Vapaj mladog Hrvata.

obuca

Post by obuca »

incognito071 wrote:
allpfl wrote:Imam prostrano dvoriste pa kontam svoj entitet napravit da budem i ja jednom predsjednik. Ako ima zainteresovanih ministara bujrum....

Ja bi da budem ministar metle i inostranih lavora ...ako moze....? :D
javljam se za sudskog meteorologa :D
rashid

Post by rashid »

sonik wrote:Vozdra mladi Hrvat!
pozvao si sve Hrvate u Bosni da se ogluse na tvoju temu, pa evo, ja sam
Bih - Hrvat, isto studiram u Becu kao i ti.
Care, ti si rodjen u Bosni i Hercegovini, i mozes se ti osjecati kao Hrvat, ali ces za svakog uvijek biti Bosancheros, ili Hercegovac. Ja sam rodjen u Bosni, osjecam se kao Bosanac, i drago mi je da je tako. To ne znaci da ne volim Hrvatsku, draga mi je pravo, volim tamo biti, osjecam je takodjer kao svoju, ali brate znam da sam Bosanac i jos uvijek to kazem na glas i nije me stid.
A da se stvori 3. Entitet, sta bi onda mi Bh-Hrvati iz srednje Bosne? Bili me ti natjero da se preselim u taj tvoj 3. entitet, ili bi me mozda Muslimani natjerali da se sam odselim, posto bi to onda sigurno bio "muslimanski entitet" kako si ti to lijepo podjelio. I ovako imamo dovoljno problema sa 2 entiteta, sta bi tek bilo da imamo 3, a da ne govorim o tome da je Bih sicusna zemlja, gdje ces kutiju shibica dijeliti jos na tri????????? Shvati da ti je domovina Bih, i da se tu trebas boriti svim legalnim politickim sredstvima, da demokratija pobjedi za sve koji zivimo u njoj. A kad bi ovom zemljom prestala vladati mafija, koja hushka narod svako malo, i kad bi vlast preuzeli ljudi kojima nije bitno jesi li hrvat, srbin ili musliman, i kad bi u futbalski savez Bih napokon dosli sposobni ljudi :), svi bi bili sretni da zivimo u Bih! ZATO LJUDI, PRESTANITE GLASATI ZA JEBENE NACIONALNE STRANKE, glasajte za GRADJANSKE STRANKE, koje nemaju nacionalne predznake!
Za ovo stanje koje je sad, svi smo sami krivi, 10 godina nakon rata jos uvijek su na vlasti stranke koje su vodile rat! ZAMISLITE SE MALO I NE SERITE PO FORUMIMA, nego upotrijebite mozak za konkretne radnje sto se tice izbora!
pozdrav!
Javi kad ces biti u Sarajevu, idemo na pivu! :) LEGENDA SI!
obuca

Post by obuca »

zar nas ima jos normalnih :) :)
sonik svaka cast :faraon1:
Arogantni

#79 Re: Vapaj mladog Hrvata.

Post by Arogantni »

osa wrote:Trgnite se hrvatski politièari, hrvati odlaze iz bih, pogotovo mladi, uèinite ne¹to protiv toga dok ne bude kasno.

BEÈ - Zovem se Marko R.Ja sam obicni momak koji ima 19 godina i koji studira strojarstvo u Beèu, jer su me uvijek fascinirali motori koji da bi funkcionirali moraju bit potpuno ispravni, svaki dio mora pratiti drugi, jer inaèe dolazi do prestanka rada onda vas va¹e vozilo ostavi na putu i ne znate kako i kada doæi do odredi¹ta. Mislim da bi tako trebala i jedna dr¾ava da funkcionira gdje æe jedni u korak pratiti druge gdje æemo se meðusobno nadopunjavat.

Ali da nastavim o sebi. Ja sam, dakle, mladi Hrvat iz Bosne i Hercegovine koji je oti¹ao u Beè studirati. Nisam neki ni govornik ni mo¾da politièki potkovan znanjem kao neke moje kolege, ali imam hrvatsku du¹u, di¹em hrvatski i ¾ivim hrvatski. I uvijek sam se pitao za¹to na¹i politièari uvijek ¹ute dok svi galame? Za¹to uvijek kasnimo za ostalim u tom politièkom pogledu? Za¹to i mi ne dignemo svoj glas i ne ka¾emo sto hoæemo zar nismo nauèili iz ranijih gre¹aka, èega se to bojimo. Mi vi¹e nemamo ¹to izgubiti; pravo na ¾ivot i slobodu nam nitko ne mo¾e oduzet osim Boga, entitet nemamo da bi ga oduzeli, vojsku nemamo da bi je izgubili, policiju isto nemamo. Jednostavno nemamo ni¹ta.

