Duh Sveti i Isus Krist imaju istu vrijednost, kad bi se dalo vagati ali su to dvije razlicitosti,ako si pazljivo citao ono sto sam pisao o Duhu Svetom ,trbalo bi ti onda biti jasno.Svaki krscanin je krsten Duhom Svetim.Ivan Krstitelj je krstio vodom dok se nije pojavio Isus .U Marku 1:8rijeci Ivana Krstitelja ,citiram"Ja sam vas krstio vodom,a on ce vas krstiti Duhom Svetim.U Djelima1:5 kratko prije svoga uznesenja u nebo ,Isus kaze svojim ucenicima Ivan je krstio vodom ,a vi cete domalo biti krsteni Duhom Svetim.Obadvije cinjenice ,Isus i Duh Sveti dosle su od Boga zato Isus staje u zastitu Duha Svetoga jer dolazi izravno od Oca koji je njemu podario svu vlast.On sam ce na posljetku da cisti korov od dobrog uroda.black wrote:Ako su Sin i Duh Sveti jednaki zašto je samo huljenje protiv Duha neoprostiva? (Lu 12;10) Da li se na Sina može oprostivo huliti? Samo Otac zna neke stvari. (Mk 13;32). Zašto Duh Sveti ne zna?privat wrote: Samo je jedan Duh Sveti.
Možda peglam, ali samo sam radoznao..
Otac zna neke stvari(Mk.13:32)Zasto sveti Duh ne zna?
Ustvari ,radi se o dolasku Sina Covjecijeg u zadnje dane,i stoji da vrijeme njegovoga dolaska neizvjesno,Isus govori o blizini toga trenutka i tvrdi da ni On sam nezna taj trenutak ,ni andjeli na nebu i nitko ziv osim do samoga Boga.I ne ne razumijem sta tu ima nejasno kad ti se sve samo kaze.