Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
pokusao sam tako detaljno preslikati taj razgovor exkluzivno za sa-x jer ga dosad nikome nisam bas ovako opsirno opisao, medjutim kada naletim na komentare tipa tranquil-a, onda vidim da je sve badava...
cak sam i *ebenu nedelju izgubio javljajuci se ovdje sve da bih ispao budala.
nema veze, mozete temu zatvoriti, izbrisati a ja bih se izvinuo svakome ko se mogao naci uvrijedjenim, valjda ste skontali da uvreda nije bila poenta...
vidim da odgovore moram traziti na nekom drugom mjestu...
hvala na svim komentarima
EI Presidente wrote:Ja sam u ovih 5 godina koliko zivim u USA, naletio na par tipova, obicno u barovima, koji su mi rekli da su bili u Bosni, tokom rata, na specijalnim misijama. Dolazili po noci, ostajali par dana, i onda razlaz. Ali nijedan nije htio reci sta su radili, samo kazu misija, ovo-ono. Haj ga znaj
Ah da, svi su oni specijalci, zato i sluze filmovi, da se tamo pokazu:)
Ipak su Bosanci I Hercegovci odbranili BIH
zar ne?
A sto se tice ambasadorove price....
Pa sigurno da je bilo takvih ljudi po bih. I prije, i sad i ubuduce ce ih biti. Ova nasha tri shupka na vlasti sigurno nisu ti koji micu konce kako ce da dishe narod, nego tamo neko..
_ambassador wrote:pokusao sam tako detaljno preslikati taj razgovor exkluzivno za sa-x jer ga dosad nikome nisam bas ovako opsirno opisao, medjutim kada naletim na komentare tipa tranquil-a, onda vidim da je sve badava...
nema veze, mozete temu zatvoriti, izbrisati a ja bih se izvinuo svakome ko se mogao naci uvrijedjenim, valjda ste skontali da uvreda nije bila poenta...
zasto se odmah ljutis? Covjek ti prica kako je 80-ih bio u Bosni i gledao cetnicke zlocine? Malo cudno, priznaces
bravo ja wrote:1. Zar ti mislis majke ti da bi jedan tajni agent ili koja vec p materina otvarala dusu nekom tipu na benzinskoj pumpi?
2. TI, ili imas burnu mastu pa je testiras na forumu ili si jako glup pa si tom nekom drugom tipu koji ima burnu mastu povjerovao sva ta sranja
3. Ne vrijedaj mi inteligenciju!
Jao sto se tip nasra ...al hajd this is a free world
a ti bi se iznenadio, sta ko kome gdje i kada oda ))
znam da je nelogicno, samo sam trebao par stvarki izmjeniti da bude ubjedljivija prica i da prodje kod svakog, zar ne?
mozda sam zaboravio spomenuti kako je rekao da je rat unaprijed bio odredjen, zacrtan... molim vas, kako je ovo mogao reci/znati? kad nije ni moj stari znao, niste ni velika vecina vas ovdje... i kako mu je misija bila to sprijeciti koliko toliko, vise detalja o ovome kako i na koji nacin nije razgovor dao od sebe. nismo mi sjeli na pivu, pa lagano skicu, pa kako je sletio, koga je ubio i sta je vidio... ja sam vidio covjeka koji 100% ima traumaticne posljedice od necega, a slucajno mi pricao o bosni upravo tog trena kada sam primjetio da nije dobar...
Obicno cijenim i postujem tvoje postove, ali u istom staviti takvo ime kao Ludlum i ovog lika (ili onaj glupi film koji on predstavlja i koji nema veze sa knjigom) je stvarno jako, jako lose...
A sto se tice same price, cuj ba salje Portugal specijalne jedinice u tadasnju Jugu. Pa da su ih ovi otkrili i jos se pride naljutili, mogli su i Portugal i sve zemlje izmedju Yu i Portugala sravniti sa zemljom, ono cisto iz zajebancije.
Nas Portugal nije htjeo osvajati kad je sila bio, vec je radije o'so guziti Indijanke po Macu Picu, al' eto dodjose i oni tobe, u vrijeme kad im ne ostade nista osim turizma, ribarskih selendri i pokojeg nogometnog tima, dodjose kod nas krive Drine ispravljati. A koliko su za nas zaintersovani bili, dokazuju sve izbjeglice primljene u Portugal, kao i donacije humanitarne pomoci iz Portugala.
GandalfSivi wrote:A sto se tice same price, cuj ba salje Portugal specijalne jedinice u tadasnju Jugu. Pa da su ih ovi otkrili i jos se pride naljutili, mogli su i Portugal i sve zemlje izmedju Yu i Portugala sravniti sa zemljom, ono cisto iz zajebancije.
