Islam i Isus

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
sirotanovic

Post by sirotanovic »

dr.gog wrote: Prorečen je dolazak Islama na suptilan način,kao opomene i najezde kazni nad neposlušnim i onima KOJI "iskrivljuju"i "dodaju ili oduzimaju" od zapisane riječi.
Cini mi se da sam sebi skaces u usta, negirajuci svoj komentar iznad. Elem,
mozes li mi pojasniti u kojem dijelu Biblija "prorice dolazak Islama na suptilan nacin"?
Meraklos

Post by Meraklos »

Ispod navodenog pokusaja pomirenje i poziva za razumijevanje - isprijecilo se kao golema kontradikcija tvoje ne-razumijevanja temelja Islama i potonji zakljucak ne moze onda biti ispravan.

Ispod mirijada ispisanih rijeci nalazi se dosta namjernih uvreda i naravno pogresnih zakljucaka.
dr.gog wrote:Govorite o Indžilu,kao o Knjizi koja je izgubljena i iskrivljena,što je demagogija arapskih misionara i raznih kvazimislilaca,koji su Bosnu zatrpali teološkim smećem iz skladišta Al-Saudovog ministarstva za vjersko učenje(V.Saudijski komitet odn.njegov odjel za literaturu).
To teolosko "smece" se u Islamu nazivaju sunnet i hadisi Bozijeg Poslanika Muhameda swt.
dr.gog wrote:kao i za Al-azhar odn.glavne univerzitete,gdje se formira službeno tumačenje dogme.
Ono sto ti nazivas "dogmom" je Allahova posljednja objava Qur'an.
dr.gog wrote:Mnogi bosanski studenti,od Azhara,Malezije do Saudijskih visokih škola,neki čak i sa opskurnih pakistanskih kvaziškola podlegli su pranju mozga i jednoj kulturi isključivosti i poricanja naspram Knjige u koju ,deklarativno vjeruju,a de fakto tvrde da u izvornom obliku ne postoji što je APSURD...
Absurd je da ti ne znas da SVI muslimani smatraju sve danasnje verzije Biblije ( Katolicku, Pravoslanu, Mormonsku i sve Protestanske verzije) iskrivljenim tj. promijenjenim - ukratko da ne postoji nesto sto se moze zvati original.

Absurd je isto da ne znas da mnogi krscani ne smatraju Novi ili Stari Zavjet originalnim skriptama. Samo kompletno slijep covjek moze misliti da je ovdasnja Biblija - Bozija rijec.

Danasnja Biblija je produkt Nisamskog Koncila 325 n.e. gdje je prisustvovalo 319 Biskupa da rijese pitanje dali je Isus bozjeg porijekla ili ne.

Svaki Biskup nosio je svoje Evandjelje. Imperator Konstantin naredjuje da stave svoja Evandjelja pod ogromni ovalni stol, i da se mole Svetom Duhu da odredi koje je pravo evandjelje. (Karen Armstrong : THE HISTORY OF GOD" na st. 305,(distributed by Random House, inc, New York. Originally published in Great Britain by William Heinemann ltd. 1994 London).

Ovo nije tema za autohtonost Biblije zato necu dulje o ovome. Ali kad muslimani kazu da vjeruju u Indzil - oni vjeruju da je Allah objavio Indzil - ali da se taj Indzil nije sacuvao u originalnoj postavci (sto ne znaci da je sve netacno), a dokaz je dolazak samog Muhameda a.s. sa onim o cemu nas je obavijestio Allah swt.

-------

Ti literalno nazivas Allahove rijeci o korupiranosti koja je zavladala poslije Isusa - "pranjem mozgova po kvazi-skolama".

Isus Krist je bio musliman. Musliman u prevodu znaci "biti u pokornosti sa Bozijim naredbama - poslusan rob".

Christós
na grckom znaci "izabrani". I Muhamed a.s. je bio Christós - i on je bio izabrani od Allaha swt.

Isus je bio Krist ali ne i krscanin jer njegovi prvi sljedbenici su krscani ili oni koji slijede Krista. Nije Isus samog sebe slijedio.

Danasnji "krscani" nisu krscani jer ne slijede ono sa cim je dosao Isus Krist i jos su izmislile dogme o "sinu" i "trojstvu".

Jedini ispravni krscani su u stvari muslimani koji prakticiraju Islam - jer na taj nacin su u izravnoj vezi sa istom porukom koju su donijeli i Isus i Muhammed a.s.

Jos nesto, Armagedon se spominje u Bibliji kao bitka Isusa i njegovih sljedbenika protiv nevjernika. Postoji u Bibliji takodje i opis sta ce biti sa zidovima. Jedino se ne kaze ko ce biti ta vojska Allahova.

Imam vijest za tebe.

