i kakve to veze ima sa centralizacijom volio bih da mi objasnis jer ja pojma nemam....Drug Član wrote:Volio bi da griješim, ali čini mi se da nemate razloga napaditi Harisa i Belkića jer od dogovora sutra u BL nema ništa(to dobro znaju Haris, Lajček i Co), to je bila suština mog posta, a o interesu MZ u smislu centralizacije BiH bi se dalo raspravljati...Prozor wrote: Eh fakat sto mitovi cuda rade... Lajcakove mjere i centralizovana BiH?![]()
![]()
Centralizam, pa dobro možda nije najsrećniji termin, i možda možemo da ga stavimo i pod navodnike, kao što možemo reći da se partije iz Federacije BiH zalažu za "jaku državu", što je opet ko fol jednako centralizmu. Za mene jaka država nije srednjevjekovno shvatanje jake države koja ima suverenitet u svakom svom ćošku, i drži sve konce u svojim rukama, već je to nešto drugo, što je u ovom slučaju druga tema, ali mislim da me razumiješ.
- Prozor
Kontam sta zelis reci, ali ipak ostaje da Lajcakove mjere iskljucivo onemogucuju blokiranje drzave napustanjem sjednica sto blage veze nema sa centralizmom. Napustanje mozda i moze biti demokratski odraz, ali je vec svima pa Lajcaku poznatu kako su srpski predstavnici to koristili narucito kada su sire-regionalni dogadjaju u pitanju. Lajcak zato mora biti siguran da ce BiH funkcionisati i nakon kosovske nezavisnosti i onemoguciti SNSD-u da blokiraju drzavu, sto bi znacilo da Dodik jedino ima razlog za ljutnju ako bas to i planira, sve ostalo o tome kako neko "slucajno ne dodje" je suplja...
-
zemo_online
Lijepo i posteno,slazem se,samo su tu jos i presevska dolina koja bi se pripojila Kosovu,Sandzak i Madjari u Vojvodini.halloweenedo wrote:ma iskreno, najbolje bi nam bilo da se lijepo podjelimo....necu da me srbi usporavaju na putu za evropsku uniju...ako je to uslov da krenemo na bolje, daj brate podjelimo se i goodbye!!! ne zelim da zivim zajedno sa onima koji su klali a sada se prave "dobrim komsijama"!
Svako na svoju stranu,kad se ne volimo.
Jel posteno?
- Drug Član
Kao što sam već rekao za neopravdan nedolazak na sjednice bi propisao vrlo oštre personalne sankcije i naravno da takav glas nebi računao kao glas protiv, jer kako neko ko nije ni učestvovao u raspravi, nije dakle ni čuo o čemu se radi, može biti protiv nečega što ne zna?! Ali isto tako naprosto se mora uvažiti nečije mišljenje, ma koliko nam se ono ne sviđalo, a posebno ako je u skladu sa Ustavom zemlje. To su osnovni principi parlamentarne demokratije. S tim u vezi, ako neko demonstrativno napusti sjednicu državnog parlamenta, nakon određene rasprave mislim da niko nema pravo da nad tom činjenicom zatvori oči.
Drugo, Srbi koji sebe ne vide u BiH i nisu u BiH, oni drugi su u BiH, odnosno u RS, manji dio i u FBiH. One "mnogobrojne junačine" koje bi da izdvajaju RS iz BiH niti imaju s kim, niti imaju s čim da to urade, niti bi imali ikakvu podršku izvana, a siguran sam da o tome čak ni Dodik ozbiljno ne razmišlja. Prema tome strah da bi Dodik, ili bilo ko drugi iz RS, mogao rasturiti BiH je po meni neopravdan. On samo mora da malo zatalasa kako bi vratio dug Srbiji za Telekom u cilju ojačavanja njene pozicije u završnoj rundi pregovora za Kosovo i ništa više....
Drugo, Srbi koji sebe ne vide u BiH i nisu u BiH, oni drugi su u BiH, odnosno u RS, manji dio i u FBiH. One "mnogobrojne junačine" koje bi da izdvajaju RS iz BiH niti imaju s kim, niti imaju s čim da to urade, niti bi imali ikakvu podršku izvana, a siguran sam da o tome čak ni Dodik ozbiljno ne razmišlja. Prema tome strah da bi Dodik, ili bilo ko drugi iz RS, mogao rasturiti BiH je po meni neopravdan. On samo mora da malo zatalasa kako bi vratio dug Srbiji za Telekom u cilju ojačavanja njene pozicije u završnoj rundi pregovora za Kosovo i ništa više....
