Udruzenje Bosnjaka Nemuslimana

Ahlam

Post by Ahlam »

Bosanac_Bosnjak wrote:
dariosa wrote: ne obaziri se previse na neke komentare. mislim da je u pitanju nesporazum, a ideja je jedna od boljih koje sam cuo zadugo i u ovome se mora istrajat. ja nisam musliman ali se osjecam bosanac i bosnjak i to mi NIKO ne moze oduzeti.
Dariosa, od islamista nije nista drugo ni ocekivati. Vidis da su dosli do zakljucka da Bosanci mogu biti svih religija, a Bosnjaci ne. islamisti rezervisu Bosnjastvo samo za pripadnike "hodzinih hordi", a sve druge iskljucuju, pa i one Bosnjake koji vjeruju da rugoba zvana allah ili bog NE POSTOJI. Znaci, islamisti i islamska zajednica su ti koji sebi uzimaju za pravo da definisu ko ce biti Bosnjak, a svoju definiciju baziraju na vjeri, a cesto i na samom imenu. Zaista je tuzno stanje islamista, a i polozaj u svijetu im je opao na nulu, jer su zbog svog primitivluka i neciviliziranosti nasrli na sebe mrznju citavog svijeta.

Znas.. imas puno gramatickih gresaka... i to.. Allah se pise s velikim pocetinm slovom, znas... Islamaska zajednica nije ni blizu takva kao sto ti kazes.... I ko je tebe ucio pravopisu? ja znam da rijec BOSANCI i BOSNJACI imaju jedno te isto znacenje... Ali de mi ti reci kakva je to kod vas Katolika i pravoslavaca kultura... Ubijajte, koljite sve redom samo neka je manje muslimana.. KAO STO JE MILOSEVIC REKAO..... A POTVRDIO KARADJIC!!!!
Ahlam

Post by Ahlam »

Bosanac_Bosnjak wrote:Ahlam, da te pitam. Kazes da si usvojena od arapa i vidim da si zadrta u islamizam. Zanima me kako se sada izjasnajvas, nakon sto si usvojena od arapa? Da li se osjecas narodnosno kao Bosnjakinja, a nacionalno kao Bosanka, ili se osjecas kao Arapkinja? Zanima me da li ta zena koja te usvojila, da li prekriva glavu sa onim strasilom zvanim BURKA? Hajde pricaj malo, ovo te ne pitam iz provokacije, nego me cisto zanima.

Pod broj jedan.. kada se zena kod arapa uda, ona se NE MORA pokriti kao sto neki kazu da se mora.. Znaci ona ima svoju odluku hoce li ili nece. Onda.. Oni arapi u Palestini, Maroku i u Saudijskoj Arabiji, tamo jedino tamo vrijedi starinsko parvilo9 da se zenska mora pokriti kada se uda, i kada dobije mjesecnicu. Mislim prvi put. Onda tamo kod arapa kad dodju gosti muskarac arap posluziva, a zenska shjedi s gostima.. sto je kod nas obrnuto. Kod nas bosnjaka. Ja se jos osjecam kao BOSANKA , BOSNJAKINJA, i ja se ponosim s time. I kad me bilo koji arap ili arapkinja pita odakle sam, ja ponosno kazem IZ BOSNE, ja sam BOSANKA...
cdino

Post by cdino »

Stvarno bi se malo trebali informisati pa onda diskutovati o ovako vaznim temama ka sto je identitet Bosnjaka.

Bosnjani nije jednako Musliman. Bosnjaci su u predosmanlijskoj Bosni bili pripadnici Crkve bosanske, Katolicke crkve i Pravoslavne crkve.

Procesom islamizacije, znaci dolazkom Turaka u Bosnu, dolazi i Islam na prostore Bosne. On nije imao nacionalno obiljezje, on je samo obogatio nas izvonrin identitet. Turci od tadasnjih stanovnika Bosne nisu ni u jednom trenutku trazili da se oni Turcima zovu.

