Realno stanje - ovo hoću da čujem, naglas!

Šandor

Post by Šandor »

Fratris wrote:Nekoliko stvari se treba dogoditi u ovoj drzavi, a Bosnjaci kao narod trebaju mozda najvise tu napraviti.

Treba prestati s ponavljanjem istih prica. Stalno vikati "Srbi su pocinili genocid" i "RS je genocidna tvorevina" ne vodi nigdje. Ja znam da je genocid bio, i ne treba mi se ponavljati, a spocitavanje ovog Srbima ne postize nista. Ako je cilj uvjeriti Srbe da se mogu osjecati sigurni u nekoj buducoj Bosni, zar je ovo nacin? Sve sto se postize je da se kod Bosnjaka stvara kompleks zrtve, a kod Srba kompleks krivnje.

Prije mozda godinu dana sam citao clanak, sad ga nazalost ne mogu naci, o istrazivanju javnog mijenja koje je napravio Gallup. Ljudi su uzeli poprilican uzorak iz sva tri naroda i pitali ih pitanja o Bosni, i njenom buducem uredjenju. Steta sto nemam clanak jer bi sokirao neke ljude ovdje. Broj Hrvata koji se zele odcijepiti je manji od 25%! Broj Srba je manji od 50%. Mislim da je podjela bila nesto u smislu da je 45% Srba bilo ili za nezavisnu RS ili za prikljucenje Srbiji, nekih 35% za RS kakva je sad. Bilo je jos 15-20 % onih koji su bili za unitarnu drzavu, znaci za ukidanje RS.

Neki ce sad reci da ovo nije istina i da ovi ljudi ne postoje, ali ja sam upoznao takve. Ljudi raznih vrsta, neki su iz mjesanih brakova, neki nisu, neki su obrazovani, neki nisu. Nije ni vazno. Ono sto je vazno je da oni nisu okupljeni u nikakve stranke i organizacije, izmedju ostalog i zato sto njihovo misljenje nije popularno. Da se razumijemo, ovi ljudi vecinom nisu radikalni. Nisu oni za ukidanje RS po svaku cijenu, nego se jednostavno ne bi protivili da se to dogodi. Neki od njih glasaju za Dodika, neki za manje stranke, neki cak i za SDP.

Sad se treba zapitati sta to veliki Bosanci i patriote rade za ove ljude? Da li je iko iz SDP-a, a pogotovu iz SBiH pokusao privuci ove ljude? Da li je iko otisao u dijelove gdje oni zive, a vise ih je u odredjenim sredinama, i odrzao izborni skup? Ode li Hare ikad u RS a da nije u posjetu povratnicima Bosnjacima? Umjesto da se Srbe stalno proziva za genocid i da im se stalno prijeti ukidanjem njihovih legalnih i ustavnih institucija, jel im iko pruzio, posteno i s vjerom, ruku i rekao "hajmo zajedno nesto napravit od ovog?"

Znate u cemu je problem? Problem je da u BiH postoji samo jedna ozbiljna stranka koja se prestavlja kao stranka sva 3 naroda. Ne SDP, koji se prestavlja kao stranka ni jednog naroda, i stranka cijele BiH, i sigurno ne SBiH. Samo jedna stranka je imala kandidate za sva 3 clana predsjednika prosle godine, i samo jedna stranka se moze pohvaliti da ima ljude izabrane na lokalnom nivou i u Sirokom Brijegu, i u Bijeljini, i u Lukavcu. Bas me zanima koliko ljudi ce odmah pogoditi koja stranka.
Ja to ne bih mogao ni pod sedativima. :D
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

pasha078 wrote:
jeza u ledja wrote:ko je prezivio rat, a zagovara novi - je budala.
ko nije prezivio rat, a zagovara ga - je bezobrazna budala.

:x
Ja sam preživio rat i ne zagovaram novi, ali uviđam njegovu neminovnost i pozivam na spremnost, čak i ako to znači zadati i prvi udarac...
Zagovaras. Cak u istoj toj recenici.

