Muzurović ide nakon Turske

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

sl@ven

Post by sl@ven »

mozda kakis ti malo.......

ili si jedan od ovih nasih "strucnjaka" (direktora, predsjednika klubova) koji trenere mijenjaju jer im se vise ne svidjaju :-)

niko brate nije, u istoriji, napravio ekipu u pet utakmica niti ce ikad, a to si trebo znati i prije dok smo na srecu pobjedjivali, al eto sad si sazno...........

doduse niko je nece ovde napravit ni za 30 utakmica dok je ovaj savez tu gdje jest...

ne znaju organizovat carter let, nego igraci idu na utakmice redovnom linijom kao da je 1970. godina. cekaju po cetri sata presjedanje na nekim bjelosvjetski aerodromima u svetom dresu (trenerci) tvoje i moje reprezentacija da sluze kao sprdancija ove zemlje,

ne znaju se uvezat pa online ponudit da prodaju dresove (sta je online?) po 80 eura, nek je zarada po 20 eura po dresu, pogledaj koliko je dijaspore pa sracunaj ako svaki 2000 - ti kupi jedan. i legei bi bilo drago vjeruj mi, mozda bi ih cak i pogurali...

ne znaju radit marketing nego je sve "znamo se hocel te sta dat. hej mi smo reprezentacija ba",

ligu su nam, ne upropastili, nego je napravili najvecom sprdancijom u istoriji fudbalske igre,

ne znaju stat' ni sekunde iza strucnog staba i njegovih odluka, prozivaju ih mahalski kada odu posjetit igrace ( na pocetku naravno nisu jer su im trebali da ih izvade), vade se na muzurovicu za ove potpisnike, lazu novinarima, novinari im puse da mogu u svojim selima pokazat slike sa henryem i vierom (dozivio licno)........

neuvezani su, sluzbe saveza nista ne rade osim sto trose, skontaju se samo da zajedno sijedu kada pritisak javnosti bude toliki da ne mogu vise pa onda takvima ko ti pricaju price, postavlju nove selektore i pricaju o novim kvalifikacijama...

nova fora je strani selektor :lol:

E da vidim i tu budalu i ako uopste dodje koliko ce izdrzat i kakvi ce mu rezultati bit........

a tebi se ne svidja muzurovic? e moj ti...

muzurovic nam je najmanji problem vjeruj meni. on je samo vrh ledenog brijega......

uzdravlje...
Last edited by sl@ven on 07/11/2007 18:05, edited 1 time in total.
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

boki071 wrote:branim svakog trenera koji dobro vodi ekipu,

dok smo pobjeđivali i IGRALI SA TRENUTNO NAJBOLJIM RASPOLOŽLJIVIM IGAČIMA bio sam zadovoljan, sad kako je poceo da kaki ne valja mi vise

Nidje veze.
Bajramovic, Spahic, Hasagic, pa cak i Salihamidzic su bili raspolozivo oruzje Muzurovicu, ali ga on nije dirao. Nije nijednom poslao poziv. Zakljucak je, Muzurovic je samo marioneta Pašalica. A ko nebi bio, jel' tako, za 10 milja mjesecno!?
JEDRILICA

Post by JEDRILICA »

Evo rekao je da ce pozvati potpisnike a danas se na spisku nista ne vidi! :-)
BAHadzic

Post by BAHadzic »

http://youtube.com/watch?v=IKaNCu5b2ZM

JEBEM TI NFSBIH I SVAKOG SRBINA BOSNJAKA I HRVATA U NJEMU SRAM VAS BILO KVARI TE UGLED BOSNE I HERCEGOVINE I BH FUDBALA

GDJE JE MIRALEM PJANIC

STA JOS TRAZITE VISE ODJEBITE VEC JEDNOM IZ FOTELJA POKUPITE SVE PARE STO IMA U SAVEZU I IDITE MATERE VAM IDITE VALDJA VAM MOZE BIT DO PEMZIJE.