Svi oni koje tvrde da je Bosnjak=Musliman, podrzavaju srpsku i hrvatsku nacionalisticku stranu, koja je cesto skandirala, "Turci" misleci na Bosnjake islamske vjere. Znaci, svi oni koji misle da je Bosnjak=Musliman podrzavaju to misljenje da Bosnjaci dolaze TEK DOLAZKOM TURAKA Bravo svak cast, uspijevate ono sto ni prijasnja komunisticka vlast nije uspijela.
airwing

Post by airwing »

..
Last edited by airwing on 21/08/2004 02:56, edited 1 time in total.
black

Post by black »

[quote=Time islamisti rezervisu Bosnjastvo samo za pripadnike "hodzinih hordi", a sve druge iskljucuju, pa i one Bosnjake koji vjeruju da rugoba zvana allah ili bog NE POSTOJI][/quote]

Nebih ulazio u dublju raspravu povodom ovoga ispada, ali mislim da je ipak malo pretjerano i moderatori bi trebali ako nista bar opomenuti doticnog "bosnjaka"
Sarajevska Princeza

Post by Sarajevska Princeza »

airwing wrote:[quote="Bosanac_Bosnjak"]samo za pripadnike "hodzinih hordi", a sve druge iskljucuju, pa i one Bosnjake koji vjeruju da rugoba zvana allah ili bog

Hoæe li neko reagovati na ovo?

Ili moderatori postoje radi diplomatskog uspavljivanja Bo¹njaka?

:-?[/quote]

Ma Bosanac Bosnjak nije BOSANAC a nije ni BOSNJAK :lol: vidis da je cetnik ili ustasa..... :D jer samo neko ko ovoliko mrzi muslimane moze biti motivisan da kaze ovakvu glupost i osniva SEKTU koja diskriminira muslimansku religiju kad je u pitanju clanstvo. Vidis isto da u njihovoj tesko cetnicko-ustaskoj nacionalnoj SEKTI obmanjuju POSTENE BOSANCE da se prikljuce joj pa jasno je da je to iz mrznje prema muslimanima. Ono ko nemoj sa BOSNJACIMA niti sa BOSANCIMA nego hajde ti sa BOSNJACIMA NEMUSLIMANIMA. :lol: Kriju se iza NAZIVA - cista manipulacija, vidi se sve jasno po gornjem komentaru .... Image

Koja ogranicenost.... BOSANCI su Bosanci svih religija i nisu neprijatelji svog sopstvenog BOSANSKOGA naroda na osnovu necije religije.
weasel

Post by weasel »

Bosanac_Bosnjak wrote:
Bosanac_Bosnjak wrote:
dariosa wrote: ne obaziri se previse na neke komentare. mislim da je u pitanju nesporazum, a ideja je jedna od boljih koje sam cuo zadugo i u ovome se mora istrajat. ja nisam musliman ali se osjecam bosanac i bosnjak i to mi NIKO ne moze oduzeti.
Dariosa, od islamista nije nista drugo ni ocekivati. Vidis da su dosli do zakljucka da Bosanci mogu biti svih religija, a Bosnjaci ne. Time islamisti rezervisu Bosnjastvo samo za pripadnike "hodzinih hordi", a sve druge iskljucuju, pa i one Bosnjake koji vjeruju da rugoba zvana allah ili bog NE POSTOJI. Znaci, islamisti i islamska zajednica su ti koji sebi uzimaju za pravo da definisu ko ce biti Bosnjak, a svoju definiciju baziraju na vjeri, a cesto i na samom imenu. Zaista je tuzno stanje islamista, a i polozaj u svijetu im je opao na nulu, jer su zbog svog primitivluka i neciviliziranosti nasrli na sebe mrznju citavog svijeta.

Cemu ovaj klerofasisticki i sovinisticki ispad?

Ne zaboravi da su najveci Bosnjaci,plemstvo srednjovjekovne Bosne,prvi presli na Islam.Islam je tradicija vecine Bosnjaka,ali to ne znaci da se i ti kao i bilo ko drugi ne moze izjasniti kao Bosnjak.Bosnjak je nacionalnost i nema veze sa religijom.Nije tacno da IZ uzima za pravo sebi da definise ko se moze izjasniti a ko ne kao Bosnjak.Probaj pa ces vidjeti.U svakom popisu stoji:

Nacionalnost-

Vjeroispovjest-

pa izvoli i napisi sta ti je volja.Ono sto ja primjecujem je ogromna mrznja prema Bosnjacima muslimanima koji su opet tvoj narod samo druge vjere.Na osnovu toga zakljucujem da si ti jedan obicni klerofasista. Ako si iz udruzenja za koje si dao link, i svi ti u tom udruzenju isto razmisljaju,onda je stvar jasna i zna se ko ste sta ste i kakve su vam namjere...
JukaN

Post by JukaN »

Najprostije objasnjenje (ne mora da znaci da je i tacno) ovog fenomena bilo bi: "Nema se para, haj' da prodajemo havu i maglu pa da napravimo sebi jos malo."