Tako isto Amerikanci kao 'prevenciju' mlate Iracane, a Izraelci kao 'prevenciju' mlate Palestince.
Ni Hitler nije zagovarao rat kao takav, vec je tvrdio da je neminovan da bi se postigli odredjeni ciljevi. Svi misle da je rat neminovan, i zato ga zapocinju. Srbi 92-e su ti najbolji primjer.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

U BIH se vodi politicki rat za dobijanje medjunarodne podrske legaliteta rata koji je vrlo moguc u BIH...

Srpski politicari u BIH i njihoivi stratezi u Srbiji nece pokusat desavanje naroda i izlet u novi rat ako prije toga ne osiguraju jake garancije u medjunarodnim centrima moci da posle prekida tog nedaj boze rata,oni dobiju legalitet i medjunarodno priznanje tog teritorija kojeg su osvojili ili kojeg su uspjeli da zadrze sto drugi nisu uspjeli da oslobode i preuzmu od njih..Dodiku nije nikakv problem izvrsiti desavanje naroda,referendum i balvan revoluciju..pitanje je sta posle toga...jer nema nazad..sta ako MZ ne prizna taj separatisticki cin..osta i bez rs-a...

Trenutno se van nasih ociju i usiju odvija kreiranje buducnosti BIH u kojem sudjeluju vodece svjetske sile...jer znaju da Dejton i sadasnje uredjenje nisu dobro rjesenje za duzi rok trajanja...Okretanje rs-a i srbije rusiji je najveca greska velikosrba koju probosanski politicari ne smiju ispustiti kao kapitalnu prednost nad separatistima u BIH...

Moje je misljenje da MZ mora promijeniti Dejton..ali da se ta promjena ne mogu izvesti bez jakog razloga..a razlog ce naci u tome...da ce pustiti Dodika da ucini situaciju u BIH sto nesigurnijom gdje ce Ameri i EU u cilju osiguranja bezbjednosne situacije. staviti BIH pod vojnu i politicku kontrolu i protektorat..

Ako se velikosrbi u BIH odluce na neposlusnost BIH i izvedu referendum o odvajanu ...to ce biti uz blagoslov MZ-e..jer bez podrske MZ-e velikosrbi nece smjeti rizikovati da izgube i ovo sto imaju ttrenutno u BIH...Milosevic je 90-tih dobio vojno rat u Hrvatskoj i BIH ali nije dobio legalitet i medjunarodno priznanje teritorija koje su velikosrpskle snage okupirale u tim dvjema drzavama....to je ono sto ebe velikosrbe sad....a to je i najvaznije za BIH...mogu probosanske snage biti 100x jace od separatista ali ako MZ ne zeli BIH i zeli njenu podjelu ona ce biti podijeljena svakako...a trenutno joj nije interes podjela BIH..
kozmopolitanac

Post by kozmopolitanac »

mislim da bi svi u svijetu rekli kako su muslimani teroristi. lako je iscenirat samoubilacke napade i postavit kameru da snimi. i opet bi muslimani popusili na kraju.

mislim da treba federacija da se prikljuci hrvatskoj samo kad bi hrvatska to htjela. mozda bi i htjela a nek rs se prikaci srbiji. onda bi odustali od mosta u neumu.
zemo_online

Post by zemo_online »

zavrzlama wrote:U BIH se vodi politicki rat za dobijanje medjunarodne podrske legaliteta rata koji je vrlo moguc u BIH...

Srpski politicari u BIH i njihoivi stratezi u Srbiji nece pokusat desavanje naroda i izlet u novi rat ako prije toga ne osiguraju jake garancije u medjunarodnim centrima moci da posle prekida tog nedaj boze rata,oni dobiju legalitet i medjunarodno priznanje tog teritorija kojeg su osvojili ili kojeg su uspjeli da zadrze sto drugi nisu uspjeli da oslobode i preuzmu od njih..Dodiku nije nikakv problem izvrsiti desavanje naroda,referendum i balvan revoluciju..pitanje je sta posle toga...jer nema nazad..sta ako MZ ne prizna taj separatisticki cin..osta i bez rs-a...

Trenutno se van nasih ociju i usiju odvija kreiranje buducnosti BIH u kojem sudjeluju vodece svjetske sile...jer znaju da Dejton i sadasnje uredjenje nisu dobro rjesenje za duzi rok trajanja...Okretanje rs-a i srbije rusiji je najveca greska velikosrba koju probosanski politicari ne smiju ispustiti kao kapitalnu prednost nad separatistima u BIH...