- Fair Life
Za razliku od tebe Haris Silajdzic nema nista protiv Karadzica i Mladica... licno.halloweenedo wrote:ma iskreno, najbolje bi nam bilo da se lijepo podjelimo....necu da me srbi usporavaju na putu za evropsku uniju...ako je to uslov da krenemo na bolje, daj brate podjelimo se i goodbye!!! ne zelim da zivim zajedno sa onima koji su klali a sada se prave "dobrim komsijama"!

-
_BosanaC
Ma ovo si ti garant namontiraoFair Life wrote:Za razliku od tebe Haris Silajdzic nema nista protiv Karadzica i Mladica... licno.halloweenedo wrote:ma iskreno, najbolje bi nam bilo da se lijepo podjelimo....necu da me srbi usporavaju na putu za evropsku uniju...ako je to uslov da krenemo na bolje, daj brate podjelimo se i goodbye!!! ne zelim da zivim zajedno sa onima koji su klali a sada se prave "dobrim komsijama"!
Ne bi Lepi nikad tako nesto rekao
Ako nista - nije tako mislio
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
sjećam se kad mi su mi student medicine i student prava rekli zašto će glasati za Haretajefferson wrote:SZ BiH odustala od poslovnika!
Danas cemo pisat, ne ne, danas cemo srat!
jebote ja da sam glasao za SZ BiH nesto bi sebi ucinio. Pa ovo granici vise sa naucnom fantastikom!
sredio im ulazak na koševo iako su imali kartu za utakmicu a nisu mogli ući
ni danas ne znam jesu li me slagali il je to bila istina
-
doktor78
Meni je drago sto su odustali. I Lagumdzija ih je u CD-u pozvao da odustanu. U cemu je sad problem?jefferson wrote:SZ BiH odustala od poslovnika!
jebote ja da sam glasao za SZ BiH nesto bi sebi ucinio. Pa ovo granici vise sa naucnom fantastikom!
-
jefferson
Problem je u ovome sto je zoom rekao!doktor78 wrote:Meni je drago sto su odustali. I Lagumdzija ih je u CD-u pozvao da odustanu. U cemu je sad problem?jefferson wrote:SZ BiH odustala od poslovnika!
Ako se drzis svog stava, onda se drzi. Haris kaki cijelo vrijeme o policiji, pa u zadnji cas nesto sa Dodikom potpisa, neku deklaraciju.
Sada su ovo potpisali, i kada su vidjeli sta su uradili, e onda kao oni nisu za to.
Ma gade mi se , jednostavno mi se gade.
Kada pomislim na Harisa pomislim na vazelin!
- Liberalism
bas bi volio cuti koji primjer demokratske drzave se koristi da se opovrgne argument o potrebi centralizacije drzavnih funkcija u Bosni i Hercegovini.Drug Član wrote: Mislim da u krugovima MZ (kao i kod nekih ovdje na forumu) vlada neopravdan strah da bi u slučaju priznanja nezavisnosti Kosova političari iz RS preduzeli neke akcije na razbijanju BIH i zato su mislim ove promjene poslovnika u VM i PS BiH i donijete. Ovdje se ipak radi o ključnim pitanjima ove zemlje i mislim da nije dobro da se ona donose na ovakav način. O pitanjima donošenja zakona u BiH naprosto mora postojati konsenzus ključnih političkih partija inače ne znam kakav će legitimitet imati tako izglasana zakonska rješenja. Ne želim da branim Dodika, posebno zato što razumijem neophodnost da se isključi mogućnost blokiranja rada parlamenta, a opet donekle razumijem i njegov stav da je napuštanje sjednice demokratski način da se kaže da se sa nečim ne slaže, dok recimo opet ni u kom slučaju ne podržavam nedolazak na sjednice i to treba sankcionisati prvo personalno, ali i tako da se taj glas ne može računati kao glas protiv. Eto ti jednog rješenja, npr.
Centralizam, pa dobro možda nije najsrećniji termin, i možda možemo da ga stavimo i pod navodnike, kao što možemo reći da se partije iz Federacije BiH zalažu za "jaku državu", što je opet ko fol jednako centralizmu. Za mene jaka država nije srednjevjekovno shvatanje jake države koja ima suverenitet u svakom svom ćošku, i drži sve konce u svojim rukama, već je to nešto drugo, što je u ovom slučaju druga tema, ali mislim da me razumiješ.
