ako nije sikiriki, onda je kikriki, ako nije voki-toki, onda je smoki, ako nije u palma de majorki, onda je u kotorskoj boki...no sikiriki wrote:Onda si ovo nekada slusao od jednog covjeka kojeg sam ja vrlo dobro poznavao.
Dali si mozda bio nekad na liniji oko bob staze?????
dragi moj sikiriki, granice apsurdnosti se obicno ne dostizu u doba budnosti...vec u snu kad se bunca i kad ljuska razuma puca...ali, to je obicno putovanje sa povratnom kartom, koje se zavrsava sa budjenja satom
pa se zamisli da si trudnica (a ne da ti je u glavi trebevicka sumica), pa da jedne noci postanes sretna majka, cijem cedu ljubavi ne manjka...i onda ti kaze uman neko, da je nekad davno, negdje daleko...tvoje dijete rodila neka druga (a on ozbiljan, kaze da ne cuga), i da tvoje dijete tvoje nije, mada se osmijehom tvojim smije, i tvrdi da je od jednog dana bogda (apsurdnije nego da ju je donijela roda) ustvari stvorenje davno, pa jos to tvrdi javno...pa bi se jos i ubjedjivao (ko da se zabljim glasom sredjivao)
i sve to kaze cvrstinom uvjerenja, koje ni poljubac stvarnosti ne mijenja...a ja se sjetih naseg halida sto cucla limun, upitah se trci li sad sam ili s nekim tvori duo, pa skontah nek cucla dok ne postane imun, i je li od tog drugog il' svoje glave glasove cuo...biohemija, sizofrenija...svanuce, nadahnuce...
kad kakvu tudju misao iz sjecanja izvadim, odmah je poduplanim apostrofima ogradim, nek' kazu da je tudja ti znaci navoda, da ko ne pomisli da je meni donijela roda
a moje staze i bogaze nikad me ne dovedose do bob staze, nit' da koga cujem, nit' da kome recitujem...jedini sumski pjesnik, sto je od lijecnika postao bolesnik, koga se mozda gore moglo cuti kad se zeleni jela, a bukva zuti, je insan plaho poucan i skroman, preziva se ko onaj brko, a ime mu radovan
pa ti saljem selam potentni brate, sto vodis ljubav 11 puta u dnevne sate, kao sto si izjavio na drugom podforumu, pa sve i da si ozenjen, te se izjave drze u privatnosti podrumu...a ti bas navalio sa besmislicama u javnost, pametan ih drzi u sebi, a budali da se hvali njima pricinjava radost
pa ti saljem jedan selam, i nadji da negativno izadje kakvog otvora, jer glupost je amnestija, a grijeh je potvora