Gdej kupujete cipele?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

BadSanta

#76 Re: Gdej kupujete cipele?

Post by BadSanta »

Idi u inspekciju, oni će ti objasniti proces na osnovu kojeg ćeš dobiti povrat novca. Znam za jedan slučaj koji je uspješno završio, samo što je od vremena kupovine do vremena reklamacije prošao manji period, pa ne znam hoće li ti to praviti problem. Ali u svakom slučaju moraš probati
franceska

#77 Re: Gdej kupujete cipele?

Post by franceska »

Kakve su cipele iz Zare?
Imaju nekih interesantnih modela, nisu čak ni skupe, ali nemam pojma kakav je kvalitet.
Hvala
All Apologies

#78 Re: Gdej kupujete cipele?

Post by All Apologies »

Ja imam sandale iz zare, jedne su dobre, druge krute. Zavisi valjda od modela. Ostalu obuću uglavnom uzimam u borovu i gledam da je tamaris, što radi modela koji mi se svidjaju to i radi kvalitete. Inače sam čula da robu nabavljaju negdje u madjarskoj, češkoj ili tamo nekim zemljama za par eura pa onda ovdje prodaju po visokim cijenama na osnovu stare slave.
Vrijedi pogledati i u radnjama polovne robe. Ja sam tako pronašla dvoje čizme po cijeni od 5 KM, oprala ih u mašini i evo nakon 2-3 godine još izgledaju kao nove, modeli predivni, kvalitet odličan.
obuzdan

#79 Re: Gdej kupujete cipele?

Post by obuzdan »

Referent za ONO i DSZ wrote:Moram podjelitii izrazitio losa iskustva s kupovinom kvalitetnih cipela i prevarama nekad po kvalitetu poznatih firmi a sada dilera jeftinih nekvalitetnih cipela.
Od kraja Avgusta potrosio sam malo bogatstvo na cipele a evo opet namam sto obuci.
-Prve kupih u Planici, ugledah neko snizenje sa 115 na 77KM, nako solidne s debljim djonom Prva mala al bas mala kisica i ko nikad dotada promocise cipele al odozgo :shock: , koza ko karton papir...hajd reko neka ih za suhih dana.
-Druge uzmem u peku, za kise, 98KM klasicne muske koza/guma ,7 dana nosio i samo jednom pri skidanju blago odgurnem petu jednu o drugu...ostade visiti cijeli djon skupa s petom ...sta je ovo, kontam da ih popravljam ma necu, ko kad se i ona koza koja je fino izgledala nevjerovatno izguzvala i izgleda ruzno ko novinski papir,kao da cipelama ima 2 gd.
-Trece i najgore u Astri, kontam evo ih bagerke, debeo gumen djon, gore koza ,109km, pitam onu prodavacicu ima li kakav waterproof certifikat, kaze ma to vam nema vise na svakima pise za suho vrijeme ali ove sigurno nema sanse da promoce. I sta bi,evo 9 dana kako ih imam iznutra su se ofucale i pokidala/obloga, poderala kao na nekakvim starim predratnim, a na ovoj posljednjoj kisi bukvalno mokre noge, cure sa svih strana.
Nikad al bas nikad losije cipele u zivotu nisam kupio, zato prijateljski savjet.... nikad vise u Astri, oni su bas najgori.

Uglavnom svi se dali u prodaju naoko lijepe ali veoma nekvalitetne kinesko /madjarske robe al po europskim cijenama, sve sami prevaranti pa se pitam ako ne u ovim nekad poznatim prodavnicama gdje kupiti dobre cipele.
Ma garant ti nesto s nogom nije uredu gluho bilo :izet:
franceska

#80 Re: Gdej kupujete cipele?

Post by franceska »

Hvala All apologies :)
BJB

#81 Re: Gdej kupujete cipele?

Post by BJB »

Kupila sam cipele u Simetski radnji, uglavnom oxfordice sa peticom, broj odgovara ali imam problem s njima.
Ne mogu ih nositi duze od 10 minuta. Toliko me stegnu da mi zlo bude?
Probala sam ja i broj vece, ali je bilo previse lufta iznad prstiju i da sam te kupila poslije prve kise bi imala camce..
Sta uraditi da ih malo rasirim? Sigurna sam da ce se rasiriti kasnije same od noshenja, ali kako izdrzati 2-3 sata u njima..
franceska

#82 Re: Gdej kupujete cipele?

Post by franceska »

BJB wrote:Kupila sam cipele u Simetski radnji, uglavnom oxfordice sa peticom, broj odgovara ali imam problem s njima.
Probala sam ja i broj vece, ali je bilo previse lufta iznad prstiju i da sam te kupila poslije prve kise bi imala camce..
Sta uraditi da ih malo rasirim? Sigurna sam da ce se rasiriti kasnije same od noshenja, ali kako izdrzati 2-3 sata u njima..
Imala sam taj problem. Odnijela cipele onom obućaru u Kralja Tomislava. Oni imaju te neke kalupe, pa cipele stajale kod njega, na tom nekom kalupu. Platila oko 15 KM. Zadovoljna :)
Pirija

#83 Re: Gdej kupujete cipele?

Post by Pirija »

BJB wrote:Kupila sam cipele u Simetski radnji, uglavnom oxfordice sa peticom, broj odgovara ali imam problem s njima.

imas kod obucara kalupe za to
BJB

#84 Re: Gdej kupujete cipele?

Post by BJB »

Hvala francesca i pirija.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#85 Re: Gdej kupujete cipele?

Post by _BataZiv_0809 »

Ja se u Azelu ogrebao za kozne salonske cipele 19 KM :D

Inace FIS Vitez, svih modela i cijena. Nedavno uzeo kozne, pravo kvalitetne, boja cokolade, a cijena 103 KM :thumbup:

Filanto je nekad bio najzastupljeniji u FIS-u, a on je ustvari Planika. I vidjao sam iste cipele duplo skuplje u Planikinim radnjama :oops:
Post Reply