Sta mislis ko ce biti ti sljedbenici Isusa koji ce biti pobjednicka vojska u toj velikoj bitci?

Mehdijeva vojska! Vojska vjernika.

Da, bice i dio muslimana koji nece prepoznati Isusa nego ce se povesti sa Dedzalom pa ce dio stradati u sadasnjoj S. Arabiji.Sve je prema hadisima iz Bukharijeve sahih zbirke.

Muslimani isto cekaju Armagedon i svog vrhovnog zapovjednika -

sina Merjeme r.a. - Mesiju Issa' Isusa Christa - ali na pobjednickoj strani.
sirotanovic

Post by sirotanovic »

Meraklos wrote: Absurd je da ti ne znas da SVI muslimani smatraju sve danasnje verzije Biblije ( Katolicku, Pravoslanu, Mormonsku i sve Protestanske verzije) iskrivljenim tj. promijenjenim - ukratko da ne postoji nesto sto se moze zvati original.
Jeli Kuran zaista nepromjenjen? Gdje se nalazi orginal sa palminog lista i papirusa kako bi mogli uporediti sadasnje verzije sa orginalnim zapisima?
Meraklos wrote: Absurd je isto da ne znas da mnogi krscani ne smatraju Novi ili Stari Zavjet originalnim skriptama. Samo kompletno slijep covjek moze misliti da je ovdasnja Biblija - Bozija rijec.
Daj argumente i dokaze za to sto kazes, kako bi mi dokazao da sam slijep!
Meraklos wrote: Danasnja Biblija je produkt Nisamskog Koncila 325 n.e. gdje je prisustvovalo 319 Biskupa da rijese pitanje dali je Isus bozjeg porijekla ili ne.
Kad vec pametujes i drzis predavanja, evo da i ti nesto naucis. Nije "nisamski koncil" nego Nikejski sabor. Na tom saboru nije niko nista odlucio nego su se tadasnji ucenjaci i mislioci slozili oko onoga sto je vec bilo zapisano u Bibliji. Od pocetka do kraja, a to jest, Isus jeste Sin Bozji.
Meraklos wrote: Ovo nije tema za autohtonost Biblije zato necu dulje o ovome. Ali kad muslimani kazu da vjeruju u Indzil - oni vjeruju da je Allah objavio Indzil - ali da se taj Indzil nije sacuvao u originalnoj postavci (sto ne znaci da je sve netacno), a dokaz je dolazak samog Muhameda a.s. sa onim o cemu nas je obavijestio Allah swt.

S obzirom da se u Bibliji ne nalazi niti jednom rijecju opisano "prorostvo" ili "najava" dolaska Muhameda, njima je najlakse reci da se to nalazi u nekom "nesacuvanom indilu". Dokazi!? Koje Evanjdelje, gdje je, sta je? Gdje nas je obavijestio Bog (Allah) da dolazi Muhamed?
Meraklos wrote: Danasnji "krscani" nisu krscani jer ne slijede ono sa cim je dosao Isus Krist i jos su izmislile dogme o "sinu" i "trojstvu".

Eto ti ga sljedis "i krstis u ime Oca i Sina i Duha Svetog" bas onako kako je zabovjedio. Ko je Antikrist???
Meraklos wrote: Jedini ispravni krscani su u stvari muslimani koji prakticiraju Islam - jer na taj nacin su u izravnoj vezi sa istom porukom koju su donijeli i Isus i Muhammed a.s.

Ovo me podsjeti na dolazak Turaka u Bosnu.
Dokazi da je bar jedan prorok pisao o Muhamedu! Isus je Rijec, dakle poruka. Istina i Put i Zivot kako nam to On sam govori u Bibliji. Gdje je tu Muhamed?
Meraklos wrote: Jos nesto, Armagedon se spominje u Bibliji kao bitka Isusa i njegovih sljedbenika protiv nevjernika. Postoji u Bibliji takodje i opis sta ce biti sa zidovima. Jedino se ne kaze ko ce biti ta vojska Allahova..
Meraklos wrote: Sta mislis ko ce biti ti sljedbenici Isusa koji ce biti pobjednicka vojska u toj velikoj bitci?

Mehdijeva vojska! Vojska vjernika. ..
Ti si neki prorok ili sta?