MEHO KODRO, ELVIR BOLIC, IVICA OSIM, VAHID HALILHODZIC, DUSAN BAJEVIC, SAFET SUSIC, SERGEJ BARBAREZ, MIRSAD HIBIC, FARUK HADZIBEGIC, MEHMED BAZDAREVIC I OSTALE ZVEZDE BH FUDBALA NJMA JE MJESTO TAMO GDJE STE VI SADA ALI NECE TE DUGO PI... VAM MATERINA
Last edited by BAHadzic on 08/11/2007 14:04, edited 1 time in total.
van Basten

Post by van Basten »

i bolje da ih nije zvao... bilo bi vrlo ofirno zvati ih zadnju utakmicu već izgubljenog ciklusa i onda čekati njihovo odbijanje pa reći - eto, ja ih zvao.
Al vala ubi sa ovom pričom o trećoj jakosnoj grupi (bod barem iz Istanbula da se probijemo u treću jakosnu - parafrazirana izjava), kad je (i) svojim rezultatima pogubio sve realne šanse za to i kada trebamo biti zadovoljni ako ne skliznemo u 5. jakosnu. Kao već legendarnih "još x bodova u igri" by Mušović. Marioneta je to.
nidje_veze

Post by nidje_veze »

bosmen wrote:
nidje_veze wrote:
susc_ovjek wrote:Svi ste vi ovdje branili tog selektora nakon one tri utakmice... protv Norveske, Turske i Malte... kao, neka sad, sad nas je krenulo.. Kudili one potpisnike.. i ko god je pozivo na bojkot utakmica.. govorilo se kako je debil.

Nadam se da josh ima taj topic, pa pogledajte!!!

Kako je samo nash narod stado ovaca... kako pristanu na truhli savez za samo par dobrih rezultata... ccc

Ma znam ja nas... je8o ti nas...
BETON POST!!!!
jarane,svaka ti čast!!! ovo je najjači post koji sam pročitao u zadnje vrijeme-uzeo si mi riječi iz usta!!
nidje_veze :lol: :lol: :lol:

steta sto nisi kapacitet da shvatis poentu!

nidje veze bas....
šega

Post by šega »

JEDRILICA wrote:
Topla voda wrote:ja kontam da zelite dobro...
al plan nemate za promjene ...kao sto plan za napredak fudbala nema nogometni savez.
Predsjednistvo NSBiH ("Jelic"(umro)-Dominkovic-Colakovic) su dakle glavni sefovi na vrhu hijerarhije i oni bi trebali biti ti koji bi trebali dati ostavku....nemam nista protiv toga....ne kontam zasto se onda stalno spominju tipovi poput ..Pasalica, Usanovica, Muzurovica i nekih misterioznih "menadzera"?... al hajd ako su i oni mafijasi ...pa neka nek idu u vrazju majku i oni ....samo...ima jedna sitnica.
nema nek idu oni!! nema!!
oni ako daju ostavke...na njihova mjesta dolazi neko od clanova izvrsnog odbora nogometnog saveza..to je sustina!!!
i ako ode colakovic..dolazi il tigar il piko cemalovic il menso basic il neki drugi bosnjak umjesto colakovica.

kako promijeniti izvrsni odbor ns bih???
to je korijen problema.
mislim da se sastoji od 10 ljudi iz federacije i 5 iz rs clanova.
ovi iz rs-a sigurno nece ucestvovati u demontazi nogometnog saveza.
ovih federalnih 10 bi trebali biti :osim,pape,hadzija,mesa,pasic,kodro,vaha,bolic,hibic,konjic.
al nisu...
i nece biti dok 10 nogometnih kantonalnih saveza njih ne delegira.
zasto zenicki savez delegira colakovica u ns bih?a ne bolica?
zasto mostarski delegira piku? a ne kodru,vahu?
zasto sarajevski delegira m.basica?,a ne hadzibegica,mesu?
zasto ne bi tuzlanski kanton delegirao umjesto tigra ivicu osima?

ako to ne moze ---kao prvi zahtjev biti ispunjeno,
drugi bi bio---- da se 10 federalnih fotelja u IONSBIH drugacije rasporedjuje,a ne po kantonima.
jedna dobra solucija bi bila da klubovi iz premijer lige predloze po 2 imena svaki..al da je uvjet nastup za reprezentaciju bih ili ex jugoslavije.i onda glasanjem klubova doci do 10 imena za novi izvrsni odbor(a tu je glava vlasti)--i automatski su dvojica u predsjednistvu nsbih.
a ko moze odluciti da se promijeni nacin delegiranja?samo skupstina ns bih.
dakle, ako se demonstrira..treba imati zahtjev...imaginaran je zahtjev"neka odu ovi a nek dodje osim..vaha..pape." nije konkretno,nema procedure odlaska i dolaska.sve nekako stihijski.
treba imati plan.
treba reci..
"trazimo odrzavanje sjednice skupstine nsbih u kojoj ce se promijeniti nacin delegiranja clanova io nsbih iz kantonalnih tijela,tako sto ce se izmijeniti procedura odabira clanova ,na nacin da se pomenuti biraju "nominovanjem" ,te u drugom nivou direktnim glasanjem od strane svih 16 timova iz premijer lige bih,uz obavezu timova da delegirani moraju imati zabiljezen najmanje jedan nastup za a reprezentaciju bih ili bar jedan nastup za a reprezentaciju bivse jugoslavije" .