I vidis,... sve se moze kad se braca sloze: Digne se malo prasine, bocne se malo u nacionalne stranke i izazove pokoji "extrem" da lane neku preko mjere.... Jednom rjecju, zakuha se.

E sad ti eto Amerikanaca, EU-e, svog demokratskog svijeta (ne mora biti bash-bash demokratski, ako daje pare), da natrpa u dzepove (da ne kazem tacno gdje) onima koji se bore protiv nacionalista, ekstremista, koji su PRAVE demokrate i koji su za multi-... (vitaminske sokove).

Sta se drugo radi u RS-u zadnjih 10 god. osim ovog presipanja iz supljeg u prazno? Sve jedni gori od drugih - i svi ko od iste majke i istog oca.
Daj pare ovim demokratama da pobjede nacionaliste (sve politicari na godinu-dvije koji odjednom nestanu - dodju manje-vise gologuzi a odu s dobrom kucom, skupim autima, "debelim" deviznim knjizicama,...).
A SDS opet profitira "braneci vitalne nacionalne interese". I uzme pola para od ovih demokrata (dobijenih od "demokratskog zapada") koje su izmislili bi imali protiv koga da se bore. Drugu polovinu namaknu od nacionalista koji dodaju da bi se odbranili od unitarista i inih "srpskih vjekovnih neprijatelja".

Vitalni srpski interesi, kolijevke, vekovna ognjista itd ?!? Citaj: Cuvanje i ocuvanje kriminalaca, ratnih profitera i ratnih zlocinaca na slobodi. Jer dok je nabrojanih,bice i para bez rada i truda. Kad njih ne bude - masina za pravljenje para ce zaribati.
Sve ovo nekako i skontam razumijem kako je i zasto je tako. Ko jos sjece granu na kojoj sjedi ?!?

U Federaciji vjerovatno ima slicnih slucajeva, samo nisu tako uspjesni. Makar do sad bili. Ovdje se u istim strankama rotiraju kadrovi sa pozicije na poziciju. Sve dok mogu. Kad ne mogu vise oni - dodju onda oni koji dalje mogu. Rodjaci, prijatelji, zasluzni,... itd. itd.

Nejse,... vezano za samu temu:

Matematika je matematika i nije metafizika. Popis stanovnistva ima negdje u arhivama. Moze se napraviti jos jedan (jos jedna ideja, nismo se odavno popisivali - eto love za popisivace, komisje, nadzornike itd.).
I kad se prebroje oni koji su se izjasnili kao BOSNJACI - kod 95% se moze ustanoviti pod VJERSKA PRIPADNOST: ISLAM.
Ako nije islam, onda je ateista. Tj. nevjernik, ne vjeruje u Boga.
Tako nekako zamisljam ove statisticke podatke. Ko ima podatke, molio bih ga da napise koju o tome. Brojeve i cifre, da ne nagadjam "odoka".

Sad se odjednom pojavise i bosnjaci - katolici i bosnjaci - pravoslavci.
Ja bih se do juce zakleo da kad bih nekom pravoslavcu ili katoliku iz BiH (Srbinu ili Hrvatu) rekao, ili ga ne d'o mi Bog, ubjedjivao da je Bosnjak - il' bih ga zestoko uvrijedio jer bi mislio da ga provociram, il' bi se posvadili na mrtvo ime,... moze bit ako bih bio bash uporan da bi bilo i marisane na kraju ?!? Tko sta zna - krhko je znanje. Vidis da bih se ogrijeshio, a da i ne znam :(
Radovan i Josip me razuvjerise. Dobri Bosnjani :-?