Pa onda recimo jednom da hoæemo taj nas treæi entitet u kojem bi se Hrvati osjeæali sigurno i svoj na svome, kojeg bi voljeli, branili i gradili da nam potomci imaju u BiH ¹to bolju buduænost, za¹to svi ¹ute o tome kad dobijemo priliku da dignemo glas da izrazimo na¹u ¾elju o kojoj svi sanjaju a opet svi ¹ute, jel zato ¹to se neki na¹i politièari boje da æe izgubiti pozicije u vladi BiH, zar im je va¾nija njihova pozicija od njihovog naroda?

Da mene pitate ja bi stao iza ideje o Herceg Bosni i kad bi mi neka vi¹a sila ponudila taj entitet i dobrobit moga naroda u njemu ja bih za to dao svoj ¾ivot i pod uvjetom da se moje ime nikad vi¹e neæe spomenut ni na usnama mojih najmilijih ni u ud¾benicima povijesti.

Nadam se da æe ovo netko malo va¾niji proèitat i zamislit se jer to je zelja cijelog hrvatskog naroda u BiH. Ja se u ovakvu BiH poslije studija ne mislim vratiti, ali u BiH s tri entiteta i tri jednakopravna naroda ja bi se vratio i pomogao u izgradnji bolje buduænosti. Ovo je poziv svim Hrvatima u BiH, Hrvatskoj i razasutim po cijelom svijetu da stanu u obranu interesa Hrvata BiH.
Ja sam za to da se katolicima (tkz. hrvatima) u BIH da 3 entitet i da se taj entitet zove Herceg Bosna! 8)
Ali pod jednim uslovom: Onog dana kad Hrvatska drzava da Srbima u Hrvatskoj entitet, onda cemo mi u BIH dati vama 3 entitet. Za mene nema nikakve razlike izmedju Herceg Bosne i Republike Srpska Krajina.
Misllim da je to jako posteno! :)

Ja ne kontam sto moderator ne banira uvu osu?
Za osu: http://www.pincom.info pa tamo seri o 3 entitetu!
walkabout

Post by walkabout »

obuca wrote:
incognito071 wrote:
allpfl wrote:Imam prostrano dvoriste pa kontam svoj entitet napravit da budem i ja jednom predsjednik. Ako ima zainteresovanih ministara bujrum....

Kemica se javlja i pita morel da bidne ministar za gramatiku dijasporaca, doministar za piramide i atashe za bliske susrete sa suprotnijem polom. :run:
incognito071

Post by incognito071 »

walkabout wrote:
obuca wrote:
incognito071 wrote:
Kemica se javlja i pita morel da bidne ministar za gramatiku dijasporaca, doministar za piramide i atashe za bliske susrete sa suprotnijem polom. :run:

eeeeee gladne bosanske oci :D ....pa jarane dragi kako odmah na tri pozicije??

jel' to da amidzicha i sestricinu uvalis?? :D

a za te 'bliske susrete' nemas dovoljno slifa, moras jos pure pokusati :)
Last edited by incognito071 on 21/11/2007 09:16, edited 1 time in total.
SiSaJuMe

#82 Re: Vapaj mladog Hrvata.

Post by SiSaJuMe »

Arogantni wrote:
osa wrote:Trgnite se hrvatski političari, hrvati odlaze iz bih, pogotovo mladi, učinite nešto protiv toga dok ne bude kasno.

BEČ - Zovem se Marko R.Ja sam obicni momak koji ima 19 godina i koji studira strojarstvo u Beču, jer su me uvijek fascinirali motori koji da bi funkcionirali moraju bit potpuno ispravni, svaki dio mora pratiti drugi, jer inače dolazi do prestanka rada onda vas vaše vozilo ostavi na putu i ne znate kako i kada doći do odredišta. Mislim da bi tako trebala i jedna država da funkcionira gdje će jedni u korak pratiti druge gdje ćemo se međusobno nadopunjavat.

