Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Treba drzava da se javno odrekne takvih ljudi i da im oduzme drzavljanstvo...ja sam od danas eskim a ne bosnjakinja, jer necu da budem dio ovog primitivizma. U svom srcu nosim vjeru i to je samo moja stvar. Ja vjerujem u Allaha jer ja tako hocu a ne sto me drzava i drzave etiketiraju kao bosnjakinju. Necu to da budemto, dok se drzavljanstvo tako djeli ko promotivne letke po ferhadiji. Hvala vam lijepo.
Amazonka27 wrote:Treba drzava da se javno odrekne takvih ljudi i da im oduzme drzavljanstvo...ja sam od danas eskim a ne bosnjakinja, jer necu da budem dio ovog primitivizma. U svom srcu nosim vjeru i to je samo moja stvar. Ja vjerujem u Allaha jer ja tako hocu a ne sto me drzava i drzave etiketiraju kao bosnjakinju. Necu to da budemto, dok se drzavljanstvo tako djeli ko promotivne letke po ferhadiji. Hvala vam lijepo.
Ja reko ti vec Amazonka hehe...Nego lutko draga, nemoj tako. MOzes od danas biti sto kod zelis Eskim, Amazonka, ruskinja Ali vazda , dok si ziva za druge a pogotovo za susjede-bices Bosnjakinja- htjela ti ili ne.
Sta prvo pomislis kad vidis crnca? Iskreno...ne pitas se jeli amer ili s. africanac ili engelez...vec ga vidis ko CRNCA....pa tek onda, ako ga upoznas saznas odakle je.....
Malo o ovom Austrijancu odBosne...Nista ovo ne mjenja sliku o Dobrim Bosnjacima, znaju AMeri, Svabe..itd.. KO smo mi....Ovo je samo dobro doslo Susjedima na raznim forumima da siju mrznju jos vecu....
A court has ordered pop singer Britney Spears to give up custody of her children effective Wednesday at noon.
Kevin Federline and Britney Spears, here during happier times, have two children.
Spears' former husband, Kevin Federline, is to retain custody of their two sons "until further order of the court," according to a ruling by Superior Court Judge Scott Gordon.
It was not clear what led to Monday's decision awarding Federline full custody. A transcript of the court proceedings was ordered sealed.
Last month, a judge ordered Spears, 25, to submit to random drug tests after finding she engaged in "habitual, frequent, and continuous use of controlled substances and alcohol."
That order, also by Gordon, provided no details and did not name any drugs.
The former couple has been embroiled in a bitter custody fight over their sons, Sean Preston and Jayden.
'Larry King Live'
Britney Spears' former bodyguard joins Larry on the Spears custody fallout. Plus, Harvey Levin of TMZ.
Tonight, 9 ET
see full schedule »
The parents had split custody 50-50, but Federline then asked for the arrangements to be shifted to 70-30 in his favor. Watch how Spears became user of -- and prisoner to -- fame »
In addition to ordering the twice-weekly drug tests, Gordon ordered Spears to spend eight hours per week working with a "parenting coach," who was to observe her interactions with her children.
Gordon also told both parents to avoid alcohol or "other non-prescription controlled substances" 12 hours before taking custody of the children.
He also barred the exes from making "derogatory remarks about the other party and the other party's family or significant other" during the case.
Don't Miss
Spears v. Federline (pdf)
People.com: Spears biography
People.com: Federline biography
People.com: Latest Spears photos
And he ordered the parents to go through "joint co-parenting counseling" and barred them from using corporal punishment on the boys.
Spears and Federline were married for two years before their divorce became final in July.
Monday's order comes amid a career freefall for Spears, whose new album is due to be released November 13.
After her September 9 "comeback" performance on the MTV Video Music Awards, critics derided her singing and dancing as lackluster and said she appeared overweight in her sequined two-piece costume.
Her former divorce lawyer, Laura Wasser, resigned last month as her legal representative after telling reporters the singer "just wants to be a mom."
Spears' management company, the Firm, recently quit after representing the singer for little over a month
Najnovije vijesti kazu, da je covjek psihciki labilan i da prica samo "cudne stvari". Kod njega su nasli i termin za psihijatra.
Na knjizi koja je takodje bila u ruksaku navdno pise "Namaz u Islamu"
Uhapsili su jos jednog covjeka iz Tullna, jer ga je ovaj "terorista" imenovo, i rekao da je to htio uradit po njegovom nalogu. Medjutim vjerovatno ovaj drugi nema veze s tim, bio mu valjda samo neki poznanik..
lud frajer
EDIT: Update
Am Abend wurde laut Polizei in Tulln ein zweiter Verdächtiger festgenommen. Spekulationen, der zweite Verdächtige könnte Auftraggeber des Anschlags gewesen sein, wies die Sprecherin des Landesamts für Verfassungsschutz und Terrorismusbekämpfung (LVT), Doris Edelbacher, zurück.
Es sehe eher so aus, als wolle sich der bei der US-Botschaft erwischte 42-Jährige beim zweiten Verdächtigen "abputzen". Die beiden Männer würden einander aus Tulln kennen. Laut Edelbacher dürfte es keinen islamistisch-extremistischen Hintergrund geben.
Izgleda da nema "islamisticko-ekstremistickog" povoda.. i ako su nasli tu knjigu.. tako kaze ta naka govornica
Last edited by armin00 on 02/10/2007 09:02, edited 1 time in total.
