Koliko ste spremni da se borite za ljubav svog zivota?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
xyz2007
Neki naravno ne vjeruju da se uospte treba poduzimati za nekoga jer - to nesto ta neka ljubav se mora sama od sebe regenerisati i nikada spasavati. Znaci dok valja valja, kad ne valja svako na svoju stranu, ali to onda nije prava ljubav.
Mi pricamo o pravim ljubavima. O onima za koje imas motiv i zelju da se boris, na bilo koji nacin, u bilo kojem smislu.
Ja vjerujem jer mislim da prava ljubav uvijek tezi ka ujedinjenju i jako je tesko onima koji nisu spremni da se totalno uloze shvate znacaj i velicinu ovakvih postupaka.
Evo primjer #2
Zena kojoj je muz bio u logoru, ostavi 2 male djece kod njegove mame,
proda sve sto je imala od imovine, njihove kuce pa do ostalog, i ode preko
suma do tog logora, sama bez ikoga, nadje ona taj logor i njega tamo, i
ugovori sa cetnicima da joj muza puste, plati za njega i da sve sto je imala,
i oni ga puste. Ovo je istinita prica. Inace su se uzeli sa 15 godina, ona se
nikako nije htjela pomiriti s tim da je on u logoru... i isla je na tu varijantu i
jako puno rizikovala, ali uspjela je. Poznajem ih oboje licno.
Mi pricamo o pravim ljubavima. O onima za koje imas motiv i zelju da se boris, na bilo koji nacin, u bilo kojem smislu.
Ja vjerujem jer mislim da prava ljubav uvijek tezi ka ujedinjenju i jako je tesko onima koji nisu spremni da se totalno uloze shvate znacaj i velicinu ovakvih postupaka.
Evo primjer #2
Zena kojoj je muz bio u logoru, ostavi 2 male djece kod njegove mame,
proda sve sto je imala od imovine, njihove kuce pa do ostalog, i ode preko
suma do tog logora, sama bez ikoga, nadje ona taj logor i njega tamo, i
ugovori sa cetnicima da joj muza puste, plati za njega i da sve sto je imala,
i oni ga puste. Ovo je istinita prica. Inace su se uzeli sa 15 godina, ona se
nikako nije htjela pomiriti s tim da je on u logoru... i isla je na tu varijantu i
jako puno rizikovala, ali uspjela je. Poznajem ih oboje licno.
-
xyz2007
Evo jos jedan primjer a koliko ih ima jos mimo rata, al da krenemo od neplaniranog pa dalje. Bice tu jos mjesta za mirno stanje pa kad zapne uvdimo mi kad-tad ko je u stvari zaista spreman da stane i izbori se, a ko odustaje.
Ljubav prava je rijetka a posebno u danasnje vrijeme kad nikoga nije briga ni za koga, kad bi svi samo da uzimaju a nista da daju. Pa svrsishodno dobijes ono sto i zasluzujes.
ali ne znaci da ne postoji i da je nemoguce imati i ostvariti.
Evo jedan mali prmjer ali ipak znacajan za pomenuti:
#3 Djevojka je konacno saznala broj telefona na koji moze da nazove
momka. Pocetak rata. Nisu se culi 3-4 mjeseca i ona cak i ne zna gdje je,
jel ziv i da li ce se ikada cuti ili vidjeti.
Posto je broj konacno saznala napise ga na papir i podje da ga nazove .
Da bi stigla tamo, more preci preko livade preko koje puca snajper. Kad je
stigla do kraja, uvidi da joj je papir sa telefonom ispao iz dzepa... negdje
na polovici livade, i nije joj bilo tesko da se vrati nazad
da uzme taj papir. Samo da se cuje s njim. Jel ovo ljubav?
A nekima je tesko u mirnom stanju podignuti slusalicu pa okrenuti 6 brojeva.
Ljubav prava je rijetka a posebno u danasnje vrijeme kad nikoga nije briga ni za koga, kad bi svi samo da uzimaju a nista da daju. Pa svrsishodno dobijes ono sto i zasluzujes.