Moje je misljenje da MZ mora promijeniti Dejton..ali da se ta promjena ne mogu izvesti bez jakog razloga..a razlog ce naci u tome...da ce pustiti Dodika da ucini situaciju u BIH sto nesigurnijom gdje ce Ameri i EU u cilju osiguranja bezbjednosne situacije. staviti BIH pod vojnu i politicku kontrolu i protektorat..

Ako se velikosrbi u BIH odluce na neposlusnost BIH i izvedu referendum o odvajanu ...to ce biti uz blagoslov MZ-e..jer bez podrske MZ-e velikosrbi nece smjeti rizikovati da izgube i ovo sto imaju ttrenutno u BIH...Milosevic je 90-tih dobio vojno rat u Hrvatskoj i BIH ali nije dobio legalitet i medjunarodno priznanje teritorija koje su velikosrpskle snage okupirale u tim dvjema drzavama....to je ono sto ebe velikosrbe sad....a to je i najvaznije za BIH...mogu probosanske snage biti 100x jace od separatista ali ako MZ ne zeli BIH i zeli njenu podjelu ona ce biti podijeljena svakako...a trenutno joj nije interes podjela BIH..
Odlican komentar.Da te pitam,kada ce Bih znati na cemu je tj.kada ce sve raspetljati?Sad u decembru sa Kosovom ili cemo cekati jos koju godinu?
danas

Post by danas »

But the right is more precious than peace, and we shall fight for the things which we have always carried nearest our hearts--for democracy...

Woodrow Wilson
Fratris

Post by Fratris »

pasha078 wrote: A da ja tebi pobijem familiju, silujem kćerku ili ženu, pa poslije par godina da ti pričam "hajmo zajedno nesto napravit od ovog".? A to "ovo" još uvijek ima iste simbole, retoriku i ideologiju... Nemoj da kažem nešto nepristojno....
Pa sto sjedis za kompjuterom umjesto da skupis svoje istomisljenike, zgrabite po utoku, i na Kozaru ko partizani?
Topla voda

Post by Topla voda »

homo_sapiens wrote:Još kad bi se svi "zveckaroši" oružjem, i silni "pametnjakovići", iliti vojno-politički analitičari, vratili u Bosnu, i iz Bosne kreirali bosansku državotvornost . . . Ma, kakva bi to vojna i politička sila bila . . .
sta ima kod tebe jos??
a ti si stvarno lik @jeza...navlacis raju ...ko fol hajmo iskreno....i kad se raja otvore ti krenes pametovati kako je rat stradanje i slicna sranja......jest stradanje ako pustis da ti se katil popne na brda oko grada...a ako je front 100 kilometara od city paba i centrala... mozes na miru da tabiris dnevnopoliticke teme.
zemo_online

Post by zemo_online »

pasha078 wrote:
jeza u ledja wrote:
homo_sapiens wrote:Još kad bi se svi "zveckaroši" oružjem, i silni "pametnjakovići", iliti vojno-politički analitičari, vratili u Bosnu, i iz Bosne kreirali bosansku državotvornost . . . Ma, kakva bi to vojna i politička sila bila . . .
ne. nego ljudi uopste ne kontaju sta je rat. ljudi ne kontaju da ti granate padaju po glavi, ne kontaju da je zivot vrijedan 5 dolara, da mozes izgubiti ruke, noge, clanove porodice, stan, kucu, imanje, cijeli jedan zivotni vijek...
isto ko sto glupi ameri seru o 'war on terrorism', a sustini niko osim vojnika koji su u iraku/afganistanu i njihovih porodica nema apsolutno nista s tim niti ih se dotice.

to je takva jedna glupost koja se nikad, ali nikad ne smije potezati, osim ako ti se direktno radi o golom zivotu, ko sto je bilo 92-e.
Kontam ja šta je rat, preživio sam ga. Ali ovo nama nije prvi pogrom, već ko zna koji u zadnjih 200 godina. Svaka generacija bar dva doživi, nena mi i 3. Ali, ako je neminovno još jednom ratovati, da moja djeca ili unuci ne stradavaju kao ja, moji roditelji, moj dedo itd, onda sam spreman!