Gazili smo clanice NATO-a kako smo htjeli
A za vecinu ostalih komentara - kakvi ste vi to ljudi, pobogu? Kakva zloba, podjebavanje i nipodastavanje... Ambasador je mlad i naivan...ne zna neke stvari koje mi ostali znamo. Hajmo ga provaljivat' - to nas cini boljim od njega
Nosferatu wrote:Nas Portugal nije htjeo osvajati kad je sila bio, vec je radije o'so guziti Indijanke po Macu Picu, al' eto dodjose i oni tobe, u vrijeme kad im ne ostade nista osim turizma, ribarskih selendri i pokojeg nogometnog tima, dodjose kod nas krive Drine ispravljati. A koliko su za nas zaintersovani bili, dokazuju sve izbjeglice primljene u Portugal, kao i donacije humanitarne pomoci iz Portugala.
Grdna rano moja...
hej upravo sam pomislio da nema ni teorije a ni zavjere ali slučajno su najveće portugalske mirovne formacije bile upravo na drini...nešto su radili a znam da nisu nijednu "akciju" odradili pa su poslali neke druge da "specijalno" odrade neke akcije...jel istina da se Gavrilo upiškio za vrijeme atentata?
valjda neko zna...
Shoshana wrote:
A za vecinu ostalih komentara - kakvi ste vi to ljudi, pobogu? Kakva zloba, podjebavanje i nipodastavanje... Ambasador je mlad i naivan...ne zna neke stvari koje mi ostali znamo. Hajmo ga provaljivat' - to nas cini boljim od njega
mah, u pravu si, izvinjavam se ambasadoru, jeste da moj raniji post zvuči ko podjebavanje, ali u razumnim mjerama koje svako može da prihvati i u svakom slučaju sigurno nije zloba. priča mi je djelovala tako nevjerovatno, pa mi je malo bilo neobično da ju je on "kupio" i eto našalih se malo, nadam se da nema ljutnje.
za utjehu ambasadoru, znam ljude koji su povjerovali i u mnogo nevjerovatnije konstrukcije mašte od ovog primjera, svugdje su oko nas:
1. pravi pobornici teorija zavjera. drže pušku pored kreveta, za svaki slučaj.
2. oni koji povjeruju u svaku priču kojom se skida odgovornost za neka nedjela sa neke skupine sa kojom se oni identificiraju - "moji nisu mogli da učine ovako nešto. vjerovatno je posrijedi neka zavjera, sigurno su oni anam sami sebe poubijali samo da bi nas okrivili" - ovo je sigurno svakome poznato
3. i na kraju vrijedi pomenuti da postoji i jedna zabavna skupina naivčina, ima ih i na ovom forumu, vidjeti pod temom "Bosanska Piramida Sunca", vol. 1-5.
tranquil wrote:
3. i na kraju vrijedi pomenuti da postoji i jedna zabavna skupina naivčina, ima ih i na ovom forumu, vidjeti pod temom "Bosanska Piramida Sunca", vol. 1-5.
Od prvog dana, moj Mirko, od prvog dana Ta tema unosi radost u nase domove vec dvije godine Kazu - smijeh produzava zivot. Nisam sigurna da zelim tako dugo zivjeti
P.S. za komentare od ranije - nisam mislila ni na ciji posebno. Al' maxuz se vratih da procitam tvoj komentar... ne, tvoj definitivno ne ulazi u tu kategoriju. Izvini ako si se nasao prozvanim
tranquil wrote:
Od prvog dana, moj Mirko, od prvog dana Ta tema unosi radost u nase domove vec dvije godine Kazu - smijeh produzava zivot. Nisam sigurna da zelim tako dugo zivjeti
P.S. za komentare od ranije - nisam mislila ni na ciji posebno. Al' maxuz se vratih da procitam tvoj komentar... ne, tvoj definitivno ne ulazi u tu kategoriju. Izvini ako si se nasao prozvanim
U desnom cosku, Portugaliski specijalac kraljevske mornarice koji ni zeni nije rekao gdje je bio 8 godina, al' zato ce za 13 sekundi, ispricati surovu tajnu koja mu srce tisti, dok slepa 48 tona po Spanjolskim uvalama.
Portugalski specijalac, manji, nizi, s dobrom skembom i slaufom oko pojasa. Taman se popis'o i ulazi, da plati tankstele.
Skace iz ljevog coska, mladi Razbijac Mitova da utrne kasetofon na kojem svira Seki Turkovic.
Portugalski specijalac cu sevdah, zakopa ga u stopa i poce da place. Suza suzu stize, dok mu padaju, ni bradu i sljevaju se na trbuh, na kojem stoje, ne radi gravitacija.