Da je osnovano udruzenje Bosnjaka-ateista ili Bosnjaka-nevjernika to bih shvatio.
Znaci da neko kaze: "Bosnjak jesam, ali pijem, psujem, ne klanjam, ne postim,... i sta ima da se pretvaram da sam nekakav vjernik kad nisam. "
I ako sam takav tj. nisam vjernik-mumin-musliman ne mislim da sam manje vrijedan Bosnjak i da manje volim svoju zemlju. Za koju sam, moze bit' i krv proljevao."

Bosnjake koje sam upoznao do sada mogli su se svrstati u jednu od ove dvije kategorije: "Bosnjaci-vjernici-muslimani", "Bosnjaci-nevjernici-po rodjenju muslimani".
Sad moram dodati i J&R&1200x20€ ostalih :o

Da me pogresno ne razumiju, da se izjasnim: "Bujrum, sto se mene tice mozete se zvati i Super-Bosnjaci i Ultra-Bosnjaci i Bosnjaci-extra-klase.
Slobodno mozete da volite BiH 100 puta vishe od mene i od svih Bosnjaka-vjernika na celu sa reisom Cericem i kompletnim rukovodstvom IZ-e. Da Bog da vas jos milion puta vise takvih bilo. I da je gradite i cuvate i pomazete.... i kartu cjelovite, lijepe i sarene BiH u novcaniku da nosite i svugdje njome da se ponosite. I da se udruzujete i organizujete".

Samo vas jedno molim, nemojte mi prodavat' m*** za bubrege.
Fair Life

Post by Fair Life »

JukaN wrote:...Samo vas jedno molim, nemojte mi prodavat' m*** za bubrege.
Kraljevski odrezak
Govedje 'bijele bubrege' dobro oprati u toploj vodi pa sa njih oguliti kosuljicu. Potom ih iseci na tanke snite, posoliti i redjati na raspaljen rostilj. Kad su snite dovoljno pecene sa jedne okrenuti ih na drugu stranu. Cim je druga strana pecena direktno sa rostilja redati ih na tanjir. Sluziti uz sitno sjeckani crveni luk. Jesti dok je toplo ! Prijatno !

Image
BigusDickus

Post by BigusDickus »

:lol: Umjetnost zivljenja :lol:
FCS-HZ

Post by FCS-HZ »

Vozdra!

Vidim da pola ljudi ovdje nema pojma sta i o cemu pise pa da razjasnim par stvari.

- Ljudi koji su drzavljani Bosne i Hercegovine su jednom rijecju BOSANCI.

- U Bosni i Hercegovini zivi vise naroda a tri najveca naroda su BOSNJACI, SRBI i HRVATI.

- Narodi u Bosni i Hercegovini imaju svoje vjere, praznike i obicaje. Vjere tri najveca naroda su ISLAM, PRAVOSLAVLJE i KATOLICIZAM. Pored vjernika u Bosni i Hercegovini ima naravno i ateista, koji ipak pripadaju nekom narodu.

Znaci mozemo biti:

BOSANAC-BOSNJAK-MUSLIMAN
BOSANAC-BOSNJAK-ATEISTA
BOSANAC-SRBIN-PRAVOSLAVAC
BOSANAC-SRBIN-ATEISTA
BOSANAC-HRVAT-KATOLIK
BOSANAC-HRVAT-ATEISTA

Naravno u teoriji je moguca i varijanta BOSANAC-SRBIN-KATOLIK ili na primjer BOSANAC-HRVAT-PRAVOSLAVAC ali na nasim prostorima, na zalost, pripadnost narodu je skoro uvijek vezana sa vjerom.

Divno bi bilo kad bi svi mogli biti BOSNJACI ali u zabludi zive oni, koji misle da bi bosanski Hrvati ili Srbi ikada pristali na to. I to bi bio plus kad na svoje kuce ne bi vise kacili zastave Hrvatske i Srbije ili kad ne bi navijali za Srbiju ili Hrvatsku u utakmicama protiv BiH.
Fair Life

Post by Fair Life »

Ispravno od A - Z, FCS-HZ.
BigusDickus

Post by BigusDickus »

FCS-HZ wrote:Vozdra!

Vidim da pola ljudi ovdje nema pojma sta i o cemu pise pa da razjasnim par stvari.

- Ljudi koji su drzavljani Bosne i Hercegovine su jednom rijecju BOSANCI.

- U Bosni i Hercegovini zivi vise naroda a tri najveca naroda su BOSNJACI, SRBI i HRVATI.