Ako su moje pređe sačuvale ovaj komad zemlje i nije ih bilo mrsko mrijeti, u situacijam jednako teškim ili još gorim, kako ja da unucima objasnim da je moja generacija pala? Ja nisam bezlična ljiga koja će samo da brine ima li šta dobro da se vozi, pojede i popije, hvala Bogu da znam još puno ovakvih!
Tako zemo.Samo kad procitam neke tzv.bosnjake na ovom forumu kako su za neku bosnjacku drzavu,bosnjakistan ,a ne svataju da to ne moze opstat na dulje vrijeme,pokvare mi dan.
Šandor

Post by Šandor »

kozmopolitanac wrote:mislim da bi svi u svijetu rekli kako su muslimani teroristi. lako je iscenirat samoubilacke napade i postavit kameru da snimi. i opet bi muslimani popusili na kraju.

mislim da treba federacija da se prikljuci hrvatskoj samo kad bi hrvatska to htjela. mozda bi i htjela a nek rs se prikaci srbiji. onda bi odustali od mosta u neumu.
Presaberi se malo. Uloga Hrvatske je samo za nijansu drukčija. Ako sagledaš činjenice vidjet ćeš da su čak i '95 kad su ginuli vojnici HV u BiH vodili rat za teritoriju koja je njima bila bitna. Čak ni tad nisu vodili rat za dobrobit BiH već su tu teritoriju mislili oteti. U tome ih je spriječilo vraćanje Mrkonjić-grada, Šipova, i dijelova opština Ključ, Bosanski Petrovac i Kupres u RS u Dejtonu. To je onaj džep koji bi sada zlata vrijedio. :-)

A situacija u opštinama s hrvatskom većinom nije mnogo bolja u odnosu na RS. Hrvati su tihi samo zato jer su u teškoj poziciji. Nalaze se u enklavama a pokušali su uništiti jedan narod. Ali iako nisu glasni i teatralni kao Srbi ne znači da se identifikuju sa BiH.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

pasha078 wrote:
jeza u ledja wrote:
ne. nego ljudi uopste ne kontaju sta je rat. ljudi ne kontaju da ti granate padaju po glavi, ne kontaju da je zivot vrijedan 5 dolara, da mozes izgubiti ruke, noge, clanove porodice, stan, kucu, imanje, cijeli jedan zivotni vijek...
isto ko sto glupi ameri seru o 'war on terrorism', a sustini niko osim vojnika koji su u iraku/afganistanu i njihovih porodica nema apsolutno nista s tim niti ih se dotice.

to je takva jedna glupost koja se nikad, ali nikad ne smije potezati, osim ako ti se direktno radi o golom zivotu, ko sto je bilo 92-e.
Kontam ja šta je rat, preživio sam ga. Ali ovo nama nije prvi pogrom, već ko zna koji u zadnjih 200 godina. Svaka generacija bar dva doživi, nena mi i 3. Ali, ako je neminovno još jednom ratovati, da moja djeca ili unuci ne stradavaju kao ja, moji roditelji, moj dedo itd, onda sam spreman!

Ako su moje pređe sačuvale ovaj komad zemlje i nije ih bilo mrsko mrijeti, u situacijam jednako teškim ili još gorim, kako ja da unucima objasnim da je moja generacija pala? Ja nisam bezlična ljiga koja će samo da brine ima li šta dobro da se vozi, pojede i popije, hvala Bogu da znam još puno ovakvih!
Pa jesu li i Srbi imali pogrom u drugom svjetskom ratu? (joj jebote sad ja zvucim ko oni :-) ) Ali, zar nisu? Pa sta mislis cime je hranjen njihov fasizam 92-e? Ustase, handzar divizija, ovo ono. Pa i oni su isto pricali svojoj djeci. Sta sad, tako trebamo iz generacije u generaciju probleme rjesavati ratovima???????
Fratris

Post by Fratris »

kozmopolitanac wrote:
jel to onaj sto prave pastete ili sudzuke sto je osnovo?
Dabome. I treba se upitati zasto.

Mozda zato sto covjek ima kompaniju kojoj je logo sastavljen od jedine legalne zastave ove drzave:

Image

Ili mozda sto ima muda prodavati ove proizvode po Citlkuku i Ljubuskom:

Image

Image
zavrzlama

Post by zavrzlama »

test01 wrote:
zavrzlama wrote:U BIH se vodi politicki rat za dobijanje medjunarodne podrske legaliteta rata koji je vrlo moguc u BIH...