Nije li bas Isus upozorio na lazne proroke!?
LSD

Post by LSD »

E moj sirotanovicu...Isa a.s. jeste bio ruhullah (Allahova rijec),isto kao sto je Musa a.s. bio kelimullah ili Ibrahim a.s. halilullah...ali ne znas da je Muhammed a.s. habibullah (Allahov miljenik),jer kad bi to znao prihavtio bi poslanstvo Muhammeda a.s. i Kur'an kao posljednju Boziju objavu i naravno postao musliman...na koncu,vama vasa vjera-nama nasa...zar nije posteno?
sirotanovic

Post by sirotanovic »

danas wrote:vjerska tolerancija i ljubav u praksi... :-) :-) :-)
:roll:
Neko ko spomene Mehdijevu vojsku a pri tome joj naljepi etiketu Isusova, a koja trenutno u svijetu pravi strasne zulume ne zasluzuje drugaciji odgovor.
sirotanovic

Post by sirotanovic »

LSD wrote:E moj sirotanovicu...Isa a.s. jeste bio ruhullah (Allahova rijec),isto kao sto je Musa a.s. bio kelimullah ili Ibrahim a.s. halilullah...ali ne znas da je Muhammed a.s. habibullah (Allahov miljenik),jer kad bi to znao prihavtio bi poslanstvo Muhammeda a.s. i Kur'an kao posljednju Boziju objavu i naravno postao musliman...na koncu,vama vasa vjera-nama nasa...zar nije posteno?
Krscani ne prihvataju Muhameda iz tri razloga:

1. Nema upiorista u Bibliji
2. Sporan je njegov nacin zivota
3. Govorio je stvari kontradiktorne Bibliji
LSD

Post by LSD »

Krscani ne prihvataju Muhameda iz tri razloga:

1. Nema upiorista u Bibliji
2. Sporan je njegov nacin zivota
3. Govorio je stvari kontradiktorne Bibliji
Samo se ti grijesi...znaj samo jedno: da cemo svi jednog dana izaci pred Boga i polagati racune...a u Kur'anu pise da je islam vjera Sudnjeg dana...pa ti razmisli malo.
bajazit

Post by bajazit »

POGLEDAJTE KAKO LIJEPO DRAGI ALLAH GOSPODAR SVJETOVA KAZE DA JE I ISUS IMAO ZENU I POTOMSTVO

[13.38] I doista, slali smo poslanike prije tebe i davali im žene i potomstvo. I nije bilo za poslanika da donese znak, izuzev s dopuštanjem Allahovim. Za svaki rok ima Knjiga.
[13.39] Briše Allah šta hoće i utvrđuje, a kod Njega je Majka knjiga.

SVI POSLANICI SU IMALI ZENE I POTOMSTVO PA I ISSA A.S.JER JE I ON POSLANIK A TO SU U BIBLIJI IZBRISALI.VJEROVATNO IM NIJE ODGOVARALO DA NEKO KOGA PROGLASE BOGOM IMA FAMILIJU.
sirotanovic

Post by sirotanovic »

LSD wrote:E moj sirotanovicu...Isa a.s. jeste bio ruhullah (Allahova rijec),isto kao sto je Musa a.s. bio kelimullah ili Ibrahim a.s. halilullah...ali ne znas da je Muhammed a.s. habibullah (Allahov miljenik),jer kad bi to znao prihavtio bi poslanstvo Muhammeda a.s. i Kur'an kao posljednju Boziju objavu i naravno postao musliman...na koncu,vama vasa vjera-nama nasa...zar nije posteno?
Biblijski citat koji negira ovo sto kazes.

Kad se krstio sav narod, krstio se i Isus. I dok se molio, rastvori se nebo, siđe na nj Duh Sveti u tjelesnom obličju, poput goluba, a glas se s neba zaori: "Ti si Sin moj, Ljubljeni! U tebi mi sva milina!" (Lk 3, 21-22)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Posteno - pa ko koga :-)
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

Post by dr.gog »

Meraklos wrote:Ispod navodenog pokusaja pomirenje i poziva za razumijevanje - isprijecilo se kao golema kontradikcija tvoje ne-razumijevanja temelja Islama i potonji zakljucak ne moze onda biti ispravan.
:? iskreni pozdrav! izvini ako sam te uvrijedio,ili ako si osjeti štagod nepravedno iz mojih riječi.Zaista,halali,jer mi namjera nije bila zla.Izvinjavam se i svima ostalima koji u mojim riječima vidješe uvredu naspram svojih vjerovanja.Ko hoće da me upozna i razgovara licem u lice,bujrum,izvinut ću se ako treba i tako.Evo,ovdje imaš učenih ljudi,braće i sestara,pa razgovarajte u rahatluku,s tim što je forum ipak tehnički mali prostor,pa ne budite preopširni kao što sam i sam bio.Znanje koje imam ,naravno,nedostatno je da objasni sve ove detalje u temi,a ja inače jako volim primjenjenu vjeru,njegovati bolesne i tješiti one u belaju i kad treba kome pomoći bilo šta.Ne zamjeritte mi zaista,spreman sam da prihvatim vaše ideje oko nečeg drugog,za šta mi Bog dade znanja i vještine.dajte mi nekoliko prijedloga o zdravstvenim temama ,uz upute naravno,npr.zdravstveni propisi Kur ana,savjeti po hadisima ,te biblijski savjeti na koje eventualno još nisam ,možda ,obratio pažnju.Ostajte mi zdravo i Bog vas čuvao!
rmesa