- Narodi u Bosni i Hercegovini imaju svoje vjere, praznike i obicaje. Vjere tri najveca naroda su ISLAM, PRAVOSLAVLJE i KATOLICIZAM. Pored vjernika u Bosni i Hercegovini ima naravno i ateista, koji ipak pripadaju nekom narodu.

Znaci mozemo biti:

BOSANAC-BOSNJAK-MUSLIMAN
BOSANAC-BOSNJAK-ATEISTA
BOSANAC-SRBIN-ATEISTA
BOSANAC-HRVAT-KATOLIK
BOSANAC-HRVAT-ATEISTA

Naravno u teoriji je moguca i varijanta BOSANAC-SRBIN-KATOLIK ili na primjer BOSANAC-HRVAT-PRAVOSLAVAC ali na nasim prostorima, na zalost, pripadnost narodu je skoro uvijek vezana sa vjerom.

Divno bi bilo kad bi svi mogli biti BOSNJACI ali u zabludi zive oni, koji misle da bi bosanski Hrvati ili Srbi ikada pristali na to. I to bi bio plus kad na svoje kuce ne bi vise kacili zastave Hrvatske i Srbije ili kad ne bi navijali za Srbiju ili Hrvatsku u utakmicama protiv BiH.
Nije ni cudo da hercegovci hoce zasebnu drzavu :D
cdino

Post by cdino »

JukaN wrote:

Da je osnovano udruzenje Bosnjaka-ateista ili Bosnjaka-nevjernika to bih shvatio.
Znaci da neko kaze: "Bosnjak jesam, ali pijem, psujem, ne klanjam, ne postim,... i sta ima da se pretvaram da sam nekakav vjernik kad nisam. "
I ako sam takav tj. nisam vjernik-mumin-musliman ne mislim da sam manje vrijedan Bosnjak i da manje volim svoju zemlju. Za koju sam, moze bit' i krv proljevao."

Bosnjake koje sam upoznao do sada mogli su se svrstati u jednu od ove dvije kategorije: "Bosnjaci-vjernici-muslimani", "Bosnjaci-nevjernici-po rodjenju muslimani".
.
Moj Jukane,

ko tebi dade prvao da ti kategorises Bosnjake p vjeri. Sta ima vjera za nacijom. Stvarno pricas bezveze.
cdino

Post by cdino »

BigusDickus wrote:
FCS-HZ wrote: BOSANAC-BOSNJAK-MUSLIMAN
BOSANAC-BOSNJAK-ATEISTA
BOSANAC-SRBIN-ATEISTA
BOSANAC-HRVAT-KATOLIK
BOSANAC-HRVAT-ATEISTA
´

Svaka cast sve vas vise priznaje, da eto mi Bosnjaci islamske vjere, nastajemo TEK dolazkom turaka na ove prostore. Pa ja Hravti dosli iz hrvatske inace se nebi zvali hrvatima, srbi dolaze iz srbije inace se nebi zvali srbi, a eto mi postajemo tek dolazkom turaka. Niste normalin, igrate neprimjetno, ili se nerazumijete nbolje, upravo za srpsku/hrvatsku nacionalisticku stranu, koja je uvjek govorila da pred dolazak turaka su uvjek bile samo dvije nacije na ovim prostorima!!!
JukaN

Post by JukaN »

JukaN (citat):

.

Moj Jukane,

ko tebi dade prvao da ti kategorises Bosnjake p vjeri. Sta ima vjera za nacijom. Stvarno pricas bezveze.
PROCITAJ ONO STO PISE.

A pishe: "Bosnjake koje sam upoznao... "

Znaci: meni nije poznato, nisam se susreo, licno ne poznajem NI JEDNU JEDINU osobu koja se deklarisala sa "Bosnjak" a bila nesto drugo osim musliman-vjernik ili ateista. Kad upoznam javicu ti. (Tek juce sam cuo da postoje i ovi J&R&1200x20€).

Svaka cast sve vas vise priznaje, da eto mi Bosnjaci islamske vjere, nastajemo TEK dolazkom turaka na ove prostore.
Ma gdje bi mi to ,... Bosnjaci islamske vjere postoje od 27187 g. prije Isusa Hrista, tj. Isa a.w. ? :-?