Odlican komentar.Da te pitam,kada ce Bih znati na cemu je tj.kada ce sve raspetljati?Sad u decembru sa Kosovom ili cemo cekati jos koju godinu?
KAd ode Kosovo...tad ce se sve znati....a to je..dali je odlazak Kosova placen......sa... ulaskom srbije u EU i oslobadjanjem iste u tuzbi BIH protiv srbije za agresiju i genocid......ako je samo ovo dvoje u pitanju onda su najebali Dodik i manji entitet ce se istopiti u nadolazecim mjesecima i njegove nadleznosti a ojacat ce se drzava BIH i njene institucije.....a ako je u kompezaciju srbiji uracunato i parce BIH...onda ce crtaci mapa imati ponovo posla u BIH....
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

Da. Rat u BiH!
Još će CNN instalirati 10-tak video-linkova izravno s bojišnica u BiH, pa će se rat u BiH moći pratiti u živo, i gledati u USA, Švedskoj, Australiji, Njemačkoj . . . Ma ljepota . . .A mi ćemo Vam, kao nagradu za moralnu podršku, poslati kikiriki, bademe, košpice, za potpuni užitak u toplim domovima uz sretnu i zadovoljnu obitelj, što se, napokon, nešto pozitivno dešava u BiH . . .
zemo_online

Post by zemo_online »

Zavrzlama,valjda onaj nedavni demars Beogradu svih zapadnih centara moci znaci nesto kad je u pitanju cjelovitost BIH.(U kontekstu nadoknade Kosova na racun BIH)
kozmopolitanac

Post by kozmopolitanac »

Fratris wrote:
kozmopolitanac wrote:
jel to onaj sto prave pastete ili sudzuke sto je osnovo?
Dabome. I treba se upitati zasto.

Mozda zato sto covjek ima kompaniju kojoj je logo sastavljen od jedine legalne zastave ove drzave:

Image

Ili mozda sto ima muda prodavati ove proizvode po Citlkuku i Ljubuskom:

Image

Image
mesna industrija je jedna stvarno fantasticna stvar. praviti raznorazne ukusne proizvode da je meni to da radim, njam njam.
Topla voda

Post by Topla voda »

homo_sapiens wrote:Da. Rat u BiH!
Još će CNN instalirati 10-tak video-linkova izravno s bojišnica u BiH, pa će se rat u BiH moći pratiti u živo, i gledati u USA, Švedskoj, Australiji, Njemačkoj . . . Ma ljepota . . .A mi ćemo Vam, kao nagradu za moralnu podršku, poslati kikiriki, bademe, košpice, za potpuni užitak u toplim domovima uz sretnu i zadovoljnu obitelj, što se, napokon, nešto pozitivno dešava u BiH . . .
ma bolan ne bio...ko normalan zeli rat.
imal ijedan insan na planeti koji bi mir htio zamjeniti ratom.
treba biti spreman ,to je sve sto govorim i ako dodje do situacije o kojoj @zavrzlama govori (pod b :-D ),da ne budemo ovce za klanje...nista vise
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Pa jesu li i Srbi imali pogrom u drugom svjetskom ratu? (joj jebote sad ja zvucim ko oni ) Ali, zar nisu? Pa sta mislis cime je hranjen njihov fasizam 92-e? Ustase, handzar divizija, ovo ono. Pa i oni su isto pricali svojoj djeci. Sta sad, tako trebamo iz generacije u generaciju probleme rjesavati ratovima???????

@jez...ti ili neznas srbe dobro ili se pravis namjerno naivan....