- Prvo covjek pomisli na vehabije i sl. ali 42 god. je malo prestaro za vehabije. Uglavnom su mladi, rjetko ko stariji je u tome.
- Nije imao nikakav vremenski detonator, niti na daljinski,.. jedino je mogao rucno aktivirati bombu, ali nije se potrudio nikako povezati ostatak. Znaci, ili je htio roknuti i sebe, ili je mislio da ce imati dovoljjo sekundi da naguli, sto je glupost. Sve mi se cini da mu je namjera bila ostaviti ruksak sa bombama i literaturom da ga nadju poslije.
Kad je alarm proradio, opet je imao dovoljno vremena aktivirati bombu ili bar izvaditi da je vide, sto bi sve ostale nagnalo na bjeg.
- Literatura mi zvuci kao usput kupljen prirucnik. Nije Kuran, niti hadisi, niti ikakava literatura koja garantuje djenet i sl. Nisam ekspert za djenetske zapise ali literatura mi stvarno zvuci kao asocijacija na islam od nekog ko ustvari nije vjernik niti poznavaoc materije.
Neznam zasto, ali gorim od zelje da cujem kako se zove. Buduci da je psihicki labilan po prvim izvjestajima, ne treba iskljuciti mogucnost da je izmanipulisan, nagovoren, i narucen od nekog drugog. Politicki tajming ne treba spominjati.
Ako je tacno da je covjek mentalno labilan, jos je bjednije od strane manipulatora sto su pokusali manipulisati takvim likom.
Meni bliski ljudi koji dugo zive u Austriji vec duze vrijeme se zale na probleme koje imaju sa ovim likovima, ni u dzamiju ne mogu serbez otici zbog istih.
JKG wrote:Ako je tacno da je covjek mentalno labilan, jos je bjednije od strane manipulatora sto su pokusali manipulisati takvim likom.Meni bliski ljudi koji dugo zive u Austriji vec duze vrijeme se zale na probleme koje imaju sa ovim likovima, ni u dzamiju ne mogu serbez otici zbog istih.
ocekujes moral od manipulatora? inace su poznati po tome kako vrbuju jake i stabilne licnosti sa rijesenim svim zivotnim problemima itd.
armin00 wrote:To sam i ja pomislio... da ga je neko nagovorio, jer je
ocito lud
izjave policiji su mu bile tipa: "zvao sam americku ambasdu vise puta kod
mene, posto nisu dosli, ja sam isao kod njih..."
Bombe je kupio u trafici ??
Ne, kupio ih je na pijaci...
Vjerovatno je covjek isao u jednu od "privatnih beckih dzamija" i tamo vidili da nije sav svoj, dali mu ruksak i uputili ga prema ambasadi... mozda kao pokusaj "osvete" sto su nedavno uhapseni neki arapi sto su navodno imali teroristicke veze
JKG wrote:Ako je tacno da je covjek mentalno labilan, jos je bjednije od strane manipulatora sto su pokusali manipulisati takvim likom.Meni bliski ljudi koji dugo zive u Austriji vec duze vrijeme se zale na probleme koje imaju sa ovim likovima, ni u dzamiju ne mogu serbez otici zbog istih.
ocekujes moral od manipulatora? inace su poznati po tome kako vrbuju jake i stabilne licnosti sa rijesenim svim zivotnim problemima itd.
Ne ocekujem moral, ali ono sto oni javno pricaju ne ide pod ruku sa ovim i slicnim dogadjajima.
Stoji ovaj komentar da ne vrbuju jake i stabilne licnosti, ali vjeruj mi da ima vrbovanih jako dobro situiranih, obrazovanih i sa rijesenim svim egzistencijalnim pitanjima(ne znam nikog sa rijesenim svim problemima u zivotu).
Ljudi bolan PAMET u glavu. Sve je ovo djelo placenih stranih sila, koji ovo namjerno rade da naskode nekome.
Ako je od 1000 ljudi 800 za nesto - onda se za tu grupu ljudi moze reci da su ZA TO NESTO. Ako je od 1000 ljudi 1-2 za nesto - onda se za tu grupu ljudi NE moze reci da su ZA TO NESTO. To znaju svi pametni. Iliti - posto ce biti komentara na ovo moje: ako od 1000 ljudi 800 zna pisati i citati - onda je ta grupa obrazovana. Ako od 1000 ljudi 1-2 zna citati i pisati - onda je ta grupa NE OBRAZOVANA. Valjda ste shvatili moju POENTU.
bestseler wrote:Ljudi bolan PAMET u glavu. Sve je ovo djelo placenih stranih sila, koji ovo namjerno rade da naskode nekome.
Ako je od 1000 ljudi 800 za nesto - onda se za tu grupu ljudi moze reci da su ZA TO NESTO. Ako je od 1000 ljudi 1-2 za nesto - onda se za tu grupu ljudi NE moze reci da su ZA TO NESTO. To znaju svi pametni. Iliti - posto ce biti komentara na ovo moje: ako od 1000 ljudi 800 zna pisati i citati - onda je ta grupa obrazovana. Ako od 1000 ljudi 1-2 zna citati i pisati - onda je ta grupa NE OBRAZOVANA. Valjda ste shvatili moju POENTU.
bestseler wrote:Ljudi bolan PAMET u glavu. Sve je ovo djelo placenih stranih sila, koji ovo namjerno rade da naskode nekome.