Sad bez zezanja, nije upitno da Bosnjaci postoje i da Bogu hvala opstaju u BiH znatno duze (mislim od dolaska Turaka na ove prostore). Ono sto drugima (i meni) prebacujes - mijesanje nacije i vjere, na ovom primjeru i sam si pomijeshao?
Pa ja Hravti dosli iz hrvatske inace se nebi zvali hrvatima, srbi dolaze iz srbije inace se nebi zvali srbi, a eto mi postajemo tek dolazkom turaka.
Vec mislim da se malo zezash, jel'de ?
Niste normalin, igrate neprimjetno, ili se nerazumijete nbolje, upravo za srpsku/hrvatsku nacionalisticku stranu, koja je uvjek govorila da pred dolazak turaka su uvjek bile samo dvije nacije na ovim prostorima!!!
De nas neuke prosvijetli. Haj'mo opet svi u bogumile da bi nekome neshto dokazali ?!?
Last edited by JukaN on 20/08/2004 15:43, edited 1 time in total.
JBL

Post by JBL »

cdino wrote:
BigusDickus wrote:
FCS-HZ wrote: BOSANAC-BOSNJAK-MUSLIMAN
BOSANAC-BOSNJAK-ATEISTA
BOSANAC-SRBIN-ATEISTA
BOSANAC-HRVAT-KATOLIK
BOSANAC-HRVAT-ATEISTA
´

Svaka cast sve vas vise priznaje, da eto mi Bosnjaci islamske vjere, nastajemo TEK dolazkom turaka na ove prostore. Pa ja Hravti dosli iz hrvatske inace se nebi zvali hrvatima, srbi dolaze iz srbije inace se nebi zvali srbi, a eto mi postajemo tek dolazkom turaka. Niste normalin, igrate neprimjetno, ili se nerazumijete nbolje, upravo za srpsku/hrvatsku nacionalisticku stranu, koja je uvjek govorila da pred dolazak turaka su uvjek bile samo dvije nacije na ovim prostorima!!!
Stvarno si dosadan vise... Nekad je covjek hodao na sve cetri sto znaci da je i sada ...?

Hrvati se osjecaju tako i tacka. Kakve veze ima hoce li se Ivan iz Mostara zvati A, B ili C. Ako je normalan bice sve ok kako god se zvao. Inace ce biti sranje (kako god se zvao).

I nemoj pls nemoj me braniti od Srba/Hrvata. Takvih je u bivsoj Yugi bilo previse. Uz njih je bilo sve vise Jugoslavena a sve manje Bosnjaka/Muslimana.

Valjda slucajno.
maraDONa

Post by maraDONa »

cdino wrote:Stvarno bi se malo trebali informisati pa onda diskutovati o ovako vaznim temama ka sto je identitet Bosnjaka.

Bosnjani nije jednako Musliman. Bosnjaci su u predosmanlijskoj Bosni bili pripadnici Crkve bosanske, Katolicke crkve i Pravoslavne crkve.

Procesom islamizacije, znaci dolazkom Turaka u Bosnu, dolazi i Islam na prostore Bosne. On nije imao nacionalno obiljezje, on je samo obogatio nas izvonrin identitet. Turci od tadasnjih stanovnika Bosne nisu ni u jednom trenutku trazili da se oni Turcima zovu.

Svi oni koje tvrde da je Bosnjak=Musliman, podrzavaju srpsku i hrvatsku nacionalisticku stranu, koja je cesto skandirala, "Turci" misleci na Bosnjake islamske vjere. Znaci, svi oni koji misle da je Bosnjak=Musliman podrzavaju to misljenje da Bosnjaci dolaze TEK DOLAZKOM TURAKA Bravo svak cast, uspijevate ono sto ni prijasnja komunisticka vlast nije uspijela.
potpisujem
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Sto svi mene nesto k'o citiraju, a ja se samo bunio sto ste se svi uhvatili Bosanaca i Bosnjaka, a nigdje Hercegovaca. :D
stavrogin

Post by stavrogin »

Ahlam wrote:
Bosanac_Bosnjak wrote:Ahlam i JBL, sta je lose u tome da Bosnjastvo bude otvoreno i za pravoslavne/katolicke i ateisticke Bosnjake?

