Zenski Filmovi...
Moderator: _BataZiv_0809
- legionarka
ti repeater umjesto da se javljas na ove zeMske teme....bolje ti je jufke suces

- legionarka
smislices ti nesto ne sekiram se ja...zaplivaj

- lady midnight
ja se samo nadam da "zhenski filmovi" nisu oni kad zhene (navodno) zabalave dok na ekranu pucaju srca kakvih ljepotana, a neshto poput celine dion probija bubne opne kroz dolby-surround
ne znam ni ja shta su "zhenski" filmovi, ali po meni ubjedljivo najbolje filmove o zhenama je (pored fassbindera.... btw., ne shvatam bash shta pms ima sa percepcijom istog, filmovi su chista poezija, ali eto, hiljadu zhena, hiljadu pms-a
:D) rezhirao almodovar:

od klasika bih onda josh navela i filmove edmunda gouldinga, koji je snimao sa bette davis (mrsko mi trazhiti slike po netu
); pa onda "the blonde venus" od von sternberga (sa marlenom
).
od rezhiserki (da spomenemo i njih na temi o zhenskim filmovima) trenutno su mi najbolje francuskinje (recimo daniele dubroux i "borderline") i iranke (tahmineh milani, "two women', "cease fire"). a ne bih rado ni da zaboravimo jasmilu i "grbavicu".
eto, ja bih toplo preporuchila navedene naslove onima koji ih nisu gledali
ne znam ni ja shta su "zhenski" filmovi, ali po meni ubjedljivo najbolje filmove o zhenama je (pored fassbindera.... btw., ne shvatam bash shta pms ima sa percepcijom istog, filmovi su chista poezija, ali eto, hiljadu zhena, hiljadu pms-a

od klasika bih onda josh navela i filmove edmunda gouldinga, koji je snimao sa bette davis (mrsko mi trazhiti slike po netu
od rezhiserki (da spomenemo i njih na temi o zhenskim filmovima) trenutno su mi najbolje francuskinje (recimo daniele dubroux i "borderline") i iranke (tahmineh milani, "two women', "cease fire"). a ne bih rado ni da zaboravimo jasmilu i "grbavicu".
eto, ja bih toplo preporuchila navedene naslove onima koji ih nisu gledali
- legionarka
jedno je htjeti raditi nesto...drugo je znati to isto.....
she should stick to acting....bar po meni......a opet ko sam ja...mozda lupam...u ova doba...moguce je sve....nego plivas li ti ???

she should stick to acting....bar po meni......a opet ko sam ja...mozda lupam...u ova doba...moguce je sve....nego plivas li ti ???
-
basta sljezove boje
jos niko nije stavio "Gospodjicu" od Andreje Stake. Pobjedio je na jednom od SA Film Festivala, krasna prica o tri zene iz YU u Schwyz
-
mamica papucarka
ma jel to onaj film kad se u skoro svakoj sceni vidio onaj mikrofon iznad glave glumcabasta sljezove boje wrote:jos niko nije stavio "Gospodjicu" od Andreje Stake. Pobjedio je na jednom od SA Film Festivala, krasna prica o tri zene iz YU u Schwyz
-
basta sljezove boje
evo provjeri je li to taj. Nedavno je bio na SF1mamica 31 wrote:ma jel to onaj film kad se u skoro svakoj sceni vidio onaj mikrofon iznad glave glumcabasta sljezove boje wrote:jos niko nije stavio "Gospodjicu" od Andreje Stake. Pobjedio je na jednom od SA Film Festivala, krasna prica o tri zene iz YU u Schwyz![]()
![]()
ja se sjecam tog filma i znam da se radilo o zenama
http://www.youtube.com/watch?v=d06TXvylsf8
mene je jedino nervirao Anin akcent koji veze nema sa sarajevskim
-
mamica papucarka
nije sigurno, posto ja nisam bila na zadnjih pet SFFbasta sljezove boje wrote:evo provjeri je li to taj. Nedavno je bio na SF1mamica 31 wrote:ma jel to onaj film kad se u skoro svakoj sceni vidio onaj mikrofon iznad glave glumcabasta sljezove boje wrote:jos niko nije stavio "Gospodjicu" od Andreje Stake. Pobjedio je na jednom od SA Film Festivala, krasna prica o tri zene iz YU u Schwyz![]()
![]()
ja se sjecam tog filma i znam da se radilo o zenama
http://www.youtube.com/watch?v=d06TXvylsf8
mene je jedino nervirao Anin akcent koji veze nema sa sarajevskim
-
basta sljezove boje
u kategoriji romanticnih filmova jedan od meni najdrazih je Room with a View sa Helenom Bonham Carter, Daniel Day-Lewisom, Judi Dench, Julianom Sandsom ...
Simon Callow koji se pojavljuje u ovoj sceni je glumio i u Nicijoj zemlji
http://www.youtube.com/watch?v=2LWfFMeFA_4
Simon Callow koji se pojavljuje u ovoj sceni je glumio i u Nicijoj zemlji
http://www.youtube.com/watch?v=2LWfFMeFA_4
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
ih, almodovar i njegovi filmovi o zenama su nenadmasni in my book
dakle definitivno na prvom mjestu 
a ako pricamo BAS o chick flicks, kod mene je to definitivno samo jedan, jedini i neponovljivi
The Bridges of Madison County:

a ako pricamo BAS o chick flicks, kod mene je to definitivno samo jedan, jedini i neponovljivi

-
mamica papucarka
meni je to horor filmdanas wrote:ja to nisam nikad pogledala... ni onaj the english patient...sve imam osjecaj da bi mi reakcija bilo kao kod elaine iz seinfelda
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
English Patient mi je peglancija zescadanas wrote:ja to nisam nikad pogledala... ni onaj the english patient...
sve imam osjecaj da bi mi reakcija bilo kao kod elaine iz seinfelda
Bridges jednostavno volim, mozda zato sto jako volim Meryl
- Bea_Trix
a znate koji je u rangu indijskih melodrami, uz varijacije na neprevazidjenu suzljivu melo-kraljicu - Damu s kamelijama?

ebena Autumn in New York, jastuk u ruke i ridaj koliko te grlo nosi, dobra vjezba

ebena Autumn in New York, jastuk u ruke i ridaj koliko te grlo nosi, dobra vjezba
-
mamica papucarka
ma bjezi sa tim filmom. Cijelo vrijeme iscekujes da ona izadne. NIsam ga mogla do kraja odgledat. Nije u mom fazonudawn_upon_dawn wrote:a znate koji je u rangu indijskih melodrami, uz varijacije na neprevazidjenu suzljivu melo-kraljicu - Damu s kamelijama?
Dajte sta "i tako su oni zivjeli sretni i zadovoljni do kraja zivota"
evo ga jopet na TV-u
RTL2 pa ko voli i zna njemacki...
Last edited by mamica papucarka on 02/12/2007 20:21, edited 1 time in total.