Ali da nastavim o sebi. Ja sam, dakle, mladi Hrvat iz Bosne i Hercegovine koji je otišao u Beč studirati. Nisam neki ni govornik ni možda politički potkovan znanjem kao neke moje kolege, ali imam hrvatsku dušu, dišem hrvatski i živim hrvatski. I uvijek sam se pitao zašto naši političari uvijek šute dok svi galame? Zašto uvijek kasnimo za ostalim u tom političkom pogledu? Zašto i mi ne dignemo svoj glas i ne kažemo sto hoćemo zar nismo naučili iz ranijih grešaka, čega se to bojimo. Mi više nemamo što izgubiti; pravo na život i slobodu nam nitko ne može oduzet osim Boga, entitet nemamo da bi ga oduzeli, vojsku nemamo da bi je izgubili, policiju isto nemamo. Jednostavno nemamo ništa.

Pa onda recimo jednom da hoćemo taj nas treći entitet u kojem bi se Hrvati osjećali sigurno i svoj na svome, kojeg bi voljeli, branili i gradili da nam potomci imaju u BiH što bolju budućnost, zašto svi šute o tome kad dobijemo priliku da dignemo glas da izrazimo našu želju o kojoj svi sanjaju a opet svi šute, jel zato što se neki naši političari boje da će izgubiti pozicije u vladi BiH, zar im je važnija njihova pozicija od njihovog naroda?

Da mene pitate ja bi stao iza ideje o Herceg Bosni i kad bi mi neka viša sila ponudila taj entitet i dobrobit moga naroda u njemu ja bih za to dao svoj život i pod uvjetom da se moje ime nikad više neće spomenut ni na usnama mojih najmilijih ni u udžbenicima povijesti.

Nadam se da će ovo netko malo važniji pročitat i zamislit se jer to je zelja cijelog hrvatskog naroda u BiH. Ja se u ovakvu BiH poslije studija ne mislim vratiti, ali u BiH s tri entiteta i tri jednakopravna naroda ja bi se vratio i pomogao u izgradnji bolje budućnosti. Ovo je poziv svim Hrvatima u BiH, Hrvatskoj i razasutim po cijelom svijetu da stanu u obranu interesa Hrvata BiH.
Ja sam za to da se katolicima (tkz. hrvatima) u BIH da 3 entitet i da se taj entitet zove Herceg Bosna! 8)
Ali pod jednim uslovom: Onog dana kad Hrvatska drzava da Srbima u Hrvatskoj entitet, onda cemo mi u BIH dati vama 3 entitet. Za mene nema nikakve razlike izmedju Herceg Bosne i Republike Srpska Krajina.
Misllim da je to jako posteno! :)

Ja ne kontam sto moderator ne banira uvu osu?
Za osu: http://www.pincom.info pa tamo seri o 3 entitetu!
Izborili smo se za demokratiju zar ne. Stoga moze svako srat sta hoce,.
Eto osa sere o 3 entitetu a ti o tkz hrvatima ??? Democratosssssss
kupusar167

Post by kupusar167 »

Svaka cast na komentaru sonic !!!!

Ovom tipu je jednostavno izapran mozak do bola.
Ali treba naglasiti da svako ima pravo da se osjeca onako kako misli.
Cudi me samo da u Becu (jednoj multi-kulti metropoli) nije nesto
naucio o stvarima koje se zovu suzivot, tolerancija, antisemitizam !?
Papak ostaje papak ili kako jedan rece nije samo seljak na selu !
I ja imam par dobrih prijatelja koji su porijeklom iz Posavine i koji
ne misle kao ovaj "ocajnik".
Mada ovaj ocajnik je stvarno na pravom mjestu i neka ostane tamo.
Jedna budala manje u BiH.
Pa zar ne bi bilo lijepo da su svi u svakom pedlju BiH ravnopravni,
i pravoslavac u Sarajevu i katolik u BL kao i musliman u Mostaru ili Trebinju.
Zar je samo pripadnost jednoj religiji ili etnickoj skupini vazna?
Iako je moja supruga izgubila vise od pola muske rodbine, to nam nije prepreka da se druzimo sa ljudima iz Dalmacije, Posavine ili Makedonije!!!
Naglasavam sa ljudima a ne `rvatima ili Makedoncima ...
Treba prvo vidjeti u covijeku covjeka a njegovu etnicku pripadnost njemu ostaviti.

Pozz...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#84 Re: Vapaj mladog Hrvata.