Post by rmesa »

U IME ALLAHA MILOSTIVOG SAMILOSNOG

“Recite: ”Mi vjerujemo u Allaha i u ono sto se objavljuje nama, i u ono sto je objavljeno Ibrahimu, i Ismailu, i Ishaku, i Jakubu, i unucima, i u ono sto je dato Musau i Isau, i u ono sto je dato vjerovjesnicima od Gospodara njihova; mi ne pravimo nikakve razlike među njima, i mi se samo Njemu pokoravamo." (Kur'an, 2:136)

Položaj muslimana je jasan. Musliman ne tvrdi da ima religiju samo za sebe. Islam nije sekta ili etnicka religija. Po tom shvatanju sve religije su jedna, a to je Islam.

Svemoguci nije pustio ljude da lutaju, vec im je slao Objave putem poslanika, ljudi obicnih i smrtnih, poznatih po pravednosti, istinoljublju, kako bi im ljudi lakse povjerovali kada Objava pocne silaziti.
Dostavljac Objava od Boga je melek (anđeo) Džibril (Gabrijel) i svi su Božiji Poslanici pozivali u istu vjeru, jer je taj poziv dolazio iz istog izvora, pozivase u predavanje (Predavanje-Islam; Predani-Muslim) Jednom Bogu (Allah). Lanac Poslanika pocinje s prvim covjekom Ademom (Adam), a zavrsava s Muhammedom, sallallahu alejhi ve sellem, preko kojeg je tokom 23 godine dosla poslednja Božija Objava covjecanstvu, a ime joj je
“Knjiga koja se cita” (Kur'an).

Poslanici koji su prethodili Muhammedu bili su od jevrejskog naroda: Musa (Mojsije) cija se objava zove Tevrat (Tora; Stari zavjet) i njegov brat Harun (Aron), zatim Davud (David) cija se objava zove Zebur (Psalmi Davidovi), i sin mu Sulejman (Solomon) i drugi Poslanici, a oni koji su neposredno prethodili posljednjem Poslaniku bili su Zekerijja (Zakaria) i sin mu Jahja (Ivan Krstitelj) i Isa (Isus), neka je na sve njih blagoslov Božiji i spas. Neki jevrejski svesenici, međutim, nisu htjeli prihvatiti poslanstva Jahje niti Isaa tako da Jevreji i dan-danas cekaju poslanika, jer nisu htjeli
priznati niti Muhammedovo poslanstvo, kao ni neki od onih koji su prihvatili istinitost Isaova poziva, iako je dolazak posljednjeg Božijeg Poslanika najavljen i preko Musaa i preko Isaa. Jevreji su ocekivali da posljednji poslanik bude od loze drugog sina Poslanika Ibrahima - Ishaka, od kojeg i sami poticu, a ne od loze prvog mu sina Ismaila, kojeg je Ibrahim skupa s majkom mu Hadžerom ostavio u Mekki i gdje je skupa sa sinom obnovio Božiji Hram kojeg mi i danas hodocastimo. Ismail se oženio
među tamosnjim plemenima, i posljednji je Božiji poslanik Muhammed od njegove loze. Sljedbenici Isaova poslanstva su držali vjeru ne iskvarenom tri stoljeca nakon sto ga je Allah uzdigao kod Sebe i sacuvao od pokusaja ubistva od strane Rimljana. Zadnji nas Božiji Poslanik obavjestava da ce Isa biti vracen na Zemlju pred kraj ovog dunjaluka, u vrijeme Mehdije cija ce vojska doci do Rima. Tada se pojavljuje i Dedždžal (Antikrist) koji ce pozivati ljude da povjeruju u njega kao Boga. Isa ga ubija i
ubija svinju i prelama krst, sto ce uvjeriti krscane da prime Islam. Treba ovdje napomenuti da ovaj dolazak Isaa na Zemlju ne znaci poslanstvo, jer on ne dolazi s novom Objavom Božijom, nego s novom odrđenom zadacom - ubistvo Dedždžala i dokazivanje istinitosti Islama.
sirotanovic

Post by sirotanovic »

Meraklos wrote:
sirotanovic wrote:
danas wrote:vjerska tolerancija i ljubav u praksi... :-) :-) :-)
:roll:
Neko ko spomene Mehdijevu vojsku a pri tome joj naljepi etiketu Isusova, a koja trenutno u svijetu pravi strasne zulume ne zasluzuje drugaciji odgovor.
Ti si nepismen. Kojeg Mehdija vojska pravi trenutno zulume u svijetu? Ameri? Israel? Rusi? Nemas tri ciste u glavi.
Lupas ko 'martin po diviziji'.