Upravo tako.

To se moze postici samo ako bi recimo BHF kontaktirao Barbareza i Salihamidzica i pokusao im dati jedan PATRIOTSKI zadatak.
Zadatak bi im bio:
1. da sakupe sve bivse fudbalere koji su nesto znacili u Ex-Yu i BiH.
2. da onda svi zajedno izadju u javnost sa zahtjevom za promjene i po iskustvu drugih drzava.

Tada bi se digla medijska hajka na lopove. Ovo je jedini nacin. Znaci
Barbarez, Salihamidzic, Spahic, Hasagic, Bajramovic i Papac bi trebali da nastave sa borbom.
Moraju organizovati zajednicki sastanak i nagovoriti sljedece ljude da prisustvuju tom REVOLUCIONARNOM SASTANKU.

Bajevic
Osim
Maric
Halilhodzic
Kodro
Susic
Hadzibegic
Bazdarevic

Shematski prikaz akcije :D

1. Bhf ----(kontakt)------- Barbarez, Salihamidzic i potpisnici pisma
2. Barbarez, Salihamidzic i potpisnici pisma ------(kontakt)---- Bajevic, Osim, Maric, Halilhodzic, Kodro, Susic, Hadzibegic, Bazdarevic
3. Zajednicki istup ispred medijskih kuca sa zahtjevom za temeljitim promjenama.
(ukidanje kantonalnih saveza, pravljenje funkcionalnog saveza, smanjenje lige na 8 klubova, rad sa mladjim kategorijama)
Morao sam pročitati dosta nebuloza da bih došao upravo do ovog RJEŠENJA!
Ovo u potpunosti podržavam!!! jer je ovo jedini spas za našu bjedu
nidje_veze

Post by nidje_veze »

Ok je sve to,ali imam par pitanja: BHF se jedini treba boriti protiv njih? Mislim,sta je sad sa entuzijastima koji podrzavaju bojkot? Zasto BHF mora kontaktirati,zasto to ne moze uciniti bilo ko???
Ok,slazem se,BHF je pokrenuo "rat savezu",ali zar su svi ostali toliko po strani da ne mogu i nece nista da poduzmu???
ulpinian

Post by ulpinian »

Moze li mi neko pojasniti ove jakosne skupine ?
elSaik

Post by elSaik »

ulpinian wrote:Moze li mi neko pojasniti ove jakosne skupine ?
Bodovi iz nekoliko (čini mi se 1 za Svjetsko i 1 za Europsko) ciklusa kvalifikacija se sabiraju i dijele sa brojem odigranih utakmica. Na osnovu toga se pravi tabela svih reprezentacija u Europi. I onda se te repke dijele u 8 jakosnih skupina (7 po 7 država i 1 sa ostalih 3-4 najslabije) po sistemu 1.-7. = prva jakosna, 8.-14. = druga jakosna itd...

I onda kada bude žrijeb za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2010., u svaku grupu kvalifikacija ide po jedna repka iz svake jakosne skupine. ;)
Majstorinho

Post by Majstorinho »

Image

Bicakcic, 12.11. 2007 :roll:

Sta ovo treba da znaci?
Majstorinho

Post by Majstorinho »

Image

:x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
Majstorinho

Post by Majstorinho »

Kako mi se gadi kad vidim Sergeja u drustvu ovog lopova :x
elSaik

Post by elSaik »

Majstorinho wrote:
Sta ovo treba da znaci?
Vjerovatno da ih je neko sliko...

Ma ne, i tebi kad ti neko mrzak priđe, saslušaš ga, samo da bi što prije otišao... ;)
Babayaro

Post by Babayaro »

Pa dosli ljudi na sastanak,
ako se neko sjeca one emisije koju je vodio Baho i malo poslije objavljivanja onog pisma, Zlatan se javio telefonom uzivo i mislim da je popljuvo sve OSIM Muniba Usanovica, cak je njega pozdravio.
E sad u kakvim su odnosima sa alkoholicarem neznam ali mislim da se sprema sve samo da krmka pasalica skinu koji je imao veliku zastitu u Jelicu...
mozda ima malo svijetla na kraju tunela...a mozda ce biti toliko svijetla da cemo morati nositi 8-) 8-) 8-) 8-)
Mahalac

Post by Mahalac »

Meni izgleda ko da je trebi ispala fonasi, a Sergej gleda nebi'l sta vidio:D

Image
Skoro

Post by Skoro »

Ma da je hairli zijaniti i od Turske, nek idu turci na EP :D
Edin H.