Post by mIRCerka »

osa wrote:Trgnite se hrvatski političari, hrvati odlaze iz bih, pogotovo mladi, učinite nešto protiv toga dok ne bude kasno.

BEČ - Zovem se Marko R.Ja sam obicni momak koji ima 19 godina i koji studira strojarstvo u Beču, jer su me uvijek fascinirali motori koji da bi funkcionirali moraju bit potpuno ispravni, svaki dio mora pratiti drugi, jer inače dolazi do prestanka rada onda vas vaše vozilo ostavi na putu i ne znate kako i kada doći do odredišta. Mislim da bi tako trebala i jedna država da funkcionira gdje će jedni u korak pratiti druge gdje ćemo se međusobno nadopunjavat.

Ali da nastavim o sebi. Ja sam, dakle, mladi Hrvat iz Bosne i Hercegovine koji je otišao u Beč studirati. Nisam neki ni govornik ni možda politički potkovan znanjem kao neke moje kolege, ali imam hrvatsku dušu, dišem hrvatski i živim hrvatski. I uvijek sam se pitao zašto naši političari uvijek šute dok svi galame? Zašto uvijek kasnimo za ostalim u tom političkom pogledu? Zašto i mi ne dignemo svoj glas i ne kažemo sto hoćemo zar nismo naučili iz ranijih grešaka, čega se to bojimo. Mi više nemamo što izgubiti; pravo na život i slobodu nam nitko ne može oduzet osim Boga, entitet nemamo da bi ga oduzeli, vojsku nemamo da bi je izgubili, policiju isto nemamo. Jednostavno nemamo ništa.

Pa onda recimo jednom da hoćemo taj nas treći entitet u kojem bi se Hrvati osjećali sigurno i svoj na svome, kojeg bi voljeli, branili i gradili da nam potomci imaju u BiH što bolju budućnost, zašto svi šute o tome kad dobijemo priliku da dignemo glas da izrazimo našu želju o kojoj svi sanjaju a opet svi šute, jel zato što se neki naši političari boje da će izgubiti pozicije u vladi BiH, zar im je važnija njihova pozicija od njihovog naroda?

Da mene pitate ja bi stao iza ideje o Herceg Bosni i kad bi mi neka viša sila ponudila taj entitet i dobrobit moga naroda u njemu ja bih za to dao svoj život i pod uvjetom da se moje ime nikad više neće spomenut ni na usnama mojih najmilijih ni u udžbenicima povijesti.

Nadam se da će ovo netko malo važniji pročitat i zamislit se jer to je zelja cijelog hrvatskog naroda u BiH. Ja se u ovakvu BiH poslije studija ne mislim vratiti, ali u BiH s tri entiteta i tri jednakopravna naroda ja bi se vratio i pomogao u izgradnji bolje budućnosti. Ovo je poziv svim Hrvatima u BiH, Hrvatskoj i razasutim po cijelom svijetu da stanu u obranu interesa Hrvata BiH.
O ugrozeni...
to je sve sto cu reci....

Da je zakljucam? Jos ne...

Dok protabirim i sastavim spisak za BaNOVICE....
ovo vam nije radio M i ovo nije ZELJE I POZDRAVI emisija...

PS Ne sprovodim svoju volju vec pravilo koje kaze
širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom ili bilo kojem drugom osnovu;
a kako to mogu?
Rad administratora i moderatora:

* administrator/moderator ima pravo pobrisati svaki sadržaj objavljen na forumu, bez najave i objašnjenja;
* svakom korisniku može biti zabranjen pristup Forumu, bez najave i objašnjenja;
* svaki korisnik foruma će biti banovan ukoliko krši bilo koje od pravila i uslova korištenja Foruma;
* administratori/moderatori nisu dužni objašnjavati zašto je neka tema obrisana ili cenzurisana od strane moderatora ili administratora;
* administrator/moderator Foruma ima pravo ali ne i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja na Forumu.
Tako.
walkabout

Post by walkabout »

incognito071 wrote:
walkabout wrote:
obuca wrote: javljam se za sudskog meteorologa :D

eeeeee gladne bosanske oci :D ....pa jarane dragi kako odmah na tri pozicije??

jel' to da amidzicha i sestricinu uvalis?? :D

a za te 'bliske susrete' nemas dovoljno slifa, moras jos pure pokusati :)
Kemica kazhe:

Vako.
Ko prvo - nije tvoja basca dami ti odredjivas koji cuja resor da bidnem - eno ima precjednik ubasci pa nek on kazhe.