Mehdijeva a.s. vojska - a bice vojska muslimana - bice i ISUSOVA vojska. A onda si obrao bostan Sirotanovicu.

Ovo ti je Future a ne Present.
Pitam se zasto nisi odgovorio na postavljana pitanja!?

Mehdijeva vojska, sijitskog klerika Moqtade al Sadra.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

Post by Romeo 80 »

LSD wrote:
A čija je ćuna duža? Ja jeste jadni i dosadni, svojim postovima u meni samo još više stvarate osjećaj odbojnosti prema religiji na način da mi ne padne na pamet da se ikad poistovijetim s vama! Jada i čemera...
Evo sad cemo mi poceti dubiti na glavi,samo da TI nemas osjecaj odbojnosti prema religijama...pa sta si umislio ko si??...sto ikako dolazis na ovaj dio foruma ako vec imas odbojnosti prema religiji :?
Ne morate dubiti na glavi, dovoljno je samo pročitati par postova pa da čovjek shvati koliko su vam isprani mozgovi. Pa imate li vi uopšte svoje mišljenje ili je sva vaša pamet smještena u koricama vjerskih knjiga? I da, nemam odbojnost prema religijama iako nisam religiozan, već prema vjernicima na baterije koji smatraju da su bolji od drugih ljudi ne zbog vlastitih djela i ponašanja već samo zbog svog vjerovanja! A u praksi (u većini slučajeva) nema netolerantnije skupine ljudi od "vjernika" koji te odmah porede sa sotonom ako imaš vlastito mišljenje koje je ne daj bože u suprotnosti s njihovim! :-)Vas par na ovom topiku ste najbolji primjer...
Ahmmed

Post by Ahmmed »

sirotanovic wrote:
valajbeg wrote:KRSCANI SU VIDJELI DA IM TO IDIOTSKO SHVATANJE NEIDE PA SAD POKUSAVAJU NESTO NOVO DA IZMISLE SAMO DA ISTINU NE PRIHVATE!!!

ZASTO ONDA ZA MARIJU KAZETE DA JE BOGORIDICA???

Bosanski je moj maternji jezik, i mislim da ga jako dobro razumijem. Bogorodica bi znacilo "ona koja je rodila boga"

Neuzubillah, nemoj sada lagati i propagandu tu prosipati, nemoj lagati na Isa a.s.
Bogorodica bi, tačno je, značilo" ona koja je rodila Boga".A šta bi trebalo da znači BOGORIDICA??

I ko si ti, da kršćanska uvjernja nazivaš idiotskim, pored jasnog Kur anskog ajeta: "„I sa sljedbenicima Knjige raspravljajte na najljepši način, ali ne i sa onima među njima koji su nepravedni...“ (El-Ankebut, 46.)

Ja u sirotanovićevom pisanju ne vidjeh nepravdu nanesenu meni, kao muslimanu, pogotovo ako se uzmu u obzir njegovi općeniti stavovi o muslimanima.....

A ako već hoćeš da uputiš poziv , onda to učini na način na koji čini Kur an:

Reci: "O sljedbenici Knjige, dođite da se okupimo oko jedne riječi i nama i vama zajedničke: da se nikome osim Allahu ne klanjamo, da nikoga Njemu ravnim ne smatramo i da jedni druge, pored Allaha, bogovima ne držimo!" Pa ako oni ne pristanu, vi recite: "Budite svjedoci da smo mi muslimani!"

Evo, još malo pouke:

„Reci robovima mojim da govore samo lijepe riječi!“ (Al-Isra, 53.)

„Vi nikada nećete pridobiti ljude svojim bogatstvom. Zato ih pridobijte ozarenim licima i lijepim ophođenjem.“ (El-Bezzar)

„Lijepa riječ i izvinjenje vrjedniji su od sadake koju prati vrijeđanje.“ (El-Bekare, 263.)

"ZATIM SMO, POSLIJE NJIH, JEDNOG ZA DRUGIM NAŠE POSLANIKE SLALI, DOK NISMO ISAA, SINA MERJEMINA, POSLALI, KOJEM SMO INDŽIL DALI, A U SRCA SLJEDBENIKA NJEGOVIH SMO BLAGOST I SAMILOST ULILI."(EL-HADID 27)
sirotanovic

Post by sirotanovic »

Ako mi iko ikada uspije, pa i kroz ovaj forum, pribliziti islam imam osjecaj da ces to biti ti Ahmmede.

Svaka cast! :thumbup:

Neka je mir kuci tvojoj i svaki blagoslov od Gospodina Boga (Allaha) naseg. Amen!
Ahmmed

Post by Ahmmed »

sirotanovic wrote:Ako mi iko ikada uspije, pa i kroz ovaj forum, pribliziti islam imam osjecaj da ces to biti ti Ahmmede.