Post by Edin H. »

Skoro wrote:Ma da je hairli zijaniti i od Turske, nek idu turci na EP :D
Stavio si smiley skoro pa se nadam da je to kao neka mala sala.

Apsolutno me nije briga da li ce se Turci, Norvezani ili neko treci plasirati ako mi vec ne idemo.
Nase je da igramo na pobjedu i pokusamo bar povratiti malo ponosa iz ovoga jada i bijede u koju nas uvali Savez sa njihovom produzenom rukom Muzurovicem. Inace nije mane ni Nikicu 10 - 0 u zadnje dvije utakmice.

Izraelu sa ruskim trenerom skoro pa da nista nije vrijedila pobjeda protiv Rusa, ali su ipak posteno odigrali i dobili utakmicu i najvjerovatnije dali prolaz Englezima. Uostalom i Makedonci koji su izgubili sve sanse nabise Hrvatsku 2 - 0. Hrvatska je sigurna samo zbog rezultata u Izraelu.

Znaci kada igra reprezentacije i predstavljas zemlju nema milosti, a te talove ostavimo za Premijer Ligu BiH :shock:
elixiaboy

Post by elixiaboy »

Edin H. wrote:Stavio si smiley skoro pa se nadam da je to kao neka mala sala.
Apsolutno me nije briga da li ce se Turci, Norvezani ili neko treci plasirati ako mi vec ne idemo.
Nase je da igramo na pobjedu i pokusamo bar povratiti malo ponosa iz ovoga jada i bijede u koju nas uvali Savez sa njihovom produzenom rukom Muzurovicem. Inace nije mane ni Nikicu 10 - 0 u zadnje dvije utakmice.

Izraelu sa ruskim trenerom skoro pa da nista nije vrijedila pobjeda protiv Rusa, ali su ipak posteno odigrali i dobili utakmicu i najvjerovatnije dali prolaz Englezima. Uostalom i Makedonci koji su izgubili sve sanse nabise Hrvatsku 2 - 0. Hrvatska je sigurna samo zbog rezultata u Izraelu.

Znaci kada igra reprezentacije i predstavljas zemlju nema milosti, a te talove ostavimo za Premijer Ligu BiH :shock:
:thumbup: svaka cast
sl@ven

Post by sl@ven »

bravo edine majstore :thumbup:

kod nas dusa prevarit, izlevatit, ovo ono...
stardust3003

Post by stardust3003 »

Ne bi me zaista iznenadilo da su Englezi ponudili izraelskim igračima milione za pobjedu (tako su se i radovali kad su zabili onaj drugi gol) jerbo kako sam pročitao izgubili bi MILIJARDU i nešto kad se ne bi plasirali na EURO...
Last edited by stardust3003 on 19/11/2007 22:20, edited 1 time in total.
limun_

Post by limun_ »

tek da se zna, moj favorit za novog selektora je, gospodin :shock: : Nikola Nikic :kravata:

kad bi njega izabrali, to bi slager bio 8)
ploska

Post by ploska »

Ja mislim da bih trebali uruciti Nikicu trofej za trenera koji je ostvario ubijedljivo najvise poraza u istoriji fudbala i koji nam je danas izvojevao jos jedno prijatno iznenadjenje,a to je poraz protiv Malte koja je u 75 utakmica pobijedila samo 3 tekme....Bravo Nikola
Topla voda

Post by Topla voda »

ako Turci prodju na evropsko,dobijam full opremu njihove repke.
bez kopacki :sad:
tako da nemam komentara na ,evo vec ,danasnju tekmu.
micika

Post by micika »

Edin H. wrote:
Skoro wrote:Ma da je hairli zijaniti i od Turske, nek idu turci na EP :D
Stavio si smiley skoro pa se nadam da je to kao neka mala sala.

Ovdje se uveliko spekulise da je smo utakmicu prodali Turcima,pa ti vidi :roll:
Bilo kako bilo,ja sam uz nase momke,cak sam i veliku zastavu bih okacila na balkon,nek se turci puse :bih:
Post Reply