BIH srbi su isti narod ko i bosnjaci ili hrvati u BIH..nemaju oni neke urodjene posebnosti..nisu oni uradili ono u prosloj agresiji na BIH radi tih razloga sto navodis nego samo iz cinjenice da su bili 1000x naoruzaniji,imali beezbjednosne sluzbe na svojoj strani,neorganizovanog i nikako naoruzanog protivnika na drugoj strani i strahovitu propagandu..gdje su ti krvolocni srbi(izvinjavam se postenim srbima) da brane ognjista u Hrvatskoj..da brane ognjista na Kosovu..nema @jezu..nema sile tamo...ovo sto Dodik serucka u BIH je zivot na slavi koju mu je u amanet ostavila JNA,i mladiceve i karadjiceve horde zla potpomognute sa arkanovcima i seseljevim cetnicima....Ne mogu sadasnji Dodikovi poslusnici bez onih koji su bili na strani Karadjica danas odbraniti ni iznijeti iz BIH ni 20% BIH....
Šandor

Post by Šandor »

zavrzlama wrote:
Pa jesu li i Srbi imali pogrom u drugom svjetskom ratu? (joj jebote sad ja zvucim ko oni ) Ali, zar nisu? Pa sta mislis cime je hranjen njihov fasizam 92-e? Ustase, handzar divizija, ovo ono. Pa i oni su isto pricali svojoj djeci. Sta sad, tako trebamo iz generacije u generaciju probleme rjesavati ratovima???????

BIH srbi su isti narod ko i bosnjaci ili hrvati u BIH..nemaju oni neke urodjene posebnosti..nisu oni uradili ono u prosloj agresiji na BIH radi tih razloga sto navodis nego samo iz cinjenice da su bili 1000x naoruzaniji,imali beezbjednosne sluzbe na svojoj strani,neorganizovanog i nikako naoruzanog protivnika na drugoj strani i strahovitu propagandu..gdje su ti krvolocni srbi(izvinjavam se postenim srbima) da brane ognjista u Hrvatskoj..da brane ognjista na Kosovu..nema @jezu..nema sile tamo...ovo sto Dodik serucka u BIH je zivot na slavi koju mu je u amanet ostavila JNA,i mladiceve i karadjiceve horde zla potpomognute sa arkanovcima i seseljevim cetnicima....Ne mogu sadasnji Dodikovi poslusnici bez onih koji su bili na strani Karadjica danas odbraniti ni iznijeti iz BIH ni 20% BIH....
Znači da su teze koje Fratris neprestqano iznosi tačne. Nismo pokušali istrijebiti Srbe i Hrvate samo zato što nismo mogli. :D
Topla voda

Post by Topla voda »

e jebi ga zavrzlama bas..cuj..
"ovo sto Dodik serucka u BIH je zivot na slavi koju mu je u amanet ostavila JNA,i mladiceve i karadjiceve horde zla "
mislim...stvarno ...gdje ce ti dusa :D
zemo_online

Post by zemo_online »

Topla voda wrote:e jebi ga zavrzlama bas..cuj..
"ovo sto Dodik serucka u BIH je zivot na slavi koju mu je u amanet ostavila JNA,i mladiceve i karadjiceve horde zla "
sta je tu netacno?
Topla voda

Post by Topla voda »

test01 wrote:
Topla voda wrote:e jebi ga zavrzlama bas..cuj..
sta je tu netacno?
netacan navod :-D
eto horde zla krive :-)
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Šandor wrote:
zavrzlama wrote:

Znači da su teze koje Fratris neprestqano iznosi tačne. Nismo pokušali istrijebiti Srbe i Hrvate samo zato što nismo mogli. :D
mani se licemjernih odgovora....ja bi ti dao ban za ovakav post...
Fratris

Post by Fratris »

Šandor wrote: Znači da su teze koje Fratris neprestqano iznosi tačne. Nismo pokušali istrijebiti Srbe i Hrvate samo zato što nismo mogli. :D
Cuj klevete, po ovom zvuci da ja mislim da je ovo pozitivno. Jazuk sto ih nismo, sad ne bi ovdje raspravljali o ovakvim temama nego brinuli o braci na bliskom istoku i aziji. :lol:
Šandor

Post by Šandor »

Fratris wrote:
Šandor wrote: Znači da su teze koje Fratris neprestqano iznosi tačne. Nismo pokušali istrijebiti Srbe i Hrvate samo zato što nismo mogli. :D
Cuj klevete, po ovom zvuci da ja mislim da je ovo pozitivno. Jazuk sto ih nismo, sad ne bi ovdje raspravljali o ovakvim temama nego brinuli o braci na bliskom istoku i aziji. :lol:
Nemoj zajebavati, nekoliko puta si izjednačavao griješne misli sa počinjenim djelima. A Zavrzlama je to detaljno opisao. :D
Post Reply