Mora da je to neka vjecita drzava koja oduvijek i za uvijek postoji, samo me interesuje u kojem univerzumu se trenutno nalazi
-
seiko22
- Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle
makar dobro "podmazuje"!!jefferson wrote:Problem je u ovome sto je zoom rekao!doktor78 wrote:Meni je drago sto su odustali. I Lagumdzija ih je u CD-u pozvao da odustanu. U cemu je sad problem?jefferson wrote:SZ BiH odustala od poslovnika!
Ako se drzis svog stava, onda se drzi. Haris kaki cijelo vrijeme o policiji, pa u zadnji cas nesto sa Dodikom potpisa, neku deklaraciju.
Sada su ovo potpisali, i kada su vidjeli sta su uradili, e onda kao oni nisu za to.
Pa, bolan, "jeffersone", zar sve nije jasno k'o kahva?? Pa pored tolikih "prijatelja" na politickoj sceni, koji kidisu na to magicno mjesto , zvano "vlast", zar si nesto drugo ocekivao osim raznih finti - e sad hocemo e sad necemo!! Pa zar mislis da i Hare i Dodo nisu naucili neke "stvarke" za ovoga svoga sluzbovanja?? Kad imas istovremeno SDS i njegove "vazelince",(da iskoristim tvoj izraz
p.s. a tvoj izraz "vazelinci", "mores" rahat prikaciti svima njima, bez obzira na "prefix"!!
Last edited by seiko22 on 27/11/2007 15:34, edited 1 time in total.
-
doktor78
E, tu se slazemo. Samo sto ce sad ispasti da je samo Belkic bio "za", a garantujem da on ne smije ni pisnuti bez Harisovog miga. Ispade covjek zrtveno jagnje, ali sam je sebi kriv...jefferson wrote:Problem je u ovome sto je zoom rekao!doktor78 wrote:Meni je drago sto su odustali. I Lagumdzija ih je u CD-u pozvao da odustanu. U cemu je sad problem?jefferson wrote:SZ BiH odustala od poslovnika!
-
_BosanaC
Interesantno da niko ne pise koje su to sitne korekcije dodane.
Objavljeno 30.11.2007. u 12:24
Usaglašene izmjene Poslovnika Predstavničkog doma
Članovi zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usaglasili su danas na sastanku s visokim predstavnikom za BiH Miroslavom Lajčakom izmjene i dopune poslovnika o radu Predstavničkog doma BiH. Izmjene su u skladu s Ustavom Bosne i Hercegovine, a poslanici Predstavničkog doma o izmjenama će se oglasiti na sjednici koja počine u 14 sati.
Kako je saopćeno novinarima nakon sastanka izmjene su u skladu s Ustavom BiH i omogućavaju efikasno donošenje odluka u parlamentu.
Tekst izmjena i dopuna je na tragu ranijeg prijedloga visokog predstavnika, uz danas unesene određene korekcije.
Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH izjasnit će se danas o ovim izmjenama poslovnika na sjednici koja počinje u 14 sati.
Predsjedavajući Predstavničkog doma BiH Milorad Živković izjavio je nakon sastanka da su izmjene Poslovnika u skladu s Ustavom BiH i da omogućavaju efikasniji rad parlamenta. On smatra da su na ovaj način politički lideri u BiH pokazali da se mogu dogovoriti između sebe i s predstavnicima međunarodne zajednice.
Živković je stava da ovo nije samo puko usvajanje poslovnika, već se se ovim omogućava parafiranje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU.
Predsjedavajući Doma naroda BiH Sulejman Tihić kazao je da je usaglašeni tekst izmjena u skladu s prijedlogom visokog predstavnika, s tim da su izvršene i neke druge korekcije da bi parlament mogao da radi efikasnije i da bi se onemogućio bilo kakav vid blokada.
Tihić se također složio da se usvajanjem ovih izmjena i dopuna rješava i niz drugih veoma važnih pitanja aktuelne političke situacije u našoj zemlji, od Vijeća ministara do parafiranja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.
-Ovo je dobar dan za BiH, jer imamo dobru vijest za građane, ustvrdio je nakon sastanka visoki predstavnik Miroslav Lajčak.
On je potvrdio da je tekst izmjena u skladu s Ustavom BiH te da ima podršku predstavnika svih stranaka vladajuće koalicije. Također, naveo je da izmjene zadovoljavaju i njegove zahtjeve da novi poslovnik omogućava ubrzani rad parlamenta te sprječava opstrukcije.
Lajčak je izrazio zadovoljstvo što je tekst izmjena i dopuna Poslovnika usvojen snagama legitimno izabranih predstavnika, "što predstavlja snažnu i pozitivnu poruku iz Sarajeva u Evropu".
