Great Wall Motor

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
testdriver

Post by testdriver »

evo i slikica malo kako izgledaju ovi osobni auti, ovaj MPV Cowry je jako prostrani auto, sjedala ima kao moj stari chraysler voager
Image
full oprema je u vozilu, i ima mitsubishi 2.0 mivec motor

ovo je maleni peri iz "nesuđenog braka" s fiatom, fiat je great wallu trebao ustupiti 1.3 jtd motor, i zajedno su radili na razvoju malog gradskog auta, međutim onda je sve propalo ali ono što se napravilo se napravilo i krenulo u produkciju, sad su na kraju završili i na sudu, međutim sud u britaniji ih je odbio, a kineska vlada je odobrila izvoz gwm-u
Image
motor je 1300 ccm, mpi, sa 87 ks, vjerujem da će auto imati odlične performanse
AdnanSA

Post by AdnanSA »

Test driveru, molim te budi tako ljubazan i popusti nas vise ovih Kineza.
Ako ih bas toliko volis iseli se u svoju voljenu Kinu a nas ostavi da se "patimo u VW,Toyoti,Lanciji,Skodi i slicnim modelima.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

Post by Romeo 80 »

AdnanSA wrote:Test driveru, molim te budi tako ljubazan i popusti nas vise ovih Kineza.
Ako ih bas toliko volis iseli se u svoju voljenu Kinu a nas ostavi da se "patimo u VW,Toyoti,Lanciji,Skodi i slicnim modelima.
A zbog čega? :? Meni je baš zanimljivo čitati o automobilima o kojima ne znam baš puno. Ovo je forum, stoga ako ti se ne sviđa nemoj čitati.
Ma svi ćete vi jednoga dana voziti Maple-ove, ja vam kažem! :D
AdnanSA

Post by AdnanSA »

:D Dok ima predivnih talijanskih makina moja guz... neće sjesti u te kineske poluproizvode.Jučer probah jednu Alfu Romeo 146 Junior.Mislim da je onaj 1,4 twin spark od stotinjak KS. Samo joj rez na leru vrijedi novog kineza iz temelja.
Karabaja

Post by Karabaja »

Pusti ga nek priča dok se drži u okvirima ove teme.. :D
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

Post by Romeo 80 »

AdnanSA wrote::D Dok ima predivnih talijanskih makina moja guz... neće sjesti u te kineske poluproizvode.Jučer probah jednu Alfu Romeo 146 Junior.Mislim da je onaj 1,4 twin spark od stotinjak KS. Samo joj rez na leru vrijedi novog kineza iz temelja.
Hehe, ma u redu je! Sve je stvar ukusa, a za Alfu se slažem, meni je to najomiljenija marka....mislim, nakon Maple-a! :D :D :D
AdnanSA

Post by AdnanSA »

Ma kad malo bolje razmislim umjesto Lancie Y koju sam vozio do skora odlučiti ću se za ovoga GW Perija sa odličnim performansama,to će da bude prodajni boom u BiH.
Redovi će da budu kilometarski ispred GWM salona,samo da dodje k nama,a ako ne dodje ima da ga uvezem iz Hrvatske lićno.
testdriver

Post by testdriver »

AdnanSA wrote:Test driveru, molim te budi tako ljubazan i popusti nas vise ovih Kineza.
zdravo prijatelju

pa evo ja sad fino tebi da odgovorim, dakle ja sam otvorio ovu temu i ja ovdje pišem sve šta se tiče toga da bi koliko toliko kvalitetno informirao ljude o ovim vozilima, također i drugi ljudi su se uključili i ja sam in na volju za sve informacije koje ih se tiču oko GWM-a ili bio koje druge kineske marke ako sam upoznat s njom, treće ovaj topic ovdje nije obavezan za čitanje...tako da ako ti se ne čita o ovome netrebaš niti čitati( a meni je baš drago jer si dao komentar što ipak znači da si pročitao i vidio ovo), sve ovdje je informativno i za one koje to interesira, pogotovo jer je GWM još uvijek u europi relativno nepoznat brand, već zadnje 3-4 godine pročitao sam hrpe "stručnih" novinskih članaka o kineskim autima,međutim svi su to pisali temeljem toga što su čuli ili načuli...a nedaj bože da je netko od tih silnih novinara možda otišao u kinu i tek onda realno napisao stanje kako je

iduća stvar, ja sam osobno posjedovao više od 100 vozila, a ti meni fino napiši koji auto ti voziš...pa da vidimo i usporedimo kvalitet vozila, a ovo da tvrdiš da su ovo "poluproizvodi" vidi se koliko se uopće razumiješ u autoindustriju...a kamoli možda da si vidio neku proizvodnju automobila, a još za informaciju,fiat se već duže vrijeme montira u kini, a krenula je i montaža alfinih modela...tako da ćeš možda jednog dana voziti alfu koja ti proizvedena u kini, a samo da znaš da pola ovih vozila koje si naveo "VW,Toyoti,Lanciji,Skodi ", ti se rade u kini, a da nepričam koliko imaju kineskih komponenti, još sam to osobno vidio kako se rade i potom izvaža u europu
testdriver

Post by testdriver »

evo i jedan zanimljiv mali test:
http://auto.ba/index.php?option=com_con ... &Itemid=30
mali hafei dostavnjak, ovi dostavnjaci su se ove godine prodali oko 40 komada u bih, također hafei ima i jako kvaliteten program osobnih vozila
sulesavic