Svaka cast! :thumbup:

Neka je mir kuci tvojoj i svaki blagoslov od Gospodina Boga (Allaha) naseg. Amen!
Amin, Ja erhamerrahimin....

Uslišaj, Milostivi, Samilosni.... :)
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Meraklos wrote:
Ahmmed wrote:
sirotanovic wrote: Bogorodica bi, tačno je, značilo" ona koja je rodila Boga".A šta bi trebalo da znači BOGORIDICA??

I ko si ti, da kršćanska uvjernja nazivaš idiotskim, pored jasnog Kur anskog ajeta: "„I sa sljedbenicima Knjige raspravljajte na najljepši način, ali ne i sa onima među njima koji su nepravedni...“ (El-Ankebut, 46.)

Ja u sirotanovićevom pisanju ne vidjeh nepravdu nanesenu meni, kao muslimanu, pogotovo ako se uzmu u obzir njegovi općeniti stavovi o muslimanima.....

A ako već hoćeš da uputiš poziv , onda to učini na način na koji čini Kur an:

Reci: "O sljedbenici Knjige, dođite da se okupimo oko jedne riječi i nama i vama zajedničke: da se nikome osim Allahu ne klanjamo, da nikoga Njemu ravnim ne smatramo i da jedni druge, pored Allaha, bogovima ne držimo!" Pa ako oni ne pristanu, vi recite: "Budite svjedoci da smo mi muslimani!"

Evo, još malo pouke:

„Reci robovima mojim da govore samo lijepe riječi!“ (Al-Isra, 53.)

„Vi nikada nećete pridobiti ljude svojim bogatstvom. Zato ih pridobijte ozarenim licima i lijepim ophođenjem.“ (El-Bezzar)

„Lijepa riječ i izvinjenje vrjedniji su od sadake koju prati vrijeđanje.“ (El-Bekare, 263.)

"ZATIM SMO, POSLIJE NJIH, JEDNOG ZA DRUGIM NAŠE POSLANIKE SLALI, DOK NISMO ISAA, SINA MERJEMINA, POSLALI, KOJEM SMO INDŽIL DALI, A U SRCA SLJEDBENIKA NJEGOVIH SMO BLAGOST I SAMILOST ULILI."(EL-HADID 27)
Hajde ti onda malo sa njim posto si umjeshan, pa sjasi sa covjeka koji je greskom napisao bogoridica umjesto bogorodica.
la havle....šta je to sa vašim bosanskim?????......

A za ovo "sjaši"......Za ono valajbegovo" idiotski".....ima nešto što se zove ahlak....Neću odgovarati na isti način, jer razumijem....Valjda se i ovakav rječnik uči na dvoheftičnim kursevima islama....Na kojima se sve o islamu, očito bez mogućnosti nadogradnje,nauči....Ili, da sam dovoljno bezobrazan, zapitao bih da li je ovo ophođenje recidiv nekih prošlih vremena....Dok se kralo po samoposlugama, drogiralo i mrtvo-pjano valjalo po jarcima...?????Ipak, neću to pomisliti....
WizzardFromBOZ

Post by WizzardFromBOZ »

uzgred, upravo stovanje marije/merjeme katolika (a i ostalih krscana) i muslimana biti ce ono sto ce privuci muslimane u ono sto se zove "jedan government, jedna religija, jedna moneta" (ili NWO). zivi bili pa vidjeli. vjerujem i da ce to dozivjeti vise od 90 posto onih koji ovo citaju. dakle, prica o islamu i isusu (kako se ovdje vodi) bit ce suvisna. i srbijanski pravoslavci se koprcaju i svasta pricaju, dok njihovi vladike i ostali "crkveni velikodostojnici" odlaze k papi ("na noge") da urade ono sto im je preostalo.
valajbeg

Post by valajbeg »

WizzardFromBOZ wrote:uzgred, upravo stovanje marije/merjeme katolika (a i ostalih krscana) i muslimana biti ce ono sto ce privuci muslimane u ono sto se zove "jedan government, jedna religija, jedna moneta" (ili NWO). zivi bili pa vidjeli. vjerujem i da ce to dozivjeti vise od 90 posto onih koji ovo citaju. dakle, prica o islamu i isusu (kako se ovdje vodi) bit ce suvisna. i srbijanski pravoslavci se koprcaju i svasta pricaju, dok njihovi vladike i ostali "crkveni velikodostojnici" odlaze k papi ("na noge") da urade ono sto im je preostalo.
Ne budali
ha ha ha ha

nemaju se muslimani sta kome dodvoravati! To je tvoje ono krstasko misljenje, kad ste vjeru sirili macem sad to isto radite ali preko "humanitarnih radnika".