- Siguran sam da će reakcija EU biti veoma pozitivna, optimističan je visoki predstavnik.
(FENA)
-
seiko22
- Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle
ja, kol'ko teksta, da bi se reklo "Ti'ic ovjerio entitetsko glasanje"!!_BosanaC wrote:Interesantno da niko ne pise koje su to sitne korekcije dodane.
Objavljeno 30.11.2007. u 12:24
Usaglašene izmjene Poslovnika Predstavničkog doma
Članovi zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usaglasili su danas na sastanku s visokim predstavnikom za BiH Miroslavom Lajčakom izmjene i dopune poslovnika o radu Predstavničkog doma BiH. Izmjene su u skladu s Ustavom Bosne i Hercegovine, a poslanici Predstavničkog doma o izmjenama će se oglasiti na sjednici koja počine u 14 sati.
Kako je saopćeno novinarima nakon sastanka izmjene su u skladu s Ustavom BiH i omogućavaju efikasno donošenje odluka u parlamentu.
Tekst izmjena i dopuna je na tragu ranijeg prijedloga visokog predstavnika, uz danas unesene određene korekcije.
Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH izjasnit će se danas o ovim izmjenama poslovnika na sjednici koja počinje u 14 sati.
Predsjedavajući Predstavničkog doma BiH Milorad Živković izjavio je nakon sastanka da su izmjene Poslovnika u skladu s Ustavom BiH i da omogućavaju efikasniji rad parlamenta. On smatra da su na ovaj način politički lideri u BiH pokazali da se mogu dogovoriti između sebe i s predstavnicima međunarodne zajednice.
Živković je stava da ovo nije samo puko usvajanje poslovnika, već se se ovim omogućava parafiranje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU.
Predsjedavajući Doma naroda BiH Sulejman Tihić kazao je da je usaglašeni tekst izmjena u skladu s prijedlogom visokog predstavnika, s tim da su izvršene i neke druge korekcije da bi parlament mogao da radi efikasnije i da bi se onemogućio bilo kakav vid blokada.
Tihić se također složio da se usvajanjem ovih izmjena i dopuna rješava i niz drugih veoma važnih pitanja aktuelne političke situacije u našoj zemlji, od Vijeća ministara do parafiranja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.
-Ovo je dobar dan za BiH, jer imamo dobru vijest za građane, ustvrdio je nakon sastanka visoki predstavnik Miroslav Lajčak.
On je potvrdio da je tekst izmjena u skladu s Ustavom BiH te da ima podršku predstavnika svih stranaka vladajuće koalicije. Također, naveo je da izmjene zadovoljavaju i njegove zahtjeve da novi poslovnik omogućava ubrzani rad parlamenta te sprječava opstrukcije.
Lajčak je izrazio zadovoljstvo što je tekst izmjena i dopuna Poslovnika usvojen snagama legitimno izabranih predstavnika, "što predstavlja snažnu i pozitivnu poruku iz Sarajeva u Evropu".
- Siguran sam da će reakcija EU biti veoma pozitivna, optimističan je visoki predstavnik.
(FENA)
- Fair Life
http://www.youtube.com/watch?v=p6iYmmdOrhgPanasonic wrote:Nemojte svemu vjerovati u novinama. Koje god novine
da su ovo objavile prodale su veci broj primjeraka nego inace.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=45472
- mrki62
Hahaha,............... nije me dugo bilo ovdje i baš na ovaj post naletimFrankyee wrote:ponavljam jos jednom
Haris Silajdzic = Fikret Abdic
Ma njemu ni Fikret nije ravan , Fikret je bar igrao otvorenih karata a ova fukara je podmukao i nikad ne znaš šta te sutra kod njega čeka
-
Alfaromeo
1982 Banja-Luka
U Laktasima je izvresen eksp. po 1 u bivsoj Yu
Dobrovoljac za klon. i uzimanje celija i genaje bivsi trgovac paprika Dodik
Pokusaj kloniranja koji je uspio zahvaljujuci DR. Milosevicu S
1 klonirani eks. je dobio naziv ili ime Lepi Hare;-))))
Za nastavk price ocekujem koji dinar;-)
U Laktasima je izvresen eksp. po 1 u bivsoj Yu
Dobrovoljac za klon. i uzimanje celija i genaje bivsi trgovac paprika Dodik
Pokusaj kloniranja koji je uspio zahvaljujuci DR. Milosevicu S
1 klonirani eks. je dobio naziv ili ime Lepi Hare;-))))
Za nastavk price ocekujem koji dinar;-)