Post by sulesavic »

testdriver wrote:evo i jedan zanimljiv mali test:
mali hafei dostavnjak, ovi dostavnjaci su se ove godine prodali oko 40 komada u bih, takoðer hafei ima i jako kvaliteten program osobnih vozila
Gledam danima ovo u salonu, ima i ona zatvorena izvedba, ne¹to kao kombi - sve kontam da ovo konceptualno nije daleko od onog Zastavinog malog kombija... Za 10.000 dobije¹ 4-5-6 sjedeæih mjesta + ko zna koliko stotina/hiljada litara prtlja¾nog prostora, a sve to u 3,5 metara du¾ine...
Bullet Tooth Tony

Post by Bullet Tooth Tony »

Jel se mogu ta auta malo probati na igmanu ili negdje bas bi me zanimalo sta nam toliko hvalis :-D :-D
AdnanSA

Post by AdnanSA »

mali hafei dostavnjak, ovi dostavnjaci su se ove godine prodali oko 40 komada u bih, također hafei ima i jako kvaliteten program osobnih vozila
Potpuno se slazem da ce mo se mozda voziti jednog dana u evropskim automobilima proizvedenim u Kini ali to ce i dalje bit evropski know-how a kinezi samo radna snaga.Istrazivanje,razvoj, izbor materijala kao i kontrolu kvaliteta će i dalje vrsiti evropljani i japanci a kinezi pardon njihovi roboti će da sklapaju automobile.
Tako je već godinama u elektronskoj industriji.
Ja zbilja nisam vidio neki kineski proizvod koji je osmišljen i proizveden u Kini od kineskih strućnjaka da je odlicnog kvaliteta i po dizajnu superioran.

Hafei je jako kvalitetan kažeš.Naćin kako se izrazavas je bombastican.
Ma kakav je onda Mercedes ili Toyota,ultra mega giga kvalitetan???
Ja bih za taj tvoj Hafei rekao skromna cijena za skroman kvalitet.
AdnanSA

Post by AdnanSA »

milano

Post by milano »

AdnanSA wrote:
Potpuno se slazem da ce mo se mozda voziti jednog dana u evropskim automobilima proizvedenim u Kini ali to ce i dalje bit evropski know-how a kinezi samo radna snaga.Istrazivanje,razvoj, izbor materijala kao i kontrolu kvaliteta će i dalje vrsiti evropljani i japanci a kinezi pardon njihovi roboti će da sklapaju automobile.
Ja zbilja nisam vidio neki kineski proizvod koji je osmišljen i proizveden u Kini od kineskih strućnjaka da je odlicnog kvaliteta i po dizajnu superioran.

nemoj tako abkus im je kvalitetan :D Biće dobri i auti
testdriver

Post by testdriver »

Beg_Babic wrote:Jel se mogu ta auta malo probati na igmanu ili negdje bas bi me zanimalo sta nam toliko hvalis :-D :-D
već su testirana :-D
Image
Image
u 3 mjesecu 2006, ovo su prvi modeli iz 2005, ovi noviji su sad drukčiji malo, prije svega u interijeru ima razlika(poboljšana ergonomija)
testdriver

Post by testdriver »

AdnanSA wrote:

ja sam prije 2 godine u kini vidio nove serije bmw 3 i 5 kako se izvažaju natrag u njemačku da bi dobile pločicu "made in EU"...a znaš šta se radi u toj završnoj montaži u njemačkoj? stavljaju se gume :) sve ostalo se radi u kini, isto kao i dobar dio škodinih vozila u bosni
dr.iver

Post by dr.iver »

bosanske škoda se nigdje ne izvoze, niti se ovdje proizvodi nešto, osim možda što se bosanski zrak upumpava u njihove gume "matador". isto važi i za ostali program VAG koji se sklapa u Vogošći. A skodica ima podosta na skladistu kod velpro-a u sarajevu, valjda cekaju kupce tu....
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

Plugovi tipa POSAVAC laganije su izvedbe, namijenjeni za lakše tipove tala. Zahvaljujući poluspiralnom obliku dvodijelnih plužnih dasaka i povišenjima, uspješno zaoravaju biljnu masu, mrve i prevrću plasticu te ostavljaju čisto dno brazde.
Bullet Tooth Tony

Znam da su testirana , citao sam u 3 novine sto u hrvatskoj sto kod nas ali mogu li obicni ljudi testirat to
AdnanSA

Post by AdnanSA »

:zzzz: Sto se mene tice zakljucujem ovu temu. Ko hoce neka uziva u svom kinezu i neka ga kupi.Sretno mu bilo imace se kada i kajati.
testdriver

Post by testdriver »

Beg_Babic wrote:Znam da su testirana , citao sam u 3 novine sto u hrvatskoj sto kod nas ali mogu li obicni ljudi testirat to
Evo to želi može u subotu u 11 sati doći na jednu prezentaciju vozila u banja luku u 11 sati, novi hover diesel i pick up wingle, za sve informacije tko želi može me kontaktirati na p.m
Last edited by testdriver on 13/11/2007 10:09, edited 1 time in total.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

http://www.sarajevo-x.com/marketing

Bez linkova, bez adresa, bez brojeva telefona
testdriver

Post by testdriver »

Bobi wrote:http://www.sarajevo-x.com/marketing

Bez linkova, bez adresa, bez brojeva telefona
u redu,ispričavam sve, mislio sam samo pozvat ljude pošto me dosta njih već pitalo kad mogu provozat i vidjet aute,a o marketingu ću sad detaljno pročitati i javit vam se jer me interesiraju neke stvari
Bullet Tooth Tony

opet nisi odgovorio,moze li se rezervisati test voznja vaseg Hovera na nekim planinskim terenima tipa Igman Bjelasnica ,oko Sarajevo

Hvala
testdriver

Post by testdriver »

Beg_Babic wrote:opet nisi odgovorio,moze li se rezervisati test voznja vaseg Hovera na nekim planinskim terenima tipa Igman Bjelasnica ,oko Sarajevo

Hvala
evo poslao sam ti na private message :)
Post Reply