Otkud pravo Islamskoj Zajednici da u Bosnjastvo ukljucuje samo one koji su po vjeri muslimani?
Bosnjaci su od svog postanka, vec preko 1000 godina bili narod razlicitih konfesija, pogotovo tijekom srednjovjekovne Bosne.

Sta koga briga koje sam ja vjere? Bosnjastvo nije exkluzivno samo za muslimanske vjernike i hodzine sljedbenike.

I jedan od vas je se ismijavala na slikama Josipa Mirkovica i onog Radovana govoreci da je to "uzas". Da vas pitam, po cemu je uzas da su Josip Mirkovic i jedan Radovan Bosnjaci? Jeli mozda problem u njihovim imenima, koja nisu muslimanska? Vidim da vam je oboma islamska zajednica pojela mozak, po njoj su Bosnjaci samo hodzini sljedbenici, muslimanski vjernici i ljudi sa muslimanskim imenima. Zalosno je vase razmisljanje, zalosno.

Znas sto mrzim onu dvojicu budala? Zato sto ce oni isto zavrsiti ko Kardjic i Mladic i Milosevic. Nesto govorec mir prijatelji a vamo klali su muslimane. Ja sma evo muslimansko bosansko djete koje je usvojem+no zasto? Pitaj dogadjaje u Srebrenici. Pitaj Karadjica, Mladica i Milosevica. Mene su usvojili arapis, arapska porodica. I zato sma ovoliko vezana za islam i za msulimane. Jer nikad nikada u zivotu Srbi Muslimani ni HrvTI NECE MOCI biti jedna zajednica. Nikada....

jedete te li rukama ili koristite escajg? mislite li da je paloma toaletni papir cin sejtana? imate li namjestaj ili sjedite po podu?
stavrogin

Post by stavrogin »

Shoba wrote:svega sam se ovde naslusao...kada bi covjek ovo sve sabrao i oduzeo....jebo lud zbunjenog....

Samo neke stvari imaju svoj redoslijed i logiku. Treba jednom odluciti: da li u Bosni zive Bosanci ili Bosnjaci. (Nekada su to bili Bosnjani)

Ja takodje mislim da u Bosni zive Bosnjaci (Bosanci): Muslimani, Katolici i Pravoslavci......(Srbi i Hrvati neka se ne ljute, to je moje misljenje....u krajnjoj liniji, vec imate svoje nacionalne drzave.U Svicarskoj zive Svicarci i nikada niko od njih nece reci da je Njemac, Talijan ili francuz..)

(i naslov Hercegovina je mnogo kasnije pridodat....samo da bi se podstakla daljnja regionalizacija)

(Ako nam se drzava zove Bosna i Hercegovina onda bi najlogicnije bilo da se dijelimo iskljucivo na Bosance i Hercegovce?!?)

(svi vi koji mislite da su Bosnjaci iskljucivo Muslimani, grijesite....)

zato je bio rat.

osim toga, kada bosna prestane i da formalno postoji, kao sto se to desilo sa jugoslavijim, ko ce onda da bude bosanac? ko je danas jugosloven?

no fucking chance in hell.
airwing

Post by airwing »

..
Last edited by airwing on 21/08/2004 03:01, edited 1 time in total.
evil

#98 HERCEGOVINA, NIKAD BOSNA!!!

Post by evil »

Hercegovina, nikad Bosna!!! :P
calvin

Post by calvin »

Ljudi moji pa ovaj pljunuti Arkan, ama ni u ludilu ne idem ni tamo a ni amo nego se drzim ovih Kineza sto nam ih Allah dragi posla u BH...??

:shock: :shock:
Sarajevska Princeza

Post by Sarajevska Princeza »

calvin wrote:Ljudi moji pa ovaj pljunuti Arkan, ama ni u ludilu ne idem ni tamo a ni amo nego se drzim ovih Kineza sto nam ih Allah dragi posla u BH...??

:shock: :shock:
Image Image Arkan, a ovaj drugi je navodno Potpredsjednik drustva je Dr. Radovan Jovancevic.

sta mislite???? :lol:

p.s. Nazovite odmah sluzbu nek urade DNA test :D
Last edited by Sarajevska Princeza on 01/09/2004 05:45, edited 2 times in total.
Post Reply