Sjecam se ja biblija iz rata i pozivanja.. evo ti keks uzmi bibliju.
A muslimani ni pricati nesmiju, odma kazete da mi nesto namecemo i ko mi smo idioti a vi sto dole po iraku crkve otvarate gdje nikad bile nisu i sto propagirate svoj nemoral iz biblije tj. incest i blud u narodu koji je ne iskvaren po pitanju morala i narodu u kojem za razliku od zapada jos uvijek postoji institucija braka...

Estagfirullah,

---------------------------------------------------------------------------
Sura: An-Nasr - Pomoc Ukupno Ajeta: 3 Prikazujem: 1-3

U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!

110.1. Kada Allahova pomoc i pobjeda dodju,
110.2. i vidis ljude kako u skupinama u Allahovu vjeru ulaze
110.3. ti velicaj Gospodara svoga hvaleci Ga i moli Ga da ti oprosti, On je uvijek pokajanje primao.
sirotanovic

Post by sirotanovic »

valajbeg wrote: Ne budali
ha ha ha ha

nemaju se muslimani sta kome dodvoravati! To je tvoje ono krstasko misljenje, kad ste vjeru sirili macem sad to isto radite ali preko "humanitarnih radnika".

Sjecam se ja biblija iz rata i pozivanja.. evo ti keks uzmi bibliju.
A muslimani ni pricati nesmiju, odma kazete da mi nesto namecemo i ko mi smo idioti a vi sto dole po iraku crkve otvarate gdje nikad bile nisu i sto propagirate svoj nemoral iz biblije tj. incest i blud u narodu koji je ne iskvaren po pitanju morala i narodu u kojem za razliku od zapada jos uvijek postoji institucija braka...

Estagfirullah,

---------------------------------------------------------------------------
Sura: An-Nasr - Pomoc Ukupno Ajeta: 3 Prikazujem: 1-3

U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!

110.1. Kada Allahova pomoc i pobjeda dodju,
110.2. i vidis ljude kako u skupinama u Allahovu vjeru ulaze
110.3. ti velicaj Gospodara svoga hvaleci Ga i moli Ga da ti oprosti, On je uvijek pokajanje primao.
Uz duzno postovanje, dozvoli da ti odgovorim na tvoje optuzbe.

Ne pada mi na pamet da opravdavam i "perem" krstaske ratove, ali necu sutiti pred nekim ko se hvali poznavanjem islama, a zatvara oci pred cinjenicom da se upravo islam sirio macem.

Vezano za "humanitarne radnike".... Ti radnici koji dodjose iz Sirije, Egipta, Saudije i drugih zemalja su tebe napravili takvim kakav jesi. Da si kojim slucajem politicar ne bi bio drugaciji od Seselja ukoliko bi ti se dala vlast.

Vezano za Crkve u Iraku (bivsa Asirija), one su tamo i bile prije pojave islama. Da ista znas znao bi da se Istina tamo obznanila daleko prije pojave islama.
black

Post by black »

Viktor Igo je pisao:"Životu crkve neće se suditi prema stepenu ljudskog napretka, nego na osnovu stranica njene povijesti. Crkva je izbičevala Parnilia do smrti, zbog izjave da zvijezde ne padaju sa svojih određenih putanja. Crkva je bacila Complanda u tamnicu 27 puta zbog njegove tvrdnje da postoje nebrojeni drugi svjetovi osim Zemlje. Crkva je mučila Harveva zbog toga sto je dokazao da krv cirkulira kroz arterije i vene. Crkva je utamničila Galileja zbog tvrdnje da se Zemlja okreće oko Sunca, stoje u suprotnosti sa teorijama koje su iznesene u Starom i Novom Zavjetu. Crkva je zatvorila Christofera Columba zato što je otkrio zemlju koju ne pominje Tevrat i Indžil. Tvrdili su da je bogohulno otkrivati zakonitosti nebeskih tijela ili putanju Zemlje, ili ranije nepoznati kontinent, a što se ne pominje u njihovim svetim knjigama. Crkva je izopćila iz crkve Fascala i Monteva zbog nemoralnosti, a Millera zbog bogohuljenja i nemoralnosti."
(Historija slobodne misli, 147 .str.)

Poznati francuski historičar Gustav Le Bon (Historija islamsko-arapske civilizacije, 407 .str.) kaže: "Sve grozote koje su počinili križari protiv svojih prijatelja i neprijatelja, protiv vojnika i nevinih seljaka, protiv žena i djece, mladih i starih, stavljaju ih na prvo mjesto u analima divljaštva. Sve njih su pljačkali, a zatim zvjerski ubijali."