Evo jedan mali prmjer ali ipak znacajan za pomenuti:
#3 Djevojka je konacno saznala broj telefona na koji moze da nazove
momka. Pocetak rata. Nisu se culi 3-4 mjeseca i ona cak i ne zna gdje je,
jel ziv i da li ce se ikada cuti ili vidjeti.
Posto je broj konacno saznala napise ga na papir i podje da ga nazove .
Da bi stigla tamo, more preci preko livade preko koje puca snajper. Kad je
stigla do kraja, uvidi da joj je papir sa telefonom ispao iz dzepa... negdje
na polovici livade, i nije joj bilo tesko da se vrati nazad
da uzme taj papir. Samo da se cuje s njim. Jel ovo ljubav?
A nekima je tesko u mirnom stanju podignuti slusalicu pa okrenuti 6 brojeva.
-
xyz2007
Evo ti iz mirnog stanja odlican primjer:
#4 Djevojka studirala i trebao joj novac za fakultet. Njoj se ponudi opcija da radi u kaficu, ali ona ne znajuci o svemu sta taj kafic skupa sa poslom nosi,
prihvati posao ali njemu ne kaze nista. Njegovi jarani slucajno svrate u taj
kafic i saopste mu da su mu djevojku vidjeli da radi tu. On iz ljubavi
prema djevojci, da joj pomogne da zavrsi taj fakultet kao i da je udalji od
takvog mjesta, ponudi djevojci da dijeli svoju platu svaki mjesec, on ce joj davati pola od onog sto on zaradjuje, da ona moze platiti fakultet, pa tako ce nekako i placati i njeno sto bi zaradila i ono sto on mora isplacivati sa svoje strane.
Ne zeli da rizikuje njenu bezbjednost.
Zar ovo nije ljubav s njegove strane, i borba za nju?
I zadnji dan kad je davala otkaz, imala je frku na poslu jedva zivu glavu izvukla.
... ali nisu samo muskarci koji znaju da vole i da bore evo imam primjer djevojke koja je uradila nesto slicno za momka tj covjeka koga voli.
Pa naravno da ce se voliti ovakvi postupci su za primjera.
Nemojmo biti tako pesimisticni
Ljubavi prave postoje. Ako mi hocemo da postoje i postojace.
#4 Djevojka studirala i trebao joj novac za fakultet. Njoj se ponudi opcija da radi u kaficu, ali ona ne znajuci o svemu sta taj kafic skupa sa poslom nosi,
prihvati posao ali njemu ne kaze nista. Njegovi jarani slucajno svrate u taj
kafic i saopste mu da su mu djevojku vidjeli da radi tu. On iz ljubavi
prema djevojci, da joj pomogne da zavrsi taj fakultet kao i da je udalji od
takvog mjesta, ponudi djevojci da dijeli svoju platu svaki mjesec, on ce joj davati pola od onog sto on zaradjuje, da ona moze platiti fakultet, pa tako ce nekako i placati i njeno sto bi zaradila i ono sto on mora isplacivati sa svoje strane.
Ne zeli da rizikuje njenu bezbjednost.
Zar ovo nije ljubav s njegove strane, i borba za nju?
I zadnji dan kad je davala otkaz, imala je frku na poslu jedva zivu glavu izvukla.
... ali nisu samo muskarci koji znaju da vole i da bore evo imam primjer djevojke koja je uradila nesto slicno za momka tj covjeka koga voli.
Pa naravno da ce se voliti ovakvi postupci su za primjera.
Nemojmo biti tako pesimisticni
Ljubavi prave postoje. Ako mi hocemo da postoje i postojace.
- anais_nin
ti opet melodramu
i nakve extremne primjere....vecina ljudi vodi dosadne, obicne zivote
rutina prije ubije ljubav nego poteskoce
ja opet stojim iza onoga da redovne, sa zeljom i namjerom uradjene male stvari vise hrane ljubav, nego grandiozne geste
P.S. kakva je tvoja ljubav? je l prava?
P.S. kakva je tvoja ljubav? je l prava?