Bosanac, ujadjen, ne zna sta bi. Pita se Sekiba mi Turkovica mog, sta ti uradih ja, kaje Porto - nisi ti nista, ti si pravi. Vec imadohu oni Srbi, koje sam ja dosao u njovoj tadasnjoj Jugi da sputavam, po vojnom zadatku, e - ti. Skoci Gorazdanski Tigar, kaje - znudem ja njihe znudem. Skoci Portugalac, gdje su - da koljem. Nemoj. O'cu. Nemoj. 'Ocu. Moram. Dobro, de.
U tom momentu, Portugalac teskom mukom vadi kljuceva od kamiona i vere se da nastavi sljedecih 12 sati, sam uz radio Juropu koja izvjestava po vascijelu noc o svim dogadajima za koje libo normalnog covjeka desno mudo. I konta - ja sto isfrapira mladu budalu, uze ga ko kec desetku.
Bosnjo ostaje zamislje ko papagaj iz vica "ja jebene igre". Provjerava gdje je ko bio, sta je vozio, jel dovozio ili odvozio, jes nije jes nijes. Kome vjerovati? Tri godine zivota, a tajna prokleta ga jede iznutra, kao kakva bolest. Mozda ima istine u ovome, i mozda on to napise na sa-x, i mozda drugi objasne i mozda, optuze EU za mjesanje u rat i mozda dobijemo tuzbu i mozda tri glijirade odstete, i onda se vrati Bosnjo u Bosnu a ona ko Kuvajt, jebo te, rahat lokum stoji u djevdjiru na semaforu, kako ko nailzi sa stane, i sacek zeleno svijetlo (znam muslimanske dominacije) tako onaj rahat lokum u usta mece.
Paravan se spusta...
Nego jesam li vam ja jednom pricao kako sam u Chicagu sreo crnca kojem je svirao Zdravko Colic u taksiju.
A sta mi je imao reci, tek, kad sam ga susreo na sljedecem semaforu i uporpijecio automobil.
Na tecnom Srpsko-Hrvatskom.
O tome u drugoj epizodi - ljudi, mjesta, tracevi, glasine, propaganda, suze, smrt i kerozin.
meni je jedna Spanjolka digla CD Crvene jabuke ... obozava "Nekako s proljeca" ... ako se slucajno pojavi na benzinskoj pumpi zenska sa jakim galicijskim akcentom kojoj drma Crvena jabuka u autu, molim da imate razumijevanja ... nije terorist
basta sljezove boje wrote:meni je jedna Spanjolka digla CD Crvene jabuke ... obozava "Nekako s proljeca" ... ako se slucajno pojavi na benzinskoj pumpi zenska sa jakim galicijskim akcentom kojoj drma Crvena jabuka u autu, molim da imate razumijevanja ... nije terorist
GandalfSivi wrote:A sto se tice same price, cuj ba salje Portugal specijalne jedinice u tadasnju Jugu. Pa da su ih ovi otkrili i jos se pride naljutili, mogli su i Portugal i sve zemlje izmedju Yu i Portugala sravniti sa zemljom, ono cisto iz zajebancije.
Gazili smo clanice NATO-a kako smo htjeli
Decko pokusava da proda jednu pricicu slabije kvalitete, i to ne samo po radnji nego i po tehnici, pod istinu. I sada bih ja kao trebao biti fin prema njemu. Ma daaaaaaaj
basta sljezove boje wrote:meni je jedna Spanjolka digla CD Crvene jabuke ... obozava "Nekako s proljeca" ... ako se slucajno pojavi na benzinskoj pumpi zenska sa jakim galicijskim akcentom kojoj drma Crvena jabuka u autu, molim da imate razumijevanja ... nije terorist
BITI VOZAC, NIJE NITI MALO JEDNOSTAVNA STVAR...
(bar ja tako mislim, iako nisam vozac kamiona)
zamislite sada, autoput pred vama, svi voze 130 (ili vise, kako ko) a ti kao vozac sjedis u nekom volvu ili scaniji i ne smijes rze od 80km/h....
tako naravno imas vremena da razmislja o onome sto bi te mozda dovelo brze na cilj.. nesto sto bi te brzinom svjetlosti dovelo u novine, na interent stranicu ili tv...
u svakom slucaju, ocigledno je da taj frajer ima mnogo vremena (ako je neko gledao onaj film "MRTAV 'LADA" sjetit ce se onog debelog vozaca hladnjace, koji cijelo vrijeme sebe vidi u nekom "cuvenom detektivu" vrhunskom sampionu u boksu itd.itd.