Ko drugo - ope nisi pogodijo, nije amidzic i sestricna nego tetica dva

Ko trece - a za "bliske susrete" si ko malo pogodijo al imam ja izato lijek, vjezhbam sa Mensurom svaku noch. :D
DUREX

Post by DUREX »

Kakva debilna tema.... I kakav debilan text.

Znaci debilna tema + debilan text = trebali bi moderatori malo da prociste podforum i obrisu ponesto.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

DUREX wrote:Kakva debilna tema.... I kakav debilan text.

Znaci debilna tema + debilan text = trebali bi moderatori malo da prociste podforum i obrisu ponesto.
EKi...
Drvosjeca iz Dejcica

#88 Re: Vapaj mladog Hrvata.

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

osa wrote: BEČ - Zovem se Marko R.Ja sam obicni momak koji ima 19 godina i koji studira strojarstvo u Beču, jer su me uvijek fascinirali motori koji da bi funkcionirali moraju bit potpuno ispravni, svaki dio mora pratiti drugi, jer inače dolazi do prestanka rada onda vas vaše vozilo ostavi na putu i ne znate kako i kada doći do odredišta. Mislim da bi tako trebala i jedna država da funkcionira gdje će jedni u korak pratiti druge gdje ćemo se međusobno nadopunjavat.

BEČ - Zovem se Mustafa R.Ja sam obicni momak koji ima 19 godina i koji studira mašinstvo u Beču, jer su me uvijek fascinirali motori koji da bi funkcionirali moraju bit potpuno ispravni, svaki dio mora pratiti drugi, jer inače dolazi do prestanka rada onda vas vaše vozilo ostavi na putu i ne znate kako i kada doći do odredišta. Mislim da bi tako trebala i jedna država da funkcionira gdje će jedni u korak pratiti druge gdje ćemo se međusobno nadopunjavat.

Ali da nastavim o sebi. Ja sam, dakle, mladi Bošnjak iz Bosne i Hercegovine koji je otišao u Beč studirati. Nisam neki ni govornik ni možda politički potkovan znanjem kao neke moje kolege, ali imam bošnjačku dušu, dišem bošnjački i živim bošnjački. I uvijek sam se pitao zašto naši političari uvijek šute dok svi galame? Zašto uvijek kasnimo za ostalim u tom političkom pogledu? Zašto i mi ne dignemo svoj glas i ne kažemo sto hoćemo zar nismo naučili iz ranijih grešaka, čega se to bojimo. Mi više nemamo što izgubiti; pravo na život i slobodu nam nitko ne može oduzet osim Boga, entitet nemamo da bi ga oduzeli, vojsku nemamo da bi je izgubili, policiju isto nemamo. Jednostavno nemamo ništa.

Pa onda recimo jednom da hoćemo tu našu R.BiH kojoj bi se Bošnjaci osjećali sigurno i svoj na svome, koju bi voljeli, branili i gradili da nam potomci imaju u BiH što bolju budućnost, zašto svi šute o tome kad dobijemo priliku da dignemo glas da izrazimo našu želju o kojoj svi sanjaju a opet svi šute, jel zato što se neki naši političari boje da će izgubiti pozicije u vladi BiH, zar im je važnija njihova pozicija od njihovog naroda?

Da mene pitate ja bi stao iza ideje R.BiH i kad bi mi neka viša sila ponudila to i dobrobit moga naroda u njemu ja bih za to dao svoj život i pod uvjetom da se moje ime nikad više neće spomenut ni na usnama mojih najmilijih ni u udžbenicima povijesti.

Nadam se da će ovo netko malo važniji pročitat i zamislit se jer to je zelja cijelog bošnjačkog naroda u BiH. Ja se u ovakvu BiH poslije studija ne mislim vratiti, ali u BiH bez entiteta i tri jednakopravna naroda ja bi se vratio i pomogao u izgradnji bolje budućnosti. Ovo je poziv svim Bosšnjacima u BiH, Hrvatskoj, Turskoj i razasutim po cijelom svijetu da stanu u obranu interesa Bošnjaka BiH.