- Suicidal Siberian
@xyz:
Sve te stvari stoje...samo ne mogu ja preuzet odgovornost za sve, preuzimam je do onog trenutka kada sam joj rekao da znam za te momke, jer ona je meni govorila da sam ja taj pravi, da je cekam, a u medjuvremenu je bila sa njima...tako da sam joj najvise zamjerio neiskrenost...a sto se tetovaze tiče, ima ona jednu drugu tetovazu sto je napravila zbog mene, prva tetovaza...mislim, zalim je nekako, al ne znam zasto...jer sam uvijek znao da ne misli glavom cesto..al sa ovim je pretjerala...da bar hoce ostat sa tim momkom,al cisto sumnjam ako pogledam da je bilo takvih jos 5 u tom vremenu..
@danas......da njoj sam spremao piletinu
Sve te stvari stoje...samo ne mogu ja preuzet odgovornost za sve, preuzimam je do onog trenutka kada sam joj rekao da znam za te momke, jer ona je meni govorila da sam ja taj pravi, da je cekam, a u medjuvremenu je bila sa njima...tako da sam joj najvise zamjerio neiskrenost...a sto se tetovaze tiče, ima ona jednu drugu tetovazu sto je napravila zbog mene, prva tetovaza...mislim, zalim je nekako, al ne znam zasto...jer sam uvijek znao da ne misli glavom cesto..al sa ovim je pretjerala...da bar hoce ostat sa tim momkom,al cisto sumnjam ako pogledam da je bilo takvih jos 5 u tom vremenu..
- nebojeplavo
Jel po mom receptu?Suicidal Siberian wrote:
- Suicidal Siberian
Jel tvoj bio marinada u soku od narandze?nebojeplavo wrote:Jel po mom receptu?Suicidal Siberian wrote:
ako jeste...onda je logicno
- nebojeplavo
Jeste ...Suicidal Siberian wrote:Jel tvoj bio marinada u soku od narandze?nebojeplavo wrote:Jel po mom receptu?Suicidal Siberian wrote:
ako jeste...onda je logicno
- Suicidal Siberian
Ali ima jedan mali problem...i sad mi treba vasa pomoc kako da se suocim sa njime i da ga rijesim...
Naime, ja sam u medjuvremenu postao dobar drug sa najboljom drugaricom od ove bivse, i preko nje sam upoznao sadašnju curu...koja zna ko je ova moja bivsa...i sad, neizbjezno je to da cemo se vjerovatno vidjati kad se ona vrati sa broda...kako da se ponašam do svega toga? narocito, kad po svemu sudeci ce se ta moja bivsa prikljuciti u taj "krug" u kojem je i ova moja sadasnja cura...ja ne znam kako je kod vas, samo meni bi bilo bolesno da ja sad glumim jarana ovoj bivsoj, mislim ja nemam nikakvih problema sa time, da sjednes, popijes kafu, sta ima kako si?...al neko intenzivno druzenje mi je jednostavno bolesno...pogotovo poslije 5 godina veze...sta i kako?
Naime, ja sam u medjuvremenu postao dobar drug sa najboljom drugaricom od ove bivse, i preko nje sam upoznao sadašnju curu...koja zna ko je ova moja bivsa...i sad, neizbjezno je to da cemo se vjerovatno vidjati kad se ona vrati sa broda...kako da se ponašam do svega toga? narocito, kad po svemu sudeci ce se ta moja bivsa prikljuciti u taj "krug" u kojem je i ova moja sadasnja cura...ja ne znam kako je kod vas, samo meni bi bilo bolesno da ja sad glumim jarana ovoj bivsoj, mislim ja nemam nikakvih problema sa time, da sjednes, popijes kafu, sta ima kako si?...al neko intenzivno druzenje mi je jednostavno bolesno...pogotovo poslije 5 godina veze...sta i kako?
- Suicidal Siberian
shin wrote:Ja bih torpedirao taj brod sa kojim dolazi
-
xyz2007
Suicidal Siberian
pa neizbjezno je - jer ti ne mozes da odolis a da je ne vidis.
sto si uopste gradio bilo kakve kontakte a posebno sa njenom najboljom drugaricom?
sve mi zvuci kao da je ta druga ipak neki revans onoj prvoj.
a fakat to nije fer ni prema drugoj.
sto si uopste gradio bilo kakve kontakte a posebno sa njenom najboljom drugaricom?
sve mi zvuci kao da je ta druga ipak neki revans onoj prvoj.