mislim, da je i bebicama jasno da je rat insceniran sa strane, juga vise nije bila potrebna poslije titine smrti.. oruzje koje se preprodavalo preko juge (tito je bio fenomenalan igrac u tome) nije se vise moglo tako lako preprodati.. sve je islo ka tome da se ta "tajanstvena prica" nekeko otkrije ili sta ti ja znam.. u takvoj situaciji je najbolje ono staro ZAVADI PA VLADAJ....
a sto se ovog vozaca tice..
fina prica, ali ipak mislim da je to stvarno samo "prica" i nista vise.. sorry, ako sam te uvrijedio mojom konstataciom ambassadore, ali meni se cini da je ovo ipak samo neka izmisljena pricica od strane tog portugalca ili spanca.. sta god da je..... vozdra
Da se odmah razumijemo , ja ne vjerujem u ovu pricu ali ja bi ispicao sta se meni desilo...na jednom derneku punom stranaca u Sarajevu odmah poslije rata...Dernek ko dernek , cuga , zajebancija , ovo-ono i jedan lik , Amerikanac, koji je dolazio u jedan Sarajevski kafic i druzio se sa nama povremeno , a radio je za USAID , pa kao novinarski dopisnik , pa u sastavu Americke vojske ...i sta sve ne i za koga sve nije radio ,uvijek u drustvu prelijepih "strankinja" , kao da su manekenke, meni je to sve cudno vec tad bilo ali me nije interesovalo , kontam ma ljudi rade , a mi tek izasli iz rata , zeljni svega , pa te to toliko i ne interesuje , cim se ko bavi...Da se vratim na noc "derneka" , i on onako pijan krene da izvadi iz unutrasnjeg dzepa sakoa , cigare ili sta li vec , nemam pojma i ispadne mu novcanik za kartice...onaj novcanik sto mozes stavljati kreditne kartice ili podsjetnice bla bla , ne znam kako se to tacno zove , i kako je ispado sve se razmota i u momentu saginjem se ja i moj jaran kako smo stajali do njega da mu to pokupimo...u momentu dok smo kupili ocima smo preletili preko "sadrzaja" i vidjeli nesto od cega smo se usrali... Sve same legitimacije , ministarstvo odbrane Amerike pa njegova slika , pa iskaznica CIA , iskaznica USAID , pa nekih more drzavnih Americkih sluzbi, za koje nisam nikad cuo ni vidio grb...u momentu dok sam mu dizao iskaznice , lik meni sve otme iz ruku , onako ljutito me gledajuci , bio je u momentu trijezan...imao sam osjecaj da bi mi jebao i rod i porod i meni i ovom jaranu...sva trojica smo se zgledali i sutili...od tada ga nikad nismo vidjeli u nasoj kafani a vidjali smo ga poslije po gradu sa mutnim likovima u urednim popeglanim skupim odijelima...znali smo da je ŠPIJA... i bilo nas je strah jedno vrijeme...nije ni nas bilo jedno vrijeme u nasoj kafani!!! Nikad se vise mi ne sreli , daleko im kuca od moje!!!
kada se vec sponimju price iz rata, evo jos jedne koju sam cuo ot tipa iz vojske velike britanije tokom rata:
tokom rata, britnaski SAS je imao nekoliko ekipa razmjestenih po bih koji su skupljali informacije o desavanjima ovdje. jednom prilikom, u toku 1993, negdje u sjevernoj bosni su cetnici napali i pobili sve civile u jednom malom selu. jutro nakon napada su SAS-ovci naisli na to selo i vidjeli masakr. obzirom da se ta cetnicka jedinica bila jedina u tom podrucju, bilo je jasno ko je kriv. to vece, SAS-ovci su upali u logor te jedinice cetnika (navodno jedinica nije bila vekika) te pobili sve cetnike kao osvetu za pobijene civile.
_ambassador wrote:pokusao sam tako detaljno preslikati taj razgovor exkluzivno za sa-x jer ga dosad nikome nisam bas ovako opsirno opisao, medjutim kada naletim na komentare tipa tranquil-a, onda vidim da je sve badava...
zasto se odmah ljutis? Covjek ti prica kako je 80-ih bio u Bosni i gledao cetnicke zlocine? Malo cudno, priznaces
Odbrabonjaj na drugu temu mala zavlakusho. Nista nije cudno kod cetnika, jos im nema definicije unutar ljudskog roda, fekalni izrodi velikosrpske ideologije, koji gmazu u materici islamofobichne EU.
Pustite covjeka..ko je ovde kompetentan reci o iskrenosti njegovog poimanja price koju je cuo?! Ono sto mnogi od nas znaju je da su takve exkurzije u nasoj zemlji postojale jos davno prije rata, sa razlicitim ciljevima i agendama.