:D :thumbup:
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Ja sam jedan običan Bosanac star oko 30. godina kojem je svega pun QURAC i mladih Hrvata i mladih Bošnjaka i mladih Srba,.... koliko će meni još godina proći da bi ti mladi skontali da bez jake države nema ni sigurnosti, da su narodi imaginarne kategorije iza kojis se sakrivaju ratni zločinci, ratni profiteri, mirnodobski kriminalci, vjerski mafijaši i svi ostali koji hajruju na muci običnog svijeta.
Jeste ja sam samo jedan obični Bosanac i Hercegovac kojem ovi mladi narodi ne daju da to bude....

:x :x :x

Nisam kao takav studirao u Beču već sam završio III gomnaziju u sarajevu na Trgu Heroja....
incognito071

Post by incognito071 »

uvjek dobar gost wrote:Ja sam jedan običan Bosanac star oko 30. godina kojem je svega pun QURAC i mladih Hrvata i mladih Bošnjaka i mladih Srba,.... koliko će meni još godina proći da bi ti mladi skontali da bez jake države nema ni sigurnosti, da su narodi imaginarne kategorije iza kojis se sakrivaju ratni zločinci, ratni profiteri, mirnodobski kriminalci, vjerski mafijaši i svi ostali koji hajruju na muci običnog svijeta.
Jeste ja sam samo jedan obični Bosanac i Hercegovac kojem ovi mladi narodi ne daju da to bude....

:x :x :x

Nisam kao takav studirao u Beču već sam završio III gomnaziju u sarajevu na Trgu Heroja....

Proci ce, jarane jos puno godina dok to bude tako kako ti a i ja zelimo. Nazalost.....
Tebi svaka cast uglavnom :thumbup:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

UDG, ja ti jake skole...sta ti znas, ti nisi vidio Becha...
:oops:
tempora

Post by tempora »

Za sve neupucene: Ilijas Bosnjovic,1990 Demografska crna jama -Nova zamka industrijskog drustva.Takodjer : Bosnjovic,Ilijas i saradnici:Stanovnistvo BiH-Demografski razvoj u multikulturnom drustvu,Medjunarodni forum Bosna, Sarajevo,2000.

Sumnjam nesto da ce hrvatski zrak na koji ovaj brain drain apeluje ( koji paradoks!!!! :? ) pomoci povratku, a ponajmanje opstanku sva tri naroda. :oops: Ugrozenost ipak dolazi sa druge strane/ :-?
torik

Post by torik »

sonik wrote:Vozdra mladi Hrvat!
pozvao si sve Hrvate u Bosni da se ogluse na tvoju temu, pa evo, ja sam
Bih - Hrvat, isto studiram u Becu kao i ti.
Care, ti si rodjen u Bosni i Hercegovini, i mozes se ti osjecati kao Hrvat, ali ces za svakog uvijek biti Bosancheros, ili Hercegovac. Ja sam rodjen u Bosni, osjecam se kao Bosanac, i drago mi je da je tako. To ne znaci da ne volim Hrvatsku, draga mi je pravo, volim tamo biti, osjecam je takodjer kao svoju, ali brate znam da sam Bosanac i jos uvijek to kazem na glas i nije me stid.
A da se stvori 3. Entitet, sta bi onda mi Bh-Hrvati iz srednje Bosne? Bili me ti natjero da se preselim u taj tvoj 3. entitet, ili bi me mozda Muslimani natjerali da se sam odselim, posto bi to onda sigurno bio "muslimanski entitet" kako si ti to lijepo podjelio. I ovako imamo dovoljno problema sa 2 entiteta, sta bi tek bilo da imamo 3, a da ne govorim o tome da je Bih sicusna zemlja, gdje ces kutiju shibica dijeliti jos na tri????????? Shvati da ti je domovina Bih, i da se tu trebas boriti svim legalnim politickim sredstvima, da demokratija pobjedi za sve koji zivimo u njoj. A kad bi ovom zemljom prestala vladati mafija, koja hushka narod svako malo, i kad bi vlast preuzeli ljudi kojima nije bitno jesi li hrvat, srbin ili musliman, i kad bi u futbalski savez Bih napokon dosli sposobni ljudi :), svi bi bili sretni da zivimo u Bih! ZATO LJUDI, PRESTANITE GLASATI ZA JEBENE NACIONALNE STRANKE, glasajte za GRADJANSKE STRANKE, koje nemaju nacionalne predznake!
Za ovo stanje koje je sad, svi smo sami krivi, 10 godina nakon rata jos uvijek su na vlasti stranke koje su vodile rat! ZAMISLITE SE MALO I NE SERITE PO FORUMIMA, nego upotrijebite mozak za konkretne radnje sto se tice izbora!
pozdrav!
Skidam kapu! Eh kad bi ovako svi razmisljali... Kao sto rece uvazeni Sonik da je imalo bolja situacija ovde svi bi s ponosom govorili da su Bosanci porijeklom iz hrvatske, srbije, austrije, njemacke itd.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