- Suicidal Siberian
Ma nije ba revanš..ova cura je baš nešto posebno...ono što mi treba...da mi parira u svakom pogledu...ja jesam osvetoljubljiva osoba, al prema njoj nemam stvarno nikakvih takvih potreba, jer sam joj sve oprostio..a sebi pogotovo...ja sam definitivno napredovao...xyz2007 wrote:Suicidal Siberianpa neizbjezno je - jer ti ne mozes da odolis a da je ne vidis.
![]()
sto si uopste gradio bilo kakve kontakte a posebno sa njenom najboljom drugaricom?![]()
sve mi zvuci kao da je ta druga ipak neki revans onoj prvoj.a fakat to nije fer ni prema drugoj.
- Zelena Carapa
Sorry, ali previse je licno da pisem po forumu..xyz2007 wrote:Zelena Carapa,
Nisi nam rekla kako si se borila.
Moracu i ja dati par primjera.
- anais_nin
prihvaticu ovo kao komplimentSuicidal Siberian wrote:@xyz:
nego apropos tvoje dileme: nadji novu raju
A posto je vec tako fino sa novom mladom, i s obzirom sta si sve pregurao da biste bili zajedno, ne okreci se iza sebe, nego pogled naprijed i uzivaj u svakom trenu
- anais_nin
nema potrebe da se bilo kome pravdas niti objasnjavasSuicidal Siberian wrote:Ma nije ba revanš..ova cura je baš nešto posebno...ono što mi treba...da mi parira u svakom pogledu...ja jesam osvetoljubljiva osoba, al prema njoj nemam stvarno nikakvih takvih potreba, jer sam joj sve oprostio..a sebi pogotovo...ja sam definitivno napredovao...xyz2007 wrote:Suicidal Siberianpa neizbjezno je - jer ti ne mozes da odolis a da je ne vidis.
![]()
sto si uopste gradio bilo kakve kontakte a posebno sa njenom najboljom drugaricom?![]()
sve mi zvuci kao da je ta druga ipak neki revans onoj prvoj.a fakat to nije fer ni prema drugoj.
i ne obaziri se na to sto su neki promjenili forumsko ruho da bi mogli iz zaklona anonimnosti pod*ebavat i loziti raju
- Suicidal Siberian
Ma u tome jeste fol...da ovoj novoj to vjerovatno uopste ne smeta...bar po njenoj priči...da ako sa nekim sjedis i pricas da si prebolio i sazrio...prešao te stvari...al ipak bi mi bilo cudno sve to...pricao sam ja sa njom oko te bivše...zna ona sigurno sve...sta ti mislis anais?anais_nin wrote:prihvaticu ovo kao komplimentSuicidal Siberian wrote:@xyz:
@danas......da njoj sam spremao piletinusto si od mene pomislio da je "danas"
![]()
![]()
nego apropos tvoje dileme: nadji novu rajune moze to nikako na dobro, ta vrsta druzenja....ako mislis da ce tebi biti cudno, samo skontaj kako ce tek cudno biti sadasnjoj curi
dok budu sjedile za istim stolom u tvom prisustvu mogu ti garantovat da znam sta ce tvojoj sadasnjoj prolaziti kroz glavu
njeti biti fino, a ni prijatno
posebno jer pretpostavljam da je upoznata sa kolicinom drame izmedju tebe i bivse
![]()
A posto je vec tako fino sa novom mladom, i s obzirom sta si sve pregurao da biste bili zajedno, ne okreci se iza sebe, nego pogled naprijed i uzivaj u svakom trenuta nova zvuci kao jako fina osoba....
- anais_nin
da, ok je to kad je kontakt povremeni, zadesite se u istom drustvuSuicidal Siberian wrote: Ma u tome jeste fol...da ovoj novoj to vjerovatno uopste ne smeta...bar po njenoj priči...da ako sa nekim sjedis i pricas da si prebolio i sazrio...prešao te stvari...al ipak bi mi bilo cudno sve to...pricao sam ja sa njom oko te bivše...zna ona sigurno sve...sta ti mislis anais?