Križarski sveštenik Robert, inače učesnik u ovim pohodima, pisao je: Naša vojska divljala je kroz aleje i trgove, preko ravnih krovova zbitih kuća poput lasice kojoj su uzeli mlade. Vojska se naslađivala počinjenim masakrima. I staro i mlado smo nabijali na mač. Vojnici su klali sve što im je došlo do ruku, čak smo parali utrobe leševa u potrazi za nakitom i novcem. Što god smo našli, uzimali smo. napokon je Bohemond (jedan od zapovjednika logora) sakupio sve preživjele muškarce i žene, osakaćene i bespomoćne i poklao ih, poštedio je jedino mlađe, radi prodaje na pijaci robija u Antakiji."

Godfrev Hardouinvill, vođa ove krvoločne vojske, ovako je jednom izvijestio papu: "Sve muslimane, koji su u Kudsu (Jerusalemu) pali u naše ruke, pobili su ljudi u Solomonovom hramu (hramu Sulejmana a.s.), tako daje unutrašnjost ovog hrama bila u krvi do koljenja."

Sirotanoviću siromašno je tvoje poznavanje historije, danasica je sasvim dovoljno rekla, no vratimo se izvornoj temi...a to je Isus/Isa i Islam
sirotanovic

Post by sirotanovic »

black wrote:Viktor Igo je pisao:"Životu crkve neće se suditi prema stepenu ljudskog napretka, nego na osnovu stranica njene povijesti. Crkva je izbičevala Parnilia do smrti, zbog izjave da zvijezde ne padaju sa svojih određenih putanja. Crkva je bacila Complanda u tamnicu 27 puta zbog njegove tvrdnje da postoje nebrojeni drugi svjetovi osim Zemlje. Crkva je mučila Harveva zbog toga sto je dokazao da krv cirkulira kroz arterije i vene. Crkva je utamničila Galileja zbog tvrdnje da se Zemlja okreće oko Sunca, stoje u suprotnosti sa teorijama koje su iznesene u Starom i Novom Zavjetu. Crkva je zatvorila Christofera Columba zato što je otkrio zemlju koju ne pominje Tevrat i Indžil. Tvrdili su da je bogohulno otkrivati zakonitosti nebeskih tijela ili putanju Zemlje, ili ranije nepoznati kontinent, a što se ne pominje u njihovim svetim knjigama. Crkva je izopćila iz crkve Fascala i Monteva zbog nemoralnosti, a Millera zbog bogohuljenja i nemoralnosti."
(Historija slobodne misli, 147 .str.)

Poznati francuski historičar Gustav Le Bon (Historija islamsko-arapske civilizacije, 407 .str.) kaže: "Sve grozote koje su počinili križari protiv svojih prijatelja i neprijatelja, protiv vojnika i nevinih seljaka, protiv žena i djece, mladih i starih, stavljaju ih na prvo mjesto u analima divljaštva. Sve njih su pljačkali, a zatim zvjerski ubijali."

Križarski sveštenik Robert, inače učesnik u ovim pohodima, pisao je: Naša vojska divljala je kroz aleje i trgove, preko ravnih krovova zbitih kuća poput lasice kojoj su uzeli mlade. Vojska se naslađivala počinjenim masakrima. I staro i mlado smo nabijali na mač. Vojnici su klali sve što im je došlo do ruku, čak smo parali utrobe leševa u potrazi za nakitom i novcem. Što god smo našli, uzimali smo. napokon je Bohemond (jedan od zapovjednika logora) sakupio sve preživjele muškarce i žene, osakaćene i bespomoćne i poklao ih, poštedio je jedino mlađe, radi prodaje na pijaci robija u Antakiji."

Godfrev Hardouinvill, vođa ove krvoločne vojske, ovako je jednom izvijestio papu: "Sve muslimane, koji su u Kudsu (Jerusalemu) pali u naše ruke, pobili su ljudi u Solomonovom hramu (hramu Sulejmana a.s.), tako daje unutrašnjost ovog hrama bila u krvi do koljenja."

Sirotanoviću siromašno je tvoje poznavanje historije, danasica je sasvim dovoljno rekla, no vratimo se izvornoj temi...a to je Isus/Isa i Islam
Zanimljiva je literatura iz koje ti ucis povijest.
http://www.mullasadra.com/knjige/ISLAMIZAPADNA3.html

Ko je Godfrev Hardouinvill????
Ko je Križarski sveštenik Robert????
Ko je Bohemond???
Sunii

Post by Sunii »

e ovako. ja sam citala i citala sve komentare, i svidja mi se kako to Ahmmed fino objasnjava i pojasnjava islamsko vjerovanje, svaka cast! :-)
zolloo85

Post by zolloo85 »

izvinjavam se što moj komentar možda malo odudara od teme ali

Musa a.s. (Mojsije) se u Islamu smatra Poslanikom zakona,

Isa a.s. (Isus) je poslanik ljubavi a

Muhammed a.s. je poslanik koji je to dvoje ujedinio.

Zato muslimani slijede njega jer je njegova objava došla posljednja i ona je najpotpunija.
Post Reply