tempora wrote:Za sve neupucene: Ilijas Bosnjovic,1990 Demografska crna jama -Nova zamka industrijskog drustva.Takodjer : Bosnjovic,Ilijas i saradnici:Stanovnistvo BiH-Demografski razvoj u multikulturnom drustvu,Medjunarodni forum Bosna, Sarajevo,2000.

Sumnjam nesto da ce hrvatski zrak na koji ovaj brain drain apeluje ( koji paradoks!!!! :? ) pomoci povratku, a ponajmanje opstanku sva tri naroda. :oops: Ugrozenost ipak dolazi sa druge strane/ :-?
sjecas se nadrealista, dilanje konzervi cistog hrvatskog zraka :D
Big Daddy

Post by Big Daddy »

Kad mi netko poka¾e neku "graðansku" stranku iz BiH onda æu mo¾da za nju i glasati a dotada. :-) :-)
musicology

Post by musicology »

:) :) :) :) :-) kaze frajer zivi hrvatskim zivotom???!!! a kakav li je to hrvatski zivot?

ziv bio momcino, nemoj se ni vracat u bih, trazi ti svoj entit tu u austriji, pa ces dobiti po nosu.....

ovaj frajer nije vidjeo hrvatske a dici se nekim svojim hrvatstvom....nego, mislim si nesto da je ovaj post na ovom forumu nista drugo nego provokatorski vapaj jednoh primitivca iz neke zabiti u sredI©njoj bosne :) :)

grow up, kid!!!!!!!
Big Daddy

Post by Big Daddy »

musicology wrote::) :) :) :) :-) kaze frajer zivi hrvatskim zivotom???!!! a kakav li je to hrvatski zivot?

ziv bio momcino, nemoj se ni vracat u bih, trazi ti svoj entit tu u austriji, pa ces dobiti po nosu.....

ovaj frajer nije vidjeo hrvatske a dici se nekim svojim hrvatstvom....nego, mislim si nesto da je ovaj post na ovom forumu nista drugo nego provokatorski vapaj jednoh primitivca iz neke zabiti u sredI©njoj bosne :) :)

grow up, kid!!!!!!!
Ako je on Hrvat ja sam Marko Polo. :lol:
uvjek dobar gost

Prestanite bar jednom sa banaliziranjem, ako se on osjeća tako... ko mu ima pravo to osporiti, a to što on sebi neće da prizna da ga Hrvatska cijela zove Bosancem il Hercegovcem i da ga baš i nesimpatiše... to je opt subjektivno... ista je stvar i sa stanovnicima PC-a...

Ljudi ja recimo se sve manje osjećam pripadnikom svega ovoga... i pitam se uz ove na vlasti i oko nje... hoću li i ja za deset godina tražiti svoj entitet?

to kažem a mislim da smo svi šutke pristali da budemo vijest, vijest koja traje par dana a onda svi zaborave na nas (nju)...

Srebrenica, Vukovar, Foča, djeca Sarajeva, Rudo, Višegrad, Posavina, Mostar,..... naši životi... sve to su tragedije... a ne VIJESTI...

Dođimo pameti.....

Da opet ne ponavljam svoj pređašnji post.... ali da naglasim...
Ja zbog velikih Srba, velikih Bošnjaka i velikih Hrvata, ma koliko oni dvolični i u stvari mali bili.... ja zbog njih danas ne mogu biti nit Hercegovac nit Bosanac u rođenoj zemlji............
trinaesti

Post by trinaesti »

velikih bosnjaka?
izvini goste, sta je to?

jel se to jede?
uvjek dobar gost

trinaesti wrote:velikih bosnjaka?
izvini goste, sta je to?

jel se to jede?
Još malo pa će se jesti jer neće biti ništa drugo...

Mislim puno je šećeraša pa ne smiju jesti kolače.
Locked