Nisu sve zene iste...
Josh da ti napomenem da su zene nevjerovatne hinje...
- Suicidal Siberian
I meni se cini da ce njesra tek da pocne kad se ona vrati sa broda..al bogami necu pustiti da se me uvuce u bilo sta...anais_nin wrote:da, ok je to kad je kontakt povremeni, zadesite se u istom drustvuSuicidal Siberian wrote: Ma u tome jeste fol...da ovoj novoj to vjerovatno uopste ne smeta...bar po njenoj priči...da ako sa nekim sjedis i pricas da si prebolio i sazrio...prešao te stvari...al ipak bi mi bilo cudno sve to...pricao sam ja sa njom oko te bivše...zna ona sigurno sve...sta ti mislis anais?paranoje oko takvih susreta bi bile ipak previse....ali DRUZENJA
pa eto zapitaj sebe da je situacija obrnuta da ti dodjes u situaciju da se "druzis" sa nekim njenim dugogodisnjim bivsim, s kojim je imala veoma burnu vezu, da li bi jedva docekao?
posebno kad je ona upoznata s detaljima vaseg odnosa
![]()
Nisu sve zene iste...i osim onih patoloski ljubomornih, koje su ljubomorne na SVE, dosta zena, posebno na pocetku veze se radije neke stvari presutiti, nego rizikovati da u necijim ocima izgleda nesigurna
ljubomora u malim kolicinama, po meni ne da nije strasna stvar, nego je normalna popratna pojava cinjenici da ti je stalo do nekog i do njegovog prisustva u tvom zivotu....
ne znam tu tvoju sadasnju pa ne mogu govoriti za njenu motivaciju, mozda je njoj to sve stvarno ok (mada sumnjam)....ja bih recimo razmisljala o tome kako nam je ta treca cura (naj prijateljica od bivse) ipak zajednicka prijateljica, i da je to osoba do cijeg prijateljstva je tebi stalo, i da te ne zeleci druzenje sa tvojom bivsom stavljam u poziciji da ti se mjenja prijateljstvo sa tom osobom, sto ne bih zeljela da bude rezultat mojih osjecanja i poteza...
ali u biti bih se nadala da ces sam donijeti odluku koja je najbolja za vezu koja tek zapocinje....
Josh da ti napomenem da su zene nevjerovatne hinje...2 muskarca da se nadju u toj situaciji, da se "druze", bivsi i sadasnji, ili bi brzo pukla tikva i oni se pobili, ili bi maksimalno iskulirali tu situaciju
(uglavnom)....zene udaraju tamo gdje najvise boli
a ta tvoja bivsa mi se cini onako veoma nestabilna osoba....
u slucaju nastavka druzenja svih gore pomenutih osoba predvidjam nastavak sapunice i drame
- anais_nin
tako jeSuicidal Siberian wrote: I meni se cini da ce njesra tek da pocne kad se ona vrati sa broda..al bogami necu pustiti da se me uvuce u bilo sta...
moj savjet: samo iskreno sa ovom novom, sve komplikacije uvijek pocinju i od naizgled bezazlenih presucivanja
- Suicidal Siberian
Evo sad je bila kod mene ova nova...sa dvije drugarice...izmedju ostalog sa najboljom drugaricom od bivse...koja zna da imamo nesto, i kojoj je drago...samo se ono distancira od mene...a neki dan do 5 ujutro bila kod mene, spavali zajedno, mazili se, bez sexaanais_nin wrote:tako jeSuicidal Siberian wrote: I meni se cini da ce njesra tek da pocne kad se ona vrati sa broda..al bogami necu pustiti da se me uvuce u bilo sta...![]()
ne daj se Floki
![]()
moj savjet: samo iskreno sa ovom novom, sve komplikacije uvijek pocinju i od naizgled bezazlenih presucivanjai drzi distancu od te bivse, tako ces umanjiti sanse za glavobolje