Hocu na planinu

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
Tesssa

#76 Re: Re:

Post by Tesssa »

kriticarka_nikova wrote:
Hvala mućo. Ovo je pre-pre-prekomplikovano!
Jel' ima neko da bi isao autom? :-)
gdje ti je avanturisticki duh? :D
triton

#77 Re: Re:

Post by triton »

kriticarka_nikova wrote:
Comrad wrote:
kriticarka_nikova wrote:Niko mi nije odgovorio, jel' ima bus za planinu i kolika je cijena karte. (Nije bitno sad za koju planinu, bilo koju).
Dakle: ima li bus? Kad ide i u koliko se vraca sa bilo koje planine.

Danke. :-)
Evo ti malo jednostavnijih prijedloga, odnosno manje opasnijih.
Imas buseve za Igman, krecu sa ilidze jednom u danu i jednom se vracaju sa igmana, cijena karte je 3-4KM u jednom smjeru. E sad kad dodjes do Igmana, do Velikog polja imas u okrugu nekih sahatak vremena nekoliko domova za nocenje (Hrasnicki stan, Postar...).
Ako zelis malo vise pjesacenja (3-4 sata), onda se mozes odluciti za dom Stanare ili Podgradinu na Bjelasnici. Malo je prevoz komplikovaniji, trebala bi sa Ilidze uci u autobus za Hadzice, zatim izaci u Hadzicima i uci u autobus za Ljubovcice :) . Do Ljubovcica ce ti busem trebati nekih 15-20 minuta, kada dodjes ima fino (dobro nije bas fin put, ali nije los) put i za nekih 3-4 sata si na Stanarima. Naravno, ovo sama tesko da mozes izvesti, jer ces se izgubiti, tako da bi trebala ici sa nekim ko je barem nekoliko puta isao na planinu. Najbolje ti je da odes i uclanis se u planinarsko drustvo, i eto...oni stalno hodaju po ovim planincurama...
p.s. I kakva je to avantura ako ces ici asfaltiranim putem. :wink:
Hvala mućo. Ovo je pre-pre-prekomplikovano!

Jel' ima neko da bi isao autom? :-)

http://www.hpd-prenj1933.ba/
kriticarka_nikova

#78 Re: Hocu na planinu

Post by kriticarka_nikova »

Fino, ali nisam nasla potrebne informacije na ovom sajtu.
U svakom slucaju, hvala.
:)
Comrad

#79 Re: Hocu na planinu

Post by Comrad »

Na kakvu ti planinu hoces, ne kontam. Na planinu koja nije daleko, gdje ima asfaltirani put, gdje mozes do doma doci autom. :-) Pa sta ces onda na planini, otidji u Holiday Inn prespavaj i kuci. Ja ako idem na planinu, idem tamo gdje ima minimalno 2-3 sata pjesacenja, nisam neki iskusni planinar, niti se tim bavim, ali mi je ovo dovoljno-taman. I zasto imam nesto osjecaj da se tebi i ne ide na planinu :D
btw. probaj sa ovim
http://www.pdbjelasnica.ba/
mamica papucarka

#80 Re: Hocu na planinu

Post by mamica papucarka »

Jel nam ovo opet dosla Kriticarka :-D Odel ti bona barem na Skakavac :D

Ljudi, nisam bila ni svjesna koliko je obuca bitna za planinarenje. Ja sam mislila da je dovoljno imati patike na nogama i mirna Bosna.
Poslije samo jednog planinarenja, poplavise mi nokti, pocese se prsti gulit. Valjda cipele moraju biti barem broj vece nego sto nosimo. Kada sam isla nizbrdice, upropastila sam stopala :roll: Ja obula patikice ko za trcanje :D Jedva sam sisla. Jos smo djecu vukli sa sobom, pa kad ne crkosmo :D
Moramo sebi kupit kakve kundure za planina, jer mi fakticki zivimo na planini, plus sto volimo ponekad u brda.
black

#81 Re: Hocu na planinu

Post by black »

mamice treba ti ovako nesto ;)

Image

Image
mamica papucarka

#82 Re: Hocu na planinu

takve sam i kontala. Moraju biti duboke radi zglobova i kad se obuje ne smije zglob setat u cipeli.Kad silazis nizbrdo, ako ti zglob nije pritegnut jako uz cipelu, more puc ko ledenica. :oops: Ima tu mnostvo caka, koje sam ja ignorisala, dok nisam stopala zeznula :roll:
Black, ima takvih ovdje kupit koliko hoces. Cekam snizenje ovih kvalitetnih :D Po 120 Euro su najbolje, a ove solidne izmedju 60-80 Euro. Ovo jednom kad kupis, moze biti sigurno 7-8 godina :oops:

joj, da ih Macca vidi :lol:
kriticarka_nikova

#83 Re: Hocu na planinu

mamica papucarka wrote:takve sam i kontala. Moraju biti duboke radi zglobova i kad se obuje ne smije zglob setat u cipeli.Kad silazis nizbrdo, ako ti zglob nije pritegnut jako uz cipelu, more puc ko ledenica. :oops: Ima tu mnostvo caka, koje sam ja ignorisala, dok nisam stopala zeznula :roll:
Black, ima takvih ovdje kupit koliko hoces. Cekam snizenje ovih kvalitetnih :D Po 120 Euro su najbolje, a ove solidne izmedju 60-80 Euro. Ovo jednom kad kupis, moze biti sigurno 7-8 godina :oops:

Jel' ima sta polovno? Nedam ja toliku lovu za ovo, no, no!
A jel moze kako u papučama? :D
mamica papucarka

#84 Re: Hocu na planinu

kriticarka_nikova wrote:
mamica papucarka wrote:takve sam i kontala. Moraju biti duboke radi zglobova i kad se obuje ne smije zglob setat u cipeli.Kad silazis nizbrdo, ako ti zglob nije pritegnut jako uz cipelu, more puc ko ledenica. :oops: Ima tu mnostvo caka, koje sam ja ignorisala, dok nisam stopala zeznula :roll:

mozes po Darivi setat :D

ma bude i jeftinije, samo moras naletit :D
poplava

#85 Re: Hocu na planinu

Post by poplava »

kriticarka_nikova wrote:

Moze, i jos umjesto ruksaka najlon kesa, ne kosta nista :D
mamica papucarka

#86 Re: Hocu na planinu

ja se pondalala da nam je Kriticarka preko vikenda odfurala put Prenja :mrgreen: , a ona foruma :mrgreen:
kriticarka_nikova

#87 Re: Hocu na planinu

mamica papucarka wrote:ja se pondalala da nam je Kriticarka preko vikenda odfurala put Prenja :mrgreen: , a ona foruma :mrgreen:
Ma skupljam jos neke informacije,a cekam da otopli, prenj je lijep ljeti jelde :)
poplava

#88 Re: Hocu na planinu

Post by poplava »

Vrijeme je nizasta, juce vjetar, danas kisa... Nije da se ne moze u planinu, ali nije to to...
kriticarka_nikova

#89 Re: Hocu na planinu

poplava wrote:Vrijeme je nizasta, juce vjetar, danas kisa... Nije da se ne moze u planinu, ali nije to to...
Na koju planinu ides cesto @poplavo?
poplava

#90 Re: Hocu na planinu

Post by poplava »

U zadnje vrijeme Barice, Bukovik, Crepoljsko, Bjelasnica. Prije sam obozavao Treskavicu, posebno zimi, ali sad mi ne pada na pamet, puna je mina. Srecom, ima jos puno lijepih mjesta za hodati...
kriticarka_nikova

#91 Re: Hocu na planinu

poplava wrote:U zadnje vrijeme Barice, Bukovik, Crepoljsko, Bjelasnica. Prije sam obozavao Treskavicu, posebno zimi, ali sad mi ne pada na pamet, puna je mina. Srecom, ima jos puno lijepih mjesta za hodati...
Iskreno se nadam da su sva minirana mjesta u BiH-a obiljezna?!?
poplava

#92 Re: Hocu na planinu

Post by poplava »

Uh, ni blizu... Cak i ono sto je obiljezeno mjestani skidaju ponekad, kazu trebaju im letve (one sto se koriste za obiljezavanje)... Nigdje bez karte sa ucrtanom minskom situacijom. Ja u planinu idem da se opustim i odmorim, tako da mi ne treba razmisljanje cijelim putem ima li sta ili ne. Kakav je to odmor :(
kriticarka_nikova

#93 Re: Hocu na planinu

@poplavo gdje da nabavim te karte? :(
trinaesti

#94 Re: Hocu na planinu

Post by trinaesti »

uzbudljivije je kad nisu obiljezena minska polja. kao da igras minesweeper (bosnian LIVE edition).
kriticarka_nikova

#95 Re: Hocu na planinu

naporan si
poplava

#96 Re: Hocu na planinu

Post by poplava »

kriticarka_nikova wrote:@poplavo gdje da nabavim te karte? :(
Centar za deminiranje (BHMAC)
http://www.bhmac.org
Kad podjes na neku lokaciju, trazis da ti naprave mapu za to podrucje gdje ides i blizu okolinu.
kriticarka_nikova

#97 Re: Hocu na planinu

Hvala poplavo, ma ja bi da mi naprave za cijelu Bosnu da imam za svaki slucaj :D
poplava

#98 Re: Hocu na planinu

Post by poplava »

Onda kad budes isla po mape, idi kamionom da utovaris sve, toliko toga ima :(
kriticarka_nikova

#99 Re: Hocu na planinu

poplava wrote:Onda kad budes isla po mape, idi kamionom da utovaris sve, toliko toga ima :(
Uh :(
Šta smo to uradili sebi :(
CHICAGO

#100 Re: Hocu na planinu

Post by CHICAGO »

kriticarka_nikova wrote:Molim da mi ovu informaciju kazu oni koji zive u Sarajevu ili oni koji znaju.

Imam u vidu da odem na planinu Prenj. Cula sam da ima bus svakog dana ispred Vijećnice u Sa za Bjelasnicu, ali ne znam jel' ima i za Prenj? Eto ne mora biti samo Prenj, ima li jos koja planina u ponudi na kojoj je lijepo?

Eh sad, zanima me cijena karte busa i zanima me cijena smjestaja?

Hvala unaprijed.

Pozdrav.... ja ne znam za Prenj ali znam za Bjelasnicu... sto se transporta tice znam da je Bus polazio kod muzeja a za smjestaj ti mogu ponuditi svoj apartman za 35 Eura po danu... apartman mozes pogledati na bjelasnica.9k.com

apartman prima 5 osoba...

za sve ostale informacije mozes me kontaktirati na PM ili na email [email protected]
Post Reply